Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#121 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 26 June 2005 - 04:42 PM

QUOTE(DiLeMa)
P.S. Kakšna krema je ta Dikla? Za nohte? Jaz imam namreč izredno slabe nohte in bi jo kupila, če kaj pomaga. Koliko pa stane in kje vse se jo da dobit?

To je krema za nohte in je res SUPER! Meni nohte ful pošlihta, ker imam tudi sama precej krhke... lepo diši in kar je najbolj pomembno - ful hitro se vpije. Stane cca. jurja in je za to ceno res za moje pojme še preveč dobra (npr. jaz sem si kupla od L'occitane kremco za nohte za 4k in je zanič). Dobi pa se takorekoč vsepovsod v drogerijah.
IPB Image
Imaš pa še druge proizvode od Dikle (kremca je tista v škatli) - utrjevalec za nohte, pa odstranjevalec laka... teh nisem še probala, a ziher niso švoh.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#122 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 26 June 2005 - 06:10 PM

Najlepša hvala Jenna, moram it nujno počekirat, kar jutri. wink.gif
  • 0

#123 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 27 June 2005 - 05:21 AM

np, DiLeMa wink.gif

Mene pa zanima, če katera lahko izvoha sestavine od L'occitane Ultra Rich Hair Cream - jaz jo imam, vendar je bila ravno tam gor zadaj nalimana nalepka s prevodom in to in sem jo hotla dol potegnit in sem še on original list skupaj potegnila in se nič ne vidi... sem pa iskala po netu, pa nikjer ni sestavin napisanih, pa me bi ful zanimale.

Drugače pa... kako se vam zdi ta maska za lase (Garnier - Ultra beauty maska z olivnim oljem in limono), sodeč po sestavinah: aqua, cetearly alcohol, behentrimonium chloride, peg-180, amodimethicone, cetyl esters, hydroxyethylcellulose, olea europaea/olive fruit oil, trideceth-12, chlorhexidine dihydrochloride, limonene, linalool, propylene glycol, methylparaben, citric acid, cetrimonium chloride, citronellol, citrus limonum/lemon extract, lauryl peg/ppg-18/18 methicone, hexyl cinnamal, parfum/fragnance
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#124 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 June 2005 - 02:23 PM

Ta maska je fajn. Lepo vlažilna, antistatična (no, lase naredi antistatične), vsebuje silikone, ki dajo lesk. Fajn stvar.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#125 Jeny

Jeny

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 27 June 2005 - 02:43 PM

QUOTE(Jenna)

Drugače pa... kako se vam zdi ta maska za lase (Garnier - Ultra beauty maska z olivnim oljem in limono),

Jenna, veš da si s to masko tudi mene premamila, tako da sem si jo danes kupila za sprobat, samo jaz sem si za prvič kupila ta malo dozico v vrečki, da vidim kako deluje! biggrin.gif

Tudi jaz imam prošnjo, da malo pokomentirate tele sestavine.
Gel za pospešitev porjavitve obraza z zaščitnim faktorjem 3, z izvlečki ehinaceje (primeren za normalen in temen tip kože), sestavine:
Aqua, Polysorbate 20, Glycerin, Saccharide Isomerate, Echinacea Angustifolia, Hydrolyzed Vegetable Protein, Triethanolamine, Octyl Dimethyl Paba, Butylene Glycol, Carbomer, Acetyl-L- Tyrosine, Imidazolidinyl Urea, Phenoxy-ethanol, Parfum, Disodium Edta, Adenosine Triphosphate, Methylparaben, Ethylparaben, PropyleneGlycol, Butylparaben, Propylparaben

Drugače pa opis izdelka izgleda takole:
FRAIS MONDE - Nežen gel za obraz vsebuje sledi melanina, ki pospešujejo proces porjavitve; Kombinacija filtrov (UVA+UVB) ščiti kožo pred sončnimi žarki, izvleček ehinacije in vlažilni faktor pa jo ohranita prožno in vlažno. (izdelek ni testiran na živalih)

Prosim, da malo pokomentirate ta izdelek. Meni je občutek, ko ga dam na kožo fajn, čeprav vem, da vsebuje alkohol! laugh.gif

• 0

#126 Martina

Martina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 956 posts
  • Interests:kozmetika v vseh pogledih

Posted 27 June 2005 - 03:57 PM

QUOTE(Pikcapokca)
Draga Sonchika in Martina,

sem si nabavla novo Muradovo dnevno kremo za poletje in bi vaju lepo prosila za mnenje.

