Enostavno ne morem verjeti, kaj vse se reče v tej Sloveniji brez kakršnihkoli posledic. Evo, jaz nisem rojen v Sloveniji, s starši smo se preselili v Slovenijo leta 1983. Ko se je Slovenija osamosvojila, smo zaprosili za državljanstvo in ga tudi dobili. Moji starši so celo življenje delali, plačevali prispevke v tej Sloveniji, po drugi strani pa nikoli nisem imel občutka, da sem drugorazredni državljan. Končal sem OŠ, SŠ in Fakulteto -> vse to mi je bilo lažje, kot če bi ostal v rodni Bosni in Hercegovini. Iz tega naslova sem MAXIMALNO hvaležen svojim staršem, da smo ostali tukaj, ker vseh teh pogojev definitnvo ne bi imel "na jugu". Zaposlil sem se, poročil s Slovenko, imava otroka, pričakujeva še enega. Rad imam Slovenijo, ker je tu MOJ DOM. Ponosen sem na svoje korenine, vendar roko na srce mi je 14 dni bivanja pri svojcih dovolj (enostavno je drugače). Delam, plačujem davke kot vsak drugi normalni državljan oziroma bolje rečeno navaden smrtnik. Po drugi strani, pa ponavljam, nikoli nisem imel občutka, da bi me kdorkoli zaničeval ipd. In v tej Sloveniji v kateri živim, sem jo prevozil po dolgem in počez (narava dela), spoznal ogromno število dobrih ljudi se dogajajo STRAŠNE STVARI. Jaz ne potrebujem čudežev, da živim na račun države, želim samo normalno življenje -> moje je da delam, da lahko zase in za svojo družino zaslužim na normalno življenje. Je to preveč? Očitno je, ker vse to kar se je zgodilo s Slovenijo v zadnjih letih je KATASTROFA! Je važno ali sem Slovenec, Srb, Hrvat .... zjutraj ko vstanem se umijem, zajtrkujem ... vsi mi plačujemo položnice, ženska nosi otroka 9 mesecev .... torej zakaj vsa ta gonja okoli "levih in desnih"? Enostavno, skregaj narod in vladal boš! Enostavno je DOST! Moji starši živijo v Sloveniji 29, oče nekaj časa več. Torej 30 let pa ti je žal in hudo! Kako se počuti avtohtono prebivalstvo Slovenije, čigar dedki in babice, pradedki in še kdo je delal za to Slovenijo, danes pa vse propada? Zakaj? Ali je res važno, če si kvazi "levi ali desni" in KRADEŠ -> naša preljuba Slovenija je prav tipičen primer tega. Čemu kreganje? Do česa je pripeljalo kreganja, nestrpnost in podobno v Bosni, na Hrvaškem ali recimo na Kosovu? Ali nam leta 2012 manjka še tega? 110 000 brezposelnih, jemanje "vseh" socialnih pravic pa še bi lahko našteval! Bile so poplave, poslal sem sms za 5€ in ni me zanimalo ali je tam volilec Janše, Jankovića ali Viranta. Na drugi strani je bil človek, ki je občutil moč narave in izgubil vse! Ko sem gledal tiste strašne prizore me ni zanimal dialekt, kje se je to zgodilo ipd. videl sem uboge ljudi, ki so trpeli! Nehajte prosim že enkrat s temi neumnosti "levi in desni", ker jaz nisem ne LEV ne DESEN, čeprav pišem z desno roko! Nisem jugonostalgik, ker je v človeški naravi reči, da je bilo 15-20 let nazaj bolje .... živimo v letu 2012, Slovenija je 20+ let samostojna država, je pa žalostno kam ste pripeljali to isto Slovenijo! Vsi vi, levi in desni pa tudi srednji -> SRAMOTA!
Velik pozdrav vsem ljudem dobre volje! Čeprav je mene moja mami navadila na burek, sarmo ipd. nekatere druge na potico, gibanico .... to še ne pomeni, da nimamo istih potreb. Jaz imam rad svojo družino, ravno tako kot vsi vi. Vseeno mi je kako se pišete, ker smo prav vsi pritisnjeni v kot. Ne bom o imenih ipd, ker vsi vemo kdo je ta elita, ki se enostavno ne menja v zadnjih 20 letih. V računalništvu obstaja funkcija SHIFT - DELETE (totalno brisanje, da tudi v koš ne gre). To mi rabimo, PONOVNI ZAGON!