Hvalimo & Grajamo
Posted 31 May 2008 - 03:44 PM
Šla sem iskat sprej, da bi dihurja prepričala naj raje uporablja svoj wc. Tega niso imeli(pohvala, ker mi je pounca to povedal in mi no hotelačesa vturit), potem pa mi njena sodelavka čist mimogrede reče, kaj, pač ga v kletko zaprite. Sem ji povedala da to pač ne pride v poštev!
Take nasvete si tako usposobljeni prodajalci(pač preko študenta, z dvomim da kaj znanja o veterinarski stroki) lahko priharnijo zase!
Pohvala pa trgovini za male živali v Hali A(prej so bili v pritličju, zdaj v 1. nadstropju), vedno prijazni in gospa mi je na isto vprašanje rekla naj probam tla namazati s kisom.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 May 2008 - 03:50 PM
Graja Mr. Petu v BTCju:
izbira mokra hrane za mačke je zelo revna, zgolj cele police Alma Nature konzerv, pa raznoraznih briketov (ponudba suhe hrane je dobra), vmes še neke vrečke Gourmet, Miamor in Imas (nekaj takega), ki pa so po mojem znanju slabše kvalitete. Bom raje rekla, da še nisem slišala pohval in priporočil za to hrano.
Pa zgrožena sem bila, ker so v veliki kletki sredi trgovine za cca. 80€ prodajali dve mladi dolgodlaki muci (not je bila tudi mama), sem striktno proti prodaji živali v trgovinah, od glodalcev, ptičov, do mačk

como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.
Posted 31 May 2008 - 03:52 PM
Samo da ne bo kis razžrl laka?
Graja Mr. Petu v BTCju:
izbira mokra hrane za mačke je zelo revna, zgolj cele police Alma Nature konzerv, pa raznoraznih briketov (ponudba suhe hrane je dobra), vmes še neke vrečke Gourmet, Miamor in Imas (nekaj takega), ki pa so po mojem znanju slabše kvalitete. Bom raje rekla, da še nisem slišala pohval in priporočil za to hrano.
Pa zgrožena sem bila, ker so v veliki kletki sredi trgovine za cca. 80€ prodajali dve mladi dolgodlaki muci (not je bila tudi mama), sem striktno proti prodaji živali v trgovinah, od glodalcev, ptičov, do mačk

Ja to tud mene skrbi, po moje če ga malo razredčim da ne bo panike. Bo pa lepo dišalo ja. not
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 31 May 2008 - 03:53 PM

