Jump to content

Photo

Predsedniške volitve

• Please log in to reply
383 replies to this topic

#121 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 08 November 2007 - 07:19 AM

Sedaj 2 dni nisem spremljala, a vidim, da se gre sedaj res na nož, obtožbe, pljuvanje...no, je vsaj malo bolj zanimivo.

Peterle se meni ne zdi slab človek, amapak ga žal ne vidim kot predsednika. Moji odločitvi da ne bom volila Lojzeta botruje seveda tudi dejstvo, da za njim stoji RKC. Z nekaterimi stvarmi se strinjam s tabo, Jenna.

In ja, je inteligenten človek, temu ne moremo oporekati, ampak lahko Turk s svojim mednarodnim znanjem za našo podalpsko državico veliko več naredi. Več kot Peterle s svojim znanjem letenja in čebelarstva. biggrin.gif Hec hec.

Samo še orglice ga lahko rešijo

NOT.

OK, ne bom več nesramna. oops.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#122 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 08 November 2007 - 07:37 AM

Ne vem, zakaj se je bilo potrebno spustiti na nivo žaljenja. Tepci. Kot da so otroci v vrtcu - "mami, on je pa grdi, ker mi je pa žogo ukradu".
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#123 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 November 2007 - 10:01 AM

QUOTE(sonchika @ 8. 11. 2007 - 7:37) View Post
Ne vem, zakaj se je bilo potrebno spustiti na nivo žaljenja.

Zato, ker nimajo nič drugega več, vidijo pa, da je zelo malo možnosti, da bi Peterle zmagal (čeprav so bli vsi strašno prepričani v njegovo zmago) in pač iščejo zdaj vse načine, da bi nekako očrnili Türka in da bi se ljudstvu zameril (in ONI so tisti (konkretno Rupe), ki so ga postavili kot za predstavnika Slovenije v OZN, takrat je bil krasen in oh in sploh, sedaj pa kar na enkrat, o saj ni res - pa je, ne vejo več čist dobro, če je bil). Ne štekajo pa, da sami sebi delajo škodo - sebi, kot vladi in Peterletu. Ampak taki pač so, čisto njim podobno.
In še nekaj - skooos torej tak strašno poudarja Peterle svojo gromozansko vlogo pri osamosvajanju Slovenije, po drugi strani pa zagovarja izdajalce svojega naroda - belogradiste.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#124 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 08 November 2007 - 10:10 AM

QUOTE(Jenna @ 8. 11. 2007 - 10:01) View Post

izdajalce svojega naroda - belogradiste.

Ti nimaš čisto vsega razčiščeno glede teh dogodkov, a? Toliko so izdajalci kot partizanski vrh, nič več. Eni so se zajebali s prisego, da bi dobili pomoč pred premočnimi revolucionarji, drugi so pa zganjali revolucijo. S tem da "navadni" ljudje ki so šli v boj tega niti vedeli niso ... pogosto pa tudi izbirat niso mogli v katerih vrstah bodo. Je prišla vojska in mobilizirala za boj sposobne ...

Ni tako črno-belo kot si ti slikaš.

Kandidata pa ... oba sta tako prekleto medla ... soočanj sploh ne gledam več.
  • 0

#125 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 08 November 2007 - 10:13 AM

omg, kaj ste dobili peterletovo revijo laugh.gif ? jaz sem se skoraj poscala od smeha, ko sem vidla, da so not recepti gospe branke something peterle wacko.gif slap.gif lol1.gif
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#126 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 November 2007 - 10:27 AM

QUOTE(sajk @ 8. 11. 2007 - 10:10) View Post
Ti nimaš čisto vsega razčiščeno glede teh dogodkov, a?

Imam, tako kot večina, upam. Meni je zgodovina jasna, kdo je bil kje in kdo kje ni bil, tako kot marsikomu - torej pretežno VSI po tvojem mnenju nimamo razčiščenih pojmov, razen ti jih imaš, pa trenutna vlada, Peterle in cerkev - ki je itak, kot je jasno kot beli dan, marljivo sodelovala z okupatorjem.
Meni je reč pač jasna - al si se boril za svoj narod, ali pa si sodeloval z okupatorjem, basta. Še dobro, da jih večina enako misli, kot jaz.

QUOTE(sajk @ 8. 11. 2007 - 10:10) View Post
S tem da "navadni" ljudje ki so šli v boj tega niti vedeli niso ... pogosto pa tudi izbirat niso mogli v katerih vrstah bodo. Je prišla vojska in mobilizirala za boj sposobne ...

