Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1361 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 April 2013 - 08:48 PM

Kot moja :D Njena specialiteta je bristični ohrovt in bela stebla + srčika rdečega radiča.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1362 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 06 June 2013 - 11:30 PM

naši skoraj 2 mesečni mačji mladički so prelahki. Hranim jih z briketi, mesom, včasih dobijo riž ali makarone z mesom in kdaj kako konzervo.  Ima kdo kak nasvet, kako naj jih "poredim"? Briketke imajo stalno na voljo, ostalo jim  dajem večkrat na dan tolko da se najedo.

• 0

#1363 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 07 June 2013 - 06:19 AM

Macje mleko (v prahu)?

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1364 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 07 June 2013 - 09:18 AM

Ja, jaz bi tudi dodajala mleko za mačke, lahko tudi tekočega, ga boš prej dobila.

Ali pa mogoče tudi vitaminske paste/prehranski dodatek za muce.

• 0

#1365 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 June 2013 - 12:12 AM

Najprej preveri, če imajo morda notranje zajedalce.

Ukini riž in makarone??? in jim začni ponujati mehko hrano za mačke in male briketke, posebej za mladiče. Pa mleko za mačje mladiče, ne dajaj jim kravljega, ker lahko dobijo gliste.

• 0
Viens, reste ici!

#1366 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 08 June 2013 - 04:00 PM

ne dajaj jim kravljega, ker lahko dobijo gliste.

? Gliste so zajedalci, mačka jih ne more dobiti prek mleka. 

• 0

#1367 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15176 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 08 June 2013 - 06:01 PM

Ce bi imeli gliste/zajedalce, bi imeli napihnjene trebuscke. Razglistili so jih pa menda ze v zavetiscu (ce sem prav razumela tole situacijo v drugi temi).

Mleko je Ana odsvetovala zato, ker ga macke ne prenasajo najbolje, ceprav vsi mislimo, da je dobro zanje.

Edit: aja, ok, nisem dobro prebrala, wait what?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1368 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 09 June 2013 - 12:28 AM

Macke ne prebavljajo laktoze, zato jim navadno mleko lahko povzroci tezave. Da bi pa dobili gliste prek mleka pa prvic slisim in se mi zdi malce neverjetno, glede na to da je trgovinsko mleko predelano.
  • 0

#1369 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 09 June 2013 - 08:03 AM

Z rižem in makaroni tudi ni nič narobe. Mi smo imeli priporočeno dieto riž in piščanec, ko je imela prebavne motnje in je bla čisto shirana, in si je super opomogla. Glede kravjega mleka je pa res, da imajo lahko zaradi tega drisko. Če jih imaš zunaj, je možno, da sploh ne veš, ker kakajo v tvoji odsotnosti, če jih imaš noter, pa ti je verjetno jasno, če gre za prebavne motnje ali ne.

Če so sice zdravi živahni in imajo apetit, se jaz na tvojem mestu ne bi preveč sekirala. Poskusi jim ponudit različne stvari, mogoče jim bo kaj bolj teknilo, sicer pa počakaj :) Mogoče bodo malo pozneje zrastli, ali pa so enostavno bolj majhne sorte, naša je zelo majhna za odraslo mačko, pa ji nič ne manjka.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1370 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 June 2013 - 08:34 AM

ne dobijo glist, ampak drisko :)

edit: sem šele po objavi videla Hevein komentar....no, bo že držalo :P

• 0

#1371 Bea

Bea

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 302 posts
  • Interests:music, animals, travel, books, computers, shopping ;-)

Posted 09 June 2013 - 11:30 AM

Hvala punce za nasvete. :)  Jutri grem kupit mleko za mačke, kravjega pa jih itak ne dajem.

• 0

#1372 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 08 August 2013 - 12:57 PM

Kokrat na dan vi  hranite mucke?
Moja mami to našo klošarko ( ki nam po 5 letih cestnega življenja ujame vse kar leze v stanovanju, na koncu pa tudi poje, včeri je pojedla ogromno veščo, slišala sem kako hrusta v njenih ustih ) skoz hrani. Ko se ji zdrgne ob noge, mami že vstane pa reče, jaaaaa, dobiš lubi lepi, dobiš, evo, mamica ti gre naštimat in mačka že spet je :ph34r:

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1373 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 08 August 2013 - 01:05 PM

Moja je kadar hoče, mi pride povedat. Poleti recimo 3x, pozimi pa tudi po 17x... Mačke nimajo takega režima kot psi.