vuelvo a vos,
Posted 31 May 2008 - 03:54 PM

Posted 31 May 2008 - 03:59 PM

vuelvo a vos,
Posted 31 May 2008 - 04:12 PM
Posted 01 June 2008 - 11:20 PM

Naš Mr. Pet v Celju je pa dobro založen, pa prodajalke niso obične trgovke, ampak imajo vse neke živali doma in se spoznajo na ful stvari, se ukvarjajo z agilitijem, ene tudi "poučujejo"... v glavnem obvladajo in je res kul, ker dosti vejo in niso samo zato tam, da prodajo.
Posted 06 June 2008 - 09:43 AM
Posted 18 June 2008 - 08:15 AM
v ponedeljek sem se odločila, da grem tja jest oz. oče me je povabil na kosilo. ko sem prišla, je takoj priletel en mladec, da me povpraša kaj bi. sem mu povedala, da bom sicer jedla, ampak da še čakam, ampak naj mi pa prinese fanto. ko se mi je oče pridružil, pa naenkrat ni bilo več tega mladeniča. samo ena smrkava kelnarca je okoli skakljala, stregla ljudi, pri sosednji mizi praznila pepelnike. 20 minut sva jo gledala, prelagala jedilnike, naglas debatirala kaj bi jedla in nič. potem sem se pa odločila, da plačam tisto fanto in greva drugam. ko sem tej smrklji povedala, da bi sicer tudi jedla, če bi mi postregla, je pa ponorela, da bi ji morala pomahat. pa sem ji potem tudi jaz v malo bolj ostrem tonu povedala, da sedim zunaj 25 minut, da gospod zraven mene nima tudi nič za pit in v končni fazi me mora ona vprašat kaj želim, ker se oni trudijo meni nekaj prodat in ne jaz njim. pa je odvrnila, da če mi je težko pomahat. moj odgovor je bil, da če je težko vprašat kaj bi. potem mi je pa še povedala, da naju je gledala in čakala, da ji poveva kaj bi želela. in da ima fuuuuuul gužvo (pa je bilo polnih par miz na vrtu).
odnos pod kritiko, sem bila tako jezna, pa drugače nikoli ne kompliciram in se vedno držim dejstva, da so natakarji tudi ljudje. ampak tale je bila pa višek.
me ne bodo več videli tam, čeprav mi je super hrana za na hitro pojest in v ponedeljek sem si prav zaželela kaj takega.
potem sva šla pa v osmico na nazorjevi na pizzo. brez pripomb.
Posted 18 June 2008 - 09:11 AM
Bil je prvi dan EP v nogometu. S fantom sva se malo potepala in šla do njegovega strica, ki je v Guncljah ravno bil na uri golfa. Po koncu golfiranja smo se pogovarjali, da bi šli v bližino nekaj spit. Odločili smo se za Caval Club.
Usedemo se za zunaj mizo. Kmalu pride zraven natakar in prinese prtičke ter pribor. Povedali smo mu, da bi radi samo nekaj spili. Osorno nas je napotil v "bar" (naj omenim, da je bil tam fuzbal na big-screenu in hkrati neizmerna gužva), ker je v tem delu, kjer sedimo mi, restavracija. Pa smo mu rekli, da bomo potem pa nekaj pojedli. Kaj pa imate? Pice. OK, eno navadno pico bomo. "Ja, še vedno greste lahko pico tja v bar pojest." Ko smo mu dopovedal, da nočemo gledat fuzbala, se je obrnil in (z nekaj godrnjanja) oddal naše naročilo.
Ko smo želeli plačat, smo mu morali 3x pomahat, da nas je sploh videl. Ko smo končno rekli, da želimo račun, je šel po tem ven in not še 3x (vsakič je prišel praznih rok ven in potem s sosednjih miz odnesel umazano posodo, hkrati pa se je pri eni od miz z eno mularijo na dolgo in široko pogovarjal o fuzbalu). Ko je šel v tretje not, smo mu moral zelo naglas še enkrat rečt, če lahko prosim dobimo račun. On pa: "Gospod, samo 2 roki imam!"
Potem pa se je moj fant razpizdil in rekel: Halo, pejt sem!
Kelnar pa: Halo se reče po telefonu. Pa jaz sem vas vikal, zato sem jaz za vas "gospod natakar".
Pol smo zahteval šefa - "ja, sej ga bom poklical, bo potegnu z mano!"
Pa se nam ni dalo zajebavat več - smo rekl, da ne bomo več prišli.
Kelnar pa: ja tud OK.
Mislm odnos na podnu....
Posted 18 June 2008 - 09:47 PM
moja "tašča" je šla u zootic v novi gorici po šampon za belga pudla. pride prodajalc in jo praša, kaj hoče. ona reče, da pač išče en šampon za psa. in pol ji ta prodajalc priporoča enga za pse z belo dlako. pol ga išče in ugotovi, da ga nimajo na zalogi. in pol ji reče, d sej lahko kupi tud tistga za črno dlako, da je itk eno in isto...

zdj pa še zootic u kopru...grem dostikrat tja, ker mi je najbližji in itk zmer rabm stvari za psa. enkrt sm iskala gatke za psičko v "tistem obdobju". nobenga ni blo zravn...edn je bil na kasi, prodajalna pa prazna...gledam ko budala, iščem, gledam prodajalca, on mene...nč...sploh me ni pršu prašat, kaj iščem al pa če lhko kej pomaga...pol grem jz do njega in mu povem kaj rabm...on mi pol hmal proda une plenice (za tiste, ki jim uhaja). prej ku sm mu dopovedala, da tega nočem je šlo tud ene 10 min mimo...u glavnem, katastrofa od vljudnosti...res se mi je tam že dostikrat zgodilo, d sploh nobenga ni blo zravn...
Posted 19 June 2008 - 02:49 PM
Prkiram danes zjutraj v Ljubljani, pri operi na zastonj coni za pol ure. Avto označim in se vrnem še prej kot v tem času. Na gumi opazim lisice in sem bila že čisto obupana kje naj zdaj staknem še 50€, čeprav mi ni bilo jasno zakaj sem jih sploh dobila. Pridem k avtu in vidim da ni lisica ampak kao lisica iz kartona ampak iste barve od Airwavesa, prav pritrjeno z elastiko na gumo!!! Zabrišem to dol, ful razkurjena in opazim na šipi še kao "obvestilo redarstva", da so opazili da v avtu nimam čigumijev bla bla bla.
V glavnem, jaz ne vem kako daleč bo šlo še to oglaševanje, ker to je pa še res agresivno. Sem klicala na MOL in so rekli da to ni dovoljeno in me prosili da jim skeniram "obvestilo redarstva" in pošljem po mailu, kar sem tudi storila. Upam, da bo zaleglo.
Posted 19 June 2008 - 02:55 PM

Posted 19 June 2008 - 02:58 PM
Posted 04 October 2008 - 03:10 PM

Posted 04 October 2008 - 04:23 PM
Pohvala Joe Penasu za koktejle in prijetno vzdušje tam pozno zvečer (po enajsti, recimo) v notranjosti lokala. Tut kelnarji so super. Neprimerno boljši vtisi kot pred leti, pohvalno!
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 04 October 2008 - 04:33 PM
Posted 04 October 2008 - 06:25 PM

Pablo Picasso
Posted 04 October 2008 - 06:27 PM

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users