Jump to content

Photo

Spovednica

• Please log in to reply
19531 replies to this topic

• Guests

Posted 20 November 2009 - 05:59 PM

Razočarala bom ene par oseb. cry.gif
  • 0

#13822 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 20 November 2009 - 09:35 PM

cry.gif

Slabe volje sem, na jok mi gre. Skos mam za delat za faks, ker pač sama hočem vse in čimboljše nardit, zraven še delam druge stvari, da mi slučajno ni dolgčas rolleyes.gif , in mi ne ostane nič časa za social life, ali mi pa energije zmanjka. Odkar je letos faks, sem bla mogoče dvakrat zunaj. Sploh ne znam uskladit vsega, gnoj sem. cry.gif

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#13823 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 21 November 2009 - 08:59 AM

Groza me je. Res, skoz bolj ku razmišljam...
Mam še leto faksa, mal več, pa pol kar bom vlekla časa z diplomo.
Pol pa neka služba, skoz vsak dan treba hodit nekam za 8 ur. Obol, res. Kako bom preživela da se neko obdobje v mojem lajfu zaključuje (za nekaj časa - podiplomca mislim it...) in ljudje iz tega obdobja bodo enostavno izginli.
In pol neka služba. Tam maš samo sodelavce...nobenih hudih prilik za plest neke stike itd... In kaj pol pridem domov in zdej naj si še kosilo kuham...
Ja vem razvajena oz. komfortna sm na polno. Navajena da mam triljon sekund časa zase. In pol ko bo služba bo pa to tko ko da bi odrezal.
In pol družba pričakuje od mene še da bom neka gospodinja pa rojevala otroke in se zapostavila za nadaljnih 20 let?

My ass, ni šans.

Mislim da se bo zaključilo pri prestopu iz kategorije "Vzdrževano prebivalstvo" v "nevzdrževano davkoplačevalsko prebivalstvo".
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#13824 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 21 November 2009 - 10:03 AM

Odpri svojo firmo in delaj kolikor in kadar in kar ti paše tongue.gif (yes, i know, easier said than done)
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

• Guests

Posted 21 November 2009 - 10:23 AM

Tudi pri meni se končuje neko obdobje v življenju. Včeraj sem dobila eno pismo, zaradi katerega sem jokala celo noč. Čas pa kar teče...

Cel teden že nisem bila na grobu od moje Laske. Sej vseeno mislim nanjo vsak dan..še kar, ampak na jok mi gre, ko pomislim, da je sama tam pod tisto zemljo. cry.gif (otročje, vem)
  • 0

#13826 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15275 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 November 2009 - 10:36 AM

Ni otročje. Jst bi ji nesla kako simbolično družbo, za spomin oz kot 'družbo', recimo v izraelu dajejo na grobove kamenčke, na en kamenček kaj napiši pa ji ga tja nesi. Lahko ji narišeš eno mačko na kamen gor, pa ji ne bo več dolgčas. ;)
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#13827 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32768 posts

Posted 21 November 2009 - 10:59 AM

Sally in ostale, ki se bojite službe smile.gif - če bi jst vedla, da bo to obdobje tolk lepše, mirnejše, varnejše od tistega študentskega (ki je bilo pri meni vse kaj drugega, v bistvu mi je bil faks bolj zadnja briga), bi si zapolsitev iskala že vsaj 2 leti prej in nikakor zapravljala let s podaljševanjem statusa v nedogled, ker od tega na konc nimam nič. Bi imela vsaj kako leto delovne dobe več... Ne vem, men je super, čeprav je delo ornk stresno, mi je všeč, kolektiv je OK, občasno se tud privat družimo, itak sem pa tud jaz precejšen samotar in mi več druženja niti ne paše. Sprevidiš pač, da si vsak ustvari svoje življenje, zato se s prijateljicami nič grdo ne gledamo in nobenih zamer ni, če se pač pol leta ne dobimo, ampak smo na vezi preko vseh ostalih možnosti za komuniciranje. Meni najbolj paše, da imam popoldne čas zase, poleg tega hodim 2x na teden še v Lj na predavanja, mam izpite, čez vikend si pa z mojim velikokrat mal več privoščiva, greva se kak mal razvajat, na izletke, v trgovine itd, alpa sva tud samo doma in se relaksirava...
Otroke boš pa imela, če jih boš želela, ane, in takrat ti skrb zanje definitivno ne bo odveč, če ne, jih pa nimaš, a ni tako? smile.gif
  • 0

