Hiše & stanovanja
Posted 31 October 2025 - 07:26 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 31 October 2025 - 07:29 PM
Posted 01 November 2025 - 08:15 AM
Sodelavec je z druzino v neprofitnem stanovanju (al kako se temu rece) in za 90m2 placuje okoli 500 eur, ce se ne motim.
Zdaj pa kupuje avto za 30.000 eur, ampak bo na leasing, da ni nanj napisan in je vse super…
Moras tudi malo vedt kaj delas in kako, pa gre lazje.
Pa v vrsto se moras postavit in ce si se pred kratkim locil in nimas kam it, mislim, da nimas nic prednosti.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 01 November 2025 - 09:00 AM
Zadnje case toliko oglasov zasledim, med njimi je veliko povprasevanja za najemniska stanovanja, od ljudi v takih in drugacnih situacijah, da se samo cudim, kako da niso upraviceni do subvencije (ali pa kontra - jo pricakujejo).
― V. Van Gogh
Posted 01 November 2025 - 09:21 AM
Mene tudi veckrat vprasajo, zakaj ne zaprosim za subvencionirano stanovanje. Mi je jasno, da bi tam za vecje/udobnejse stanovanje placevala manj. Ampak meni je predvsem pomembna lokacija … tako za otroka, kot zame. Tu (ceprav ima svoje minuse), ima res meni pomembne pluse; ki jih pa marsikdo verjetno ne razume
Put A Kilt On It!
Posted 01 November 2025 - 09:21 AM
Mene tudi veckrat vprasajo, zakaj ne zaprosim za subvencionirano stanovanje. Mi je jasno, da bi tam za vecje/udobnejse stanovanje placevala manj. Ampak meni je predvsem pomembna lokacija … tako za otroka, kot zame. Tu (ceprav ima svoje minuse), ima res meni pomembne pluse; ki jih pa marsikdo verjetno ne razume
Put A Kilt On It!
Posted 01 November 2025 - 09:27 AM
Posted 04 November 2025 - 12:21 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 04 November 2025 - 12:27 PM
Oprema in fasada sicer katastrofa, ampak v LJ za to ceno dobiš ravno pol manjše opremljeno stanovanje. Cene niti slučajno niso primerljive, kolikor vidim.
― V. Van Gogh
Posted 04 November 2025 - 12:50 PM
Ne vem, če bi se lahko navadila na tako strupeno barve fasade. Prav tako ne vem ali je bilo potrebno glavni prostor slikat iz toliko različnih kotov, ker ne bo nič bolj privlačen
Zmaga pa dejstvo, da imajo ogromen dnevni prostor s sprejemnico in orbitrekom, a mini jedilno mizo zgolj za 4 osebe.
Posted 04 November 2025 - 01:27 PM
― V. Van Gogh
Posted 04 November 2025 - 01:55 PM
Tale sprejemnica je res zmagovalna. Pa kdo dejansko sedi tam?
Kuhinja je, glede na kvadraturo, zastrašujoče majhna. Oprema pa totalno outdated, v slabem smislu.
Pa ta kontrast med opremo terase(o barvi fasade ne bi) in opremo notranjosti.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 04 November 2025 - 02:03 PM
Kaj vse se dogaja na terenu, no comment. Sosed je imel KRASNO mediteransko hišo, pa je prebarval fasado v tri odtenke rozaste, zasteklil balkon in dal bela PVC okna in vrata. Zadnjič so šiptarji s hiše sneli več stoletij stara beneška vrata, zaflikali s zidaki in vgradili PVC. Inšpektor je sam rekel, da niti ne more opravljati svojega dela, ker bi sicer moral zrušiti pol države.
Pablo Picasso
Posted 04 November 2025 - 02:17 PM
Tole bi pa dobila v naši bližini za najin budget
:
https://www.nepremic...ovanje_7078746/
In ljudje še vedno sprašujejo, če se nama splača toliko stegnit, da ohranimo hišo. Mora fajn bit delusional.
― V. Van Gogh
Posted 04 November 2025 - 04:55 PM
Posted 04 November 2025 - 04:55 PM
Posted 04 November 2025 - 05:32 PM
― V. Van Gogh
Posted 04 November 2025 - 08:20 PM
Jaz sem pa po dolgem casu slucajno naletela na eno hiso, v kateri bi nas videla na dolgi rok ... ampak preden sva zacela kaj bolj resno razmisljat o cemerkoli sploh, je bila ze prodana (beri: v slabih 2h tednih). To gre pri nas kot vroce zemljice
. Jaz se torbice dlje ogledujem in kupujem, no. Se tolazim, da tajming itak ni pravi (ker nisva ne iskala, niti imela selitve v planu), ampak vseeno se vsake toliko oglas odprem in jo v mislih opremljam.
https://www.funda.nl...in-10/43036251/
Posted 04 November 2025 - 08:50 PM
https://www.rezidenc....si/stanovanja/
Dobrih 100 m2 od 900k naprej, koliko so bila potem 300 - 450 m2, verjetno 3+ mio.
Pa od 40 takih stanovanj, jih je na voljo samo se 7. 😳
― V. Van Gogh
Posted 04 November 2025 - 09:18 PM
https://www.nepremic...ovanje_7074360/
― V. Van Gogh
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users