Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#1361 Rafinesse

Rafinesse

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 304 posts

Posted 30 May 2008 - 10:37 AM

Hmm men pa ni jasn kaj tok komplicirate glede psihologije. a je res tok težka al kaj? hmm.gif
Ker jaz imam sociologijo pa ni sploh tok težko, so tudi kakšne definicije sam o tem da bi imela plonkce sploh nisem razmišljala...nvem no. Men se ne zdi tok neki bav bav. oops.gif cool.gif
  • 0

#1362 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86479 posts

Posted 30 May 2008 - 10:50 AM

QUOTE(Sanies @ 30. 5. 2008 - 9:25) View Post

Ima kdo namen imeti kakšne plonk listke za psihologijo? Vsaj za te difinicije alpakej. No, če ja, potem se priporočam. tongue.gif

nono.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1363 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 30 May 2008 - 10:51 AM

Js se psihično pripravljam, da se grem ob enih učit. Dopoldne sem si vzela fraj, si fajn popucala sobo in pogledala par delov Frasierja, zdej se grem kopat in mal razvajat, ob enih pa grem še enkrat ceeeeelo snov za sociologijo čez, to pomeni zvezek zapiskov in dve knjigi (skupaj okoli 500 strani), se nameravam ornk poglobit in se učit do poznega večera. Po eni strani komaj čakam, bi rada dobro pisala. Držim pesti tudi za vse ostale, da bi vam jutri fajn šlo!

Kar pa se tiče plonkcev za definicije - meni se zdi vse pri soci ful logično (sploh če res ornk študiraš zraven in nisi samo kot en piflarski stroj), da si potem avtomatsko zapomnim. Pa še boljše se mi zdi, da poveš malenkost s svojimi besedami, ko pa da se naučiš vsako vejico in piko.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1364 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 30 May 2008 - 11:13 AM

Maja, samo kar sm gledala teh pravil za ocenjevanje-če definicija ni popolna, si ob točke. Meni se je definicije najtežje zapomnit, sploh, ker jih je toliko. Noja, nevermind.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#1365 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 30 May 2008 - 01:09 PM

Najbolje, da greš čez, si jih izpišeš in se nadudlaš. Ni druge. Pa ponavljaš. Jst jih skoz, čeprov vem, da bom pol v stanju živčnosti kako pozabla.

Sanies, ne priporočam plonkanja. Lahko te izločijo in padeš maturo.

Ejjjj, punce čakam kako je šla bajla? Jst sm slišala, da je bla ful težka, se je prijateljica jokala po telefonu sad.gif
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#1366 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 30 May 2008 - 01:56 PM

ne bi o bajli. sva si šle s prjatlco pol prec palačinke delat, slikce v ustrezni temi smile.gif. svet zgleda precej lepši zdej. se počas spravljam psiho učit.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1367 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 30 May 2008 - 04:06 PM

Hja biologija. Groza z eno besedo. Prva pole 3/4 vprašanj iz sistematike in ekologije. Dve področji, ki meni niti slučajno nista pri srcu in sem se jih tudi bolj tako učila. ermm.gif
Druga pola pa tudi. NIč kar bi mi posebaj šlo. Reševala sem celico, rahitis, presnova kvasovk, brstnice in imunski sistem. Un graf ko si ga moral pri kvasovkah reševat sem tako na blef naredla. Pa eno vprašanje pri celici sploh nisem zastopla kaj hoče od mene. Kar pa nisem znala pa sem si tudi nekaj namislila. Upam samo da sem kolker tolker spocala skupaj.

So me pa ful pozitivno presenetli učitelji. Ko sem katerega srečala na hodniku se je vsak ustavil pa vprašal kak sem, pa kak je šlo pa kaj še mamo, povedal kakšno spodbudno besedo. thumbup.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1368 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 30 May 2008 - 04:19 PM

js sploh ne bi vedla povedat zdejle, kaj je blo v 1. poli. out of my head.

pri 2. sem pa reševala rahitis, og.h., brstnice, imunski sistem pa prebavila. 9. naloga je bla kr nekej (morje), pa tista z obtočili mi je bla tud A?

drugač je blo pa čist povsod kšno idiotsko vprašanje (al pa 3 al pa 5 al pa vsa). al pa če bi se kej druzga na polno učila zadnjih nekaj dni.

