Jump to content

Photo

Dober ginekolog / dobra ginekologinja

• Please log in to reply
294 replies to this topic

#121 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 22 August 2011 - 07:26 AM

Meni pa ni pomembno to, ali je za štose ali ne (kaj sploh to pomeni), ampak mi je najbolj pomembno, da je zdravnik (takšen in drugače) profesionalen in diskreten, da me ne bo sram ali težko (kot ene pišete, da se počutite kot prostitutke, ko morate po tablete), da imajo takšen odnos, da sem sama tistih nekaj minut, ko sem tam, sproščena.

In mislim tudi, da je brez veze, da kažemo s prstom na ene in na druge, ker je bolj kot očitno, da je odvisno od primera do primera.

Se pa strinjam z Marmelado, da ženska bolje razume po eni strani, kaj je menstruacija, porod.

Ja, pri Beseničarjevi je glasba zdaj pri njej v ordinaciji. laugh.gif Ampak taka res tiha, super sproščeno je. smile.gif Mene so vzeli že naslednji dan, ko sem imela težave, pa tudi napotnico na naprej mi je napisala v eni sekundi - kar se mene tiče - same pohvale.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#122 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 22 August 2011 - 08:02 AM

Kinky, točno to sem mislila.

Pa da me ne gleda mrko, na vsako vprašanje odgovori s težavo in ne pregleda tko kot je treba.
Pa da mi odgovorja z enozložnicami.

To je meni kr neki.... da ne omenjam da sem slišala govorice, da je moja trenutna ginekologinja lezbijka, zdaj mi je še približno 500 krat bolj neprijetno.

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#123 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 August 2011 - 08:31 AM

ob tipu ginekologu, ki je zelo verjetno hetero ti pa ni? biggrin.gif

Jaz bom, če mi ginekologinja(dr. fink) ne pošlje na kakšen dodatni pregled ali kaj podobnega, menjala ginekologinjo, četrtič rolleyes.gif laugh.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#124 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 August 2011 - 11:41 PM

QUOTE(Frčica @ 22. 8. 2011 - 9:31) View Post

ob tipu ginekologu, ki je zelo verjetno hetero ti pa ni? biggrin.gif

Good one! laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#125 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 13 January 2012 - 09:29 AM

QUOTE(Kami @ 15. 4. 2011 - 14:36) View Post

Sicer ne vem v katero temo bi tole sodilo (vem, da je Sally zadnjič nekje govorila o ginekološlih pregledih, pa se ne spomnim več kje), ampak bom kar tu napisala.

Zadnjič sem zasledila, da je bila debata o pregledih in kako nekaterim še nikoli niso naredili UZ. Seveda se bo vsaka sama odločila, moje priporočilo pa je , da redno hodite na preglede in še kdaj vmes samoplačniško in zdraven zahtevate tudi UZ.

Zdaj nočem delat neke panike ali kaj podobnega, le svojo zgodbo bi povedla, če bo kateri pomagala pri odločitvi. Meni je vedno naredila UZ skupaj z brisom (ki ti pripada na 3 leta), jaz sem si pa en bris in UZ še vmes plačala.

Zadnjič sem šla čisto na rutinski samoplačniški pregled po letu in pol in mi je našla eno cisto na jajčniku v velikosti 5x5 cm in en povišan hormon, ki nakazuje neko abnormanost ali nekaj takega. Saj ni nič posebnega, hočem le povedat, da je očitno zadeva v letu in pol prišla na tako velikost, da morajo zdaj z operacijo odstanit. Nočem pa vedt kaj bi bilo, če bi šla na redni pregled šele čez leto in pol.

Torej samo v vednost, da če lahko katera to prepreči oz. da ji pravočasno najdejo take in podobne zadeve, se je fajn it kdaj pa kdaj pokazat tudi ko ni brezplačno.

Ker sem pred pol leta že začela o tem tu pisat, bom zdaj nadaljevala, kaj se mi je zgodilo včeraj na pregledu.

