zobna krema in ščetka
Posted 29 May 2010 - 08:07 PM
Posted 29 May 2010 - 08:09 PM
Ne, ona nima žametnih oči in niti kodrov mehkih kakor svila,
če sneg je bel, ga v njenih nedrih ni in usta bi se od koral ločila.
Sem videl rože bele in rdeče, na njenih licih take ne cveto
in so dišave, ki so bolj dehteče, kot vonj, ki diha njeno ga telo.
Njen glas poslušam rad, četudi vem da zvoki strun prijetneje zvene,
kako boginje hodijo ne vem; ko ona hodi, stopa kot ljudje.
Pa vendar se mi zdi bolj očarljiva kot vse, ki pesem jih slavi lažniva.
Posted 31 May 2010 - 11:17 AM
Ne se hecat s pretiranim (in napacnim) scetkanjem zob/dlesni, se ti bodo dlesni cisto umaknile z zob, tako kot meni (ok, jaz imam se dedno tanke dlesni). Ravno na levih spodnjih enki in dvojki mi je zobozdravnik krpal dlesni, desni me se cakata jeseni. Vedno in vsakic me opozori, da si prevec pridno in premocno scetkam zobe. Moram prav paziti, kaj pocnem, ker me moti, ce zobje po umivanju niso cisto gladki. Sem se pac sprijaznila s tem, da niso, ceprav vcasih imam se vedno izpade in si kaksnega mocno zdrgnem. : E
Sicer me zobje ne skelijo, tako da ni potrebe po Sensodynu, mi pa proti umikanju dlesni se najbolj pomaga zobna pasta Parogencyl proti staranju dlesni (obstaja se ena za obcutljive dlesni) ---> klik.
Sej vem. Zdaj tudi jaz skušam bolj pazit pri ščetkanju, da si ne premočno. Ampak se mi zdi, da če s to Curaprox ščetko malo močneje pritisneš ni neke krize, ker je itak res ful mehka ščetka. Jaz sem tudi vedno imela občutek, da če ne pritisnem dovolj, ne očistim dovolj dobro. Zdaj se brzdam, bom v prihodnosti probala še bolj nežno. Čistim pa si jih s pravilnimi gibi. Pa tudi časovno zdaj pazim, da ne pretiravam, ker včasih sem si jih res pretirano dolgo umivala. Joj, kaki butelj sem bila... Če takrat ne bi bila tako pridna z umivanjem zob, zdaj najbrž ne bi imela teh problemov. Na spodnjih enkah in dvojkah mi je tudi meni rahlo odstopila dlesen, zobarca je to videla, ni pa nič rekla, da bi bilo treba kaj naredit.
Drugače pa nimam nobenih problemov z zobmi, moram prav potrkat na les. Nikoli mi še niso rabili nič popravljat, tudi plombe še nimam nobene. Hodim redno k zobozdravniku, ponavadi je to 1x letno, ker itak hodim samo na kontrolo, ker imam zaenkrat še v redu zobe.
Moram pa nujno it čimprej na čiščenje zob!!! In sicer bom šla k eni zobni higieničarki, ki zobe speska, spolira in še nekaj. Notranje strani zob imam ob dlesni ful obarvane, prav take rjavkase obloge so, čeprav si umivam zobe 2x dnevno, ne gre stran in ful grdo zgleda...kot da bi imela zanemarjene zobe.
Enkrat mi je moja zobozdravnica, pred kratkim nekaj spucala, mislim da z nekim gumijastim nastavkom, kao za zobni kamen, ampak mi sploh ni temeljito odstranila, samo malo razlike je bilo, čez kakšna 2 dni pa je bilo isto kot prej. Ne kadim, kave pa tudi ne pijem vsakodnevno. Ima katera kak nasvet, kako se izognit tem oblogam?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 01 June 2010 - 04:00 PM
Sej morda bi bilo bolje, ce bi imela mehkejso scetko, ampak mehkejsa kot je, slabse mi ocisti zobe in zato bolj pritiskam, to pa ni dobro za dlesni.
Mi je ze kolega rekel, da se pri nas zobozdravniki ne ukvarjajo pretirano z odstopanjem dlesni (jaz hodim k sorodnikom v Italijo); moj zobozdravnik je spremljal stanje cca 8 let, fotografiral itd.. in me je vsakic opozoril, da, ce se dlesen ne bo nehala umikati, bo potrebna operacija (vsakic me je seveda opomnil, da prevec drgnem itd etc). Se mi je pa na tistem zobu (spodnja sprednja dvojka), kjer je bila situacija najslabsa, zacela dlesen umikati ze pri 10ih letih. So najprej mislili, da gre za paradontozo, vendar na sreco temu ni bilo tako.
Glede madezev na zobeh opazam sedaj po operaciji, da se mi delajo rjavi fleki (mislim, da gre za kamen) v kotickih zob in ob dlesni na tistih zobeh, kjer moram uporabljati super mehko scetko, beda! Prej tega nisem imela, tako da je ocitno res veliko odvisno od tega, kako "trdo" si umivas zobe. Ceprav se mi kamen vedno pomalem nabira, samo ni tako obarvan. Pa vedno imam nekoliko rumene zobe (ne kadim, ne pijem kave, ne pijem zelenih, crnih itd. cajev, redko rdece vino), sklenina pac, menda bolj rumena sklenina pomeni bolj zdrav zob. Vsaj nekaj. : D
Posted 10 June 2010 - 12:46 AM
Aja? Jaz sem jo kupla, po novem jo majo v DM-u, nisem pa še je uporabila.
Kupila tudi jaz, se se privajam na ogromno glavo. : D Ampak mi je vsec, ker brez posebnega truda zaobjame res vse, veliko hitreje zakljucim s scetkanjem zob, kar je dobro tudi za dlesni, da jih ne mucim prevec.
Posted 10 June 2010 - 09:32 AM
Ralph Waldo Emerson
Posted 10 June 2010 - 10:45 AM
Posted 10 June 2010 - 10:51 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 10 June 2010 - 11:16 AM
Lih mi je rabla nova ščetka
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 June 2010 - 11:30 AM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 June 2010 - 02:06 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 28 June 2010 - 02:23 PM
Posted 28 June 2010 - 02:27 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 28 June 2010 - 03:11 PM
ahaha
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 28 June 2010 - 03:11 PM
Jaz sem dobila rjavo z zelenimi ščetinami, LOL.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 June 2010 - 04:27 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 28 June 2010 - 06:01 PM
A tree too big to embrace ... is born from a slender shoot. A nine-story tower ... rises from a pile of earth. A thousand-mile journey ... begins with a single step.
(taoistična modrost)
Posted 29 June 2010 - 10:21 AM
Posted 29 June 2010 - 11:43 AM
Posted 29 June 2010 - 01:36 PM
Jaz sem jo tudi dobila, mi je pa žal, da nisem še koga vpisala...
Ralph Waldo Emerson
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users