Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36405 replies to this topic

#13701 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 August 2009 - 11:34 AM

Supergirl, je mogoče kje na netu ta članek o hiperventilaciji iz Mladine? Jaz je namreč ne kupujem, pa je res ne bi samo zaradi tega, me pa vseeno zanima.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#13702 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5900 posts

Posted 14 August 2009 - 12:02 PM

na spletu ni.
je pa tukaj copy/paste uvod v članek:

Nevarno odraščanje

Igre "dušenja"

Ko zadihanemu sošolcu vrstniki na njegovo željo z močnim pritiskom na prsnico in na vratne žile zavestno onemogočijo dihanje in s tem dotok kisika v možgane, ta doživi »novo občutje«, podobno halucinacijam, nato pa se onesvesti. Brez pomoči lahko tudi umre.

• 0

#13703 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 14 August 2009 - 03:59 PM

Itak ne mislm tega delat kr tko v tri krasne. Sem, pa ne vem, a bom še kdaj. No, prebrala mogoče vseeno bom, če pridem do Mladine. Delala pa nisem po tem omenjenem postopku; se mi zdi hujši. Jst sm 10x globok in hiter vdih/izdih, potem zamašiš nos pa pihneš. Da vam je končno ta "misterij" razkrit, ker me ni ob tem noben kam butal al mi kej druzga delu.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#13704 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 14 August 2009 - 08:33 PM

a jutr je VSE zaprto, city park, mesto ?

ja- city je zaprt, mesto?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#13705 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 14 August 2009 - 10:32 PM

Na strani od City parka piše, da je jutr zaprto (klik). Vrjetno so tud v mestu zaprte štacune.

Aja, ups, vidm, da si že vidla, da je city zaprt. biggrin.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#13706 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 14 August 2009 - 11:03 PM

ja, hvala ti vseen!
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#13707 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 15 August 2009 - 04:13 PM

Oh ja. Iz svoje sobe, ki je miniaturna (8kvadratov), bi se čez nekaj časa lahko preselila, sicer v klet, ki pa je čist solidno opremljena, v sobo z ene 18imi kvadrati (ma dva okna, samo nista lih ogromna, tko da je še vsen precej svetlobe), pa še svoj hodniček in kopalnico bi imela. Pri tem ne bi nič spreminjala, samo sobo bi si pa na novo opremila, če že. In me ful zanima, ker meni se ne sanja, kakšen znesek rabiš, da opremiš neko mladinsko sobo, npr. iz Ikee (eno večjo posteljo, ker bi blo precej placa), omaro, veliiko mizo, kakšno "mizico" za terarij ..., pa kakšne zanimive lučke, nov tapison (sem tapison zamenjala v sobi z laminatom, pa mi ni preveč všeč, ker bl odmeva down.gif ).

Joj, ful bi bla vesela, če bi se komu svital smile.gif
  • 0

#13708 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46666 posts

Posted 15 August 2009 - 04:37 PM

Pojdi na Ikeino stran, poglej kaj ti je všeč, zapiši cene in vse skupaj seštej. wink.gif
  • 0

#13709 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 15 August 2009 - 04:57 PM

Tok je še malih stvari in ostalega, za katero se trenutno ne spomnim, da bi rabila, pa najbrž ve kakšna, ki je v zadnjem času opremljala sobo. Ravnokar je mami po naročilu sobo kupila nečakinjima, meni gotovo ne bojo verymad.gif evil.gif .
  • 0

#13710 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18964 posts

Posted 15 August 2009 - 05:03 PM

Mi sobe nismo kupoval v Ikei, ampak v Harvy Normanu, pa je bla okrog 2000€ se mi zdi. Nevem točno, blo je to 2 leti nazaj pa se ne spomnim. Za dodatke sem pa dala potem še ene 100-200€ v Ikei (poličke, blazine, svečke, okvirji, luči, posteljnina, rože itd.)

