Jump to content

Photo

Zaroka / poroka

• Please log in to reply
1324 replies to this topic

#121 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 17 March 2008 - 12:53 AM

Čestitke Rory smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#122 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 17 March 2008 - 10:42 AM

koliko si ti stara, rory? drugače pa čestitke tudi od mene thumbup.gif

edit: sem že ugotovila, da si bila zdaj 18. vse najboljše btw!
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#123 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 17 March 2008 - 04:36 PM

Hvala za čestitke smile.gif

Sade, 18 sem ja. Pa hvala za čestitke =)
  • 0

#124 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 17 March 2008 - 07:24 PM

Čestitke Rory!!!!

koliko časa sta pa že skupaj?
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#125 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 17 March 2008 - 09:30 PM

Kot nepoboljšljiv romantik, ti tudi sama izrekam čestitke!

Četudi se zadeva morda ne izteče po planih (bog ne daj!), čutim s tabo srečo, ki te preveva ob ljubezni, ki ti jo je izkazal wub.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#126 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 18 March 2008 - 02:27 PM

Ful lepo to. Res privoščim vsakemu, da bi našel neko osebo, ki bi mu dopolnjevala življenje. Čeprav se mi zdi to nekak nepredstavljivo, mi je vseen lepo smile.gif
  • 0

#127 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 18 March 2008 - 04:15 PM

Hvala vam smile.gif
8 mesecev sva skupaj. Ni lih neka doba, ampak res preživiva vsak prosti trenutek skupi, spiva vsak dan en pr drugmu, razumeva se res noro dobr, ne vem če sva se trikrat do zdj skregala =)
Js upam da se res en dan poročiva in da se ne bo vse tko izjalovil kot prejšna veza.
  • 0

#128 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 18 March 2008 - 04:26 PM

Jaz bom zdej totalni party breaker, ampak anyway ...

Ful ne razumem poante take zaroke, to mi je blo vedno totalno krneki. Pa ne me prosim narobe razumet, sploh to ne govorim iz hudobije al karkoli, ampak pač razmišljam. Kokr vem, ni to nič formalnega in se lahko torej zaroči vsak, kadarkoli, popolnoma brez obveznosti. Kako pa to izgleda? Midva s fantom sva skupaj dve leti, skup živiva zadnje pol leta, vem da hočem preživet vse življenje z njim in tud mi je že rekel, da se bova enkrat poročila, s čemer se strinjam in sva se o tem že večkrat pogovarjala... torej sva zaročena zdej? Jaz zaroko jemljem kot en tisti kratek čas pred napovedano poroko, ko je dejansko poroka že blizu in tečejo priprave in je vse 100% odločeno. Ne pa da ti tip reče, da hoče, da si nekoč njegova žena in potem ti naokol govoriš, da nimaš fanta, ampak zaročenca? To mi je pa mal smešno, can't help it. Pa sem tudi jaz za romantiko in take zadeve, ampak to mi je pa čist ... ne vem. V tujini, kjer so zaroke bolj 'in' se tudi napovejo in se imajo razne engagement zabave, kjer potem folk dejansko oznani družini in prijateljem, kdaj bo poroka.

Vama pa iz srca želim vso srečo v ljubezni in upam, da bo cvetela še naprej. wub.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#129 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 18 March 2008 - 04:28 PM

Se strinjam Dilema, je malo smešno ko si nekaj let zaročen. Mislim da ti fant to na tak način pove da je to to. Drgač pa jest okol ne govorim, da sem zaročena. Kar se me tiče je to zadeva med nama. Ko sem bom poročila bodo že pravočasno(ali pa nalašč prepozno twisted.gif ) že zvedeli.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#130 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 18 March 2008 - 04:37 PM

Men je tut zaroka totalno mim in vse skupaj se mi zdi hecno. Ampak to sem pač jaz.