Včeraj sem šla po treh letih odstranit Mireno in ko je naredila še ultrazvok, mi je SPET našla eno cisto, tokrat na desnem jajčniku in mi spet "grozi" operacija.
In ko sem vprašala kako bi se dalo te ciste preprečit (ker sem bila ravno pred pol leta na operaciji, kjer so mi komaj rešili levi jajčnik ) je rekla, da naj bi šla spet na Diane25 tabele, ker menda prepečujejo ... nekaj, zaradi česar ciste nastajajo.

Jaz sem pa ravno po 15 letih hotela prenehat z vsem hormonskim sranjem. Od 18 leta sem bila na kontracepcijskih, od tega cca 6 let ravno na Diane25 in glede na to, da celo puberteto nisem imela problemov s kožo (dala mi jih je zaradi izpadanja las), ko sem z njimi prenehala, sem izgubila v pol leta cca tretjino mojih las (nekatere se niso nikoli vrnile) in pa od takrat naprej imam probleme z mozolji (samo hormonskimi: okoli čeljusti, vrat, dekolte in hrbet).

Poleg tega imam že vsaj 15 let nenehni izcedek "tam dol" in mi je uporaba dnevnih vložkov nekaj čisto samoumevnega. Ko sem ji prvič to omenila pred xy leti, je enostavno odgovorila, da pač nekateri se bolj znojijo, nekateri manj ... jaz imam pa pač TO. Zdaj je pa začela po vseh teh letih paniko delat, da to pomeni, da imam neko hormonsko neravnovesje .... a bejš.
Odkar sem imela pa Mireno, sem pa med sexom bistveno bolj suha in včasih celo rabim lubrikant ... drugače pa vse "teče" od mene ... Ampak ker sem jo vstavila kmalu po porodu, niti ne vem ali je to zaradi nje ali zaradi spremembe hormonov po porodu ....

Ravno zato, ker sem že toliko časa pod vplivom takih in onakih hormonov, sem hotela s tem prenehat, da vidim sploh kaj je narobe in za kaj so krivi tuji hormoni in za kaj moji ... in zdaj ta šok - direkt nazaj na najbolj konjske tablete.

Sicer bom šla še k drugemu ginekologu po drugo mnenje, ampak mi res ni jasno, da mi je pol leta po opreciji spet zrasla cista verymad.gif popizdila bom, res!

Ima katera kakšen nasvet, izkušnjo?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#126 Gold Lion

Gold Lion

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 128 posts

Posted 14 January 2012 - 01:16 PM

Jaz bi na tvojem mestu probala z bioidentičnimi hormoni. Najprej ti naredijo test hormonov iz sline in na podlagi tvoje hormonske slike zmešajo kremo, ki jo potem mažeš na notranjo stran zapestja. Baje ful pomaga.
  • 0

#127 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 January 2012 - 01:41 PM

jaz mam to kremo doma, pa se kar nisem upala mazat z njo, zdaj mi je pa pretekla.

Zdaj sem dobila svojo M in se bom začela mazat, grem jo v ponedeljek kupit.
Primolut nor ni nič drugega kot sintetičen progesteron, in tega meni manjka. Zato se bom raje mazala z bioidentičnim, lahko se do smrti mažeš s kremo, mažejo se lahko tudi moški.
Moraš pa pazit, da vzameš pravo.
To z bioidentičnimi hormoni je pri nas v povojih, urogestan je recimo bioidentičen progesteron tudi. To predpisujejo nosečnicam. V zagrebu je prav klinika kjer se s tem ukvarjajo, pri nas se pa šele začenjajo.
Drugače pa nič čudnega kami, ciste se rade ponavljajo, če si k temu nagnjena, tako da sploh nisem presenečena.
Problem je pa v tem da je v hrani in okolici toliko estrogena. Za ciste in endometriozo je pa znano, da vse temelji na estrogenih. Jaz s tem imam problem in to dokazuje že dejstvo, da mi je primolut nor pomagal.