• 0

#1374 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 08 August 2013 - 01:07 PM

A pol ma mami prou? Ker je rekla tk k ti.

Sam  naša res ful je, no, včeri je po večerji mehke hrane šla v skodelico z briketi gledat, če je kej not... sem ji vsula brikete, pa je še brikete pojedla.

• 0

#1375 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 08 August 2013 - 01:08 PM

Moji dobita cc. 5 manjših obrokov na dan, včasih kakšnega več, včasih kakšnega manj. Poleg tega vsak večer lovita vešče, pajke in komarje na balkonu.
  • 0

#1376 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 08 August 2013 - 01:10 PM

Naša ima vedno brikete na razpolago, tako da je, kadar ji paše. Ene 2-3x na dan dobi priboljšek, mokre hrane pa sploh ne mara, tako da je to v bistvu vse.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1377 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 08 August 2013 - 01:11 PM

Ja, moja sicer količinsko poje vedno podobno, samo porazdeli si drugače. Pozimi, ko me pride iskat vsake pol ure, da bi jedla mehko hrano, naredi grižljaj in gre stran...

• 0

#1378 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 08 August 2013 - 01:52 PM

Kalypso, morš vedt, da mamo prvič mucko doma dlje časa, tiste mladičke, ki smo jih rešili in jih oddali ne štejejo, ker niso bli nikoli dlje kot kak mesec pri nas. Zdaj pa sem ko kaka ponosna mama in sem pač ful zadovoljna z vsem kar naredi. Tudi ko npr. začne zehat, hitoro priletim zraven na tla in pridem k gobčku, da voham ta  dišeči smrad, hahaha.

Hvala vsem, potem pa naj še naprej je tko kot je, ne bom bla več pametna pri mami :D

• 1

#1379 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16822 posts

Posted 22 August 2013 - 05:47 AM

Uf sem že vse izvedla, kar sem želela vprašat.

No pa bom vseeno. Tamala ima vnet uček :( Pol najboljše da kupim kamilice in ji malo večkrat učka umijem?A lahko tekočino od kamilic pustim stat kakšne dva dni in jo pač uporabljam, potem pa naredim novo? Ne bi kuj letela po kapljice, samo vidim da ni vsak dan boljše ampak ima več tega vsako jutro. Mislim da jo je veter prepihal zdajle 2-3 dni nazaj ko se je ohladilo in je sedela pri odprtem oknu (lol kak smešno se to sliši...)... saj je še meni nekaj iz nosa teklo...Preden grem po kapljice bi probala drugače. Zdaj sem ji tri dni samo obrisala kar se je okrog učka nabralo...

Hrana. Okej, vem da do enega leta naj bi jedli kolikor jim paše. Imam Royal canin for kittens in ima to skoz v bovli. Jest pa hod prov smešno... Gre do sklede, poje par grižjajev, se gre za 5 minut jagat za žogico in spet jest. Men je to mal nepraktično, ker jo bom po sterilizaciji več imela zunaj verjetno. Naša mačka je 15 let jedla dvakrat na dan, zjutraj in zvečer. In točno po uri je prišla vedno stat na okno in tečnarit.

A se to pri odrasli mački nič ne spremeni? Mora, če je na briketih, jih imet vedno na razpolago, ker jih nikoli ne poje vseh naenkrat?

Kot drugo, mleka ji ne dajem, je pa zmešana na sir, skuto in jogurt. A je to v redu? Včasih ji dam malo na žličko, al pa kakšen mali košček sira, nasplošno je pa nočem preveč razvajati z drugačno hrano, ker že tako pride v kuhinjo samo da sliši, da se je odprl hladilnik....in pol sitnari. :lol:

aja, pa ne zna mijavkat. Prisežem, spušča ene čudne zvoke...Samo usta odpira in nek čuden zvok spusti lol. Pa ko se podi za žogico ali pa laufa pa vedno gruli....kot golob ali grlica :lol: Ful je kjut :D

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1380 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 22 August 2013 - 06:39 AM

Kamilice skuhaj blage, jih pa imej največ en dan, potem skuhaj nove. In tudi vate, s katero ji brišeš oko, ne spiraj v kamilicah, ker ji boš potem vsakič znova vnesla še svinjarijo nazaj...

Moja ima brikete non stop na voljo in jih pride grickat ko ji zapaše. Če bo mačka potem zunaj, ti bo pa itak jasno, kdaj jo moraš spustit noter da bo jedla. Tudi če ostane 6 ur zunaj brez hrane, ji ne bo glih hudega...

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users