Rory čestitke in upam, da se vse izteče, kot sta si zamislila.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#131 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 18 March 2008 - 04:49 PM

No sprva sploh nisem želela ničesar komentirat, ampak ko je že dilema tako lepo napisala svoje mnenje, ki je identično mojemu, se kar podpišem pod njo. Dodala bi še samo tole, da če sta skupaj samo 8 mesecev se mi zdi zelo nenavadno govoriti, da si že zaročen. Navsezadnje si po 8 mesecih še ves sveže zaljubljen in ta zaljubljenost ni nujno, da bo enkrat prerasla tudi v neko globlje čustvo. In tudi če sta skupaj 24 ur na dan, 7 dni na teden to ni garancija za to, da se enkrat stvari ne bodo spremenile. Slej kot prej bo ta zaljubljenost prešla in potem vprašanje ali bo prerasla v ljubezen ali bo samo velika navezanost nanj.

No vsekakor pa vama želim, da se vama vse izteče kakor si želita. smile.gif
  • 0

#132 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 18 March 2008 - 05:10 PM

jaz pa te "zaroke" ne jemljem tako. se mi zdi to ena romantična gesta, ki ne pomeni nujno nekaj resnega in blazno obvezujočega. pač sta se zaročila, ker jima je lepo skupaj in ne z namenom, da se v bližnji prihodnosti poročita ali da kdorkoli za to ve.
  • 0

#133 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 05:29 PM

Jaz pa mislim, da je zaroka neka obljuba bližnje poroke. Sej pravim, v tujini se pari zaročijo in o tem obvestijo familijo in prijatelje, pa imajo potem engagement party, kjer ponavadi še oznanijo datum poroke in tko.

Mi je butasto zdej rečt, da je to samo romantična gesta, ker ni. Romantična gesta je to, da te fant povabi na romantični vikend nekam, da ti prinese rože, kaj lepega kupi, te kdaj še posebej pocarta, itd. Men se itak zdi, da ljudje dan danes dost stvari povezanih z ljubeznijo, jemljejo ful preveč ohlapno in jim jemljejo težo, tole z zaroko pa je ena od teh stvari. Če je potem zaroka zgolj majhna gestica, potem bi danes vsak par govoril, da je že pa kar zaročen - why the hell not? Ko sta dva zaljubljena in je ljubezen frišna, ima vsak feeling, da se hoče s tem svojim izbrancem/izbranko poročit, pa si lahko to tudi povesta kot eno daljno obljubo, ampak to nikakor ni zaroka, vsaj ne v pravem pomenu besede. Pa tudi vsakdo, ki bi tvojo zaroko jemal resno (kar je verjetno pri 18-letnici nihče ne), te bo najprej vprašal, kdaj pa sta določila datum poroke.

Sicer pa če je zaroka res samo taka mini by the way gesta, potem prosim, če še meni čestitate, ker sva tudi midva s fantom zaročena.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#134 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 18 March 2008 - 05:33 PM

ne, vidva nista zaročena, ker se nista zmenila oziroma te ni vprašal tongue1.gif
  • 0

#135 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15173 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 18 March 2008 - 05:36 PM

Chill miss D. biggrin.gif Gre za stvar osebne percepcije in osebnega tolmačenja. Že sama vesta, zakaj sta se za to odločla. Čestitke, Rory, cheers to love.
Dilema, čestitam za zaroko. wink.gif
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#136 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 05:40 PM

QUOTE(sade @ 18. 3. 2008 - 17:33) View Post

ne, vidva nista zaročena, ker se nista zmenila oziroma te ni vprašal tongue1.gif

Ja pa me je, že večkrat. Pa dost sva se pogovarjala že o tem. Me je lepo (med dolgim in globokim pogledom v oči, ko sva objeta ležala v postelji in je gorela zgolj svečka, ki je dajala nezmotljivo romantični pridih tongue.gif) vprašal, če bi se poročila z njim, pa sem rekla da ja, ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi oznanjala, da sva zaročena. Samo izpovedala sva si čustva, nič več. Lahko je zdaj človeku rečt, da bi se poročil z nekom, ko pa za zihr ve, da pride prava odločitev šele čez leta (če bosta sploh ostala skupaj), ane. To zame ni nič - zaročiš se, ko ti poroka že diha za ovratnik in si postavljen pred resno odločitev, ki se bo zagotovo izvršila vsaj v roku enega leta, ne pa morda čez 10 let.

