Jump to content

Photo

Od avgusta kajenje prepovedano!

• Please log in to reply
303 replies to this topic

#121 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 June 2007 - 09:55 AM

QUOTE(piko*biko @ 28. 6. 2007 - 10:31) View Post

ej a kdo ve, te kadilnice, a to bo drzava sama dala ustanovam, al lahko ti tut kupis npr 10 teh kadilnic

Nimam pojma. Verjetno se jih ne da kupiti.

QUOTE(Anaya @ 28. 6. 2007 - 10:53) View Post

Vprasanje za koga, ki je malo bolj informiran od mene: Zakaj se o zakonu nic ne govori, npr. na poročilih in tako? Bo res sprejet avgusta al se bo datum prestavil?

Zato ker so novinarji preveč zapleteni s kajenjem v javnih prostorih preden jim zmanjka cajta.

Kakor jaz vem bo sigurno sprejet avgusta.

• 0
Hey girls I lost myself! Anyone found me?
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

• Guests

Posted 28 June 2007 - 10:00 AM

pravniki odgovarjajo

Aja, Neyka, za nekaj postov nazaj - je že v redu. Vsak pač pove svoje mnenje. Uživaj! wink.gif

Edit: Gostinci se zdaj nekaj bojijo za zaslužek in bodo vložili veto. Sem pa včeraj brala, da se je na Irskem gostincem s tem zakonom dobiček zmanjšal za 30%. blink.gif
  • 0

#123 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 28 June 2007 - 10:43 AM

zakon je že sprejet, izvajati pa naj bi se začel avgusta
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#124 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 June 2007 - 10:44 AM

QUOTE(Nila @ 28. 6. 2007 - 11:00) View Post

pravniki odgovarjajo
Aja, Neyka, za nekaj postov nazaj - je že v redu. Vsak pač pove svoje mnenje. Uživaj! wink.gif

Ah Nila, saj jaz se popolnoma zavedam, da stvar ni protipravna ampak le diskriminatorna. Vendar pa ta diskriminatornost pravno dopustna v kolikor diskriminirana oseba posredno ali neposredno s svojim ravnanjem škodi ljudem okoli sebe. Tako da tu imaš pač vsekakor prav.

Moje besede na katere se ti sklicuješ so "kršenje osebne svobode kadilcev" in to je točno ta diskriminacija o kateri je Matej govoril v tretji točki, ki pa je v tem primeru razumljivo dopustna.

Seveda pa ta pravnik Matej očitno ni dovolj izobražen pravnik. Namreč sploh ni res da pride do pravnega problema LE kadar gre za diskriminacijo na podlagi okoliščin iz 14. člena ustave. Ampak je stvar preveč kompleksna da bi se jo lotila razlagati.
QUOTE(Nila @ 28. 6. 2007 - 11:00) View Post

Edit: Gostinci se zdaj nekaj bojijo za zaslužek in bodo vložili veto. Sem pa včeraj brala, da se je na Irskem gostincem s tem zakonom dobiček zmanjšal za 30%. blink.gif

Stvar je taka. Kadilci se pač zavedamo, da pravno tega zakona ne moremo spodbiti. Pravni argumenti kot so naprimer svoboda izražanja in drugi so pač popolnoma jalovi.

Kar se pa tiče Gospodarskih subjektov na trgu (lastniki lokalov...) je pa stvar malce drugačna. Le oni bi imeli moč zamajati ta zakon saj je le ta do njih popolnoma protipraven. In sicer če to enostavno razložim: Na trgu obstajata dve vrsti ljudi. Kadilci in nekadilci. Ta zakon bo pravnim subjektom prepovedal opravljanje storitev kadilcem (saj se zavedamo, da pravno gledano bo vsaka stranka, ko bo stopila v lokal nekadilec, drugače bo kaznovana!).
To pomeni prepoved opravljanja gospodarske dejavnosti, ki pa je po zakonu svobodna.
  • 0
I have gone to look for myself... If I should return before I get back, Please keep me here.

#125 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 28 June 2007 - 10:57 AM

čakam na obrazložitev glede zaposlenih. govori se namreč samo o gostih pa o lastnikih. o zaposlenih pa nič. neyka?
  • 0
"Freedom is just another word for nothing left to loose" (J. Joplin)

#126 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 June 2007 - 11:13 AM

QUOTE(pinga @ 28. 6. 2007 - 11:57) View Post

čakam na obrazložitev glede zaposlenih. govori se namreč samo o gostih pa o lastnikih. o zaposlenih pa nič. neyka?

Zaposleni so pa itak eden izmed poglavitnih vzrokov, da se ne dovoli strogo kadilskih lokalov. Saj bi v tem primeru zaposleni bili prisiljeni delati v škodljivem okolju.

Vsaj tako pravijo smile.gif

Seveda je tudi to ena velika neumnost. Vedno obstaja svobodna izbira. Zaposlovanje kadilcev, ki se pač za to svobodno odločijo je čisto logična rešitev.