• 0

#128 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 15 February 2012 - 08:54 PM

a lahko G normalno vzame bris, če si lih po menstruaciji? JUtr mam namreč pregled, pa sm dans imela še čist mal izcedka...??? ermm.gif
  • 0

#129 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 February 2012 - 09:08 PM

Uf, dvomim, če ne boš 100 % čista.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#130 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 16 February 2012 - 06:00 PM

Izcedka dans ni blo več, tako da sem šla normalno na pregled in odvzem brisa smile.gif ,
ful sem pomirjena, ker mi je zagotovil, da se nimam kej bat, ni nobenih indikacij, da bi se lahko čearkoli bala, vsi brisi do zdaj so bili pri meni normalni, težav nimam, z materničnim vratom in maternico je tudi vse v najlepšem redu, pohvalil je moja rodila, tko da thumbup.gif

Sem pa izvedela, da država ne pusti več zaračunavat samo odvzema brisa, kot sem ga nardila samoplačniško pred 3 leti in plačala 12 €, zdej baje morajo računat zraven še pregled in pride 46 €.
Pa če sem ga prav razumela, tega koncesionarji niti ne smejo več delat (samoplačniških odvzemov s pregledi), ampak bi morala poiskat nekoga privat za to, če bi želela.
  • 0

#131 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 16 February 2012 - 06:10 PM

^Ja, to mi je rekla kolegica prejšnji teden, je izvedela, ko je klicala, da bi se naročila, pa jo je naročila 2015 in ji še to povedala.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#132 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 16 February 2012 - 06:22 PM

Jaz sploh ne morem verjet tem zgodbam in čakalnim vrstam. Jaz sem zadnjič gin klicala zaradi enih težav, spet ne tako hudih, pa je vseeno rekla naj kar takoj pridem, ker pa nisem mogla, me je vzela naslednji dan takoj zjutraj, si vzela ful čas zame, mi poleg pregleda naredila UZ, naredila bi mi tudi bris, pa še ni bilo eno leto. Moram potrkat, jaz skorajda častim svojo gin, poleg tega, da je dostopna, je še najbolj prijazno in pomirjujoče bitje na svetu, res.
  • 0

#133 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 16 February 2012 - 07:25 PM

Jaz sem tudi s svojo ful zadovoljna, pa vsakič (nisem bila sicer še dostikrat) mi zrihta datum za recimo mesec ali največ dva vnaprej. Drugače je pa največ pol leta za čakat, če ni nič nujnega.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#134 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 16 February 2012 - 07:32 PM

Jaz sem sicer pisala o izvajanju rednega pregleda z odvzemom brisa, ki naj bi ga koncesionarji po novem delali samo na 3 leta in te prej niti ne naročajo... To je po moje kar za vse enako... Samoplačniško pa lahko greš privat.
če imaš težave pa te verjetno nikjer ne pustijo čakat ermm.gif ?...
  • 0

#135 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 16 February 2012 - 08:09 PM

Torej moraš pri gin. s koncesijo vsake tri leta plačat 46 €? huh.gif

• 0

― V. Van Gogh

#136 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 16 February 2012 - 08:14 PM

Ne, na 3 leta ti ga naredijo brezplačno, fora je, da vmes, npr. vsako leto 1x ne morem pri mojem G tega narest, tudi če bi hotela plačat. Samo privat lahko.

• 0

#137 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 16 February 2012 - 08:22 PM

Aha, OK. Meni je rekla, da lahko brez problema pridem vsako leto, ampak mi je brezveze, če ne bom imela težav. Upam, da ne.

• 0

― V. Van Gogh

#138 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 September 2012 - 05:37 PM

Jutri moram podnujno h ginekologu. Moj je na koncesijo in načeloma vedno dobim hitro datum, ampak tole je res nujno.
V primeru, da me jutri ne sprejme, kam se je najbolj obrnit, kje me bojo ziher vzeli? Govorim za Ljubljano.
  • 0

#139 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 September 2012 - 06:21 PM

Ginekološka klinika, nekdo mora biti vedno dežuren, v nasprotnem primeru UKC.
  • 0

#140 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 12 September 2012 - 08:43 AM

http://www.24ur.com/...anestezije.html

Groza! :surrender:
  • 0