Kreme za sončenje
Posted 21 April 2011 - 08:45 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 April 2011 - 09:45 AM
Nisem pridna glede SPFjev pa še skoz se sončim. Jst sm čist rjava poleti.
Posted 21 April 2011 - 09:48 AM
Posted 21 April 2011 - 11:28 AM
Jaz sem se lani prvič malo sončila.

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 21 April 2011 - 11:43 AM
Posted 21 April 2011 - 12:27 PM
Jaz mam poleg vsega še rahlo alergijo na sonce, naredijo se mi rdeče pikice/ mozoljčki.
Nimam še nove kreme, danes grem pogledat v milerja, čez vikend bom pa najbrž prebrala vse možne teme glede krem - una v milerju je bla zadnjič izropana ko sem jo hotla za obraz... Bom vidla če danes bo.
Drugače pa jaz se skoz mažem, zdajle se bom začela po rokah, obrazu vratu, tečt hodim ko gre sonce praktično že dol...Sonce mam rada, samo dokler ne sije name.
Sončim se pa sploh ne, meni je to muka.
Bleda sem kot stena, but I like it.
Posted 21 April 2011 - 12:28 PM

Mineralni filtri žal vsi po vrsti puščajo belo sled, so težki in jih je težko sprati. Ima pa večina naravnih in otroških krem te filtre. Do koliko denarja to iščeš?
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 21 April 2011 - 12:30 PM
Meni za obrez je pomembno da je kvalitetna, SPF 20-30. (lahko več....)
Mam suho kožo.
Za telo pa sun dance...? a je to v DM?
Posted 21 April 2011 - 12:31 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 21 April 2011 - 12:34 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 21 April 2011 - 12:39 PM
Glavna stvar, zakaj ne rabim vec kot 20-30SPF, je pa tole:
According to Weinstock, the cap on SPF labeling is not a major issue for the public as a whole. "I think that if the general public uses SPF 30 or greater, that's sufficient." As Weinstock explained, SPF is a reciprocal function: SPF 15 lets in 1/15 of the burning rays; SPF 30 lets in 1/30; and SPF 50 lets in 1/50. Therefore, the difference between SPF 30 and SPF 50 is only a difference of 97% effectiveness versus 98% effectiveness. "That little bit may be important to some people who have particular sensitivity," said Weinstock. "But, to the general public, it really is not that critical."
SPF 20 ma 95% ucinkovitost, 30 97%, 50 98% in tako naprej. Placas pa kar fajn vec za faktor 50.
Denar - do 20€, recimo.
Posted 21 April 2011 - 12:55 PM

Za hiperpigmentacije se mineralni res večkrat boljše obnesejo.
Spomnila sem se na L'occitanovo linijo Do Brasil. Popolnoma naravna seveda ni (že filtri niso), ne boš pa bela

Sally, žal ne vem. Kolikor berem, so zelo zadovoljne s Super City Block linijo. Kvalitetno sončno linijo ima tudi Shiseido npr.
Posted 21 April 2011 - 02:05 PM
Posted 03 July 2011 - 02:21 AM
Prebrala sem članek na planetu lepote o tem, kako škodljivi naj bi bili UV filtri Octocrylene, Octyl methoxycinnamate ( = octinoxate = ethylhexyl methoxycinnamate) in Oxybenzone ( = benzophenone-3) in sem potem šla gledat sestavine izdelkov za sončenje in so res zelo redki, ki ne vsebjejo nobenega od teh treh. Zato razmišljam, da bi prešla raje na kakšne naravne proizvajalce krem za sončenje. Ah, saj človek ne ve več, kaj bi. Najprej ful vzpodbujat uporabo izdelkov za sončenje, zdaj pa ugotovijo, da so zelo škodljivi...

Posted 03 July 2011 - 07:58 AM
Se pa tudi sama vedno bolj nagibam k naravnim kremam za sončenje, zna biti to naslednji nakup. Pa nasploh sem vedno bolj nakolnjena naravni kozmetiki.
Posted 03 July 2011 - 02:01 PM
tale DM-ova Sundance ima zdej notr alkohol in se ga ful čuti, bljek...

Posted 03 July 2011 - 10:04 PM
Bom še malo pogledala ostale naravne znamke. Ampak nekaj ful denarja pa spet ne bi dala za sončno kremo, ker so mi še vsako leto ostajale.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users