Tako kot se pač rudar svobodno odloči za delo v škodljivem okolju. Seveda tega država ne more in noče prepovedati saj obstaja nek višji interes (kapital smile.gif ) V primeru kadilcev pa se stroški zdravstva ne bi zmanjšali, tako da pač država reče NE.

• 0

#127 veselasmrketa

veselasmrketa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 168 posts

Posted 28 June 2007 - 02:47 PM

to bo tud dobra stvar, nasproti moje hiše je en lokal kamor hodijo vsak večer barabe in kalijo nočni red in mir,upam da ko se bo ta zakon začel izvajat da bo potem boljše,in bom ponoči lažje spala, res sem že sita tega
  • 0

#128 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 June 2007 - 04:26 PM

QUOTE(veselasmrketa @ 28. 6. 2007 - 15:47) View Post

to bo tud dobra stvar, nasproti moje hiše je en lokal kamor hodijo vsak večer barabe in kalijo nočni red in mir,upam da ko se bo ta zakon začel izvajat da bo potem boljše,in bom ponoči lažje spala, res sem že sita tega

laugh.gif

No jst ti vsekakor privoščim, da bi ponoči lažje spala smrketka:)

Ampak ta zakon ti pri tem ne bo pomagal. Verjetno bo stvari še malo poslabšal...
  • 0

#129 bubbles

bubbles

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 481 posts

Posted 28 June 2007 - 05:23 PM

Jst povsem podpiram ta zakon. Grozno mi gre na živce, ko sem v kakšnem kafiču in potem me nekdo zakaja s čiki, in potem mi smrdijo lasje, obleka in še čisto sem zakajena, tudi če sem notri le par sekund. Zato se v velikem loku izogibam takih mest. smile.gif
  • 0

#130 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 28 June 2007 - 05:46 PM

Jaz sem, hmmm, kako bi rekli, družabni kadilec, torej ko pade kak pirček pa še kdo če kadi, mi zapaše kakega pripalit. In bi me verjetno motilo, da bi moral zato iz lokala. A se kljub temu strinjam s zakonom, ker pač večino časa ne kadim, in bo res lepo biti nenasmrajen. Štala bo samo pozimi. Osebno pa sem še najbolj za kadilske in nekadilske lokale. V kadilskih naj delajo kadilci, obiskujejo pa jih naj kadilci in nekadilci, ki jih to ne moti. Čisto se mi zdi sprejemljivo.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#131 Neyka

Neyka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 232 posts

Posted 28 June 2007 - 06:49 PM

QUOTE(Hsul @ 28. 6. 2007 - 18:46) View Post

Jaz sem, hmmm, kako bi rekli, družabni kadilec, torej ko pade kak pirček pa še kdo če kadi, mi zapaše kakega pripalit. In bi me verjetno motilo, da bi moral zato iz lokala. A se kljub temu strinjam s zakonom, ker pač večino časa ne kadim, in bo res lepo biti nenasmrajen. Štala bo samo pozimi. Osebno pa sem še najbolj za kadilske in nekadilske lokale. V kadilskih naj delajo kadilci, obiskujejo pa jih naj kadilci in nekadilci, ki jih to ne moti. Čisto se mi zdi sprejemljivo.

bravo Hsul. Kar se mene tiče zelo pametno razmišljaš.
To je ta srednja pot o katere podporo si (vsaj na jeziku) želim tudi od kakega nekadilca.

In jaz bi z veseljem odšla na kavico tudi v nekadilski lokal, če bi le vedla, da obstajajo podobna mesta kjer sem dobrodošla tudi z mojo razvado... biggrin.gif
  • 0

#132 Katrin

Katrin

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 836 posts

Posted 28 June 2007 - 09:58 PM

QUOTE(piko*biko @ 28. 6. 2007 - 10:31) View Post

ej a kdo ve, te kadilnice, a to bo drzava sama dala ustanovam, al lahko ti tut kupis npr 10 teh kadilnic

Kot sem jaz zasledila po TV, si jih bo lahko vsak kupil kolikor jih bo hotel. Ne vem, če bo država tako dobra, da bi komu kaj šenkala...
  • 0

#133 Anaya

Anaya

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 104 posts
  • Interests:Bloganje, branje, glasba, surfanje... :)

Posted 29 June 2007 - 08:13 AM

Se tud cigaretov ne bo vec prodajalo v gostlinah? Al le v "kadilskih lokalih"?
  • 0
Dobimo se na -> Blogu !

