Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 06 July 2011 - 01:41 PM
Če se hočeš kaj bolj prefinjenega se pa strinjam, da potem ni prava izbira.
mene je v zadnjem času(poleg sicilije se ve) impresionirala gostilna Krištof pri Kranju. Vrhunska hrana in postrežba! tudi za vegane in presnojedce. Cene so višje(75€ za dva, brez vin) a popolnoma upravičene.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 06 July 2011 - 05:12 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 06 July 2011 - 08:04 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 July 2011 - 08:13 PM
Posted 06 July 2011 - 08:16 PM

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 06 July 2011 - 08:18 PM

Posted 12 July 2011 - 03:32 PM

Načeloma imam rajši debelejše pice iz pečice, ne krušne peči, ampak se tudi dobre iz krušne ne bi branila!
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 13 July 2011 - 07:30 AM
Če bi lahko v LJ izbrale samo eno restavracijo, vašo najljubšo, katera bi to bila? Nima veze "žanr", lahko je karkoli, razen kitajske.
Kolega je diplomiral pa imam eno kosilo v dobrem, pa je reku naj si sama izberem kam it jest jaz pa se na restavracije v prestolnici ne spoznam nič.

če je še aktualno, je meni všeč Kaval (mislim, da je tam že Brod).
Podgana, si že kdaj jedla v JB?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 20 July 2011 - 09:46 PM
Restavracija Topli val v Kobaridu.
Če se boste kdaj gibali tam okoli in bi radi malo pobožali želodec, priporočam! Restavracija deluje
v okviru hotela Hvala, v katerem po mojih bežnih proučevanjih kaže, da bi se več kot splačalo nastaniti.
Restavracija ima, kolikor sem uspela razbrati po raziskovanju, kar velik ugled, kar mi je bilo logično ob
obisku. Vse je na visokem nivoju. Ambient, hrana, osebje (res profesionalno, svetujejo, se na silo ne
režijo kot opice - na to sem še posebej alergična). Orientirani so predvsem na morske jedi, tega tokrat
nisva poskusila, ampak sva naročila Chateaubriand (tradicionalna francoska jed, v bistvu gre za biftek) s prilogo
za dve osebi. Postrežejo tudi pogrinjek, katerega ti poračunajo. Malo naju je motilo, da niso imeli na zalogi
nobenih polsladkih/sladkih vin na deci ali dva ... cele buteljke pa nisva hotela. Za kakšno tam značilno
sladico več ni bilo prostora. Tudi glasba je bila več kot prijetna, ni bilo nekega štanca oz. npr. radia Center,
ampak umirjena instrumentalna. Vse pohvale glede tega, to redkokje žal doživiš. Cene so višje, menim, da upravičeno.
Če bom še kdaj imela priložnost zaviti tja, absolutno probam nekaj morskega!
Prilagam sliko:

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 20 July 2011 - 10:19 PM
Prosim, da mi priporočate kako DOBRO picerijo v Celju

Načeloma imam rajši debelejše pice iz pečice, ne krušne peči, ampak se tudi dobre iz krušne ne bi branila!
Zanimivo, kolikor vem Diavolo kar hvalijo. Jaz sem tam jedla pico samo 1x, se mi zdi in se niti ne spomnim več točno, kakšna je bila. Jaz velikokrat grem v Verono (v Mercator centru), parkrat sem bila tudi v Pomaranči v City centru. Obe sta na bone, zato grem večkrat. Lahko rečem, da sta mi obe dobri. Pri Pomaranči mi ni bilo všeč edino to, da je bila na zelenjavni pici zelenjava ful na drobno nasekljana. Meni je všeč, da so velike rezine bučk, gob in ostalega gor.
Zelo dobre pice imajo tudi v Picikatu v Teharjah, kjer pa ni na bone.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 07 October 2011 - 06:39 PM
Posted 07 October 2011 - 08:16 PM
Po nekaj priporočilih smo z družbo zavili v restavracijo Primavera, v Izolo. Ker je bila z nekaj strani pohvaljena,
sem pričakovala nadpovprečje. Naj bi še posebej slovela po dobrih picah. Ostali so si naročili drugo, bili
zadovoljni (ne pa presunjeni), jaz pa sem si naročila pico s kalamari. Brez zadržkov lahko povem, da je to najslabša pica, ki sem
jo kdajkoli jedla. Pica je bila napol surova, lignji so bili samo odtaljeni in dani gor, z njih je dobesedno tekla
voda, tako da sem na pici potem imela juho. Ko sem pico malo nagnila, se je voda prav prelivala iz enega
konca na drugega. Ko sem to omenila kelnarci, me je samo debelo pogledala, rekla pa ni nič. Sem rekla, da mi
naj spakira za domov, da si jo dam že za 15 minut v pečico (res mi ni bilo do konflikta, za sabo sem imela pester
vikend, ki ga je spremljal strahotni glavobol). Je šla. Potem sem videla, da je šla do dveh picopekov in namesto,
da bi profesionalno pristopila k meni, me povprašala, kaj je bilo narobe, mi morda spekla novo, NE, pogledala
sta me, potem pa se začela nekaj pogovarjati in se režati. Kot na nivoju nekih retardiranih srednješolčkov.
Lahko omenim tudi, da se bila izjemno lačna takrat, ampak pica je bila tako zanič, da je tudi v tem stanju nisem
mogla jesti. V glavnem, restavracija je po moji izkušnji pod kritiko, sploh primitivno in neprofesionalno osebje.
Sem poslikala pico, kjer se vidi, da so lignji SUROVI in da je vse mokro.

Pico sem si potem doma res dopekla in je bila okusna, ampak to še zdaleč ni vredno karkoli v tem primeru.
Hodim kar dosti po boljših restavracijah in kaj takšnega še nisem doživela.
Posted 07 October 2011 - 09:40 PM

Posted 07 October 2011 - 09:46 PM

Jaz sem bila včeraj v pizzerii Buf v Kranju, toplo priporočam. Jedla sem na študentski bon, kremno porovo juho (odlična, sicer prevelika porcija, ker je kar nasitno), klasično pico (zelo okusna; fant je jedel pico z omako iz šampinjonov - tudi ful dobra) ter posladek - jabolčni zavitek (spet, prevelik kos

Posted 07 October 2011 - 09:56 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 07 October 2011 - 09:58 PM
JA! In ta restavracija bi naj veljala za eno boljših na obali. Kraljevski zajeb pice.
Posted 08 October 2011 - 12:00 AM

Opažam pa trend razmočenih pic (po možnosti je testo tanko 0,1 mm, da ja vse razpade preden si neseš h ustom), juhu, sem predvčerajšnjem v Fokulusu doživela razočaranje na celi črti, ko sem dobila na mizo deviško pico - na sredini juha, mocarela se je v roku dveh sekund ohladila in postala čudno gumijasta, šalša pa je bila prav sladka, kot bi jo posipali s sladkorjem, o itak začimbah niti sledu!

Pablo Picasso
Posted 10 October 2011 - 05:42 PM
Jaz bi pohvalila Twenty Caffe v Kristalni Palači. Zelo prijazni, ne glede na to kako izgledaš (enako prijazno tretirajo neke pomembne poslovneže in rajo v trenirkah), dobre tortice in kava (sladice so od Dulcis), razgled je res zakon, pač na BTC pa neke njive tud vidiš.

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users