QUOTE(sajk @ 8. 11. 2007 - 10:10)

Ti nimaš čisto vsega razčiščeno glede teh dogodkov, a?
Imam, tako kot večina, upam. Meni je zgodovina jasna, kdo je bil kje in kdo kje ni bil, tako kot marsikomu - torej pretežno VSI po tvojem mnenju nimamo razčiščenih pojmov, razen ti jih imaš, pa trenutna vlada, Peterle in cerkev - ki je itak, kot je jasno kot beli dan, marljivo sodelovala z okupatorjem.
Meni je reč pač jasna - al si se boril za svoj narod, ali pa si sodeloval z okupatorjem, basta. Še dobro, da jih večina enako misli, kot jaz.
QUOTE(sajk @ 8. 11. 2007 - 10:10)

S tem da "navadni" ljudje ki so šli v boj tega niti vedeli niso ... pogosto pa tudi izbirat niso mogli v katerih vrstah bodo. Je prišla vojska in mobilizirala za boj sposobne ...
Tu se morda strinjam s tabo, da vprašanje, kako je res blo med navadnimi ljudmi, ko je vojna, je stanje v glavi čisto drugačno, gre se ti zgolj za to, da preživiš (čeprav dvomim, da so cerkvi prste trli, da se je rokovala z okupatorji in z njimi sodelovala). Ampak vseeno - ne vem, čemu spreminjati zgodovino. Mi smo najbrž edina država ali pa ena redkih, ki še zdaj nimamo razčiščeno, kdo se je boril za domovino in kdo je sodeloval z okupatorjem in se še zdaj o tem prepiramo.
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>