#13828 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28102 posts

Posted 21 November 2009 - 11:14 AM

^^

Se strinjam z _M_. Meni tudi ni jasno, kaj vam tako pase v soli. smile.gif Sem komaj cakala, da se znebim faksa, sej ne, da me ni zanimal, ampak tista vecna negotovost, nikoli nisem mogla v miru nekam iti, ker sem vedno imela v glavi "sedaj bi se lahko ucila" (seveda sem bila pridna obiskovalka studentskih zabav in drugih prireditev, sem pa na ta racun tudi dvakrat pavzirala - mi ni niti slucajno zal, slabo vest sem pa vseeno imela). Sedaj imam sicer svojo firmo, tako ne delam od osmih do stirih in potem izklopim, vendar vseeno veliko bolj razpolagam s svojim casom kot sem prej...ze res, da kdaj za vikend delam samo to pomeni, da me recimo v sredo in cetrtek ni in mi ni problem splanirati obiska koncerta/dopusta/razno, ker tocno vem, da nisem od nikogar in nicesar odvisna, imam svoj vir dohodka, kaj se ostane velikim?
In ne vem, zakaj s sodelavci/poslovnimi partnerji ne bi mogla navezati stikov? Ravno tako se druzimo, se skupaj zabavamo itd..
V nasprotju z _M_ mene sicer moti, da se s prijatelji ne dobivamo pogosto, ker mislim, da bi slo, ce bi hoteli, ampak to je ze druga zgodba, je ne povezujem nujno s sluzbo. Vedno bolj imam namrec obcutek, da je v danasnjem svetu postalo "fensi" razlagati, kako si "bizi". bruh.gif

Kar se pa otrok tice jih ne planiram iz mnogih vzrokov, tako da to poglavje ni problematicno.

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#13829 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4328 posts

Posted 21 November 2009 - 11:16 AM

Mene je predvsem strah, ker ne vem kaj me čaka. Imam še en teden preden nastopim s službo in ni ga dneva, ko se sprašujem ali sem sposobna opravljat to delo oz. mi je fax dal vsaj delček tistega kar bom potrebovala.

Še ena spoved. Zmanjkalo mi je papirja in si ne morem stiskati skripto, da bi se začela učit za izpit. Preko ekrana mi je pa tako zelo mučno brat, da raje grem čistit hišo laugh.gif Pa bo spet mimo vikend, ko bi imela lep čas za učenje.
  • 0

#13830 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 21 November 2009 - 11:16 AM

Jaz pa komaj čakam, da začnem hodit službo. Glede na to, kaj bom delala, bom itak celo življenje delo nosila domov, in pač ne bo urnik trajal 8 ur, ampak vseeno.
  • 0

― V. Van Gogh

#13831 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 21 November 2009 - 11:22 AM

bellini, pač mogoče se boš na začetku malo lovila, ampak kmalu pridejo izkušnje, zelo dragocene. Seveda si sposobna, fax ti je dal veliko znanja, le v prakso ga moraš postaviti. Vse najboljše.

Tako čas na faxu kot čas, ki sledi, imata svoje prednosti in slabosti, zagotovo. Jaz mislim, da se da iz obeh obdobij veliko potegniti, če se malo potrudiš. Jaz sem študentsko življenje izkoristila na ve možne načine, pa tudi zdaj mi ni slabo. Sally - pravijo, da je 30 kot 20, samo z denarjem. (no, zame to ne velja, ker vse zagonim za uživancijo in hobije, ampak saj ravno v tem je point). biggrin.gif

Moja spoved: obkrožajo me nekateri zelo dolgočasni ljudje, ki niso sposobni normalne komunikacije, in na moj 5 minutni monolog odvrnejo samo: DA. LOL Ali pa na FB dobim komentar: biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif.

dry.gif

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#13832 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32768 posts

Posted 21 November 2009 - 11:32 AM

bellini, če imaš faks iz istega področja, kot boš imela službo, je že veliko; ker definitivno neko osnovo imaš. Jaz sem začela s to službo čist na suho, brez kakršnekoli teoretičen osnove iz ekonomije ipd, zato sem imela še toliko večji strah, kako se bom lahko vsega tega naučila in obvladala. K sreči je moja šefica super, tako da mi je že takoj po začetku samostojnega dela dala vedeti, da mi gre super in so zadovoljni z mano in to mo je ogromno pomenilo in pomagalo, da sem postala dovolj samoazvestna na tem področju in zdaj vem, da mi gre dobro. smile.gif
  • 0

