Jump to content

Photo

Obdarovanje

• Please log in to reply
1800 replies to this topic

#1341 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15177 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 11 July 2019 - 08:33 PM

Jaz tudi ne bi denarja, raje kakšno lepo handmade (v smislu obrtniško) umetnost, s posvetilom, mislijo, verzom, kako leseno dilco, ali pa celo kos nakita, če poznaš približno stil, pri teh darilih imam dilemo, ali podarjam eni osebi ali paru :) Jaz grem pofirbcat v par trgovin v centru, Gudshop ali Babushko, Iko, pa imajo vedno kaj lepega. Od Shrushko keramika se mi dopade, mogoče posodico za maslo, če je to v njunem stilu, pa še kaj za zraven.. Imajo čudovite izdelke, s srčnimi poslikavami, na instagramu si lahko pogledaš.

Kolegica je bila sprejeta v službo, kamor si je res želela, en pomemben nov list obrača. Sem res vesela zanjo. Kaj bi lahko jaz ob tej priložnosti podarila/naredila? Neke drobnarije za okras ne bi kupovala, raje kaj bolj simbolnega, za plan B dobi rožico + jo peljem na dobro tortico in čvek ob koseškem bajerju, ampak me zanima še vaše mnenje. 

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1342 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27707 posts

Posted 11 July 2019 - 09:15 PM

^^
Meni se zdi simpatično darilo (roža, čvek, tortica), sploh, ker imamo že tako vsi vsega preveč. Sicer mi pade na misel še kakšno lepo pisalo/pero, če da kaj na tovrstne zadeve/je povezano s službo.

Zakaj darilo, če nisi povabljena? Jaz sem moji cimri, ki se je tako poročila, poslala telegram na jutro poroke s penino in ji zaželela nepozaben dan.

Drugače pa se ponavadi podarja denar.

Jaz v tem primeru ne bi nic pricakovala, podarila bi pa kaksno malenkost (ne denarja) v primeru, da bi se videli kmalu po poroki. To pa ti bolje ves, cesa bi bila vesela.

Podpis pod oboje.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1343 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24569 posts

Posted 12 July 2019 - 07:27 AM

ˇ^^ sem enakega mnenja. Sploh ta telegram mi je dobra fora. Bom imela v smislih, če bo še kdaj potrebno :D

Olivija - meni je kolegica pred leti dala svinčnik s plišasto pikapolonico gor, ko se mi je "sesuval svet". Ta svinčnik imam že ves čas v pisarni med drugimi svinčniki in kadarkoli ga "vidim" se spomnim nanjo.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1344 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29718 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 12 July 2019 - 07:36 AM

Olivija, jaz bi tudi nekaj malega, kar ima lahko v pisarni (če dela v pisarni), morda kak boljši kemik ali pa na to foro kot je napisala Kami.

Ko smo ravno na poroki: na enem vabilu sta bodoča maldoporočenca napisala, da imata itak že vse in naj se izognejo prinašanju slik, mikserjev in kar je še tega, ampak denar je pa zaželen. WTF?!  Midva bova napisala, da so povabljenci ljudje, s katerimi bi rada preživela ta dan in da darilo nikakor ni obveza - nekaj podobnega, no.  Mislim, da nikomur ne bo padlo na pamet, da nama nosi mikserje. Upam.  :lol:  Sicer bi nama dnar prav prišel, ampak mi na pamet ne pade pisat, naj povabljenci dnar prinesejo. 

AP, odvisno, kaj ima rada, jaz bi bla vedno vesela paketa dobre, "posebne" kave ali čokolade, uhanov, recimo.  Olivija je nanizala par res kul idej; če je bolj odprta za hece, lahko tut npr. kakšno lepo desko za rezat iz oljčnega lesa ali podobno. 

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1345 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15177 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 12 July 2019 - 08:56 AM

O super, hvala za ideje. Ja, bo itudi v pisarni, tako da bo zagotovo vesela česa uporabnega za tja.   ^_^

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1346 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26108 posts

Posted 12 July 2019 - 12:42 PM

Hvala za vse predloge, se bom poslužila ideje od Barbarine s šampanjcem na dan D. Mislim, da bo to še najboljše izpadlo
  • 0

#1347 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4184 posts

Posted 12 July 2019 - 07:02 PM

Jaz sem sestri v Grciji v lokalni trgovinici kupila desko za rezanje, eno vecjo pravokotno posodo in posodico v obliki srca vse iz oljcnega lesa. Zdaj pa bom na desko sama vgravirala njuni imeni in datum poroke. Upam, da mi rata lepo narest....
  • 0

#1348 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 09 August 2019 - 07:51 PM

Kaj je trenutno aktualno pri 3-letnih punčkah, čisto sem izgubljena kaj bi kupila za darilo
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#1349 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 09 August 2019 - 07:57 PM

Puzzle, pa zdaj ko je poletje mogoče kakšna napihljiva stvar za v vodo (Katja enkrat dobila žogo npr) ali pa kakšno glasbilo? Knjige so itak vedno dobra izbira in tudi kakšni zvezki za barvanje in z nalepkami. Špangice, če se rada frizira mogoče? Pač da ni ravno plastična igrača.
  • 0

#1350 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 10 August 2019 - 09:11 AM