Tu se morda strinjam s tabo, da vprašanje, kako je res blo med navadnimi ljudmi, ko je vojna, je stanje v glavi čisto drugačno, gre se ti zgolj za to, da preživiš (čeprav dvomim, da so cerkvi prste trli, da se je rokovala z okupatorji in z njimi sodelovala). Ampak vseeno - ne vem, čemu spreminjati zgodovino. Mi smo najbrž edina država ali pa ena redkih, ki še zdaj nimamo razčiščeno, kdo se je boril za domovino in kdo je sodeloval z okupatorjem in se še zdaj o tem prepiramo.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#127 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 08 November 2007 - 10:34 AM

Saj to je že kul, narodnoosvobodilni boj. Težava je le, da je vse skupaj prevzela komunistična partija, ki ji je bil NOB nikakor ni bil v prvem planu. V prvem planu je bila revolucija, ki je sprožila marsikaj - z domobranstvom vred. Domobranstvo je nastalo šele leta 1943, do takrat se je pa marsikaj dogajalo ... žalostno. Če tega vzroka ne bi bilo, tudi sranja, ki je sledilo, ne bi bilo.

Tko je ... Zgodovine pa nič ne spreminjam, samo zavedam se je. smile.gif

Pa ne mešaj Cerke v vse, jaz nimam nič z njo, nikoli imel, niti nimam kakih domobranskih prednikov, da smo si na jasnem. tongue.gif

Včeraj videl spletno stran Petrleta. laugh.gif Res so neki recepti gor, jao, jao ... Mah ... že od začetka kampanije meni noben kandidat ni bil ustrezen. ermm.gif
  • 0

#128 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 November 2007 - 10:36 AM

QUOTE(sajk @ 8. 11. 2007 - 10:34) View Post
Pa ne mešaj Cerke v vse, jaz nimam nič z njo, nikoli imel, niti nimam kakih domobranskih prednikov, da smo si na jasnem. tongue.gif

Ja, saj je jaz ne mešam, sama je marsikje vmešana. =) In tu je bila ZELO vmešana.

Saj se tudi jaz zavedam zgodovine, pa še marsikdo drug, večina pravzaprav.
Le nekateri se je ne, ki jo sedaj skušajo spreminjati - kdo pa so to, pa vsi vemo.

Aja, pa OT sva in itak nauva fkup prišla, tak da...

Na Ptuju v Šparu niso meli onih gob.
Moram v Lj poiskat. =)

Če bi Kučan kandidiral, bi ziher vse nascal že v prvem krogu. IPB Image

• 0

#129 sajk

sajk

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts

Posted 08 November 2007 - 10:41 AM

Ej še dobro, da predsednik države nima neke pametne funkcije, če ne bi se resno lahko sekiral kdo bo ... tako mi je pa precej vseeno, kdo bo rezal trakove na pasjih procesijah. biggrin.gif

Glede Kalimerota - ne kliči hudiča. laugh.gif
  • 0

#130 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 November 2007 - 10:43 AM

No ja, true, ampak vseeno ni glih čisto nepomembno.
Je pa vsekakor pomembno, da drugo leto trenutna vlada pade (kar bo skoraj sigurno), ker da so pa Grims, Jerovšek, itd v vladi, je pa že absurd. IPB Image

Kalimero, LOL, ne bodi zloben. IPB Image

• 0

#131 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 08 November 2007 - 06:27 PM

QUOTE(Jenna @ 8. 11. 2007 - 10:27) View Post

Imam, tako kot večina, upam. Meni je zgodovina jasna, kdo je bil kje in kdo kje ni bil, tako kot marsikomu - torej pretežno VSI po tvojem mnenju nimamo razčiščenih pojmov, razen ti jih imaš, pa trenutna vlada, Peterle in cerkev - ki je itak, kot je jasno kot beli dan, marljivo sodelovala z okupatorjem.
Meni je reč pač jasna - al si se boril za svoj narod, ali pa si sodeloval z okupatorjem, basta. Še dobro, da jih večina enako misli, kot jaz.

Joj Jenna, pa tako kot večina ljudi misliš, da je bilo v zgodovini vse tako enostavno in si prepričana, da veš kako je bilo, ampak nimaš čisto razčiščenih pojmov. Vse slikaš tako črno belo, čeprav NIKOLI in res NIKOLI ni tako enostavno. Bi bilo fino (in mimogrede veliko lažje) če bi bilo, ampak ni. Vedno so še neki drugi razlogi, nekateri so znani, nekateri morda (še) neznani. Tako da je interperetacij nekaterih zgodovinskih dogodkov ogromno, ti poznaš očitno samo eno izmed interpretacij - v tem primeru domobrancev in partizanov tisto, ki so jo zapisali zmagovalci.
To sem mogla napisat, ker me vedno znova preseneti kako enoplastno si ljudje (pa ne samo Jena, ampak še marsikdo drug, pa naj bo to cerkev, vlada ali celo Jožek iz sodedje ulice) razlagajo posamezne zgodovinske dogodke. Saj jaz sem si jih verjetno tudi, odkar sem pa na faksu in malo podrobneje spoznavam zgodovino in posamezne dogodke v zgodovini pa vidim kako so včasih prilagajali razlage preteklosti in kako zelo se spreminja naše vedenje o zgodovini. Niti največji strokovnjak na svojem področju ne mora biti nikoli prepričan, da je njegova interpretacija zgodovine pravilna. Navsezadnje je le interpretacija, zgodovinske resnice pa ne morš dosečt, lahko se ji poskušaš le čim bolj približat.

