Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3504 replies to this topic

#1361 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 22 March 2010 - 08:28 PM

Zdej sm se pa še js čist navdušla nad Baleinim serumom in ga nabavla...upam da mi bo kul za pod puder biggrin.gif
  • 0
Why so serious?

#1362 FlowerPower

FlowerPower

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 285 posts

Posted 22 March 2010 - 11:13 PM

QUOTE(Plain Jane @ 18. 3. 2010 - 10:19) View Post

Men je pa ena punca na drugem forumu predlagala Balein Aqua serum, ker sem mela ful izsušeno povrhnjico.
Najboljši nakup ever! Serum je izredno vlažilen, ne pušča nobenega filma, takoj se vpije, res super, tud kot podlaga za puder se krasno obnese. In kar je najbolj važno, ne maši por. woot.gif Tako, da ga bom kar redno kupovala (zdej mam tud še Clinique DDML).

Hvala, hvala laugh.gif ! (tudi sama sem že na 3 flaški, za pod kremo mi je res odličen in glede na učinek/ceno pa itak praktično zastojn smile.gif )
  • 0

#1363 fire-fly

fire-fly

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 583 posts

Posted 23 March 2010 - 08:20 AM

QUOTE(FlowerPower @ 22. 3. 2010 - 23:13) View Post

Hvala, hvala laugh.gif ! (tudi sama sem že na 3 flaški, za pod kremo mi je res odličen in glede na učinek/ceno pa itak praktično zastojn smile.gif )

A to je bilo mišljeno za pod puder ali si čez tale serum daš še kakšno kremo?

Btw, zadovoljstvo ob prvem nanosu je preseglo pričakovanja thumbup.gif
  • 0
Why so serious?

#1364 FlowerPower

FlowerPower

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 285 posts

Posted 23 March 2010 - 10:06 AM

Ja, dejansko pod kremo smile.gif! Pozimi se mi je koža nenormalno izsuševala in mi je kremca postala premalo. Ker je nisem želela zamenjat, sem dala ta pač tale serum spodaj in potem vse ostalo čez...
  • 0

#1365 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 March 2010 - 09:30 PM

Jaz bom pri 30ih začela uporabljati hyaluron, to je pa res najboljši vlažilec na svetu ohmy.gif (in odlično preprečuje gube tongue.gif )! Zdaj ga samo občasno, po bio pilingu pri kozmetičarki, ker zaenkrat to koža sama proizvaja in če bi že zdej to začela uporabljati, bi kožo navadila in bi bila skos odvisna.
  • 0

#1366 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6744 posts

Posted 23 March 2010 - 10:33 PM

^^A to od kozmetike Kahne lifting kompleks? Al imaš kaj drugega?
  • 0

#1367 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 March 2010 - 10:42 PM

Ma neee, kakšna Kahnetka neki lol1.gif Ta gospa res ni pri sebi, imho. laugh.gif
Dobim pri svoji kozmetičarki, proizvod je od BeautyTeka. Je pa res samo ta hyaluron notri (pa men se zdi, da še dve sestavini), ni še kup enih dodatkov. thumbup.gif
  • 0

#1368 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6744 posts

Posted 23 March 2010 - 11:58 PM

Aaa okej, hvala biggrin.gif
  • 0

#1369 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17437 posts

Posted 24 March 2010 - 10:42 AM

Za preprečevanje gub je potrebno še vse kaj drugega poleg dobrega vlažilca. Koža se ne navadi laugh.gif (to je isto kot če bi rekel, da se navadi na uv faktor in posledično rabi vedno višjega ali pa na antioksidante in jih rabi vedno več).
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1370 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6744 posts

Posted 24 March 2010 - 01:13 PM

QUOTE(fire-fly @ 22. 3. 2010 - 20:28) View Post

Zdej sm se pa še js čist navdušla nad Baleinim serumom in ga nabavla...upam da mi bo kul za pod puder biggrin.gif