#134 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85935 posts

Posted 29 June 2007 - 10:30 AM

laugh.gif laugh.gif

"kadilskih lokalov" NE BO.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#135 TiTa

TiTa

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3327 posts

Posted 29 June 2007 - 11:16 AM

cigareti se bojo še naprej prodajali v lokalih

seveda ne moreko bit kadilski in nekadilski lokali, saj noben gostinec ne bi tako pristal v nekadilskega, zaradi dobička jasno smile.gif
  • 0

#136 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 29 June 2007 - 11:45 AM

QUOTE(TiTa @ 29. 6. 2007 - 12:16) View Post

seveda ne moreko bit kadilski in nekadilski lokali, saj noben gostinec ne bi tako pristal v nekadilskega, zaradi dobička jasno smile.gif

Točno tako!
Seveda bi država lahko pomagala s subvencijami tisitm lastnikom, ki bi zaradi izgranje ločenih prosto
rov bili finančno in eksistencialno ogroženi, a tega ne stori. Zakaj pa bi? So pomembnejše stvari, kam vložit ta denar in zame izgradnja ločenih prostorov definitivno ni!

umikam se iz debate. Nič več nimam za povedat
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#137 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 29 June 2007 - 10:20 PM

Hsul, če bi bil možen zakon o kadilskih in nekadilskih lokalih verjetno nekadilskih sploh bilo ne bi, bi se vsi zagrebli za kadilske laugh.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#138 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 29 June 2007 - 10:35 PM

ja je ze tita povedala biggrin.gif
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#139 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 29 June 2007 - 11:10 PM

QUOTE(Neyka @ 26. 6. 2007 - 12:58) View Post

Ni čisto tako kot je Mill idealiziral. Država se seveda vtika tudi takrat ko človek škodi samo sebi. A še nikoli nisi dobila kazni, ker nisi privezana v avtu. Motorist dobi kazen, če je brez čelade... Svoboda my ass!

No, točno. Če dobiš kazen zato, ker sebe spravljaš v nevarnost, potem mora bit tud kazen, če drugim škoduješ. Ta država je malo smešna, kar se tiče teh zakonov...

QUOTE(Neyka @ 26. 6. 2007 - 15:42) View Post

S tem se strinjam in mislim da bi bila večina kadilcev za. A smo morda dobili to opcijo? Nikakor.

Vse kar se je zgodilo je bilo to, da je država desetletja podpirala kajenje sedaj pa nam bo to z eno kretnjo prepovedala. Kako nazadnjaško!!!

Očitno podpirate totalno kršenje osebne svobode iz tako banalnih razlogov. Razumem da so stroški za državo visoki pa razumem, da pač nekatere dovolj moti škoda, ki jo povzroči pasivno kajenje telesu da podpirajo zakon, ki bo spremenil način življenja milijonom po svetu.
Da bom pa zato v petek zvečer pozimi morala na mrazu pred diskoteko cigaret prižigat, ker nekomu oblekca smrdi ali pa ga mal učki pečejo rolleyes.gif

O kaki pravici pa ti govoriš? Sej imaš pravico do kajenja. Samo sedaj boš to počela na drugih mestih. Da moram pa jst, kot nekadilka medtem ko jem v restavraciji še nagravžen dim požirat...to pa posega v moje pravice in točno tukaj se tvoje pravice končajo.

Ojoj, no. Malo boš morala zmrzovat. Pa sej je čik tega vreden, ne?

QUOTE(Neyka @ 26. 6. 2007 - 16:38) View Post

1) Če že podpirate zakon, ga podpirajte iz pravih razlogov.

2) Potrudite se razumet kadilce, ker nas bodo prisilili razumeti vas.

3) Obsojate nas da smo egoisti ni vam pa do obojestranske rešitve problema. Pa se potem človek vpraša...

1) Zdravje se mi zdi hudičevo dober razlog za podpiranje tega zakona.
2) Smo vas moral razumet tolko let in mahat dim izpred nas, kašljat, se solzit...pa noben nč mrdnu.
3) Rešitev je obojestranska. Nehate kadit na javnih prostorih, vsepovsod drugje pa lahko. Kaj ti še manjka?

Se opravičujem, če sm za kom ponovila, ampak sm šla lepo po vrsti.

Mi je pa smešno to poudarjanje diskriminatornosti države. Pol moramo razumet tud džankije in alkoholike in jim pač dovolit da opravijo svoje, kjerkoli jim pač zapaše. Pa pedofile in ostale seksualne manijake tud. Vsi majo take ali drugačne potrebe, katere hočejo zadovoljit. Diskriminatorni smo do vseh...očitno. Meje morajo biti postavljene!!
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#140 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 June 2007 - 09:09 AM

Primerjava kadilca in pedofila se mi zdi pa več kot neokusna.

Zdej, ko ne boste več enkrat na teden v kakšnem kadilskem lokalu sedeli, je vaše zdravje praktično rešeno in se lahko pripravite na 200-letno življenje. Ostalo onesnaževanje, ob katerega se pa itak nihče dejavno ne obrne (ker pač ni dobičkonosno) nas pa itak ne briga, tisto je kaplja v morje, samo da smo kadilce pregnali.

Smeh.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users