Edit: Evo, zdej sm iz fore šla na stran od Ikeje, poiskala pohištvo, ki mi je všeč, nakoncu sem pristala na 1500 pa še mal evrih, plus vzmetnica nekaj stane, plus seveda še vsi ostali dodatki. Če šteješ še tapison, pomojem okrog 2000€, lahko tut več. Pač odvisno, sej če hočeš lahko opremiš tut s pol manj denarja, ampak če kupuješ enkrat novo sobo, jo kupuješ verjetno vsaj za ene 5, lahko pa še več let. Jaz sem tok zaljubljena v svojo, prov obožujem jo. In boljš skeširat 500€ več, k pa narest neki na pol smile.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#13711 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 15 August 2009 - 05:22 PM

Sem mislila, da bi dodatki dražje prišli. Samo vseeno ne bi dala tok za ostalo. S 1000 najbrž skor ne bi mogla čez prit, ane? Pa mene je tok strah opremljanja ermm.gif . V glavi mi norijo zamisli, slogi, potem pa mislim, da ne bom ok skup skombinirala alpa da mi sploh slog kmalu ne bo več všeč oz. mi bo presedal v prostoru, v katerem bom preživela veliko časa. Npr. zdej nazadnje v moji sobi sem dala svetel laminat, rumene stene in prebarvala pohištvo na belo, pa se že celo leto slabo počutim v njej. Od zunaj zgleda, kot da bi skoz luč gorela not, fuj. Kr glava te začne bolet down.gif . In me je tega strah, da bom spet brcnila v temo. Bele stene so mi tud mal preveč nevtralne, bi se mogoče za eno steno v drugi barvi odločila, ker sem zdaj kar nekaj lepih primerkov od sorodnikov vidla, pa bi ziher z barvo falila tko, kot sem s to grozno rumeno.

• 0

#13712 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18964 posts

Posted 15 August 2009 - 05:28 PM

Ja to je pa odvisno od človeka, jst mam npr. eno steno živo rumeno, in mi je res FUL všeč, sicer razmišljam da bi jo prebarvala na roza (pink freak), ampak mi je ta rumena tok všeč ker res lepo poživi sobo, jo nardi sončno. Nevem, jst nebi barvala vseh sten, ampak samo eno, pa to s kakšno živahno barvo (rumena, pink, turkizna..). Pa sej pravim, pač odvisno kaj ti je všeč, če bi ful pazla pa kupovala ta pocen stvari bi se ziher dal pridt tut s 1000€ čez. Ampak glede na to, da v svoji sobi preživiš največ časa, ti more bit všeč. In bolj pomembno je (vsaj men), da se ne gleda SAMO na ceno. Sej logično da ti ne bojo starci kr rekl da si zbereš karkoli ti srce poželi za tvojo sobo, in da potem nabereš za par tisoč evrov stvari, lol biggrin.gif Ampak boljš počakat mal, kej našparat pa si neki ornk kupt, kokr pa nahitr pa napol. Sicer mam pa o nakupovanju vseh stvari tako mnenje, ne samo pri opremljanju sobe biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#13713 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 15 August 2009 - 05:59 PM

Jst sama itak nimam od česa šparati. Zdej sta pa še tamalim sobo kupila, pa pomoje lahko kar upanje za letošnjo prenovo zgubim. Zmeri si mislim; kaj, če bi najprej pred svojim pragom pometla rolleyes.gif . Problem je, ker se mi kar rolajo stvari v glavi. Že od nekdaj mi je vintage všeč (te črne kovinske mizice, posteljni okvirji itd., ki ful ustvarjalno in skrivnostno delujejo, pa potem še morda zraven bež ali bele "starinske" omarice, komode ... potem me prime bolj odrezav slog, brez nepotrebnih okraševanj, mehkih linij ... spet zatem pomislim, da je še vsaka lesena soba izgledala domače in udobno, kar pa navsezadnje tudi sama želim. All over zmedeno wacko.gif . Moram enkrat slikat od prijatelce kuhno in dnevno oz. bolj jedilnico, ki sta prav osupljivi. Vintage, pa še vseen ful prijetno deluje. Potem pa spet, barve: V sobi, ki je neskončno vsefunkcionalna, izbrati le eno za eno steno? Da bo delovala sproščujoče, živahno ..? Meni se zdi to takoo težko. Ne vem, bi dala bež tapison? Sicer sem alergična na pršice in mi je zato najbrž laminat zlo dobro del, ampak da pa bolj odmeva, da je videti manj domače in da se vse bolj sliši, samo zarad njega? down.gif Zaenkrat bi blo najbrž ok že vsaj to, da se končno oddaljim od te rumene male sobce, ki mi para živce, in grem s starim pohištvom dol, samo se mora vsaj tapison položiti. Pa zavzamem kopalnico thumbup.gif (nič več shranjevanja v sobi). In na hodničku je ful veliko svetlobe in ogledalo, kamor bi se končno lahko vidla od glave do pet nekje pri sebi. Pa še ena soba v tem sklopu ostane prazna, samo jst je ne rabim. Mal bi se k na svojem počutila smile.gif .

