Jump to content

SLOVENIJA - novice, članki, kolumne, blogi, mnenja

• Please log in to reply
4611 replies to this topic

#1361 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 01 December 2012 - 12:35 AM

Enostavno ne morem verjeti, kaj vse se reče v tej Sloveniji brez kakršnihkoli posledic. Evo, jaz nisem rojen v Sloveniji, s starši smo se preselili v Slovenijo leta 1983. Ko se je Slovenija osamosvojila, smo zaprosili za državljanstvo in ga tudi dobili. Moji starši so celo življenje delali, plačevali prispevke v tej Sloveniji, po drugi strani pa nikoli nisem imel občutka, da sem drugorazredni državljan. Končal sem OŠ, SŠ in Fakulteto -> vse to mi je bilo lažje, kot če bi ostal v rodni Bosni in Hercegovini. Iz tega naslova sem MAXIMALNO hvaležen svojim staršem, da smo ostali tukaj, ker vseh teh pogojev definitnvo ne bi imel "na jugu". Zaposlil sem se, poročil s Slovenko, imava otroka, pričakujeva še enega. Rad imam Slovenijo, ker je tu MOJ DOM. Ponosen sem na svoje korenine, vendar roko na srce mi je 14 dni bivanja pri svojcih dovolj (enostavno je drugače). Delam, plačujem davke kot vsak drugi normalni državljan oziroma bolje rečeno navaden smrtnik. Po drugi strani, pa ponavljam, nikoli nisem imel občutka, da bi me kdorkoli zaničeval ipd. In v tej Sloveniji v kateri živim, sem jo prevozil po dolgem in počez (narava dela), spoznal ogromno število dobrih ljudi se dogajajo STRAŠNE STVARI. Jaz ne potrebujem čudežev, da živim na račun države, želim samo normalno življenje -> moje je da delam, da lahko zase in za svojo družino zaslužim na normalno življenje. Je to preveč? Očitno je, ker vse to kar se je zgodilo s Slovenijo v zadnjih letih je KATASTROFA! Je važno ali sem Slovenec, Srb, Hrvat .... zjutraj ko vstanem se umijem, zajtrkujem ... vsi mi plačujemo položnice, ženska nosi otroka 9 mesecev .... torej zakaj vsa ta gonja okoli "levih in desnih"? Enostavno, skregaj narod in vladal boš! Enostavno je DOST! Moji starši živijo v Sloveniji 29, oče nekaj časa več. Torej 30 let pa ti je žal in hudo! Kako se počuti avtohtono prebivalstvo Slovenije, čigar dedki in babice, pradedki in še kdo je delal za to Slovenijo, danes pa vse propada? Zakaj? Ali je res važno, če si kvazi "levi ali desni" in KRADEŠ -> naša preljuba Slovenija je prav tipičen primer tega. Čemu kreganje? Do česa je pripeljalo kreganja, nestrpnost in podobno v Bosni, na Hrvaškem ali recimo na Kosovu? Ali nam leta 2012 manjka še tega? 110 000 brezposelnih, jemanje "vseh" socialnih pravic pa še bi lahko našteval! Bile so poplave, poslal sem sms za 5€ in ni me zanimalo ali je tam volilec Janše, Jankovića ali Viranta. Na drugi strani je bil človek, ki je občutil moč narave in izgubil vse! Ko sem gledal tiste strašne prizore me ni zanimal dialekt, kje se je to zgodilo ipd. videl sem uboge ljudi, ki so trpeli! Nehajte prosim že enkrat s temi neumnosti "levi in desni", ker jaz nisem ne LEV ne DESEN, čeprav pišem z desno roko! Nisem jugonostalgik, ker je v človeški naravi reči, da je bilo 15-20 let nazaj bolje .... živimo v letu 2012, Slovenija je 20+ let samostojna država, je pa žalostno kam ste pripeljali to isto Slovenijo! Vsi vi, levi in desni pa tudi srednji -> SRAMOTA!
Velik pozdrav vsem ljudem dobre volje! Čeprav je mene moja mami navadila na burek, sarmo ipd. nekatere druge na potico, gibanico .... to še ne pomeni, da nimamo istih potreb. Jaz imam rad svojo družino, ravno tako kot vsi vi. Vseeno mi je kako se pišete, ker smo prav vsi pritisnjeni v kot. Ne bom o imenih ipd, ker vsi vemo kdo je ta elita, ki se enostavno ne menja v zadnjih 20 letih. V računalništvu obstaja funkcija SHIFT - DELETE (totalno brisanje, da tudi v koš ne gre). To mi rabimo, PONOVNI ZAGON!

