Menstruacija
Posted 08 August 2007 - 01:42 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 08 August 2007 - 11:23 AM
Ne strdek, tko širok kak 1-2 cm in dolg okol 4 cm kos tkiva. in zelo kompakten. Groza! Ko tak debel deževnik!

Aja pa brez krvi
Zarodek

(pa ne me preveč resno vzet)

Posted 08 August 2007 - 11:38 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 12 August 2007 - 08:28 PM
Ne vem če se je kateri že kej podobnega zgodil sam vseen, če ma kera kak nasvet je zlo dobrodošel. Pr men je tko ponavad, da nimam bolečih menstr pa trajajo ke do 5 dni (sam sem bla na tabletkah), prej sem mela pa ful predolge in premočne menstre, do devet dni, pa še dostikrat se je zmešal vse, da sem jo tud po dvakrat na mesec dobila. No zdej jo mam pa cirka že enajsti dan, pa sploh ni vdit konca plus to, da me spodnji del tebuha tok boli, da se mi bo vsak čas strgalo. Ne vem a nej grem tomorrow do ginekologa al nej počakam al kaj nej.

Posted 12 August 2007 - 08:37 PM
Skratka kar bi rada povedala je: pojdi ginekologu. Šolan je za to, da reši tvoj problem

Posted 12 August 2007 - 09:25 PM
menstra je nekaj najhujsega, kar se lahko dogodi zenski...!!!!----ne res, slbo se ocuts, psiha je cist DOL, jadno v glavnem!! :S
a mislte, da je ze kera umrla od bolecin?....v preteklosti, maybe...bolecine so lahko KRUTE!!
Posted 12 August 2007 - 10:21 PM
Jaz sem dobra poznavalka svinjsko bolečih menstruacij (tudi sedaj je en kurc boljše, odkar sem na KT - prvič je blo za zdržat s pol onega ta močnejšega Nalgesina in sem mislila izdihniti od sreče... no, takrat je bilo prvič in zadnjič, ker se zgodba ponavlja) in jaz včasih hoditi nisem mogla, tako me je bolelo. Jokala sem od bolečin, dobesedno. Potem pa sem odkrila Nalgesin in je za preživet - sicer sem ob jemanju totalno čudna, skos zaspana... tak, kot da bi bla malo zadeta, ampak boli pa ne (morda minimalno, ampak zagotovo pa mi zelo uspešno preprečuje boleče menstruacije), tak da res priporočam, pa ful od veliko punc sem slišala, da jim pomaga.
Jaz, če bi menstruacija tako dolgo trajala (in še bila poleg tega močna), bi šla do zdravnika.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 12 August 2007 - 10:28 PM
Posted 13 August 2007 - 07:21 AM
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 13 August 2007 - 09:36 AM
menstra je nekaj najhujsega, kar se lahko dogodi zenski...!!!!----ne res, slbo se ocuts, psiha je cist DOL, jadno v glavnem!! :S
a mislte, da je ze kera umrla od bolecin?....v preteklosti, maybe...bolecine so lahko KRUTE!!
Ne vem, no. Js pa menstruacije ful ne jemljem kot nekej slabega. Ja, itak da pi***, ko me boli, pa k si v negotovosti če ti je že na hlače prišla...Sam npr. zdej sm dva meseca zapored jedla tablete, brez pavze in sm mens. takooo pogrešala, da sm prov komaj čakala, da jo dobim. Ful sm se čudn počutila, ker je vmes ni blo (men je to načeloma zarad morja čist ustrezal).
Js mislm, da te bolečine niso nič v primerjavi z bolečinami po operacijah... Pa pacienti tud ne umrejo glih zarad bolečin, prej od tistega kaj povzroča bolečino. Bolečina je pač varovalni mehanizem, ki nam sporoča, da se nekaj dogaja in da neki ni prav. Strinjam pa se, da bi čutila za bolečino na maternici tekom evolucije res lahko zakrnela

Posted 13 August 2007 - 09:44 AM
Luciferka, ko sem bila stara ene 14 let, se mi je to zgodilo, menstruacija je trajala več kot dva tedna, ampak to je bila še faza, ko se ti ciklus nekako ureja.
Na tvojem mestu bi šla k zdravniku.
Posted 13 August 2007 - 09:59 AM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 August 2007 - 10:07 AM
Posted 13 August 2007 - 10:10 AM

Sem se bala, da bo katera to napisala. No, bomo videli - bom porocala!
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 13 August 2007 - 10:19 AM
ei res nwm....men ni prijetno, kadar jo dobim....psiha mi je cist na tleh...
Posted 13 August 2007 - 10:55 AM
Posted 13 August 2007 - 10:57 AM

Potem se je pa začelo dogajat - prve dva dni krči, kot žogca sem bla, pa sem vedno lepo zdržala brez kakršnihkoli tablet. Nakar nisem vsake toliko dobila res "popadke", ko nisem mogla nič, parkrat me je velo zmanjkalo. Od takrat naprej se mi ta tanajhujša vrsta pojavi vedno pogosteje, pa tudi pms občuim zadnje leto, pred tem je bil tak na izi. Huje verjetno ne more več bit

vuelvo a vos,
Posted 13 August 2007 - 11:21 AM
Ne strdek, tko širok kak 1-2 cm in dolg okol 4 cm kos tkiva. in zelo kompakten. Groza! Ko tak debel deževnik!

Aja pa brez krvi
mene je skor pobral, k se mi je isto zgodil ene 2 leti nazaj (med res izdatnimi 'krvavitvami')

nism pa nč hodila kazat, pomoje je to (nekoč) zadebeljena sluznica, ki je 'ospadla' in se pač tko izloči ...
Posted 13 August 2007 - 11:33 AM
To kar vam je prišlo ven je še vseeno strdek, pač malo bolj tkivast, a še ne pravo tkivo. Jaz sem prvič (nekje 16 sem mogla met) mislila da mi je slepo črevo ven prilezlo

vuelvo a vos,
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users