Ja na knjigico z nalepkami sem tudi jaz pomislila je pa tako, da ima ta otrok res vse, lani vem da sem samo gledala ko je imela nek poseben pripomocek za balončke delat, igrač za odvoz... lani sem ji kupila posteljnino, ker je šla v svojo sobico, za letos bom pa videla saj bom tudi mamico vprašala kaj rabi
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#1351 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 10 August 2019 - 09:36 AM

Ma saj tudi s kakšnim lepim kosom oblačila ne moreš zgrešit :-) Kakšna pižamica za jesen npr. ali pa kapucar.
Jaz sem lani vsem nečakom kupila tiste brisace iz microfibre v Decathlonu, ki se hitro posušijo in zelo na majhno pospravijo, pa vidim, da jih ful uporabljajo in mi je super.
Katja je dobila še nočno lučko in otroški kovcček npr.
  • 0

#1352 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16999 posts

Posted 19 August 2019 - 09:18 AM

V kratkem grem na dve 30ki in bi rabila kako idejo za darilo.

Ena je od moje bff, ki pa živi v tujini in pride za čago domov. Ostalim smo ponavadi dali kaki bon za kaj posebnega, ampak glede na to da bosta kratek čas v SLO se mi to ne zdi pretirano praktično, poleg tega če kupimo kaj fizičnega, mora biti primerno za letalo.

Druga pa je sošolka z faksa, ki se sicer redko vidiva, ampak sva kar pogosto na liniji, pa tudi trenutno nimam ideje kaj bi. :) 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1353 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32331 posts

Posted 23 October 2019 - 07:41 AM

Jaz sem že malo razmišljala o obdarovanjih v decembru in sem nekaj tudi že nabavila - domači medeni liker od sodelavke za moje in A.-jeve starše, tamalim bom verjetno kupila pižamice  iz pliša, naša pa se je tudi ravno pravi čas oglasila, da si želi svojo budilko in KOŠ ZA ODPADKE v svoji sobi, hahaha :-)

• 0

#1354 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3359 posts

Posted 23 October 2019 - 11:46 AM

Z moževim bratom sva se zadnjič pogovarjala o nogavicah in kje jih kupuje, pa pride zraven tašča in reče da ne kupovat zdaj nogavic ker bo kmalu božiček pa ji je samo rekel ne rabiš :D

Upam, da bo dojela namig, ker te ta poceni nogavice potem samo vrževa, najprej se skregava ker mu jih je škoda vreči stran, potem jih 1x da gor in oboleva zraven no po tistem jih pa lahko vrževa :P

Jaz pa moram poštudirat kaj bi možu kupila za rojstni dan, sem letos čisto brez idej
  • 0

#1355 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25915 posts

Posted 23 October 2019 - 12:00 PM

Moj si je zazelel zajtrk v postelji, ostalo menda ze vse ima :D Kar je po svoje res. Za bozicka ipd. pa sploh nimam nekih idej, razmisljam, da bi nam kaksne lustne tematske pletene puloverje nabavila, mogoce se kaksno novo druzabno igro. Se za svoj rojstni dan nimam kaksnega seznama (ce odstejem nov sesalec, susilni stroj in kombinirke, haha). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1356 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4184 posts

Posted 23 October 2019 - 12:02 PM

Podari mu skupen čas brez otroka. Zrihtaj varstvo tamale in idita sama v kino ali večerjo.

• 0

#1357 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4184 posts

Posted 23 October 2019 - 12:03 PM

Moj si je zazelel zajtrk v postelji, ostalo menda ze vse ima :D Kar je po svoje res. Za bozicka ipd. pa sploh nimam nekih idej, razmisljam, da bi nam kaksne lustne tematske pletene puloverje nabavila, mogoce se kaksno novo druzabno igro. Se za svoj rojstni dan nimam kaksnega seznama (ce odstejem nov sesalec, susilni stroj in kombinirke, haha). 

Moj bi bil navdušen nad takim seznamom :)

• 0

#1358 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25915 posts

Posted 23 October 2019 - 12:39 PM

Podari mu skupen čas brez otroka. Zrihtaj varstvo tamale in idita sama v kino ali večerjo.

Bellini, praznoval je ze septembra, mala se ni bila niti 2 tedna stara takrat ;) Je bil ze razsirjen zajtrk z malo v narocju luksuz :D 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1359 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 23 October 2019 - 12:41 PM

Midva s fantom sva se zmenila da si drug drugemu kupiva kakšno uporabno zadevo, ki jo res potrebujeva tako, da si bova kar povedala kaj si kdo želi in ne bo nobeno presenečenje (jaz bi recimo mogoče tisto odejo, ki se ogreva ali pa masko za potapljat). 

Naši doma Božiča ne praznujejo in se nič ne obdarujemo, fantovi družini pa bom verjetno kar sama kaj ročnega pripravila. Ženskemu delu bom naredila nakit iz epoksi smole, razen bratu bova kaj kupila pa ponavadi fant da idejo kaj, ker se meni ne sanja. :D

Mogoče se še kakšnega domačega likerja lotim sicer pa bo to to. Bom kar v redu denarno skozi prišla. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1360 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85979 posts

Posted 23 October 2019 - 12:46 PM

Bellini, praznoval je ze septembra, mala se ni bila niti 2 tedna stara takrat ;) Je bil ze razsirjen zajtrk z malo v narocju luksuz :D

Verjetno je mislila za Mayckico. :) Midva bova šla nekam sama jest za njegov rojstni dan naslednji mesec. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users