Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36405 replies to this topic

#13901 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 August 2009 - 07:36 PM

Kok se kej pozna v kešu na mesec za benz-če maš bencinarja al pa diesel? A je ful razlike?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#13902 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 29 August 2009 - 07:39 PM

Včasih je bilo, ker je bil diesel full bolj poceni, sedaj je pa skoraj ista cena - si na istem. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#13903 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 August 2009 - 07:40 PM

Sam žre mogoče manj ane? smile.gif (se ful ne spoznam, ker sem do zdej vozila sam bencinarje)
  • 0

#13904 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5901 posts

Posted 29 August 2009 - 08:00 PM

če se ne voziš veliko (nad 25000 km na leto), odsvetujejo diesla oz. se ne splača.
  • 0

#13905 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 29 August 2009 - 08:10 PM

Ne, če ne voziš veliko in predvsem na večje razdalje, se diesel res ne splača. Pa mašina rabi več časa, da se zagreje in ga ne smeš takoj terat, ravno iz tega razloga ga recimo moj fant noče met, ker gre vsako jutri takorekoč s parkplaca takoj na avtocesto do šihta in to za dizla ni dobr. Je pa diesel avto tolk dražji, da so enkrat računal, da bi moral v petih letih nardit čez 300.000km, da bi se ti konkretno splačal. Recimo fantovmu šefu se res splača, ker je skos na cesti in nardi dejansko 100.000 km na leto.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#13906 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 August 2009 - 08:47 PM

Aha, aha, ma ne vem, jst mam zdej šanso kupit al bencinarja al pa diesla, bomo še vidl no. Fant in oče mi ful bolj priporočata diesla. Jst bom naredila vsak dan 50km do LJ in nazaj (čez teden na faks), čez vikende pa v LJ itak delam pa še tko vožnje-do fanta, kolegic, sorodnikov, do vikenda... pa kak izlet.

No, sploh ne vem. Sej mojmu očiju se tud splača,ker je skoz na cesti, men pa ne vem, kok bi se. Fant je rekel, da bi mi bencinar ful več žrl kot ta diesel, sam ne vem na podlagi česa sklepa.
Je pa res, da mam trenutno 2 avtka ogledana in se cena bistveno ne razlikuje-čeprav je en diesel, drug pa bencinar.

Kolk mate pa kej močne avtomobile?
  • 0

#13907 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 29 August 2009 - 09:36 PM

1.2 biggrin.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#13908 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 29 August 2009 - 09:51 PM

Jaz nimam svojega avta, mami ima 1.6, fant ima 1.8, za atija pa nimam pojma.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#13909 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 August 2009 - 10:04 PM

QUOTE(Kinky @ 29. 8. 2009 - 22:36) View Post

1.2 biggrin.gif

Ja jst tud ta moment (v avtošoli sem pa vozila 1.5). Sam a mislte, da bo 1.9 al pa 2.0 tu mač zame? hmm.gif oops.gif
  • 0

#13910 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 29 August 2009 - 10:10 PM

Eh, ne bo tumač. Sej verjetno nima 250KM. Pač mal bolj potegne, ne boš smela met tak težke noge, da ne boš presunkovito speljevala. tongue.gif
  • 0

#13911 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17769 posts

Posted 29 August 2009 - 10:11 PM

Jaz mam 1.1, drugače mamo pa še enga z 2.4 al pa 2.6 hmm.gif biggrin.gif

Pač odvisno. Moj ni neka makina, pa nič kaj ne ''potegne'', ampak tak ne rabim neke jake mašine za moje fijakane okoli, čeprav včasih bi si želela mal močnješo mašino.
Naj boljše da vzameš nekaj srednjega biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#13912 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 29 August 2009 - 10:24 PM

QUOTE(DiLeMa @ 29. 8. 2009 - 23:10) View Post

Eh, ne bo tumač. Sej verjetno nima 250KM. Pač mal bolj potegne, ne boš smela met tak težke noge, da ne boš presunkovito speljevala. tongue.gif

Ma dej zdej morm tok prtisnt, da ta 1.2 sploh kam gre laugh.gif

Sej men se tudi zdi, da to da je kao premočn, ni taka panika, itak ga ne mislim tišat do podna no. Sam mati pa zmeri teži-da ne bo premočn, da ne bo premočn ermm.gif rolleyes.gif 90 KM je diesel, bencinar mejčkn več. Edino registracija je pol mal dražja.
  • 0

#13913 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 30 August 2009 - 09:16 AM

