Jump to content

Photo

Hiše & stanovanja

• Please log in to reply
1457 replies to this topic

#1341 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88451 posts

Posted 31 October 2025 - 07:26 PM

A mi lahko kdo razlozi, kje je fora, da mame/ocetje samohranilci z vec otroki v tej drzavi ne dobijo subvenciniranih stanovanj, na drugi strani so pa druzine, kjer sta oba starsa zaposlena, s subvencijo? A je to odvisno od kraja ali cesa?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1342 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28168 posts

Posted 31 October 2025 - 07:29 PM

Od občine? Pri nas gledajo imetje, stanje na računu,avtomobil,dohodek,št.članov,...
  • 0

#1343 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25183 posts

Posted 01 November 2025 - 08:15 AM

Pa kako znas prikazat stvari …

Sodelavec je z druzino v neprofitnem stanovanju (al kako se temu rece) in za 90m2 placuje okoli 500 eur, ce se ne motim.
Zdaj pa kupuje avto za 30.000 eur, ampak bo na leasing, da ni nanj napisan in je vse super…
Moras tudi malo vedt kaj delas in kako, pa gre lazje.

Pa v vrsto se moras postavit in ce si se pred kratkim locil in nimas kam it, mislim, da nimas nic prednosti.
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1344 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88451 posts

Posted 01 November 2025 - 09:00 AM

Aha, hvala. Medtem pa avto preplacajo v znesku vsaj letne najemnine. :D
Zadnje case toliko oglasov zasledim, med njimi je veliko povprasevanja za najemniska stanovanja, od ljudi v takih in drugacnih situacijah, da se samo cudim, kako da niso upraviceni do subvencije (ali pa kontra - jo pricakujejo).
  • 0

― V. Van Gogh

#1345 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25183 posts

Posted 01 November 2025 - 09:21 AM

Vcasih moras na hitro resit situacijo in se ne ves/poznas kaksne vse moznosti imas. Rabis samo prostor in potem sestavljas zivljenje naprej. Prazna stanovanja pa siguno ne cakajo, ko ima nekdo krizo. Pa te vrste so res dolge, pa pike se zbirajo na podlagi enih kriterijev,… pac birokracija

Mene tudi veckrat vprasajo, zakaj ne zaprosim za subvencionirano stanovanje. Mi je jasno, da bi tam za vecje/udobnejse stanovanje placevala manj. Ampak meni je predvsem pomembna lokacija … tako za otroka, kot zame. Tu (ceprav ima svoje minuse), ima res meni pomembne pluse; ki jih pa marsikdo verjetno ne razume
  • 0

Put A Kilt On It!

#1346 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25183 posts

Posted 01 November 2025 - 09:21 AM

Vcasih moras na hitro resit situacijo in se ne ves/poznas kaksne vse moznosti imas. Rabis samo prostor in potem sestavljas zivljenje naprej. Prazna stanovanja pa siguno ne cakajo, ko ima nekdo krizo. Pa te vrste so res dolge, pa pike se zbirajo na podlagi enih kriterijev,… pac birokracija

Mene tudi veckrat vprasajo, zakaj ne zaprosim za subvencionirano stanovanje. Mi je jasno, da bi tam za vecje/udobnejse stanovanje placevala manj. Ampak meni je predvsem pomembna lokacija … tako za otroka, kot zame. Tu (ceprav ima svoje minuse), ima res meni pomembne pluse; ki jih pa marsikdo verjetno ne razume
  • 0

Put A Kilt On It!

#1347 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28168 posts

Posted 01 November 2025 - 09:27 AM

Ja mi smo šli zdaj 4 stanovanja pogledat za najem, dva prevelika in samo 2 sobi, dva primerna in primerne kvadrature (za 5 je cenzus do 75m2) ampak v enega bi moral pri opremi kar nekaj vložit,ker tale kuhinja ne bi šla noter,ker so bila okna nižje od pulta. Drugo je pod našim, podoben tloris z dvema dodatnima sobama, shrambo in balkonom, za malce višjo najemnino. Do subvencije nismo upravičeni,ker se je po porodniških meni plača tako dvignila, je pa vseeno ugodna najemnina, z možnostjo kurjave na drva, kar je nam ful pomembno, se nam bolj splaca dogrevat na elektriko kot na plin.
  • 0

#1348 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17913 posts

Posted 04 November 2025 - 12:21 PM

:lol:

https://www.nepremic..._source=infonep
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1349 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88451 posts

Posted 04 November 2025 - 12:27 PM

Oprema in fasada sicer katastrofa, ampak v LJ za to ceno dobiš ravno pol manjše opremljeno stanovanje. Cene niti slučajno niso primerljive, kolikor vidim.

