Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1377 replies to this topic

#1341 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 19 March 2026 - 01:32 PM

Jaz tudi priporočam postajo podzemne čim bližje, mi smo jo imeli pa nam je bilo OK kljub temu, da smo bili nastanjeni v Acilii, precej daleč od centra. Busi v Rimu so neuporabni in vozni red ne obstaja, tako da ti tudi bus postaja v bližini nastanitve nič ne pomaga.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1342 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24080 posts

Posted 19 March 2026 - 01:38 PM

Ja, itak že tako ali tako veliko prehodiš in meni včasih prav paše, da se malo spočiješ in pelješ in hitreje prideš do neke določene lokacije. Tudi če so znamenitosti na kupu, mi je javni prevoz zelo uporabna stvar, ker v velikih mestih so vseeno večje razdalje.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1343 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 19 March 2026 - 01:41 PM

Pa ravno v samem centru so ful slabe povezave, mi smo ogromno hodili. No, zdaj je odprta nova metro postaja pri Koloseju, ki je takrat še ni bilo. Busi ti res vzamejo celo večnost.

• 0

― V. Van Gogh

#1344 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18461 posts

Posted 19 March 2026 - 01:57 PM

A so jo obnovili al kako? Je bila prav zaprta?
V Rimu stvari niso glih na kupu zato je dobro biti blizu podzemne, ki ti vzame miljon casa. Meni se zdi, da se kar v redu kaze na mapsih kdaj pride naslednji bus. Se jih vedno posluzujemo, ker podzemni sta glih 2 in ne vozita do vsega.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1345 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 19 March 2026 - 02:12 PM

Mi imamo pa čisto drugačne izkušnje z busi, kot da bi vozili glede na luno. Ampak nam itak ni preostalo drugega, čeprav bi včasih peš prišli 2x tja in nazaj, preden smo ga dočakali. Pa še zaradi gužve so ful počasni.

• 0

― V. Van Gogh

#1346 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24080 posts

Posted 19 March 2026 - 02:27 PM

Kaj v sklopu Vatikana se vam zdi res vredno ogleda?
  • 0

#1347 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15633 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 19 March 2026 - 05:11 PM

Jaz v Vatikan nisem sla. Je pa na drugi strani brega taka lustna, nic kaj turisticna umetniska cetrt in gor vodi pot do lepe razgledne tocke. Nisem v pomoc. ;)
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1348 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 19 March 2026 - 05:17 PM

Mi smo v Rimu zelo veliko hodili, ko se nam vec ni dalo smo pa vzeli Uber. Vem, da smo 2x vzeli bus, pa je bila skupna cena za 4 oz. 5 ljudi podobna kot smo placevali za Uber. Sam to je bilo 2018, tako da ze precej casa nazaj.

Midva sva sla v Baziliko Sv. Petra, pa seveda trg Svetega Petra, drugega pa v Vatikanu nisva pogledala, ker prvic nisva dobila kart, drugic bi pa morala cakat v dolgoh kolonag na vstop, kar se nama ni zdelo vredno.
  • 0

#1349 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 19 March 2026 - 05:49 PM

Saj CIS vozovnica vključuje tudi bus, poleg metroja in tramvaja.

• 0

― V. Van Gogh

#1350 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 19 March 2026 - 09:16 PM

Ful smo hodili. Kolega je zivel v Rimu in nas je vodil naokoli. Peš. Nismo kupili teh dnevnih/turisticnih vozovnic in tako iskreno, se ne spomnim vec podrobnosti.
  • 0

#1351 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12994 posts

Posted 21 March 2026 - 10:32 AM

Jaz sem tudi spala v Vatikanu, kakšnih 5 min peš od trga.

Rim sva midva v glavnem prepešačila, 1x sem uporabila metro, pa bus. V Vatikanu sem jaz pogledala pač trg, baziliko in Vatikanski muzej, vse to bi šla še enkrat, če bi šla v Rim. Zakon mesto, ful fajn se mejte, pa veliko njihovih pic se najej, božanske so.

• 0

#1352 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20460 posts

Posted 21 March 2026 - 10:43 AM

Tiste, ki jih po kosih prodajajo, ane?
Pa sladice 🤤
  • 0

#1353 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 89848 posts

Posted 21 March 2026 - 10:47 AM

Mi nikjer v IT nismo bolje jedli kot v Rimu, pa sva bila vsaj midva ze vsepovsod. Sem takrat napisala priporocila za picerije, restavracije in slascicarne.
  • 0

― V. Van Gogh

#1354 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20460 posts

Posted 21 March 2026 - 10:54 AM

Jaz bi pa rekla, da mi je v Toskani bila še boljša hrana.
  • 0

#1355 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12994 posts

Posted 21 March 2026 - 11:10 AM

Tiste, ki jih po kosih prodajajo, ane?
Pa sladice

Ja :) Ali pa jih s škarjami režejo. S tem, da sva midva jedla brez priporočil z neta in je bilo povsod noro dobro.

Kar se hrane tiče, če bi že mogla, bi dala Sicilijo na prvo mesto.

• 0

#1356 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24080 posts

Posted 22 March 2026 - 01:56 PM

Vprašanje glede Vatikanskih muzejev. Na spletu sem našla informacijo, da se karte začnejo prodajat 60 dni prej, ampak mi itak kaže, da so online karte več mesecev vnaprej vse razprodane. Kako je z nakupom kart na licu mesta, a je več vrst za nakup kart, se da tudi tam kupit vodene oglede, kjer naj bi bile krajše vrste, ali se tam lahko kupi samo navadne karte? A je kakšna razlika po dnevih, da bi bilo kaj upanja na manjšo gnečo? Šle bi na ponedeljek, torek ali sredo.
  • 0

#1357 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24080 posts

Posted 26 March 2026 - 02:35 PM

Iščem še nastanitev v Rimu in berem komentarje v eni fb skupini, da je najboljše, če si čimbolj v starem mestnem jedru, da umaš čim več znamenitosti pri roki. Našla sem npr apartma zravrn panteona in Piazza Navona, je pa do podzemne 1 km. Ena varianta je pa recimo malo ven iz strogega centra, zraven metro postaje Cavour in bližje železniški postaji Termini, kamor pridemo z vlakom. Kaj se vam zdi boljše?
  • 0

#1358 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12994 posts

Posted 26 March 2026 - 02:52 PM

Jaz bi vzela prvo varianto.
  • 0

#1359 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46687 posts

Posted 26 March 2026 - 04:30 PM

Tudi jaz. Termini ni glih najbolj estetski del mesta, pa zvecer/ponoci lahko naletis na neprijeten/cuden folk.
  • 0

#1360 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24080 posts

Posted 26 March 2026 - 06:01 PM

Ne sej ne bi prav zraven postaje Termini, ampak med postajo in kolosejem. Ampak bomo najbrž kar bolj centralno lokacijo izbrale.:)
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users