Isto.
Pravkar nabavila smile.gif
  • 0

#1371 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 24 March 2010 - 01:18 PM

Por pa ne maši?
A je katera sprobala kremo za okol oči iz iste linije?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1372 FlowerPower

FlowerPower

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 285 posts

Posted 24 March 2010 - 05:55 PM

Ne še, amapak me mika...Ali pa Baleina Q10... (čeprav sem trenutno pri Alverde vijolični in mi je super, ampak mislim, da se je bom naveličala...)
  • 0

#1373 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32568 posts

Posted 24 March 2010 - 09:46 PM

QUOTE(Podgana @ 24. 3. 2010 - 10:42) View Post

Koža se ne navadi laugh.gif (to je isto kot če bi rekel, da se navadi na uv faktor in posledično rabi vedno višjega ali pa na antioksidante in jih rabi vedno več).

Tako je wink.gif
Za izdelke z dobrimi sestavinami ni nikoli prezgodaj; za tale hyaluron pa ne vem sploh, kaj je... oops.gif
Oz. vem, da je pred časom Eucerin lansiral ene kreme in je bil na tem hjaluronu ful poudarek pri oglaševanju ermm.gif
  • 0

#1374 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17437 posts

Posted 25 March 2010 - 02:06 PM

Hialuronska kislina je sestavni del celic. Vse to telo proizvaja samo (kot amino kisline ali glicerin npr.). Seveda sinteza z leti upada. Po Pauli Begoun so te sestavine ene izmed petih, ki so ključne pri preprečevanu staranja. Začeti z njimi seveda ni nikoli prezgodaj.
Se spomnim ja, da je bil pred časom to kar bum. Firme kar nekaj privlečejo na dan in oglašujejo, kot da so odkril najmanj čudež. Vprašanje, če je bilo sploh kaj omembe vredne količine hialurona v kremi.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

• Guests

Posted 27 March 2010 - 04:46 AM

Obstajajo tudi naravne kreme s to kislino. Jaz bom eno tako nabavila za mamo, zase bom pa še videla.

Vse te umetne kreme imajo trenutni učinek in zgleda, kot da nam full polepšajo in napnejo kožo. In ravno to zavede, ker ko vidimo učinek takoj, mislimo, da je to to. V bistvu pa umetne kreme vsebujejo še kup (potencialno nevarnih) snovi (niso samo parabeni tisti, ki nevarni), ki povzročijo, hm, nekakšno "vnetje" oz. "zateklost" na koži, da izgleda, kot da so se gubice zmanjšale in da polt sije. Kot sem že rekla, so učinki res vidni takoj, ampak to ni to. Naravna kozmetika - poudarek na kvalitetni! (ni vsaka naravna kozmetika kvalitetna!) pa deluje na dolgi rok in traja dlje časa, da vidimo rezultate, saj pomaga koži, da se sama s pomočjo usteznih snovi regenerira. Dolgoročno gledano se po mojem mnenju bolj splača investicija v kvalitetno naravno/organsko kozmetiko.
  • 0

#1376 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 06 April 2010 - 06:45 AM

Kakšno kremo naj si torej kupim proti gubam? Hvala. Normalna cena. smile.gif (v prosti prodaji)

Sedaj uporabljam, tudi za pod puder, kar q10 serum iz Mullerja, Cadeavera. Super je. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1377 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 06 April 2010 - 03:39 PM

Kinky, hoces izgledati 15?

Hec, hec. : )

Kot ves, imam ze svoja leta, ampak ne cutim potrebe po prav namenski kremi proti gubam (= da bi na skatli pisalo "PROTI GUBAM"). Mislim, da je najpomembneje, da svojo kozo dobro poznas in ji dodajas tisto, kar potrebuje, se pravi vlago/mascobo, da je ne obremenjujes po nepotrebnem in preveckrat z zunanjimi in notranjimi neugodnimi drazljaji in, da tu in tam izvedes kaksno kuro s prehranskimi dodatki (svetlinovo olje, ribje olje, klamatske alge, ...).

