Jump to content

Photo

eBay in PayPal

• Please log in to reply
650 replies to this topic

#121 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 26 June 2008 - 02:04 PM

Hm. No pri meni so pol vedno samo moški. biggrin.gif
Za parfume pa je tko al tko carina ne glede na ceno.
  • 0

#122 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 26 June 2008 - 08:43 PM

Glede carine je potrebno omeniti tudi to, da je izredno pomembno koliko je carinik pijan. huh.gif blink.gif

Žal se ne hecam.

Da mi carinijo hongkonške dolarje kot ameriške - lepo prosim, plačati bi morala 90 evrov, na koncu sem se pritožila, stvar je potovala z moje pošte nazaj na carino v LJ, kjer so jo ponovno ocarinili, pa spet k meni na pošto. Uganite kdo je plačal pot. Država že ne. Aja, na koncu sem plačala 20 in ne 90 dolarjev, kot so prvotno izračunali.

Da ne omenjam da se računa carina na celoten paket, se pravi na artikel in na poštnino.

Uporaben link: http://taric-curs.gov.si/itaric/ - tukaj si lahko do centa natančno izračunate koliko vas bo carina prišla.

Jaz od sedaj naprej kupujem samo še iz EU, ker imam teh bizgecev na carini že poln Qrac. Danes sem morala spet en račun jim poslat. rolleyes.gif

Da se jih prinesti okoli, tako da prosite prodajalca, naj vam naredi FAKE INVOICE (fake račun) - z nekateriji se da zmeniti, z drugimi žal ne. Torej, če ste kupili zadevo za 200 evrov, naj vam prodajalec napiše fake račun za recimo 70 - ne pretiravajte - dajte nižjo ceno, a vseeno ne prenizko. Tako neumni/pijani tudi niso.

Veliko užitkov ob šopingiranju. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#123 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 26 June 2008 - 09:15 PM

Kinky, torej tudi če ti recimo prijatelj iz Amerike pošlje en pulover za rojstni dan in da za poštnino cca 25€ (izmišljujem si), moraš ti plačat carino????
  • 0

#124 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 26 June 2008 - 09:24 PM

Naj bi bilo tako, da če napiše gift - naj ne bi plačal carine. wink.gif

Ampak cariniki vedo, da prihaja do goljufij, baje da gredo včasih celo tako daleč da gredo na eBay in gledajo strani kjer naj bi artikel kupil, pa ti ga potem sami po lastni presoji ocarinijo.

Kakor je že Immortelle rekla - zelo odvisno od carinika. Njihovo delo je zelo subjektivno, odvisno kakšen dan imajo. Jaz sem še 2 stvari od istega tipa kupila, za isto ceno, prvič šlo skozi brez carine, sedaj drugič pa ne. down.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#125 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26102 posts

Posted 26 June 2008 - 09:35 PM

Midve sva napisali, da bi se radi izognili carini in če bi blo možno poslat kot "gift" pa so rekl da bojo. Zdej upamo na najboljše biggrin.gif Itak pa je blo vseskup pod 22€ če se prav spomnim...
  • 0

#126 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 26 June 2008 - 09:39 PM

Eni napišejo brez problema, eni ne, ker....čaki..ti prav nalepim kaj mi je ena poslala.

No, I am sorry. It is illegal to falsify customs forms and we will not risk losing our business.

I do hope you understand.

huh.gif blink.gif

Če je pa pod 20 ali 22 evrov, pa itak ni nobene panike. thumbup.gif
  • 0

#127 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 27 June 2008 - 09:55 AM

QUOTE(Baby @ 26. 6. 2008 - 15:04) View Post

Za parfume pa je tko al tko carina ne glede na ceno.

Aja? Jaz še nikoli nisem nič plačala. Sem pa morala poslat račun...

Jaz tudi bolj iz Anglije zadnje čase kupujem ker se mi ne da več ukvarjat s carino... down.gif

Iz lastnih izkušenj:

sem z eno punco iz Amerike bila zmenjena, da mi vedno zraven v paket priloži eno pisemce, v katerega je napisala, da komaj čaka, da me vidi (kot da sva kolegici) in da mi pošilja nekaj daril - kot presenečenje. Potem naslednjič mi je npr. poslala "darilo" za rojstni dan. Še celo zavila je stvari v darilni papir.

