Veganska in vegetarijanska prehrana
Posted 16 November 2006 - 03:38 PM
Sem pa opazila da v avstriji v hoferju sploh ni več jajc iz baterijske reje, samo nisem pa vedla zakaj.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 November 2006 - 04:15 PM
Sploh pa je zame vegetarijanstvo bolj osebna zadeva, vsak vegetarijanec ve, zakaj je vegetarijanec, zanimivo pa se mi zdi, kako ljudje, ki jedo meso vedno hočejo prepričat vegetarijance v to, da je njihovo početje v resnici brez smisla, ker itak pa so zdravila preizkušena na živalih, in kozmetika, itd. itd. Zame je namreč vegetarijanstvo in ne nošenje krzna vse prej kot nesmiselno.
Posted 16 November 2006 - 04:46 PM
sigurno se da zivet brez mesa (brez krzna pa se tok bolj) - me pa zanima, kok ljudi bi dejansko jedlo meso, ce bi si ga mogli sami 'pripravljat', pa s tem ne mislim samo na kuho.
Posted 16 November 2006 - 05:17 PM
Jaz pa se ne strinjam s trditvami, da to, da sam ne ješ živali ali ne nosiš krzna ne pomeni, da bojo pa kakšno manj zaklali. Ker ponudba je odvisna od povpraševanja in več kot bo vegetarijancev in ljudi, ki ne nosijo krzna, manj bo ubijanja živali, ker jih pač ne bodo mogli prodat v tolikšni meri.
Michelle, ravno to sem mislila. In seveda je klanje živali odvisno od povpraševanja in to se zmanjša(teoretično) vsakič ko nekdo neha jesti meso. Pustimo koliko jih(teoretično) začne jesti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 16 November 2006 - 08:45 PM
Katere ti kupuješ?
kupi si kaka jajca od kake kmetice na tržnici.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 16 November 2006 - 09:24 PM
In tisti, ki veselo razlagajo kako so jim zreskiči njamsi...kaj potem, bodo jedli tudi sosedovo mačko ali pa psa, mogoče pa kar samega soseda pospravijo za malico, al kako?! Saj je vse meso, mal žil, mal špeha, kosti vmes, kaj bi delal razlike med sestavo ljudi pa živali. Vsi mamo dlake, pa kri, pa mišice, vsi občutimo veselje, žalost, strah...kaj potem, na krožnik z nami?!
Posted 16 November 2006 - 10:21 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 16 November 2006 - 10:28 PM
Posted 16 November 2006 - 10:28 PM
Posted 16 November 2006 - 11:27 PM

Posted 17 November 2006 - 08:05 AM
od kje razlika med zivalmi za ljubkovanje in zivalmi za na kroznik?
Glih o tem se jst sprašujem!? Zakaj bi pojedli del ovčke (ki je nekomu lahko ljubljenka), izpustili pa bi sosedovega mačka?! Men je to vse isto, kot sm že rekla. Vsi ljudje, prav tako živali imamo čustva. Kdo bo potem razlikoval katero kravo bi ali ne bi pa katerega psa bi al ne bi?!! Sej kitajci, pa še kdo, le jedo vse kar leze in gre. Pol se pa zahodnjaki zgrazajo, ko npr. nek kitajec poje podgano ali mačka. V čem je razlika s kravo, da se pri njej na krožniku pa ni potrebno zgražat?!?!?!
Posted 17 November 2006 - 09:34 AM

Posted 17 November 2006 - 02:33 PM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 17 November 2006 - 04:36 PM
Nisem, nimam pa nič proti.
Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.
Posted 27 November 2006 - 08:38 PM
Jajca in mleko jem/pijem brez problema.
No, mesa pa ne jem zato, ker se mi je sprva zagnusil okus. Po kakem letu sem izvedela, kaj vse živali prestanejo, in v kakšnih razmerah živijo, preden jih na krut način ubijejo.

To je samo še pripomoglo k temu, da mi niti pod razno ne pride več na misel, da bi jedla meso.
Na sploh se mi zdi ideja o tem, da ljudje jedo trupla, grozna.
Počutim se veliko boljše, moja koža ima lepši vonj, da ne omenjam drugih telesnih vonjev.
Kar se pa zdravja tiče - ker eni to navajajo kot glavni razlog, zakaj je treba jesti meso - sem pa 100% zdrava, redno hodim testirat kri in se vsi zdravniki čudijo kako da imam tako dobre izvide.

ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 16 December 2006 - 11:06 AM
Pablo Picasso
Posted 16 December 2006 - 11:26 AM
Posted 16 December 2006 - 01:14 PM

(joke)
WINK (fake one)

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users