Krema je OIL-FREE SUNBLOCK Sheer Tint / SPF 15
sestavine se naslednje:
Water (Aqua), Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Butylene Glycol, Titanium Dioxide, Isodecyl Neopentanoate, DEA-Cetyl Phosphate, Glyceryl Stearate, Silica, Cetyl Alcohol, Punica Granatum Extract, Chitosan Ascorbate Zinc Aspartate, Lysine Lauroyl Methionate, Rice Amino Acids, Lecithin, Tocopherol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium PCA, Retinyl Palmitate, Ascorbyl Palmitate, Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer, Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Extract, Propylene Glycol, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Aluminum Hydroxide, Lauric Acid, Triethanolamine, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Cistrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Aniba Rosaeodora (Rosewood)Wood Oil, Geranium Maculatum Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil, Zalc, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 7749)

dons sm pa RES vesela, da mi gre slepo tipkanje dobr od prstov laugh.gif

ze vnaprej hvala in prijeten poletni dan :sunny: !

zelo v redu krema. ima uv blokator kar je za kožo odlično. to odbija vse uv žarke
  • 0
lp, Martina

#127 Martina

Martina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 956 posts

Posted 27 June 2005 - 03:58 PM

[quote=Jeny][quote=Jenna]
Drugače pa... kako se vam zdi ta maska za lase (Garnier - Ultra beauty maska z olivnim oljem in limono),[/quote]

Jenna, veš da si s to masko tudi mene premamila, tako da sem si jo danes kupila za sprobat, samo jaz sem si za prvič kupila ta malo dozico v vrečki, da vidim kako deluje! biggrin.gif

Tudi jaz imam prošnjo, da malo pokomentirate tele sestavine.
Gel za pospešitev porjavitve obraza z zaščitnim faktorjem 3, z izvlečki ehinaceje (primeren za normalen in temen tip kože), sestavine:
Aqua, Polysorbate 20, Glycerin, Saccharide Isomerate, Echinacea Angustifolia, Hydrolyzed Vegetable Protein, Triethanolamine, Octyl Dimethyl Paba, Butylene Glycol, Carbomer, Acetyl-L- Tyrosine, Imidazolidinyl Urea, Phenoxy-ethanol, Parfum, Disodium Edta, Adenosine Triphosphate, Methylparaben, Ethylparaben, PropyleneGlycol, Butylparaben, Propylparaben

Drugače pa opis izdelka izgleda takole:
FRAIS MONDE - Nežen gel za obraz vsebuje sledi melanina, ki pospešujejo proces porjavitve; Kombinacija filtrov (UVA+UVB) ščiti kožo pred sončnimi žarki, izvleček ehinacije in vlažilni faktor pa jo ohranita prožno in vlažno. (izdelek ni testiran na živalih)

Prosim, da malo pokomentirate ta izdelek. Meni je občutek, ko ga dam na kožo fajn, čeprav vem, da vsebuje alkohol! laugh.gif

tko tko. ni ne vem kaj, ni pa tudi slaba
  • 0
lp, Martina

#128 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 June 2005 - 04:29 PM

Samo dajte mi povedat, kje v tej kremi vidite UVA in UVB filtre.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#129 Lee Lee

Lee Lee

sramežljivec

• Člani
  • 68 posts

Posted 27 June 2005 - 04:30 PM

Kaj pa pravite na tole Avonovo kremico za obraz? Ali je primerna tudi za kožo s kakšnim mozoljčkom?

Active Ingredients :

octinoxate
oxybenzone
octisalate
avobenzone

Other Ingredients :

water
glycerin
butylene glycol
glyceryl polymethacrylate
dimethicone
ethoxydiglycol
silica
phytol
mangostin
whey protein
hydrolyzed milk protein
hydrolyzed wheat protein
hydrolyzed silk
milk protein
lactose
glycine soja (soybean) protein
oxido reductases
alteromonas ferment extract
hydrolyzed conchiolin protein
bisabolol
oryzanol
rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract
hesperitin
tetrahydrodiferuloylmethane
tetrahydrodemethoxydiferuloylmethane
tetrahydrobisdemethoxydiferuloylmethane
glycine soja (soybean) seed extract
helianthus annuus (sunflower) seed extract
plankton extract
adenosine cyclic phosphate
sodium hyaluronate
andrographolide
panthenol
saccharomyces cerevisiae extract
hydrogenated polydecene
dimethicone crosspolymer
trisiloxane
peg-40 stearate
steareth-2
glyceryl stearate
behenyl alcohol
sodium carbomer
sodium acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer
benzophenone-4
chlorphenesin
sodium dehydroacetate
disodium edta
fragrance
violet 2
blue 1
  • 0
Dej dol pokrov, ko končaš ...