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1362 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46098 posts

Posted 01 December 2012 - 12:49 AM

Meni se pa poraja ena misel... poziva se k menjavi tistih, ki so trenutno na oblasti, nihče pa ne predlaga njihove alternative, kdo naj jih zamenja...
  • 0

#1363 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86200 posts

Posted 01 December 2012 - 12:58 AM

Ta citat iz prejšnjega posta mi je kar nekaj, delitev na leve in desne sploh nima nobene veze s čimerkoli, kar je narobe, ampak je preprosto pizdenje nad tem, kako se Slovenci ne maramo med sabo.
Mislim, da s(m)o s protesti dokazali ravno nasprotno.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1364 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15227 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 01 December 2012 - 09:55 AM

Posted Image
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

• Guests

Posted 01 December 2012 - 10:26 AM

Meni se pa poraja ena misel... poziva se k menjavi tistih, ki so trenutno na oblasti, nihče pa ne predlaga njihove alternative, kdo naj jih zamenja...

Če pa NI alternative! Jaz sem trenutno za tehnično vlado, Belgija jo je imela ohoho mesecev, pa so čisto lepo furali. Saj ne moreš izvolit neke alternative, ki se bo iz danes na jutri prikazala na sceni, ker ne veš, koga voliš. Pri teh, ki vladajo zdaj, pa vsaj veš, koga nočeš več met.

Jaz bi še predsedniške volitve najraje bojkotirala, vsi bi morali it in oddat prazne listke ali pa ju prečrtat in napisat gotova sta. :D
  • 0

#1366 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 01 December 2012 - 02:03 PM

Slovenia protesters clash with police over budget cut
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1367 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18618 posts

Posted 01 December 2012 - 09:23 PM

http://www.dnevnik.s...daj-se-proteste
  • 0

After all this time?

Always.

#1368 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 02 December 2012 - 04:48 PM

http://www.mladina.s...-kom-se-druzis/

Posted Image

http://www.delo.si/n...ih-volitev.html

http://www.rtvslo.si...-nasilju/297096
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1369 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 December 2012 - 01:50 AM

Janša napovedal predloge za spremembe političnega sistema in "odpravo blokad"
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1370 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25977 posts

Posted 03 December 2012 - 01:01 PM

"Ne skrbi me za tiste, ki so odšli skupaj z možgani v tujino - ti se bodo že znašli. Skrbi me za nas, ker so nekaterim zbežali samo možgani, oni pa so ostali tukaj." ~ anonimni bralec Dela
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1371 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 December 2012 - 05:48 PM

^ Odlična izjava!

Posted Image

»Uporabil bom Mladino za zavijanje radiča … Drugače pa je za bruhat.«
Poslanec SDS Milenko Ziherl, na Twitterju, o vsestranski koristnosti Mladine

»Zborovanje in demonstracije so legitimne, vendar pa dvomim, da so protesti ... spodbudili kakšnega tujega investitorja, da pride k nam in investira.«
Premier Janez Janša o demonstracijah proti varčevanju, v odgovoru poslanki Alenki Pavlič na vprašanje, kdaj namerava spremeniti politiko zategovanja pasu

»Če se izkaže, da je v nekem sistemu zagotavljanje temeljnih človekovih in delavskih pravic predrago, je treba problematizirati ta sistem, ne pa teh pravic.«
Fizik in filozof Matjaž Ličer v Dnevnikovem Objektivu o tem, kje je bistvo krize.

»Pravila veljajo za vse poslance, nekateri jih razumejo, nekateri jih pa nočejo ali jih res ne razumejo. Nisem se še odločila, kaj je slabše.«
Generalna sekretarka državnega zbora Mojca Prelesnik, v Delu, o upoštevanju pravilnikov

»Izumrli bomo kot dinozavri, ker se ne znamo prilagoditi dani situaciji.«
Nekdanji član Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Brane Mišič, v Slovenskih novicah, o sindikalni prihodnosti

»Mnogi politiki so bili in so še zmerom prepričani, da je to, kar počno, odrešenjskega pomena za narod in družbo.«
Akademik in pesnik Ciril Zlobec, v Sobotni prilogi, o tem, da bi v slovenski politični zgodovini težko izbral, koga najbolj ceni

»Kot mi je rekel nekdo iz zasebnega sektorja, je rezanje raziskav tako, kot da bi pojedli semenski krompir.«
Vodja laboratorija za biotehnologijo na Kemijskem inštitutu dr. Roman Jerala, v Reporterju, o krčenju sredstev za znanost

