QUOTE(Kami @ 15. 4. 2011 - 14:36)

Sicer ne vem v katero temo bi tole sodilo (vem, da je Sally zadnjič nekje govorila o ginekološlih pregledih, pa se ne spomnim več kje), ampak bom kar tu napisala.
Zadnjič sem zasledila, da je bila debata o pregledih in kako nekaterim še nikoli niso naredili UZ. Seveda se bo vsaka sama odločila, moje priporočilo pa je , da redno hodite na preglede in še kdaj vmes samoplačniško in zdraven zahtevate tudi UZ.
Zdaj nočem delat neke panike ali kaj podobnega, le svojo zgodbo bi povedla, če bo kateri pomagala pri odločitvi. Meni je vedno naredila UZ skupaj z brisom (ki ti pripada na 3 leta), jaz sem si pa en bris in UZ še vmes plačala.
Zadnjič sem šla čisto na rutinski samoplačniški pregled po letu in pol in mi je našla eno cisto na jajčniku v velikosti 5x5 cm in en povišan hormon, ki nakazuje neko abnormanost ali nekaj takega. Saj ni nič posebnega, hočem le povedat, da je očitno zadeva v letu in pol prišla na tako velikost, da morajo zdaj z operacijo odstanit. Nočem pa vedt kaj bi bilo, če bi šla na redni pregled šele čez leto in pol.
Torej samo v vednost, da če lahko katera to prepreči oz. da ji pravočasno najdejo take in podobne zadeve, se je fajn it kdaj pa kdaj pokazat tudi ko ni brezplačno.
Ker sem pred pol leta že začela o tem tu pisat, bom zdaj nadaljevala, kaj se mi je zgodilo včeraj na pregledu.
Včeraj sem šla po treh letih odstranit Mireno in ko je naredila še ultrazvok, mi je SPET našla eno cisto, tokrat na desnem jajčniku in mi spet "grozi" operacija.
In ko sem vprašala kako bi se dalo te ciste preprečit (ker sem bila ravno pred pol leta na operaciji, kjer so mi komaj rešili levi jajčnik ) je rekla, da naj bi šla spet na Diane25 tabele, ker menda prepečujejo ... nekaj, zaradi česar ciste nastajajo.
Jaz sem pa ravno po 15 letih hotela prenehat z vsem hormonskim sranjem. Od 18 leta sem bila na kontracepcijskih, od tega cca 6 let ravno na Diane25 in glede na to, da celo puberteto nisem imela problemov s kožo (dala mi jih je zaradi izpadanja las), ko sem z njimi prenehala, sem izgubila v pol leta cca tretjino mojih las (nekatere se niso nikoli vrnile) in pa od takrat naprej imam probleme z mozolji (samo hormonskimi: okoli čeljusti, vrat, dekolte in hrbet).
Poleg tega imam že vsaj 15 let nenehni izcedek "tam dol" in mi je uporaba dnevnih vložkov nekaj čisto samoumevnega. Ko sem ji prvič to omenila pred xy leti, je enostavno odgovorila, da pač nekateri se bolj znojijo, nekateri manj ... jaz imam pa pač TO. Zdaj je pa začela po vseh teh letih paniko delat, da to pomeni, da imam neko hormonsko neravnovesje .... a bejš.
Odkar sem imela pa Mireno, sem pa med sexom bistveno bolj suha in včasih celo rabim lubrikant ... drugače pa vse "teče" od mene ... Ampak ker sem jo vstavila kmalu po porodu, niti ne vem ali je to zaradi nje ali zaradi spremembe hormonov po porodu ....
Ravno zato, ker sem že toliko časa pod vplivom takih in onakih hormonov, sem hotela s tem prenehat, da vidim sploh kaj je narobe in za kaj so krivi tuji hormoni in za kaj moji ... in zdaj ta šok - direkt nazaj na najbolj konjske tablete.
Sicer bom šla še k drugemu ginekologu po drugo mnenje, ampak mi res ni jasno, da mi je pol leta po opreciji spet zrasla cista

popizdila bom, res!
Ima katera kakšen nasvet, izkušnjo?