Samo to bi še rekla, da otroci niso krivi za grehe in zmote svojih staršev.

Drugače pa od razglasitve rezultatov naprej sploh več ne spremljam kaj se dogaja in mislim, da bom kar ponovila svoje volitve iz prvega kroga in sploh ne bom šla volit, pa bo kar bo.
  • 0

#132 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 08 November 2007 - 06:50 PM

Meni se zdi pa najslabše, da človek ne gre volit.
Drugače sem nekaj soočenja gledala v torek na SLO 1 in mi Peterletov način odgovarjanja nikakor ni všeč. Govoril je vse naokrog, samo bistva ne.
In prvi je imel propagandno revijo Turk. Dobro, saj ni pomembno.
Me pa res zanima, kdo bo zmagal. Kao ima Turk veliko podpore med ljudmi, ampak kaj to pomaga, če slišiš take v stilu: Jah, mi je Turk bližje, ampak jaz se itak volitev ne udeležujem (primer).
Medtem ko bo šla pa ena cela vas volit, evo - glih ko z maše pridejo. Karikiram.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#133 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15731 posts

Posted 08 November 2007 - 06:51 PM

QUOTE(Regratova Lučka @ 8. 11. 2007 - 18:50) View Post

Meni se zdi pa najslabše, da človek ne gre volit.

Podpis.

Pozdravljena, te dolgo ni bilo na spregled.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#134 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 08 November 2007 - 06:57 PM

saj mi ni glupa revija sama po sebi, ampak tisti recepti laugh.gif kaj za vraga ma to opravit z volitvami confused.gif (saj vem, da posredno veliko, samo je vseeno glupo). pa četudi bi mel turk recepte not bi mi blo mimo, mi noben ni kaj preveč simpatičen. bom pa vseeno volila turka.
  • 0

#135 Regratova Lučka

Regratova Lučka

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1314 posts

Posted 08 November 2007 - 06:59 PM

O, hvala Dragi. Poskušam finiširat diplomo.

Drugače pa, ja, medlost glede volitev res ni dobrodošla. Saj imamo možnost odločanja, izkoristimo to!

Sade, gospa Berkopec Peterle ti je dala idejo, kaj skuhat za nedeljsko kosilo po zmagi enega od predsedniških kandidatov! To je pa tako lepo.
  • 0
Vem, da živim v svojem svetu. Vendar je ok, tam me poznajo.

#136 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 08 November 2007 - 07:08 PM

Ja, saj ker nisem šla volit, sem poslušala iz nevemkoliko strani, da je to moja največja demokratična pravica, da so se ženske nevemkako dolgo borila za pravico in podobne. Ampak kaj naj, če pa mi noben od kandidatov ni všeč. Pred prvim krogom mi je bil za odtenek bolj všeč Petrle, ampak po gledanju oddaj na dan volitev je nekako zbledel in je sedaj enako antipatičen kot Türk. Naj potem kovanec vržem, koga bom volila?

No, pa to če mi lahko katera pove, kaj bodo še nek referendum o zavarovalnici Triglav dali na dan predsedniških volitev? O čem se sploh gre?
  • 0

#137 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 November 2007 - 07:38 PM

QUOTE(Kalypso @ 8. 11. 2007 - 19:08) View Post
Naj potem kovanec vržem, koga bom volila?

Voli manjše zlo, torej Türka. twisted.gif

No, pa to če mi lahko katera pove, kaj bodo še nek referendum o zavarovalnici Triglav dali na dan predsedniških volitev? O čem se sploh gre?

Za - podpreš novelo zakona, ki določa, da gre 35% premoženja zavarovalnice, za katerega ni bilo mogoče najti upravičencev, v upravljanje KADu in da bodo vsi donosi tega kapitala namenjeni pokojninskemu skladu
Proti - premoženje bo najmanj leto dni zamrznjeno, vlada bo mogla poiskati upravičence do tega deleža zavarovalnice ali pa zagotoviti, da bo šlo Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje

In OMFG, tudi jaz sem v roke dobila cajtnge od Lojzeta - ja kaj za hudiča se bodo še vse zmislili?! Pa Bačovnikova na prvi strani - ohja, kako prikladno se ji je ravno zdaj odvezal jezik in podaja neka mnenja, ki bi naj bla jako relevanta, oznanja poroko, itd.
  • 0

#138 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 08 November 2007 - 08:43 PM

daj jenna razloži malo bolj po kmečko, malo bolj po domače to o zavarovalnici. kaj je bolje obkrožit? proti? oops.gif
  • 0

#139 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 08 November 2007 - 08:47 PM

Lojzek pravi, da če čemo meti višje penzije, da naj obkrožimo DA laugh.gif

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#140 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 08 November 2007 - 08:48 PM

ok, torej to pomeni, da bom obkrožila proti. če on pravi, potem že ni res laugh.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users