QUOTE(Cvetka* @ 18. 3. 2008 - 17:36) View Post

Chill miss D. biggrin.gif Gre za stvar osebne percepcije in osebnega tolmačenja.

Nope. To so čisto določene stvari ... tudi to, kdaj boš praznoval Novo leto ni stvar percepcije, ker je datum vnaprej določen. Prav tako zaroka ni to, da rečeš fantu, da se bi ta moment poročila z njim (ker si pač noro zaljubljena), ob enem pa imaš backup plan, ker se ti resno o tem ne bo treba odločat še leta in leta. Ohh, please ...

QUOTE(Cvetka* @ 18. 3. 2008 - 17:36) View Post

Dilema, čestitam za zaroko. wink.gif

Nisem zaročena, porkamadona!! laugh.gif tongue.gif Bom pa, ko bom to oznanila svoji familiji in prijateljem in ko bova s fantom resno govorila o skorajšnji dejanski izvršitvi poroke.

Sej vem, da sem pravi party pooper. Rory verjetno v mojo voodoo lutko pravkar zabija igle. biggrin.gif
  • 0

#137 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 March 2008 - 05:49 PM

poznam par, ki sta se zaročila po nekih 5ih letih razmerja. nista še skupaj živela, ampak dejansko full časa skupaj preživela, itn ... res, mi smo se že norca delali iz njiju. oops.gif za zaroko sta priredila nepozabni žur nekje na obali, prstan, itn ... pa se kar ni htela k njemu preselit, pa je mela vse pogoje za to ... in sta mela prej resno, trdno razmerje. in potem ji je po par letih zaroke pač fant postavil ultimat, da bi se slej ko prej morala skupaj vselit, sej se bosta ja poročila, da zaroka ni bla kr tko. in se ni hotla. in sta končala razmerje. tko, da men zaroka ni kr neki tko brezveze, tut če se dva samo med sabo zmenita, da mata resne namene - ampak jaz vse to bolj z rezervo jemljem, ker nikol ne veš, kaj se ti bo zgodilo jutri ....
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#138 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 18 March 2008 - 06:02 PM

čestitam dilema tongue.gif a prstan ti je tudi podaril?
  • 0

#139 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 18 March 2008 - 06:05 PM

Ne, ker nasploh ne maram nobenga nakita. Da pa bi Matej nosu prstan, ga pa direkt pobruham. laugh.gif Pa tud full si ne predstavljam prstana na njem, oh god. Mi je pa že večkrat reku, da bi mi ga rad kupil, ampak ... ne, not my style. Za poročni prstan se bom pa nekak potrudla, da ga bom imela gor (če bo vztrajal), za Mateja mi je pa popolnoma vseeno, če ga bo nekam spravil in ga sploh ne bo nosil. Sej se ne zaročiš/poročiš zarad nakita, ane. Moj fotr in mama tudi ne nosita svojih, mislim da jih nikdar nista.
  • 0

#140 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 18 March 2008 - 06:06 PM

Tovrstne debate, kako bosta večno ostala skupaj in kako "boš ti moja žena" ima po moje skoraj vsaki parček...
zaroka pa zame pomeni, da ima par neke resnejše namene zadaj, tudi že okvirne dogovore o poroki (termin, lokacija itd...), pa seveda snubitev s prstanom. smile.gif

Par, ki ga poznam, je recimo zaroko izpeljal potem, ko sta se že dogovorila za poroko in opravila glavne rezervacije; potem jo je nekega dne še zaprosil tako, kot vidimo to v filmih - na kolenih in s prstanom, seveda. smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users