QUOTE(Neyka @ 26. 6. 2007 - 12:58)

Ni čisto tako kot je Mill idealiziral. Država se seveda vtika tudi takrat ko človek škodi samo sebi. A še nikoli nisi dobila kazni, ker nisi privezana v avtu. Motorist dobi kazen, če je brez čelade... Svoboda my ass!
No, točno. Če dobiš kazen zato, ker sebe spravljaš v nevarnost, potem mora bit tud kazen, če drugim škoduješ. Ta država je malo smešna, kar se tiče teh zakonov...
QUOTE(Neyka @ 26. 6. 2007 - 15:42)

S tem se strinjam in mislim da bi bila večina kadilcev za. A smo morda dobili to opcijo? Nikakor.
Vse kar se je zgodilo je bilo to, da je država desetletja podpirala kajenje sedaj pa nam bo to z eno kretnjo prepovedala. Kako nazadnjaško!!!
Očitno podpirate totalno kršenje osebne svobode iz tako banalnih razlogov. Razumem da so stroški za državo visoki pa razumem, da pač nekatere dovolj moti škoda, ki jo povzroči pasivno kajenje telesu da podpirajo zakon, ki bo spremenil način življenja milijonom po svetu.
Da bom pa zato v petek zvečer pozimi morala na mrazu pred diskoteko cigaret prižigat, ker nekomu oblekca smrdi ali pa ga mal učki pečejo

O kaki pravici pa ti govoriš? Sej imaš pravico do kajenja. Samo sedaj boš to počela na drugih mestih. Da moram pa jst, kot nekadilka medtem ko jem v restavraciji še nagravžen dim požirat...to pa posega v moje pravice in točno tukaj se tvoje pravice končajo.
Ojoj, no. Malo boš morala zmrzovat. Pa sej je čik tega vreden, ne?
QUOTE(Neyka @ 26. 6. 2007 - 16:38)

1) Če že podpirate zakon, ga podpirajte iz pravih razlogov.
2) Potrudite se razumet kadilce, ker nas bodo prisilili razumeti vas.
3) Obsojate nas da smo egoisti ni vam pa do obojestranske rešitve problema. Pa se potem človek vpraša...
1) Zdravje se mi zdi hudičevo dober razlog za podpiranje tega zakona.
2) Smo vas moral razumet tolko let in mahat dim izpred nas, kašljat, se solzit...pa noben nč mrdnu.
3) Rešitev je obojestranska. Nehate kadit na javnih prostorih, vsepovsod drugje pa lahko. Kaj ti še manjka?
Se opravičujem, če sm za kom ponovila, ampak sm šla lepo po vrsti.
Mi je pa smešno to poudarjanje diskriminatornosti države. Pol moramo razumet tud džankije in alkoholike in jim pač dovolit da opravijo svoje, kjerkoli jim pač zapaše. Pa pedofile in ostale seksualne manijake tud. Vsi majo take ali drugačne potrebe, katere hočejo zadovoljit. Diskriminatorni smo do vseh...očitno. Meje morajo biti postavljene!!