»Zdi se namreč, da se vse dela zgolj v smeri, da bi bil svet prijazen do starcev, ne do tistega, kar šele prihaja – mladega, novega. To po mojem ni dobro.«
Tekstopisec skupine Demolition Group Goran Šalamon, v Nedelu, o trenutni usmerjenosti sveta in besedilih lani izdanega albuma Planet starcev

»Radarman. Pacman, ki žre radarje, po labirintu mariborskih ulic pa ga preganjajo štirje Kanglerji, zaviti v rjuhe.«
Komik Boštjan Gorenc - Pižama, na Twitterju, o računalniški igri, ki bi zrcalila dogajanje v Mariboru

(Mladina 2012)
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1372 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 December 2012 - 07:21 PM

Vinku Vasletu je odklenkalo
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1373 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 December 2012 - 07:27 PM

Jaz še vedno ne dojamem kako se da ljudi obračat in jim sprati možgane. Še pred letom je bil Pahor sovražnik no.1 tistih, ki so ga včeraj volili. Ne razumem...
  • 0
Viens, reste ici!

#1374 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 December 2012 - 07:31 PM

Janša si je vzel zadnjo besedo
  • 0

#1375 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 December 2012 - 07:33 PM

No, se je že začelo ...
  • 0

#1376 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 03 December 2012 - 08:50 PM

Video komentar: “Prej kot združeval, bo Pahor delil”

Peticija za vpeljavo inštrumenta ljudske nezaupnice
  • 0

#1377 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23351 posts

Posted 03 December 2012 - 10:47 PM

Mene moti predvsem to, da se VEDNO v prve veste vrinejo kreteni, ki so tam za zgago in delajo sranje. Ki tam niti niso zaradi samega dogajanja, ampak ker imajo dober izgovor, da delajo izgrede. In potem nasrkajo vsi.
Mogoče na stvari gledam malo drugače, ker imam nekaj kolegov, znancev v policiji in si ne znam predstavljat kako je njim, ko jim kocke in jajca letijo v glavo.

In se podpišem pod Errola, da smo mlada in mirna država in naša policija res nima izkušenj z demonstracijami (vsaj nasilnejšimi ne) in verjetno še vedno delajo izključno "po zakonu", da ko se stvari razvnamejo - da razženejo ljudi.
Jih ne zagovarjam in res mislim, da bi lahko drugače odreagirali ... ampak če bi bila jaz tam na njihovem mestu in bi dobila navodilo od nadrejenih, si predstavljam, da ga moraš spoštovat in razgnat ljudi.
In ker sem imela vedno samo zelo pozitivne izkušnje s policaji (in tudi vsi, ki jih poznam) jih pač nimam za nekaj negativega in dopuščam možnost, da le niso samo oni krivi.

Se strinjam. Ne zagovarjam nasilja. Policaji bi morali biti tako natrenirani, da bi znali ostati mirni ob raznih provokacijah. Sicer nisem bila na nobenem protestu, ampak ne verjamem, da policaji kar iz ljubega veselja pretepajo nedolžne ljudi. Po pripovedovanju veliko ljudi, ki so na protestih bili, so tisti ta mirni do 19 h šli domov. Na živce mi gre, da se povsod najdejo neki taki huligani, ki samo rinejo v policaje in razbijajo stvari, potem pa slišiš, kako so za vse krivi policaji in da so največji prasci.
Drugače pa proteste podpiram in upam, da se bodo še nadaljevali, dokler se kaj ne premakne. Čeprav ne verjamem ravno, da se bo.

Se strinjam tudi s tem, da ne vem, koga bi sploh lahko imeli na oblasti. Ves čas se samo eni in isti menjavajo.

Smešno mi je bilo danes pri poročilih o tem, kaj se je dogajalo v lj. Ko je Janković prišel iz mestne hiše, so ljudje kričali nanj in ga zmerjali, par metrov stran, na Prešernovem trgu pa so ga pozdravljali in se rokovali z njim. Nek mladenič mu je, če sem prav slišala, rekel:"Ne bojte se, mi smo z vami." LOL, wtf res.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1378 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 December 2012 - 11:06 PM

Pa kaj je z ljudmi. Kdaj so bile ponovne volitve za župana v Lj, marca? :D Kako je takrat zmagal če ga zdaj "vsi" tako prezirajo.
  • 0
Viens, reste ici!

#1379 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 03 December 2012 - 11:09 PM

Pa saj niso vsi volili zanj, pa če pogledaš kakšna je bila udeležba, porazno nizka, ga veliko ljudi NI volilo.
  • 0

#1380 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86200 posts

Posted 03 December 2012 - 11:10 PM

Pa te afere z Jankovićevimi so bile kasneje.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users