Kaj pa kakšen Opel? Corsa, Astra...?

Nakup avtomobila
Posted 20 July 2016 - 10:01 PM
Posted 20 July 2016 - 10:10 PM
Moja starša sta imela dve Cordobi zapored in sta bila noro zadovoljna. Zdaj imata novega Cliota karavana in jima pol toliko ni všeč pa že takoj so se pojavili neki problemi v podvozju (ne vem točno, kaj). Fotru je ful žal, da je šla Cordoba iz prodaje.
Jaz tudi imam Cordobo (no, zdaj je sestrina) in mi ni nikoli delala preglavic. Je bila pa takrat tudi rabljena kupljena, se spomnim, da sva sla z ocetom jo iskat cez Gorjance sredi najhujse zime (jaz pa mladi/neizkusen voznik)
Posted 20 July 2016 - 10:54 PM
Midva imava Toyoto Yaris, tudi blazno neproblematičen avto. Samo sorazmerno požrešen je.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 20 July 2016 - 11:20 PM

Midva imava Mini Cooperja in sva super zadovoljna. Ze zdaj vem, da mi ga bo ful zal ko ga bova enkrat menjala.
Posted 20 July 2016 - 11:29 PM
Meni se pa Mini zdi eden najbolj precenjenih avtov sploh. Poznam kar nekaj ljudi, ki jim je krepko žal, da so kupili oz. so ga zaradi pretirane porabe prodali.
― V. Van Gogh
Posted 20 July 2016 - 11:54 PM
Pretirana poraba?

Ne vem kako pozresni so drugi Minijevi modeli oz. razlicice (i.e. Mini Cooper 5-door, Mini Clubman, Mini Countryman/Mini One, Mini Cooper S), ampak saj je logicno da nimajo vsi enake porabe. Saj je tudi razlicni modeli drugih znamk nimajo. Renault Twingo ima verjetno drugacno porabo kot Renault Megane ali Renault Clio. Kakorkoli ze, dejstvo je, da je pozresnost zadnja stvar, ki bi jo ocitala najinemu avtomobilu.
Posted 21 July 2016 - 12:23 AM
Ja, glede na specifikacije (vključno z velikostjo) so nenormalno dragi in plačaš predvsem znamko.
Koliko pa vama kuri?
― V. Van Gogh
Posted 21 July 2016 - 05:42 AM
Ta punto je podoben mojemu
Moj je 2004 letnik, 1.3 JTD MultiJet z enimi 75 konji, se mi zdi. Ne more se sedeža po višini nastavljat.
Jaz imam tudi puntota letnik 2004, pa je sedez nastavljiv po visini. To je bila takrat neka dodatna oprema, tako da je odvisno od avta do avta.
Posted 21 July 2016 - 08:03 AM
Moj ima 12 let staro hyndai elantro, ki je na plin predelana ze kakih sest let. Kuri zanemarljivo malo, seveda. Investicija se je potrnila po 2 letih. Prostorna je noro in z njo ni nobenih tezav. Zamenjana bo sele ko crkne, ima pa okog 250 000 km.
Posted 21 July 2016 - 08:21 AM
Meni je a ogromna razlika med dobrim avtom, in ne drži, da plačaš samo znamko.
To so čisto druge dimenzije vožnje
Mi imamo Golfa, in v občutku ni primerjave tudi s kakšnim novejšim modelom nižjega cenovnega razreda. Pa tudi v primeru nesreče je ogromna razlika med avtomobili.
Ko bom velika bom imela Audija
Posted 21 July 2016 - 09:45 AM
Jaz sem pa ravno o Audijih slisala ogromno manj lustnih prigod. Drugace imava pa s Corso (Opel) tudi cisto vsako leto kaksne probleme, ki nanesejo 500+eur (pa je bila kupljena nova 4 leta nazaj). Tako da te napake ne bova vec ponovila.
Posted 21 July 2016 - 09:46 AM
Jaz imam tudi Opel Corso staro 4 leta in nimam nobenih težav razen pač kar je Opel znan, da se hitro pojavi rja.
Posted 21 July 2016 - 10:18 AM
Pri Miniju drago placas tudi znamko, to je dejstvo.

