Jump to content

Zadostno pitje tekočine

• Please log in to reply
239 replies to this topic

#121 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20020 posts

Posted 18 September 2006 - 03:54 PM

ok ne rečm 4 litre, pa že po teh bi se počutla ko ena mlahava žaba ermm.gif , ampak 11 litrov blink.gif blink.gif blink.gif -> ta je pa mal zlo prehuda wink.gif
  • 0

#122 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 18 September 2006 - 03:59 PM

V vednost in opozorilo:

In medicine, water intoxication (also known as hyperhydration or water poisoning) is a potentially fatal disturbance in brain function that results when the normal balance of electrolytes in the body is pushed outside of safe limits by a very rapid intake of water.

Kidneys can excrete about 1.5 litres of water per hour at maximum filtration (other studies find the limit to be as little as 0.9L/h). Consuming as little as 1.8 litres of water in a single sitting may prove fatal for a person adhering to a low-sodium diet, or 3 litres per hour for a person on a normal diet. However, this must be modulated by potential water losses via other routes.

Note that a person's innate sense of thirst is triggered by overall dehydration, not by changes in electrolytes. Thus, it is possible to develop water intoxication while trying to satisfy thirst, if one drinks a great deal of water over a short period. A dangerous drop in electrolytes, such as the hyponatremia that leads to water intoxication, will not have any effect on thirst.

The key word here though is 'excessive'. In a normal adult we are equipped to dispose of as much as 15 to 20 litres of water spaced over a day.

But from people who misguidedly drink excessive amounts of water in short spaces of time. This was tragically what happened to 18 year old Leah Betts in the mid-nineties in the UK. She had taken an ecstasy, but experienced a panic attack and having heard about heatstroke deaths from the press whilst on MDMA believed that she needed to drink water in order to help her situation. She then proceeded to drink nearly two gallons (7.57 litres ) of water in one and a half hours, suffered symptoms of hyponatremia and two weeks later they were holding her funeral.

• 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#123 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30031 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 18 September 2006 - 04:14 PM

moralni nauk zgodbe: tut vodo se je treba naučit pametno pit! biggrin.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#124 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 18 October 2006 - 06:34 PM

Ma js se bom fentala. huh.gif Aj hev a kueščn. A je možno, da če ful spiješ in ne greš na wc, pol naskledn dan kr 2 kg več tehtaš? huh.gif Ne grem na wc, spljoh. huh.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#125 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 18 October 2006 - 08:35 PM

Jezus, TASH blink.gif ni čudn, da ti že vodo skrivajo ... pa ne se tolk nacejat, no. 11 litrov?! To sigurno ni dobr zate.
Jst spijem na dan splošno priporočljivih 2-3 litre navadne vode. Na faksu mam zmeraj flaško, pol pa vsaki 2 uri natankam iz tistih avtomatov za vodo (bog blagoslovi tistega, ki jih je dal postaviti na filo faks). Če ne dobim svoje minimalne dnevne doze, torej 2 litrov, sem kot cunja, utrujena, zaspana, zmedena ... ko bi bla malo zadeta laugh.gif Pijem po požirkih, največ 1,5 dcl naenkrat.

Zgledujte se po meni biggrin.gif
  • 0

#126 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 18 October 2006 - 11:00 PM

QUOTE(TASH @ 18. 10. 2006 - 19:34) View Post

Ma js se bom fentala. huh.gif Aj hev a kueščn. A je možno, da če ful spiješ in ne greš na wc, pol naskledn dan kr 2 kg več tehtaš? huh.gif Ne grem na wc, spljoh. huh.gif

Ej tash tole temo sm šla od začetka brt ane-pred tem sem pa brala tm pod kaj smo jedl,da se prtožujš nad hrano,in predn sm tale tvoj post zagledala,sm ti hotla napisat zakaj je možn da kao tehtaš več-in pol vidm ta tvoj post-ja itak,da-tud recmo pr hujšanju,zgubimo najprej vodo iz telesa-zato je v začetni fazi vedno kak kg al 2 manj-in pr teb je pa pač 1 al pa 2 kg več-ker si najbrž napihnjena tud če maš tok vode v seb-a ni to logično?
Pa sj če tko pogledaš to tud sama veš,sj si pršla do tega.
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#127 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 19 October 2006 - 08:00 PM

11 litrov ? .. uf uf uf .. pol ti TAŠKA kr spiješ 1 liter na šluk al kak ? Kak ti rata. Drugače pa jaz pijem po pol litra skupaj. Skoz mam zraven pol litersko flaško potem pa popoldne pa mam svoj lovely kozarček v katerega spraviš pol litra tekočine in če ne spijem vsaki dan svojih dveh tabletk z vitaminčki spljoh nimam energije. Če pa to spijem pa buf, se lahko ful učim. No vglavnem spijem 2 litra na dan.
  • 0
Viens, reste ici!

#128 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 19 October 2006 - 08:10 PM

11 litrov je hudo veliko. Enormne količine vode lahko povzročijo tudi smrt.
Z glavo, prosim.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#129 Rianna

Rianna

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4793 posts

Posted 22 October 2006 - 10:28 PM

jaz ful malo spijem čez dan, če nisem žejna ne pijem. se morem v red spravit in spit vsaj minimalne tekočine, ki so nujne.
  • 0
La vita senza house musica non e vita
IPB Image
There's nothing more that I want
Then to touch you
To seek truth in your eyes
The only thing that I want
Is to be with you and watch the sunrise

#130 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 23 October 2006 - 08:46 PM

QUOTE(Rianna @ 22. 10. 2006 - 23:28) View Post

jaz ful malo spijem čez dan, če nisem žejna ne pijem. se morem v red spravit in spit vsaj minimalne tekočine, ki so nujne.