ne upam it spat zdejle za 2 uri, ker bom zihr zaspala za noč, pa ne smem cry.gif po 2. strani pa če ne grem spat, bom še naprej čist crknjena in neskoncentrirana, kar tud nima nč v sebi.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1369 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 30 May 2008 - 04:32 PM

Ko sem vidla nalogo z čutili, morjem in transportnim sistemom nisem vedla al naj se smejim al jočem. Pri totih bi lih na eno mogoče dve vprašanji znala odgovorit. huh.gif

Pojdi spat za dve urci pa si budilko naštimaj da neboš zaspala.
  • 0

[Napoleon]

#1370 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 30 May 2008 - 04:38 PM

prav res, ja. sem šla najprej mal prelistat polo, pa vidim genetiko, rečem super ... gledam, kaj bi še zbrala, pa kr konec pole? pol se je pa luštno začelo laugh.gif. mah, klinc, se tolažim, da noben ni šel nekej ful nasmejan iz razreda.

prej sm si pogledala milgramov pa achev eksperiment na youtubu. productive, ha?
  • 0

#1371 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 30 May 2008 - 09:34 PM

Punce, srečno jutri! wink.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#1372 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 30 May 2008 - 09:55 PM

Hvalaaaaaaa. Jst bom spet čist živčna sad.gif
  • 0

#1373 reddish ancha

reddish ancha

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 786 posts
  • Interests:branje knjig, pisanje za revijo, pilates

Posted 31 May 2008 - 12:00 PM

Jaz sem mela psihologijo na maturi in če te stvar zanima in imaš smisel zanjo, je zelo easy; sploh se ti ni treba nekih obsežnih piflarij se učit kot na pr pr kaki biologiji - ampak je piflanja veliko manj, veliko je tudi lastnega razmišljanja ... Pri vprašanjih za obkroževat pa so bolj kot ne osnovne stvari. Je pa res, da moraš pa razne faze recimo Piagetove) dobro poznati.
  • 0

#1374 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 31 May 2008 - 01:39 PM

meni se pa zdi, da je pri biologiji več razumevanja kot piflarije. da je pri psihologiji obratno ... ker maš neko temo, pol pa piši in naštevaj. pri biologiji maš pa ne vem ... dvojni krvni obtok (in pol zahteva eno informacijo s tem povezano, pa moreš logično pomislit pa povezat).

• 0

#1375 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26162 posts

Posted 31 May 2008 - 01:41 PM

to je tako, kot pravijo eni, da jim je zgodovina čist logična, biologija pa piflarska. To je čist odvisno od tega, kakšne podatke si lažje zapomniš.
  • 0

#1376 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17092 posts

Posted 31 May 2008 - 01:53 PM

Kako je šla danes psihologija in sociologija?
  • 0

[Napoleon]

#1377 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 31 May 2008 - 02:20 PM

Meni je šla psihologija dobr, čeprov je bila malo težja od lanskega leta.

1. del mi je šel uredu, 3. prav tako. Edino, kar me skrbi, sta esejski vprašanji. To me tok moti, ko ne veš, kaj bi vse radi od tebe, niso konkretni.

Najbrž bom pisala 4, za 5 pomoje nism spacala sad.gif pa čeprov sm na splošno vse znala. Trema naredi svoje pa tudi nekonkretizirana vprašanja.
  • 0

#1378 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 31 May 2008 - 02:31 PM

men je šel 1. del super, 2. del ok, 3. del je bil pa polom. ciljam 3. kakšna je kej ponavadi gaussova pri psihologiji, če katera kej ve?
  • 0

#1379 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 31 May 2008 - 03:30 PM

Kokr vem je bilo lani potrebno 87% za 5 in 78% za 4. Dost podobno je kot na testih. Največ točk pa odbijajo v 2. delu, če ni tko kot hočejo, črtajo in to me psihira!

Nika, kaj je bil v 1. delu odgovor pri humanstični psihologiji in pri asertivnem vedenju?
  • 0

#1380 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26034 posts

Posted 31 May 2008 - 03:32 PM

pri humanistični sem jaz dala D (motivacija al kaj je že blo), pri asertivnem pa C (sestri je rekla, da je jezna nanjo, ker je ni nič vprašala - al nekej v tem smislu). nisem ziher, da je prav, glih pri teh dveh sem bila v dvomih smile.gif.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users