― V. Van Gogh
Posted 21 July 2016 - 10:21 AM
Na NL je to menda manjsi problem, ker mogoce 5x na zimo ceste posolijo, ampak se nama zgodi, da zacnejo izpusni plini ali vonj po dizlu v kabino uhajat in so rezervni deli + sanacija precej dragi, garancija pa kao ne krije vsega (ceprav mi ni jasno, zakaj, ker sva do avta zelo nezna in ga sicer uporabljava 1-2x na teden za krajse razdalje in parkrat letno za daljse, tako da dvomim, da bi imelo to kaj zraven).
Posted 21 July 2016 - 02:58 PM
Kakor slišim, imaš redko probleme z avtomobili, ki so mlajši od 10 let. Problemi pa nastanejo potem. Takrat je precej pomembna cena rezervnih delov.
Vse ostalo je pa verjetno odvisno od sreče pri nakupu.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 21 July 2016 - 07:34 PM
Ja, glede na specifikacije (vključno z velikostjo) so nenormalno dragi in plačaš predvsem znamko.
Koliko pa vama kuri?
Kombinirana poraba je 5,6l/100 km.
Se strinjam. Preden sva kupila svoj avto sva precejkrat rentala avto in imela možnost preizkusit vse od najbolj budget pičipokijov pa vse do luksuznih avtomobilov višjega cenovnega razreda in je definitivno razlika. V samem udobju vožnje, materialih, varnosti in še čem.
Seveda se plača tudi znamko, ampak saj to je logično. Kot vse znamke so si tudi avtomobilske skozi zgodovino ustvarile nek imidž. In ja, Mini si je ustvaril imidž kultnega avtomobila. Da jim to uspeva ne zadostuje samo oglaševanje. Potrebuješ tudi dober produkt. In Mini definitivno je kvaliteten avtomobil.
Posted 21 July 2016 - 07:53 PM
Ce bi jaz imela na razpolago toliko denarja za avto, bi si kupila novo Giulietto, cedalje bolj mi je vsec.
Anouk, 500+ € na leto?

― V. Van Gogh
Posted 21 July 2016 - 09:16 PM
Ja, saj vem. Jaz itak pravim, da bi bila komot brez, zdaj pa sploh, ker imava s kolesom dobrih 15 min do tasta in tašče, vlak pred nosom, fant pa itak kolesari v službo skoraj vsak dan (za na teren bi si lahko pa službeni avto sposodil 1-2x tedensko). Ampak njemu je to en tak status passage, znak odraslosti, neodvisnosti (čeprav bi si lahko mamin avto sposodil skoraj kadarkoli, ker tudi dela samo polovicno, za kak izlet). Mene je minilo že pri prvem računu za novo barvanje svojih vrat, ki mu jih je en a ključem podrajsal, ker je bilo skoraj jurja vse skupaj s tehničnim in nekimi prckarijami. Hvala lepa za tak "luksuz" - za ta denar parket letno komot poklices taksi.
Posted 21 July 2016 - 09:34 PM
Ja, razumem, ampak se strinjam s tabo.
― V. Van Gogh
Posted 21 July 2016 - 10:44 PM
Sem pogledala za prejsnje serije in se je v zadnjih 10 letih poraba res ful zmanjsala. Je pa res, da ima Mini specificen look (ki je tudi pod trademarkom) in ce kupujes avto tega cenovnega razreda, ti mora biti tudi hudo vsec.
Res je - Mini ima tak poseben videz, ki ti je vsec ali ti ni.
Kar se tiče, tega, da ti mora biti Mini ful všeč, da se odločiš za njegov nakup pa mislim, da ni nobene razlike kot pri nakupu katerega koli drugega avtomobila - katerikoli avto kupuješ, v katerem koli cenovnem razredu, ti mora biti najprej všeč.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users