#130 moara

moara

sramežljivec

• Člani
  • 3 posts

Posted 27 June 2005 - 05:18 PM

Hvala Sonchika. Jaz sem dobla tester, pa se mi je zdela malo premastna, zato sem prepisala sestavine. Torej je ne morem rabiti, ker imam mastno kožo.
  • 0

#131 Martina

Martina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 956 posts

Posted 27 June 2005 - 05:26 PM

QUOTE(sonchika)
Samo dajte mi povedat, kje v tej kremi vidite UVA in UVB filtre.

uv blokator: titanov dioksid

uva in uvb so pa absorberji, pa v tej kremi niso prisotni
  • 0
lp, Martina

#132 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 June 2005 - 05:49 PM

Med temi sestavinami ne vidim titanijevega oksida:

To mislim za to kremo:
Gel za pospešitev porjavitve obraza z zaščitnim faktorjem 3.
  • 0

#133 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 27 June 2005 - 05:52 PM

Lee Lee, ta krema je fajn. Ima UV zaščito (nisem sicer dobro pogledala, ampak mislim, da samo UVB), nekaj antioksidantov in ne maši por. Kar fajn stvar.
  • 0

#134 Lee Lee

Lee Lee

sramežljivec

• Člani
  • 68 posts

Posted 27 June 2005 - 06:14 PM

Hvala sonchika! smile.gif
  • 0
Dej dol pokrov, ko končaš ...

#135 Martina

Martina

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 956 posts

Posted 27 June 2005 - 07:54 PM

QUOTE(sonchika)
Med temi sestavinami ne vidim titanijevega oksida:
[i]Aqua, Polysorbate 20, Glycerin, Saccharide Isomerate, Echinacea Angustifolia, Hydrolyzed Vegetable Protein, Triethanolamine, Octyl Dimethyl Paba

To mislim za to kremo:
Gel za pospešitev porjavitve obraza z zaščitnim faktorjem 3.

tole sta uv absorberja
  • 0
lp, Martina

#136 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 June 2005 - 10:47 AM

Hvala.
  • 0

#137 nela

nela

sramežljivec

• Člani
  • 17 posts

Posted 29 June 2005 - 09:20 PM

Kakšna je pa kej tale sprej za sončenje od sun mixa z zaščito 6? Piše takole: vitamin E, bisabolol, UVA in UVB; Mleko v spreju za zaščito in nego že porjavele kože. Vzdržuje primerno vlažnost kože, jo neguje in pomiri.

Sestavine:
aqua, octyl stearate, cetearyl isonononoate, ethylhexyl methoxycinnamate, glycerin, gliceryl stearate, ceteareth-20, butyl methoxydibenzoylmethane, prunus dulcis, tocopheryl acetate, ceteareth-12, cetearyl acohol, cetyl palmitate, dimethicone, perfume, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, isobutylparaben, bisabolol
  • 0

#138 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 30 June 2005 - 09:12 AM

je kar fajn. Edino faktor je malo prenizek. Drugače pa po sestavinah sodeč ni slaba stvar (pa tudi nič posebnega).
  • 0

#139 Tea

Tea

sramežljivec

• Člani
  • 26 posts

Posted 30 June 2005 - 02:34 PM

Nujno potrebujem mnenje kakšna je ta krema za obraz. 1000x hvala ;)

Aqua, glycerin, dimethicone, PEG-8, pentylene glycol, HDI/trimethylol hexyllactone crosspolymer, silica, butylene glycol, ethoxydiglycol, phytol, polymethyl methacrylate, BIS-PEG-15 dimethicone/IPDI copolymer, dimethicone cosspolymer, glycereth-26, PEG-20, mehtyl glucose sesquistearate, mica, hydroxythyl acrylate/sodium acryldimethyl taurate copolymer, acrylaters/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, phenoxyethanol, squalane, sodium polycrylate, disodium edta, chlorphenesin, dimethiconol, steardimonium hydroxypropyl panthenyl PEG-7 dimethicone phosphate chloride, parfum, panhtehol, sodium dehydroacetate, sodium hydroxide, propylene glycol, polysorbate 60, benzophenone-4, carica papaya extract, helianthus annuus seed extract, andrographolide, sodium hyaluronate, xymenynic acid, phosphoric acid, hydrolyzed milk protein, plankton extract, lecithin, C12-15 akyl benzoate, glycine soja extract, adenosine cyclic phosphate, ethylparaben, butylparaben, propylparaben, retinyl palmitate, isobutylparaben, hethylparaben, tocopheril acetate, BHT, ascorbyl palmitate, beta-carotene, CI 77891, CI 42090, CI 60730.
  • 0

• Guests

Posted 30 June 2005 - 02:48 PM

U madona, to pa je sestavin, za cel laboratorij! blink.gif biggrin.gif Kaj pa je to za ena krema, če ni skrivnost?
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users