Tako bom povedala: za krajše vožnje in za NAŠE CESTE je 1.2 čisto dovolj, oziroma nekje do 1.6. recimo. smile.gif
  • 0

#13914 Blondi

Blondi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2929 posts
  • Interests:dajanje neumesnih pripomb,onaniranje, poizkušanje različnih znamk pira

Posted 30 August 2009 - 09:28 AM

Jaz mam 1.9. Navadiš se pa filing dobiš, ziher ni preveč. Pred tem sem vozla maminega 1.0 pa mi sploh ni blo panike preklopit. Kateri avto pa maš ogledan?
  • 0
Once you go Mac, you never go back
IPB Image

#13915 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 30 August 2009 - 10:23 AM

Js mam zdej 1,2 in mi je premalo. Prej sm mela močnejšo mašino in je bil tak užitek hitr pelat oops.gif Tukaj pa ko pritisnem na gas, ne gre nikamor, oz. rabi nekaj časa potem pa kr naenkrat potegne biggrin.gif
Ko si bom kupovala svoj avto bom zagotovo kupila močnega!
  • 0

#13916 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17769 posts

Posted 30 August 2009 - 10:36 AM

Meni se je tak hecno z mojim peljat po avtocesti, ko se mi zdi da se vse trese pa da me bo mal močnješi veter odpihnil biggrin.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#13917 sahara

sahara

bailarina apasionada

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9109 posts
  • Interests:ples

Posted 30 August 2009 - 12:10 PM

jz priporočam dizla, vozim oba, dizla in bencinarja, pa dizel dost manj pokur. res pa je, da se jz kr dost prevozm. vsak dan 100km. mam pa 1,3 pa mi je čist dost, tut bl potegne kukr bencinar, pa je isto močen.
  • 0
¡Que viva la salsa cubana!

IPB Image

#13918 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 30 August 2009 - 01:36 PM

Močnejši avto je fajn v določenih primerih, recimo pri prehitevanju je pomoje že fajn, če ornk potegne.
Ni glih lušno, če rabiš 5 minut, da stegneš kamion, za tabo pa cela kolona. laugh.gif
  • 0

#13919 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46669 posts

Posted 30 August 2009 - 01:47 PM

Jaz imam avto z 1.4 mašino in je čist ok. Sodi pa v razred limuzin in slabše mašine ne bi smel imet, ker če bi imel, bi se verjetno tudi poznalo na porabi. Bratranec je naredil tako napako, da je kupil alfo z prešvoh mašino, ker je želel prišparat pri registraciji, ampak je tisto kar je tam prišpraral že preplačal z višjo porabo. Sicer imamo doma še avto z 2,6 ali 2,8 (ne vem točno) in morm rečt, da se pozna razlika, sploh ko se voziš na daljše ture. Avto potegne 1,2,3. Ampak tak za po mestu, pa je moja hondica čist kul. smile.gif Po moje, če se večinoma voziš po mestu res ne rabiš neke makine, je tud 1.2 čist ok. Ampak to je moje skromno mnenje, ko razen splošnih stvari, nimam pojma o avtomobilih.
  • 0

#13920 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 33803 posts

Posted 30 August 2009 - 06:42 PM

QUOTE(Kinky @ 30. 8. 2009 - 10:16) View Post

Tako bom povedala: za krajše vožnje in za NAŠE CESTE je 1.2 čisto dovolj, oziroma nekje do 1.6. recimo. smile.gif

Točno tako thumbup.gif
No, jst sm absolutno za dizla, če boš res delala po 50 km na dan; tolk jih nardim tud jst dnevno in vozim dizla, pa mi ful mal porabi, sploh zdaj, lahko primerjam z bencinarjem od sestre, ker se voziva na isti relaciji.
Jst imam puntota 1.3 Multijet, ki ima 75 konjskih moči in je super, potegne kot puščica, ko se mu odpre turbina (JTD), biggrin.gif poraba je pa 4.2 - 4.5l/100km in z enim tankom (cca. 45 l) naredim več kot 1000 km.
Tako da je velika prednost dizlov še vedno majhna poraba.
Na AC ga pripravim, da gre nekje cca. 160km/h, ampak se skoraj nikol tako hitro ne vozim, ponavadi v okviru omejitev ali malček čez oops.gif ...
Sm pa na splošno ful zadovoljna s tem puntičem, že od nekdaj mi je bil ta model ful všeč in ko sm imela šanso kupit svoj avto, itak ni blo dvoma, kaj bi kupila. Dans bi zamenjala edino za grande punto smile.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users