Midva sva bila lani v Celovcu in mi je bilo zelo luštno, res pa je, da je malo stojnic. Ampak če to združiš z ogledom karnevala, je zelo zanimivo .

Avstrija
Posted 04 December 2014 - 02:33 PM
Posted 04 December 2014 - 04:45 PM
Saj od TBS boš tudi težko kaj pod 20€ našla, je pa drugače še v Seiersbergu...
Posted 05 December 2014 - 03:14 PM
Iz Maribora do Gradca je 40 minut (če se voziš ves čas po avtocesti, če greš po stari je več).
Najprej začnem s parkiranjem, ker bosta najbrž prišla z avtom. Med vikendom je sicer v mestu zastonj parkiranje, ampak je kar polno, sploh v tem mesecu. Lahko parkirata kje blizu TU fakultete, imata 5 minut do centra. Lahko parkirata pri CityParku, imata tudi čisto blizu center. Mislim da glede parkiranja ne bosta imela problemov, ker se da najt.
Glavne znamenitosti so:
1. Schlossberg
Gor se lahko odpravita peš po stopnicah ali pa z dvigalom, mislim da je to razložila že Frčica. Če je gori kaj božičnega ne vem, ker nisem bila zdaj v zadnjem času nič, ampak je pa okrašeno.
2. Murinsel
Ta otok sredi Mure je bil zgrajen pred kakimi desetimi leti, ob razglasitvi Gradca za evropsko prestolnico kulture.
3. Kunsthaus
Muzej moderne umetnosti. Prav tako zgrajen v času evropske prestolnice kulture. Eden izmed teh "krogov" je usmerjen direktno v Schlossberg, tako da ga vidiš ko si znotraj. Precej zanimivo, ampak vama ne priporočam obiska, ker muzej kot sam ni za dol past, če nista ekstremna navdušenca.
4. Herengasse
To je glavna ulica, ki povezuje Jakominiplatz in Hauptplatz. Na obeh trgih so božične stojnice, ampak glavno dogajanje je na Hauptu.
Na tej ulici so trgovine kot Yves Rocher, TBS, MAC (ampak ni posebej trgovina, je v sklopu ene drogerije), MANGO... Na koncu ulice, torej na Hauptplatzu je K&Ö trgovina, veleblagovnica, katere obisk vama toplo priporočam. Imajo seveda oddelke - ženke, moški, otroci in dom.
Svetujem da se malo razgledata in gresta čisto do vrha, kjer je restavracija in razgledna platforma. Turisti se hodijo tja slikat, ni nujno da kaj pijeta ali jesta, ampak idita pogledat razgled.
(to je ta platforma)
Če se še kaj spomnim, dopišem. Zaenkrat sem spraznila glavo.
Posted 05 December 2014 - 03:23 PM
Meni je bila Kunsthaus fantastična, ampak jaz sem itak nora na muzeje in galerije. Arhitektura me je čisto navdušila. Sem pa bila tam že 5 let nazaj.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 December 2014 - 03:26 PM
Meni je tut ful zanimivo, ampak za nekoga, ki pride v mesto zaradi božične okrasitve in kuhanega vina pomojem ni prva izbira.
Posted 05 December 2014 - 03:28 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 05 December 2014 - 07:16 PM
Kunsthaus od zunaj izgleda res zanimiv. Mene umetnost zanima, fanta pa ne, tako da noter skoraj sigurno ne bova šla. Njega zanimajo tehnični muzeji, kakšni akvariji, planetariji ipd. Najbrž je vstopnina?
Za K&O tudi bolj dvomim, ker je fant eden od tistih moških, ki ne marajo hoditi po trgovinah z oblačili, če ne rabijo nujno ničesar. Bi pa sigurno šla na to platformo. Od trgovin bi jaz sicer šla v Mango, če se mu bo ljubilo počakati, probat par stvari, da vidim velikosti, ker bi mogoče od razprodajah kaj naročila. Pa TBS ali mogoče Yves Rocher.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 10 December 2014 - 11:05 AM
Zdaj sem se spomnila - lahko prečekirata tudi nov lokal Area 5. Je pa na Jakominiju, lep razgled na Jakomini.
Posted 12 December 2014 - 08:13 AM
Jaz grem jutri v Graz. Ana, priporočaš kako slaščičarno z dobrim Apfelstrudlom?
Posted 12 December 2014 - 06:16 PM
Hvala za vsa priporočila. Barbarina, poročaj, kako je bilo.
Jaz se tudi že veselim, upam, da ne bo padlo v vodo vse skupaj.
Posted 12 December 2014 - 09:51 PM
Jutri greva v Celovec s fantom, pa me zanima, če je kje tam Mango in Kiko (oz. drogerija s kiko kozmetiko)?
Posted 12 December 2014 - 10:01 PM
Google pravi, da sta 2 Manga, Kiko trgovin pa mislim, da ni (drogerije, ki bi imele Kiko notri pa ne obstajajo, ker so zgolj kot samostojne trgovine).
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 13 December 2014 - 08:56 AM
Neytiri, Mango vem, da je v shopping centru city arkaden ali kako se že imenuje. Če je kje, je Kiko tam.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 13 December 2014 - 04:06 PM

Posted 14 December 2014 - 09:09 PM
Jaz sem bila v Grazu včeraj. Bila je nora gužva, okoli stojnic se ni dalo premikat. Tako da smo šli na kuhano, malo po mestu in potem jest, na grad nismo šli. Je zelo lepo okrašeno. Kuhano stane 3 € + 2 € za kavcijo za skodelico. Pa ful je močno, 2 sem spila in me je danes glava bolela zjutraj, lol.
Posted 14 December 2014 - 09:19 PM
Razmišljam, da bi bilo bolj pametno iti med tednom, mogoče je kaj manj gužve.
Posted 14 December 2014 - 09:24 PM
Jaz grem jutri v Graz. Ana, priporočaš kako slaščičarno z dobrim Apfelstrudlom?
Oprosti, nisem vidla vprašanja. Pa tudi ne poznam nobene slaščičarne žal. :/
Jaz sem bila danes s starši na kuhanem v Gradcu. Gužva ful, na Schlossbergu pa še večja. Imajo prav božično vasico narejeno, pojejo božične pesmi. Pa ful ful lepe šalčke imajo gori - kovinske rdeče, pa gor božični motivi. Dejansko ful uporabna, ker lahko v njej pogreješ mleko ali karkoli. Stokrat lepše kot pa spodaj, ko so te grde keramične.
Nisem pa pričakovala toliko ljudi na gradu, prav norišnica - v nedeljo!?
Jaz sem bila drugače skos med tednom in je bilo dosti ljudi, ampak ne toliko kot danes. Marmelada, pomojem je zdaj vseeno kdaj gresta, skos se bosta drenjala v gužvi, ker je božič res blizu in se je ljudem začelo mešat. Edino če gresta dopoldne, zgodaj popoldne. Samo potem ni taki filing, ker se ne vidi lučk.
Posted 14 December 2014 - 10:27 PM
Fantu gre bolj na živce gužva, no, saj je tudi jaz ne maram, ampak če bo, pač bo. Zdaj je tak čas, da skoraj sigurno vedno bo gneča. Bi pa itak bila do večera, da se vidijo tudi lučke.
Posted 15 December 2014 - 09:23 AM
V soboto je bila res taka gužva, da nisi mogel normalno do stojnic... jaz bi šla raje med tednom, če lahko izbiraš...
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users