Pa ni nič pomagalo! Vseeno sem dobila tist list iz carine, da naj jim dostavim račun.
Tudi, ko sem jim napisala, da pojma nimam, kaj je notri (ker je bilo darilo kao presenečenje), niso nasedli.
Pa je bilo res ful avtentično za videt. Punca se je res potrudila in je ful dolgo pismo napisala, v katerem si je izmislila, kaj vse sva/bova skupaj počeli, itd.

Mislim, da je bil pa najbolj banalen primer carinjenja tisti, ko mi je en prijatelj iz Amerike poslal voščilnico za novo leto, zraven je pa dal tisti najmanjši paketek dišečih palčk, pa so mi zatežili, naj jim račun pošljem. Potem sem jim lepo vljudno razložila, da sploh nisem vedela, da bom dobila te palčke in da so pač kot darilo zraven čestitke, pa so mi še enkrat poslali, da naj jim dostavim račun. Potem, ko sem jim spet ponovila, kar sem že napisala in zraven sprintala eno internetno stran, na kateri je bila vidna cena za take palčke ($1.25), so mi poslali tisto borno kartico. Da jih ni sram... očitno je imel nekdo sindrom Grincha. rolleyes.gif
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#128 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 27 June 2008 - 10:17 AM

Čudno. Meni niti enkrat niso zahtevali računa, pa po mojem sem jim kar domača tam na carini. Samo enkrat sem ji mogla neko izjavo poslat, ker je bil paket iz Malazije se mi zdi.
Ja za parfume pa piše na strani od carine, da je treba plačat davek. Kot tudi alkohol in tobak.
  • 0

#129 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 27 June 2008 - 12:37 PM

Immoretelle, isto jaz, se mi ne da s temi dripci več ukvarjat, in iz EU kupujem. rolleyes.gif

Nasvet: če boste klicali na carino, se vedno lepo predstavite. Kličete če vam kaj zajebejo, kar je zelo pogosto. Povejte svoje ime: Dober dan, Lojzka Novakova pri telefonu, ali lahko vprašam s kom govorim?

Če vam povejo svoje ime niso tako zelo nesramni (znajo biti totalne svinje, odvisno ma koga naletiš). Potem razložite problem, mirno, počasi (so bolj počasne pameti biggrin.gif ), pa se bo vse uredilo.

Kaj se je meni zgodilo: naročim objektiv za digitalca iz Hong Konga, plačam 250 evrov, seveda se to ustavi na carini, naj pošljem račun. Pošljem račun, ki je bil FAKE, pa še pisalo je na njem da je used eqipment - še dobro da mi je šel prodajalec na roko, in mi poslala račun za 40 evrov (seveda ni bil pravi). Na carini so mi carinili po tarifi ameriških dolarjev, sicer sem jih jaz prinašala naokoli, ampak vseeno. Potem sem klicala na carino, in trdila da imam jaz prav, resno, še sama sebe sem skoraj prepričala. Vezali so me 5 krat od carinika, do nekega drugega dripca, na koncu sem dosegla to, da so se oni meni opravičili, češ da imajo veliko dela, ter da so pač zamešali tarifo.

Konec dober, vse dobro, plačala 20 evrov carinem namesto 90. Naj se država lepo je*e, na moj račun že ne bo služila. tongue.gif
  • 0

#130 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 29 June 2008 - 04:12 PM

Vedla sem da bom nekaj zajebala. down.gif

Digitalno potrdilo za KLIK sem shranila samo na disk, na cd mi ga pa ni hotlo shranit in zdej pač nimam varnostne kopije. rolleyes.gif Naknadno se pa tega mislim da ne da narest.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#131 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 02 July 2008 - 05:14 PM

S carine so pa poslali zahtevo po računu za šuhe, pa linku do spletne strani kjer sem jih nabavila. Ej, ma naj se jim posuši, tisto nekaj kar jim binglja med nogami.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#132 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 July 2008 - 09:28 AM

rolleyes.gif

Welcome to Slovenia and have a nice day. Prokleta banda.

Baje da ce narocis v Italijo ti SPLOH NIC ne komplicirajo, dobis kar na doma paket.

Upam, da bos kmalu dobila ceveljce. wink.gif
  • 0

#133 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 06 July 2008 - 09:53 AM

Nisem še poslala računa, nisem imela nič časa.

Kinky, oz. kdorkoli drug:

za katere artikle je carina neizbežna ne glede na ceno? Vem da se carinijo parfumi, pa verjetno še kaj? Jaz bi morda vzela kak lak, ker mi nadlaka zmanjkuje.