Pa zdaj gledam tisto temo o sobah. Če se odločim za eno steno, bi bla ta najbrž močnejša , samo je pa to, kot je pri Cvetki, tud ful lepo in pri takem odtenku bi ble pa vse 4 stene tud fajn.
  • 0

#13714 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30530 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 15 August 2009 - 06:46 PM

jaz ti svetujem, da najprej narišeš tloris sobe z okni&vrati vred, da boš sploh vidla, kako in kaj. potem pomisli, kaj rabiš - pojstla (boš mela 90x200 ali večjo?), pisalna miza & stol, omara, nočna omarica, mogoče kak predalnik. kljub temu, da boš mela zdej 2x večjo sobo, premisli, koliko boš dala pohištva not, da ne bo prenatlačena in neprehodna. če boš dala bel tapison, bi jaz dala kontrastne barve pohištvo, bi blo res ono železno črno primerno (po mojem mnenju), kakšne barve maš pa vrata in okvire oken? zdej stene .... odvisno tudi od tega, kje imaš okna pa kok maš 'celih' sten (da nimaš oken pa vrat tam) .... recimo daš bel tapison, črno pohištvo pa daš bele stene, razen ene, kjer skombiniraš s kakšno močno barvo, ki ti je všeč (ne vem, rdeča, vijola?). če bi se odločila za svetel laminat, bi jaz dala svetlo natur pohištvo pa mogoče 2 steni močnejše barve. pa kak tepih, mogoče isto močnejše barve kot stena. fajn je, da že mal z dodatki kombiniraš, npr. ne vem, pouštri na pojstli, posteljnina, pregrinjalo - čeprav jih mogoče še ne boš zdej kupovala.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#13715 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 15 August 2009 - 08:14 PM

Tvoje kombinacije so super, ja. Ker ti črni okvirji bi verjetno res fajn prišli na enem svetlem tapisonu, ki bi vse bolj nežno nardil in bi stopil to črno in močno pohištvo. Samo kakšno omaro bi si človek zamislil zraven takega posteljnega okvirja? hmm.gif

Posteljo bi imela rada večjo, ker mam zdej mini, pa se mi je v užitek po staršini premetavat biggrin.gif . Vrata so lesena, mogoče je bukev, kaj pa vem. Vglavnem, niso mi preveč lepa, pa dobr, bom že zdržala. Mere sobe so 4,20X4,20. Bom naslednji teden poslikala.
  • 0

#13716 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26387 posts

Posted 15 August 2009 - 08:21 PM

nincha, ne roza barvat. To naredi sobo FUL hladno. Jaz sem imela roza sobo in mi je bilo ful bedno... Sem jo zamenjala s sončno rumeno
  • 0

#13717 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30530 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 15 August 2009 - 09:24 PM

omaro bi js pol dala v isti barvi kot vrata ali pa kombinacijo natur&črne farbe.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#13718 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 August 2009 - 10:04 AM

Koliko stane prazna Artdeco paletka za 4 senčke? Nujno bi rabila ta podatek če morda katera ve?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#13719 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15870 posts

Posted 16 August 2009 - 10:19 AM

Mladoletna po moje maš 700 € dost, če boš v Ikeji kupovala.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#13720 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 16 August 2009 - 10:51 AM

Uu, izredno razveseljiv podatek, hvala. Nisem bla še nikoli v Ikei, sem pa vidla kar nekaj prostorov, opremljenih iz tam, in so bli vsi lepi smile.gif .
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users