#13833 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28102 posts

Posted 21 November 2009 - 12:08 PM

QUOTE(Kinky @ 21. 11. 2009 - 11:22) View Post

bellini, pač mogoče se boš na začetku malo lovila, ampak kmalu pridejo izkušnje, zelo dragocene. Seveda si sposobna, fax ti je dal veliko znanja, le v prakso ga moraš postaviti. Vse najboljše.
Tako čas na faxu kot čas, ki sledi, imata svoje prednosti in slabosti, zagotovo. Jaz mislim, da se da iz obeh obdobij veliko potegniti, če se malo potrudiš. Jaz sem študentsko življenje izkoristila na ve možne načine, pa tudi zdaj mi ni slabo. Sally - pravijo, da je 30 kot 20, samo z denarjem. (no, zame to ne velja, ker vse zagonim za uživancijo in hobije, ampak saj ravno v tem je point). biggrin.gif

True, true, true...

QUOTE(Kinky @ 21. 11. 2009 - 11:22) View Post

Moja spoved: obkrožajo me nekateri zelo dolgočasni ljudje, ki niso sposobni normalne komunikacije, in na moj 5 minutni monolog odvrnejo samo: DA. LOL Ali pa na FB dobim komentar: biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif.
dry.gif

Ah, kako vem, kako se pocutis, mene so ze zdresirali in sem sedaj tiho, ker mi res ni vec za nabijati monologov v steno. In potem smo tiho in se gledamo. La vita e bella. down.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#13834 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4328 posts

Posted 21 November 2009 - 12:35 PM

Jup, saj jaz tudi računam na to, da ne morem vsega obvladat že prvi dan. Hvala pupe.
  • 0

#13835 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 21 November 2009 - 12:50 PM

Jaz ne vem, a je enim ljudem normalno, da odgovorijo na mail/sms v dveh dneh, al kaj. Za popizdit. mad.gif

• 0

― V. Van Gogh

#13836 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 21 November 2009 - 12:56 PM

Punce, moram rečt da ste me kar malo pomirile, res...

No jaz ne vem kako se bo življenje zasukalo, je pa trenutno več opcij. Ena je ziher, dve leti pa pol bom delala v Kranju. Dobla sem štipendijo, tko da to je to.
Potem pa sta opcije dve...Ena je da mi bo v tujini tak všeč, da se bom po 2 letih in pol delovnih izkušenj poslovila od naše podalpske deželica in šla služit trikrat večje denarce s svojo izobrazbo ven, kot bi jih zaslužila tu (IN NE, STANDARD NI PRAV NIČ VIŠJI.)
Druga je pa ta da bom v tej službi ostala do dopolnjenih 5 let, naredila izpit nek, ki ga rabim in se spravila odpirat svoje podjetje. Kar bi storila, samo kaj ko, kot ste že rekle: easier said than done :S
tretja je še da bom pustila to službo in šla kam drugam. Ampak to štejem kar pod prvo ;)
Vmes bi blo pa v teh letih službe fajn še doktorat narest in to je to.

Kje bo kaj druženja, ljudi - bogsigavedi, očitno se bom morala pustit presenetit. Včasih se mi zdi, da ko končaš faks pa res nehaš bit "mlad", in postaneš "star in odgovoren" - stupid, I know. Samo tk se pač počutim. :S

Ta forum mi včasih res tok pomiri da sploh povedat ne morem, zakon ste, res!
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

• Guests

Posted 21 November 2009 - 01:12 PM

Hvala Cvetka. Ima kamenčke na grobu, pa eno miško, ki jo je vedno imela, ima s seboj.
  • 0

#13838 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15275 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 21 November 2009 - 01:53 PM

cry.gif

Moja spoved je da sem v tem sončnem dnevu v pižami in najbrž ne bom šla nič ven.

Da se nič ne premaknem v smeri da bi pisala profesorjem iz cl. university, ker ne vem kaj naj nardim, a bi lahko 2 leti študirala v us al ne.

Da pogrevam 2 leti staro župo, ker me razkuri, da reče tako stvar, kaj naj jst nardim. Neprijetno presenečenje na neprijetno presenečenje, obžalovanja vmes pa kaki svetli žarki in dobri dnevi. Worth keeping? Worth keep tryng?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#13839 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 21 November 2009 - 03:34 PM

Toooook mi je žal, da ne morm žurat dons, ker nisem še čisto zdrava... sad.gif
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

#13840 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86911 posts

Posted 21 November 2009 - 08:33 PM

Mami mi je pozabila kupit sezamove ploščice (obsedena sem z njimi), in zdaj sem primorana jest neko čokoladno sranje, pfuj jebemti. ermm.gif

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users