Glede tega, da kozi dodajas tisto, kar potrebuje - se mi zdi prav greh : ), ko gledam mlade punce, ki so okoli oci ze bolj gubaste kot jaz, ker se jim tanke, suhe in nezne koze ne da z nicemer negovati. wacko.gif

: )

Pod neugodne zunanje drazljaje pri svoji kozi pristevam predvsem pretirano izpostavljanje soncu, prepogosto licenje (z neustrezno izbranim pudrom, licili in odstranjevalcem licil si naredim taksno stalo okoli oci, da izgledam kot zombi - pudarjene gube, razdrazene oci, poudarjeni podocnjaki).
Edit: se na obrazno mimiko sem pozabila, OCITNA razlika med tistimi, ki se mrscijo na taksen ali drugacen nacin (k temu spada tudi, da, ko sije sonce, ne uporabljajo soncnih ocal) in tistimi, ki se ne.

Pod neugodne notranje drazljaje pristevam: cigarete (vsakic znova ne morem verjeti, kaj naredijo kozi), alkohol, premalo spanja, premalo gibanja na svezem zraku, premalo zauzite VODE, zeliscnih cajev (brez arom, brez sladkorja, brez navlake skratka; sama najraje pijem rdeci grm : )).

Imam mesano/mastno kozo z obcasno suho povrhnjico, okoli oci pa nezno, tanko in suho. Zaenkrat zmagovalna kombinacija mojih negovalnih proizvodov za zunanjo in notranjo uporabo:

- krema za okoli oci od AO,
- aloe vera gel za ostali del obraza (da navlazi) in potem cez se Gariner pure, da matira, vlazi, nic ni masten, ne razsirja por,
- Gariner roznati tonik - ugodno vpliva na suhe predele koze/suho povrhnjico, naredi kozo mehko,
- razni naravni balzami za ustnice (Alverde ognjic, Hauschka balzam za ustnice, Weleda balzam za ustnice, ...),
- obcasno Alverde piling (poleti, pozimi ne, mi prevec izsusi kozo), Lush cistilna maska (Magnaminty, LL), iscem se eno vlazilno masko, ampak so mi zaenkrat vse preizkusene premastne (sirijo pore),
- za notranjo uporabo pa: svetlinovo olje (za cistejso, bolj sijoco, mehko kozo), ribje olje (proti suhi kozi/povrhnjici), klamatske alge (bogate z vitamini, minerali, aminokislinami, mascobnimi kislinami omega-3).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1378 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17437 posts

Posted 06 April 2010 - 04:42 PM

Kinky, ta CV je super tudi ''proti gubam''. Zakaj ne uporabljaš še naprej? biggrin.gif
  • 0

Tumblr

#1379 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20006 posts

Posted 06 April 2010 - 07:08 PM

Jst tudi kej rabim. Že ene pol leta utopična uporabljam garnierjev fluid, a mi popolnoma nič ne pomaga pri mozoljih. Torej, T predel je precej zdelan, imam občutljivo kožo, kremo bi brez kislin, sploh zdaj, ko bo več sonca, do ene 16€.

DiLeMa, sem vidla, ene hvali, pa to eucerinovo Q10 za obraz (kožo, nagnjeno k alergijam) imam v izboru, samo zadnje čase teh stvari ne spremljam dosti ...? Kakšni predlogi?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1380 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 06 April 2010 - 07:16 PM

QUOTE(Podgana @ 6. 4. 2010 - 17:42) View Post

Kinky, ta CV je super tudi ''proti gubam''. Zakaj ne uporabljaš še naprej? biggrin.gif

A res, Podgana? Saj nimam gub, ampak mini brazdice. laugh.gif Hvala, veš da bom. smile.gif

Planet - hvala tudi tebi za podrobno analizo in priporočila. Bom zelo upoštevala napisano, nekaterih nasvetov se pa že držim. Ampak ipak - bom 31 čez en mesec, pa sem malo začela v tej smeri razmišljati. smile.gif wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users