Ja res bolš zate. Žejna pa nisi zato, ker ti je čut za žejo zakrnel. To se zgodi, če full malo piješ. Itak je treba pit skoz tud ko nisi žejen, sam ne naenkrat po pol litra. Želodec lahko v 20min absorbira samo 2dl vode. Pa takrat, ko čutiš žejo si v bistvu že dehidriran. Pijte, babe!! laugh.gif
  • 0

The only thing standing between you and your goal

is the bullshit story you keep telling yourself

as to why you can't achieve it.

Jordan Belfort

#131 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 23 October 2006 - 11:11 PM

Obvladujem se! Morte mi čestitat. tongue.gif Dans sem spila samo 3l radenske! ohmy.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

#132 black_sweety

black_sweety

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1469 posts

Posted 23 October 2006 - 11:28 PM

Pridna ! smile.gif

Jaz sem pa med tistimi, kontra tebi, ki se matramo, da bi lahko spili vec!

Sem bila navajena piti le, ko me zeja in mi je zato precej mucno se nacejat kadar nisem zejna.
Potem me pa prevec napolni ze sama tekocina in ne cutim lakote ! Ahhh...
  • 0
[b]Apologizing does not always mean that you are wrong ... It just means that you value your relationship more than your ego. [/[/size]b] [color=#000066][/size]

#133 ninaa

ninaa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 433 posts

Posted 06 November 2006 - 08:24 PM

QUOTE(Nila @ 23. 5. 2005 - 14:05) View Post

Ja, saj ne vem, če to spada pod to temo ...
No, to moram povedat:
vedno sem imela težave s tem, da sem premalo pila (predvsem vode). Mi niti slučajno ni zneslo spit 2 litra na dan, še pol litra mi je bila čista muka. Preprosto nisem mogla, me je sililo na bruhanje.
Potem sem se pa en dan odločila, da se bom nekako potrudila in sem vsak dan poskusila popiti kakšen dcl vode več. Po 14 dneh se mi je koža neverjetno polepšala, sploh na obrazu, in ko sem srečala znance na cesti, so me vsi spraševali, če imam kakšno novo kremo za obraz, puder itd. (nič od tega, še pudra nisem imela gor, ker se mi je ten tako izboljšal, da ga sploh ne rabim več smile.gif ). Obraz mi kar žari in zgledam vsaj 5 let mlajša (imam jih 24). Tudi domači se ne morejo načuditi. Tudi drugače se dosti boljše počutim, bolj živo in zdravo. Edina zoprna stvar je ta, da malo več hodim na wc, ampak se splača potrpet. wink.gif
Skratka, saj verjetno vas večina dovolj pije itd., ampak zame je bilo to pravo odkritje ... Ima še katera podobne izkušnje?

Čist ista izkušnja!!!!! biggrin.gif odkar sem začela pit vodo se mi koža začela zlo čistit smile.gif
  • 0

#134 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 28 December 2006 - 06:38 PM

jst spijem ful premau tekočine na dan... vode tko same ful ne maram, pa tud če nism žejna ne pijem, sam vem , da bi mogla... pa si zmeri rečem, d bom probala spit najman litra na dan pa ful ne gre... sad.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#135 besweety_inside

besweety_inside

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2139 posts
  • Interests:snowboard,snowboard,snowboard,bordanje sem rekla?=)

Posted 28 December 2006 - 10:59 PM

jaz ju3 začnem pit vodo:)
  • 0

#136 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 28 December 2006 - 11:08 PM

Good for you thumbup.gif Kaj si pa do zdej? Rum? laugh.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#137 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 29 December 2006 - 11:18 AM

Jst večinoma pijem samo vodo (včasih mi ni šla, zdj pa sploh ne morem stalno soka pit) in pa nesladkan čaj (spet - včasih sm si morala dat 2 žlički sladkorja v šalico čaja, sedaj pa cukranega ne prenašam).

Čist odvisno od dneva, včasih spijem samo kake pol litra tekočine (al pa še to ne), včasih pa tud do 2 litra (več sigurno ne, k pol stalno samo na WC hodm)

11 L na dan?! Izzivanje telesa...
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#138 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 29 December 2006 - 12:09 PM

QUOTE(URŠKA @ 28. 12. 2006 - 23:08) View Post

Good for you thumbup.gif Kaj si pa do zdej? Rum? laugh.gif

laugh.gif laugh.gif jah.. vrjetn bolš k nč biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#139 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 29 December 2006 - 12:36 PM

Kaj v priporočljivio količino tekočine na dan se štejejo tudi juhe ipd? smile.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#140 Šišyka

Šišyka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1412 posts
  • Interests:copranje in izdelava nevarnih zvarkov :P

Posted 29 December 2006 - 01:57 PM

jst k sm doma vode ful mal spijem rajš kj druzga... drugje pa zmer vodo oz jo mam kr sabo uno pollitrsko flaško al pa še kero nabavim =) tko da mislm da mi nekak rata spit 1,5 litra.. včas mal vče včas mal mn odvisn
  • 0
IPB Image
Če imaš nekoga rad, ga imaš zmeraj, ne glede na danes, jutri ali včeraj. Če imaš nekoga rad, ga imaš vedno in preprosto rad, za to ni čas merilo!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users