Recepti - MEŠANO
Posted 30 January 2019 - 06:35 PM
V receptu ni soli, ampak vseeno malo solim ze maso.
https://www.kulinari...kutni-struklji/
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 30 January 2019 - 07:14 PM
Posted 30 January 2019 - 08:14 PM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 05 February 2019 - 09:01 AM
Posted 05 February 2019 - 09:09 AM
krompir iz pečice, pire krompir - jaz imam rada zraven še poparjeno zmrznjeno zelenjavo.
Tudi njoki v omaki dobro pridejo. Ali zrezek v smetanovi omaki in so polpeti priloga.
Zadnjič sva z D naredila gorgonzolno omako in skledo solate.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 05 February 2019 - 09:57 AM

Bom jutri ene naredila pa da vidim zmrdovanje.
Zdaj ima ze nekaj casa skoz isti zajtrk in vecerjo....sam meni se ne da prerekat, za malice in kosila pa vztrajam da je kar pripravim.
V glavnem vsako jutro kruh in dve jajci na oko in vsak vecer topli sendvic....
Posted 05 February 2019 - 10:02 AM
V glavnem vsako jutro kruh in dve jajci na oko in vsak vecer topli sendvic....
jaz sem jedla točno tak meni vsak dan- par let. Še zdaj enkrat do dvakrat na teden. Mulca enako. Še vedno sem živa in zdrava
Put A Kilt On It!
Posted 05 February 2019 - 12:54 PM

Posted 14 October 2019 - 02:21 PM
Posted 22 October 2019 - 01:43 PM
Anouk zgleda zelo dobro, mislim da bom poskusila konec tedna. Sem ugotovila, da mi je špinača v curryu noro všeč.
Me pa zanima a je ful sladkasto, glede na to da je v receptu kokosov sladkor? A te coconut aminos dajo kak poseben okus? Jaz imam sojino samo doma, to naj bi bila manj zdrava verzija koliko sem zasledila?
[Napoleon]
Posted 22 October 2019 - 02:00 PM

Včasih za zraven še kocke tofuja na olju popečem na hitro, meni je res super.
Spinacni curry je pa odličen na spletni strani Vegan Riche:
https://www.veganric...urry-vegan.html
Posted 07 December 2019 - 10:38 AM
Dela kdo granolo in po kakšnem receptu? sem se spomnila, da je tudi uporabno darilo
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 07 December 2019 - 11:29 AM
Pablo Picasso
Posted 19 December 2019 - 10:26 PM
hvala! Nisem se še lotila
Tole izgleda tudi fino. Se dobijo kje lazanja lističi z valovitim robom?
https://elavegan.com...sagna-roll-ups/
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 December 2019 - 09:39 AM
full dobro izgleda. Sem že sprintala
Put A Kilt On It!
Posted 20 December 2019 - 09:41 AM
RECEPT ZA KOSMIČE (za 20 porcij)
100g lešnikov – jaz sem dala orehe, ker lešnikov nisem imela doma, včeraj pa dala lešnike – tud dobr
60 g olupljenih mandljev – jaz sem dala kar mandelje narezane na lističe (Hofer)
250 g ovsenih kosmičev – jaz sem dala pirine kosmiče (Hofer natur Pur)
35 g sezamovih semen
35 g lanenih semen
100 g napihnjencev amarantdobiš v DM, piše pa AMARANTH gepufft)
3 jedilne žlice kakovostnega olja (sončnično ali kako drzugo ki nima močnega okusa - hladno stiskano) – jaz sem dala 4 žlice zvrhane kokosovega olja (zgleda k mast, kupila v Hoferju, pakiramo v lončku (k marmeladaJ)
6 jedilnih žlic medu 8 žlic medu, da se bodo bolj sprijeli skupaj
Po želji: kokosove hrske, rozine, narezane datlje, suhe marelice....kar ti srček poželi. Jaz sem dala kokos.
POSTOPEK:
Lešnike in mandlje zdrobi z valarjem, da dobiš grobe koščke. Zmešaj v skledi skupaj z ostalimi »suhimi« torej sestavinami brez olja in medu (lešnike, mandlje, kosmiče,semena, napihnjence)
Nato zmešaš skupaj olje in med ter ju segrej na ognju, da se med stopi. Mešanico dodaj sestavinam zgoraj. Dobro premešaj. Dobiš robe za cca 2-3 pladnje.
pečico segrej na 140 stopinj (jaz sem 150 ).
Na pekač daj peki papir in polovico sestavin porazdeli po pekaču. Peči 35 min (jaz sem pekla cca 40-45 min – čekiraj peko na 15 min, da se ti ne zapalijo), občasno premešaj (jaz sem na 15 min rahlo, res rahlo premešala – ker več k mešaš bolj razpadajo) in peči dokler ni zlato zapečeno in malce hrustljavo (ko se mešanica ohladi je tudi bolj hrustljava).
Mešanico potresi v posodo s pokrovom in ji dodaj kokos, rozine, datlje, marelice...skratka kar želiš.
Put A Kilt On It!
Posted 31 December 2019 - 01:05 PM
Kami, ti si enkrat dala link z receptom, kako se ocvre piščanca (prsi na trakce) v koruznih kosmičih, pa ne najdem zdej. Si je mogoče katera shranila in ima kje "pri roki"? Bega me edino, če rabim jajce?
Posted 31 December 2019 - 05:09 PM
Posted 31 December 2019 - 05:23 PM
Bi rekla, da potrebuješ jajca, ja.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 22 January 2020 - 09:52 PM
hvala! Nisem se še lotila
Tole izgleda tudi fino. Se dobijo kje lazanja lističi z valovitim robom?
https://elavegan.com...sagna-roll-ups/
Sem naredila, mi je všeč! : ) Nekoliko sem se mučila s pripravo lističev, prvič sem jih kuhala in se hitro začnejo trgati. Strgane sem sproti jedla in kuhala nove. : )) Ko sem jih vzela iz kropa, sem nanje kanila olivno olje, da se niso sprijeli.
Čebulo sem prepražila z dvema žličkama Vegete natur, drugih začimb nisem dodajala, se mi ni zdelo potrebno. Namesto špinače sem uporabila bučko.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users