Jump to content

Photo

stanovanja za študente

• Please log in to reply
392 replies to this topic

#121 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 22 February 2010 - 12:39 AM

Jaz tud rabim sobo v Lj, a katera kaj ve? Saj bom šla malo na net prečekirat, ko bom mela čas. Sicer bi rabla nekaj bolj poceni, ker bom samo 1x-2x na teden tam prespala. Tak da bo po mojem bolj težko najt. Ima ktera kak kavč fraj? biggrin.gif
  • 0

#122 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 22 February 2010 - 09:31 AM

jst mam, resno, ampak ni v lastni sobi.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#123 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 22 February 2010 - 09:53 AM

To se ti splača pol bolj kak hostel al pa hotel smile.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#124 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 22 February 2010 - 11:30 AM

Ja, za enkrat tedensko verjetno res. Prideš najceneje skoz.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#125 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 22 February 2010 - 04:44 PM

QUOTE(Špela @ 22. 2. 2010 - 9:31) View Post

jst mam, resno, ampak ni v lastni sobi.

a res? hmm.gif

ker jaz sem sicer res razmišljala bolj v tej smeri, da bi blo kul, če bi obstajalo kaj takega, da si pač plačaš eno noč na teden, tolk da prespiš... sam po drugi strani se mi pa glupo zdi zaj v nek hotel hodit pa finočo pičit laugh.gif , ko pa mam do doma 100 km + svoj avto, tak da sem v manj kot uri doma. ampak se mi tudi ne ljubi več 3x na teden v lj in nazaj vozit, tak da je spet prva opcija v igri.
  • 0

#126 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 22 February 2010 - 06:13 PM

mam, ja, sam msz nimam dost ključev, kar pomeni, da ne bi mogla dobit ključa od stanovanja. in, jasno, proporcionalno bi delili stroške elektrike in plina (topla voda). nimam omare pa take zadeve. lahko greš pa k Fluffy, hehe.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#127 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 22 February 2010 - 06:24 PM

V Bežigradu ena išče cimro. Nisem pa ziher, a je 1 ali 2 posteljna. Defenitivno je pa pes v stanovanju.
  • 0
IPB Image

#128 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 10 May 2010 - 04:49 PM

Z Bincobalinco iščema sobo čimbližje Topniški ulici. Če katera kaj ve, da kje sprejemajo študente z živalmi.
  • 0
IPB Image

#129 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 31 May 2010 - 06:08 PM

Z Bincobalinco imava sobo. tongue.gif
  • 0
IPB Image

#130 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 06 June 2010 - 11:17 AM

Punce v tisti drugi temi sem ugotovila, da res nimam predstave koliko stane najem stanovanja. Recimo za garsoniero ali 1,5 sobno stanovanje, kako se kaj gibljejo cene? Vem, da je odvisno od drugih dejavnikov, ampak me vseeno zanima koliko je neko povprečje.
  • 0

#131 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 06 June 2010 - 11:26 AM

V Lj od 350 do 500 evrov.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#132 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 06 June 2010 - 11:27 AM

V Ljubljani od 350 dalje, brez stroškov. V okolici, na primer Brezovica, pa tud za 100 in več evrov ceneje smile.gif
  • 0

#133 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 06 June 2010 - 11:31 AM

Koliko pa običajno znašajo mesečni stroški? Pa še to, ta stanovanja so običajno opremljena ali ne?
  • 0

#134 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27337 posts

Posted 06 June 2010 - 11:33 AM

Stroški so pozimi tam 150, poleti manj, ene 80 smile.gif
  • 0

#135 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 06 June 2010 - 11:57 AM

Kakor kje, Kalypso; po mojih izkušnjah, in izkušnjah frendov, so stanovanja delno opremljena. Ponekod - če imaš srečo - je noter vse, od TV-ja do klime, spet drugje nič. Ampak kot že rečeno - vsaj DELNO so pa opremljena POVEČINI. wink.gif

Stroški so pa recimo od 100 do 150 evrov mesečno, odvisno od letnega časa.

A se seliš u Laibach? biggrin.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#136 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46023 posts

Posted 06 June 2010 - 11:58 AM

Nein, Samo zanimalo me je, da dobim neko predstavo. smile.gif

Hvala za vse informacije. smile.gif
  • 0

#137 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 06 June 2010 - 12:20 PM

Jst živim v bloku v centru Lj, notri smo 4 - par, druga cimra in jaz pa svoji sobi. Plačujemo 230€ na osebo, s stroški vred.

Prej sem živela pa na viču in plačevala 90€ na mesec, mela subvencijo, samo nas je blo kar dosti v stanovanju. Ni za primerjat s tem, kar imam zdaj, ker je super.

Ja, zna bit kar drago, sploh če nočeš živet lih kjerkoli in si mal zbirčen. Meni se še vedno toži po eni tok lepi garsonjeri v rožni, bla je mal več kot 400€, če se spomnim, ampak popolna.
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#138 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts

Posted 06 June 2010 - 05:55 PM

za 70 kvadratov (prijavljena sva 2) imava pozimi približno 280€ stroškov, poleti pa cifra ni dosti manjša, ker vplačujemo zbiranje sredstvev, da se npr. obnovi fasada, pobarva hodnike, letos je na vrsti urejanje vhoda, menjava vrat dvigala in vhodnih vrat, itd .... s tem, da ponavadi v najemu ne plačuješ zbiranja sredstev in rezervnega sklada, midva to plačujeva, ker starša tudi krijeta vse stroške hiše. stroški so odvisni tudi od tega, koliko ljudi je prijavljenih (smeti, voda), velikosti stanovanja, operaterja interneta in kabelske in seveda lastne porabe.

od lastnika do lastnika je odvisno tudi, kaj jim pomeni opremljeno oz. delno opremljeno, najdeš vsega boga, res ... kuhne brez hladilnika, ni pralnega stroja pa take .... če se odločaš za delno opremljeno, se je fajn zmenit recimo, če se ti lahko od najemnine odbije, če npr. kupiš kavč/pralni stroj/whatever in ga po tem, ko se izseliš, pustiš tam. za nekatere kljukce pomeni opremljeno tudi to, da stvar je notri, a ne deluje. svašta, res. rolleyes.gif

• 0

#139 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 09 June 2010 - 03:20 PM

Stroški so zelo odvisni od upravitelja in pa v novejših stavbah si reguliraš toploto in plačuješ ogrevanje po porabi-mi v LJ pa pavšalno down.gif Pa če imaš 1 psa, še zanj plačuješ polovične stroške (čiščenje itd). Povečinoma rabiš svoje posode, servis, kozarce, metlo, sesalc, stojalo za perilo, likalnik, likalno mizo,koš z perilo....Načeloma je postelja, miza, stoli, omare...mi smo si recimo pisalne stole mogli sami prinest....vem pa za ene ko so oddali v najem za 400€ mesečno, enosobno stanovanje-NEOPREMLJENO....in potem se jaz vprašam...ja kam bodo potem tile, ki so dali kuhinjo montirat, vse to nazaj vlekli hmm.gif

Mi iščemo 2 cimri oz. cimra za v dvoposteljno sobo, na Vojkovi 77, bližina kardeljeve ploščadi, Topniške. V stanovanju je mops in mešanka z NO....več info TUKAJ KLIK
  • 0
IPB Image

#140 Anja88

Anja88

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1321 posts

Posted 17 June 2010 - 05:07 PM

Že imamo cimre.
  • 0
IPB Image