Slovenija
Posted 06 July 2012 - 05:48 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 July 2012 - 07:14 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 22 July 2012 - 10:56 AM
Posted 31 July 2012 - 08:43 AM
Posted 02 August 2012 - 12:29 PM
Posted 04 August 2012 - 06:15 PM

Posted 05 August 2012 - 04:20 PM

Torej: muzej je razdeljen na več delov, odvisno kaj preferirate; meni je bil najbolj všeč del z avtomobili. Hranijo tudi okoli 10 res impresivnih avtomobilov,
ki so bili v lasti Tita (veliko večino so mu jih podarili razni ljudje in veljaki, Stalin, Hruščev, republika Slovenija, itd). Največ je Cadillacov, ki so res neverjetno
veliki in lepi avtomobili (tudi če vas avtomobilizem ne zanima najbolj, kot mene recimo).
Velik plus je bilo to, da je bil muzej danes skoraj prazen.
Ostale informacije dobite na linku (kaj vse lahko vidite: od tekstilij, dela z lesom, zgodovine lova na Slovenskem, itd), zato prilagam zgolj nekaj zanimivih slik.
Še ena informacija: kako do muzeja: do Vrnike, nato pa je do bistre še cca 10 minut vožnje.

Posted 05 August 2012 - 04:21 PM

Posted 06 August 2012 - 08:25 AM

Posted 06 August 2012 - 08:57 AM
Posted 06 August 2012 - 09:01 AM

Tudi Slovenija ponuja ogromno kvalitetnih muzejev; ko gremo v tujino obiskujemo muzeje, domačih pa ne poznamo, škoda.

Včeraj je bil obisk Bistre res pravi balzam, lepo hladno je bilo noter, tudi zunaj je precej sence, nič ljudi skoraj in prijazno osebje.
Posted 06 August 2012 - 09:07 AM
Kinky, naslednjič, ko boš v tistih krajih, priporočam še Pekel, je mogoče 10 minut vožnje od Bistre. To je soteska, poleti je fajn hladno, skozi teče voda in so ob poti raznorazni tolmuni, kjer lahko namočiš noge, lahko se pa odpraviš na sprehod do slapov. Zelo lahka tura. Zraven parkirišča je pa tudi gostilna in njihov pečen krompir je (vsaj včasih bil) nekaj najboljšega.
Posted 06 August 2012 - 09:08 AM

Posted 06 August 2012 - 09:11 AM
Midve s sestro sva se v tolmunu kopali, ampak je ful mrzla voda. Glede na to, da se pa Kinky kopa v Soči en bo neke panike po moje

Mimogrede, vsako prvo nedeljo v mesecu je obisk Narodnega muzeja brezplačen

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 August 2012 - 09:12 AM

Pa še na poti do tja je na desni strani ceste ena hiša, kjer prodajajo domače piškote. Mi smo se vedno ustavili pri njih na poti domov in smo do doma požrli celo škatlo janeževih upognjencev, ker naredijo res dobre. Ostali piškoti so pa bolj zanič. Sto let že nisem bila tam, zdele me je pa čist prijel, da bi šla spet tja.
Ful je lepo tam res.
Posted 06 August 2012 - 10:27 AM
Zelo rada bi šla tudi v Potočko zijalko.
Posted 10 August 2012 - 09:13 PM

V Potočko zijalko pa bi tudi jaz šla. Za prvi maj sva šla s fantom v Matkov kot in po tisti razgledni poti, od koder je ena ura hoje do votline. Zelo priporočam ogled te razgledne poti, čudovito je. Matkov kot pa ni čisto nič posebnega. Prekrasna je tudi Logarska dolina in Robanov kot. Nasploh mi je Zgornjesavinjska dolina zelo lepa.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 10 August 2012 - 09:21 PM
Restavracija Boter meni ni všeč. Malo dam tudi na ambient. Se mi zdi, da so zaostali za ene 10 let.
Posted 10 August 2012 - 09:37 PM
Kinky, a si šla jest v Botra potem, ko si šla iz Bistre?
![]()
Ja, tako je.

Ambient tudi meni ni, ampak ni panike, hrana je odlična.

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users