EBay stran za države EU (vse države na enem mestu) pa ne obstaja, je treba ločeno brskat po straneh od vsake države, pa se ločeno tudi prijavljat?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#134 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 06 July 2008 - 12:03 PM

Meni lakov niso carinili.

Kopirano s carina.gov.si:

Pošiljke blaga v pisemski in paketni pošti so oproščene uvoznih dajatev do skupne vrednosti 22 EUR, razen če vsebujejo alkoholne izdelke, parfume in toaletne vode, tobak in tobačne izdelke.

Kolikšna je carinska stopnja za uvoz računalniških komponent iz ZDA?

V primeru, da gre za uvoz elektronskih delov računalnikov po poreklu iz ZDA, ki se uvrščajo v tarifno številko 8471, je blago carine prosto, plačati pa je potrebno DDV v višini 20 %.

Kar je iz držav v EU pa se nič ne carini.

Ne, če napišeš ebay.eu ti vrže ven samo države, ki so v EU in pol zbiraš. Ime in geslo maš pa na vseh ebayih enako.
  • 0

#135 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 July 2008 - 10:49 AM

Ok, jst še nikol nisem naročevala/brskala po ebayu, zdej mi pa ne ostane druzga ker so mi ukradl moj najljubši najbolši edini zaeljeni mobitel in hočem istega, seveda pa so ga v sloveniji nehal prodajat rolleyes.gif cry.gif

Zdej neki sm brala to temo, razumela itak nisem skor nč, samo ugotovila sm da se bolj splača naročevat iz Eu, ne iz ZDA. Našla sem en telefon na tem angleškem ebayu(a obstaja še kakšen, španski ali whatever?), ampak je ful nizka cena samo 80€, verjetno je rabljen, kok gre zaupat takim ponudbam? Ogledanga mam pa namreč tega: klik

Aja, ogledanga mam še tega: klik, samo pride ful dražji, verjetno bi bla še carina zlo velika pa še dalj časa bi čakala nanj ne? Ampak a naj sploh zaupam tistemu iz anglije? ker ni nov, da nebo na koncu ves razbit/poškodovan/da ne bo delu? ermm.gif

registrerana nisem, morem dat kakšne številke kartic al pa kej? Poština je tisto ko piše 7£?

Jao. Hvala za pomoč smile.gif

Edit: uu, na italjanski strani najdla še to:mobi
zaenkrat se mi zdi to najbolša izbira pa še blizu je?
No, vi povejte kaj mislte da se najbl splača, jz res nimam pojma. Ampak verjetno ta zadnji ne?
Oh moj mobi cry.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#136 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 28 July 2008 - 10:56 AM

Registrirat se moraš na EBayu (pravzaprav je vseeno na katerem, ker sta tvoj nick in geslo na vseh enaka). Za plačevanje je najbolj priročen Paypal, za kar pa najprej rabiš kreditno kartico.

Tale tvoj mobitelčič se kao ne pošilja v Slovenijo (piše not specified), lahko se pa zmeniš. Oz. spodaj (tam pri 7 funtih) piše da se pošilja samo po UK.
Buy it now price (možnost takojšnjega nakupa, brez avkcije) je 55 funtov, tisto kar piše rrp 80 funtov po pravici povedano ne vem kaj je, morda cena novega mobilca?
Sicer pa ima ta prodajalec dober "sloves" - vsak ki zaključi nek nakup/prodajo z njim ga oceni, kako zanesljiv je, ti povejo procenti na desni strani, kjer piše Feedback.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#137 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 July 2008 - 11:05 AM

Aaam, nisem še dovolj stara da bi se registrerala. a lahko napišem napačen datum rojstva al morem registrerat mami? ermm.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#138 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 28 July 2008 - 11:07 AM

Kaj pa če bi skupaj z mami to naredile?
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#139 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 July 2008 - 11:20 AM

Ok, kul. Bova to zvečer nardile, pa pol vpršam še za naprej. Kater telefon pa se mi najbolj splača vzet, italjanski ne? a to dostavljajo v slo(kje to sploh vidiš?)?

Hvala smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#140 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 29 July 2008 - 01:59 PM

Zdej sm se registrerala na ebay in na paypal, ampak tuki zdej piše da morm potrdit mojo kreditno kartico or sth..

IPB Image

Kaj morm narest tuki? cry.gif
  • 0

After all this time?

Always.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users