• 0

― V. Van Gogh

#1350 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4573 posts

Posted 04 November 2025 - 12:50 PM

Ne vem, če bi se lahko navadila na tako strupeno barve fasade. Prav tako ne vem ali je bilo potrebno glavni prostor slikat iz toliko različnih kotov, ker ne bo nič bolj privlačen :D  Zmaga pa dejstvo, da imajo ogromen dnevni prostor s sprejemnico in orbitrekom, a mini jedilno mizo zgolj za 4 osebe.

• 0

#1351 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88451 posts

Posted 04 November 2025 - 01:27 PM

Mogoce se raztegne. Meni se zdi, da so velike jedilne mize postale popularne sele v zadnjih letih. Za vsakodnevno rabo se mi sicer za 4 zdi cisto dovolj.
  • 0

― V. Van Gogh

#1352 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14444 posts

Posted 04 November 2025 - 01:55 PM

Tale sprejemnica je res zmagovalna. Pa kdo dejansko sedi tam?

Kuhinja je, glede na kvadraturo, zastrašujoče majhna. Oprema pa totalno outdated, v slabem smislu.

Pa ta kontrast med opremo terase(o barvi fasade ne bi) in opremo notranjosti.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1353 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27828 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 November 2025 - 02:03 PM

^Meni se pa zdi, da ravno ta kontrast povzame estetiko povprečnega Slovenca. Fasada ftw. Hujši od tega mi je samo Dipo barok v sivih odtenkih na belih marmornih ploščicah z visokim sjajem.

Kaj vse se dogaja na terenu, no comment. Sosed je imel KRASNO mediteransko hišo, pa je prebarval fasado v tri odtenke rozaste, zasteklil balkon in dal bela PVC okna in vrata. Zadnjič so šiptarji s hiše sneli več stoletij stara beneška vrata, zaflikali s zidaki in vgradili PVC. Inšpektor je sam rekel, da niti ne more opravljati svojega dela, ker bi sicer moral zrušiti pol države.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1354 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88451 posts

Posted 04 November 2025 - 02:17 PM

Tole bi pa dobila v naši bližini za najin budget :wacko::
https://www.nepremic...ovanje_7078746/

In ljudje še vedno sprašujejo, če se nama splača toliko stegnit, da ohranimo hišo. Mora fajn bit delusional.

• 0

― V. Van Gogh

#1355 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20052 posts

Posted 04 November 2025 - 04:55 PM

Mi smo prej živeli v tem bloku, mislim, da je to naš zgornji sosed =)
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1356 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20052 posts

Posted 04 November 2025 - 04:55 PM

Hočem reči, da boli te k za fasado, samo, da dobiš ok stanovanje.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1357 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88451 posts

Posted 04 November 2025 - 05:32 PM

Se mi je zdelo. :D Ce je stanovanje OK, samo tole ni …
  • 0

― V. Van Gogh

#1358 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26268 posts

Posted 04 November 2025 - 08:20 PM

Jaz sem pa po dolgem casu slucajno naletela na eno hiso, v kateri bi nas videla na dolgi rok ... ampak preden sva zacela kaj bolj resno razmisljat o cemerkoli sploh, je bila ze prodana (beri: v slabih 2h tednih). To gre pri nas kot vroce zemljice :cry: . Jaz se torbice dlje ogledujem in kupujem, no. Se tolazim, da tajming itak ni pravi (ker nisva ne iskala, niti imela selitve v planu), ampak vseeno se vsake toliko oglas odprem in jo v mislih opremljam. 

https://www.funda.nl...in-10/43036251/

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1359 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88451 posts

Posted 04 November 2025 - 08:50 PM

Midva se pa sprasujeva, kdo kupuje taka stanovanja pri nas:
https://www.rezidenc....si/stanovanja/
Dobrih 100 m2 od 900k naprej, koliko so bila potem 300 - 450 m2, verjetno 3+ mio.
Pa od 40 takih stanovanj, jih je na voljo samo se 7. 😳
  • 0

― V. Van Gogh

#1360 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 88451 posts

Posted 04 November 2025 - 09:18 PM

Tole se pa na prvi pogled zdi razmeroma ugodno za novogradnjo, ce ne ves, da je ta “odlicna, mirna lokacija” zraven azilnega doma in zeleznice …
https://www.nepremic...ovanje_7074360/
  • 0

― V. Van Gogh

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users