Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#1341 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23509 posts

Posted 05 May 2020 - 06:48 PM

Tudi meni se zdijo te primerjave s Švedsko brezpredmetne, ker pri nas, v Italiji,...stvari pač ne funkcionirajo enako. Podobno je s primerjavami s Kitajsko, Korejo.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1342 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 05 May 2020 - 07:10 PM

Tako kot je ena ze napisala tu, sedaj se ne spomnim katera. Ce bi se sli svede bi bili verjetno na koncu kot spanci.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#1343 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27542 posts

Posted 05 May 2020 - 07:52 PM

Jaz sem bla to, se vedno mislim enako.
  • 0

#1344 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26077 posts

Posted 05 May 2020 - 09:01 PM

https://www.24ur.com...testiranje.html
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1345 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28101 posts

Posted 05 May 2020 - 09:52 PM

^^
👍
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1346 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17150 posts

Posted 06 May 2020 - 06:01 AM

Sem ravno mislila prit napisat ja. Tako da v MB se lahko date testirat.

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1347 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23509 posts

Posted 06 May 2020 - 07:48 AM

Ti si bila negativna tasika? :)
  • 0

#1348 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17150 posts

Posted 06 May 2020 - 10:35 AM

Nisem še šla iskat izvida na pošto. :) Za bris sem prepričana da ja, ker niso nič klicali, za proti telesa pa še ne vem. 

• 0

[Napoleon]

#1349 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6802 posts

Posted 06 May 2020 - 04:30 PM

Pol pa idi dvignit, ker nas zanima :lol:
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#1350 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17273 posts

Posted 06 May 2020 - 05:57 PM

A je sla katera ze v kako trgovino s cunjami?
Npr kik? Me zanima kako v praksi izgleda...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1351 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 06 May 2020 - 06:11 PM

Jaz sem Maksu vse cote in obema teniske pa crocse preko spleta naročila. Z maskami ju pa res ne bom po trgovinah vlačla. Pa zdej sem ugotovila katere cifre jima moram naročit in jima bom tudi v bodoče preko spleta kupovala. Itak jima je muka cote v trgovini probavat.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1352 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27608 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 May 2020 - 07:06 PM

Jaz sem malo zmedena. 

Največji slovenski znanstvenik Jelko Kacin je izjavil, da nas najhujše še čaka, ker drugi val šele prihaja. Dva meseca nas silijo biti doma, vse se ustavi, ker nas čaka najhujše (da ne bo pomote, jasno mi je, čemu je večina ukrepov služila in se zavedam, da bi se nam lahko hitro zgodil italijanski scenarij). V ponedeljek izjavijo, da so rezultati raziskave dobri in da smo očitno dobro prekuženi, a surprise, surprise, včeraj pridejo na plano šokantni podatki, da je prekuženost grozno nizka in da nas najhujše še čaka, zato moramo biti pridni, ponižni državljani (v cerkev seveda lahko hodimo, le na javnih površinah se ne smemo zadrževati).

?!?! 

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1353 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17273 posts

Posted 06 May 2020 - 07:44 PM

Povzela si moje razmisljanje...

Dragica, jaz grem npr v kik in samo kupim. Ne vlavim otrok s sabo.
Drugace sem pa tudi jaz ze veliko preko spleta vzela, ampak je v dolocenih fizicnih trgovinah, kjer ni spletne prodaje, mnogo cenejse.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1354 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17150 posts

Posted 06 May 2020 - 07:55 PM

Coco tocno to, to si vsak dan nekaj zmisljujejo in obracajo besede. Za kozlat.

Fiona, jaz sem vceri skocila, ker so imeli kne majice, ki si jih kupim za doma. Vzet mores vozicem, ki je ekstra neprakticen med tistimi ozkimi prehodi, na blagajni imajo steklo, maska in razkuzilo na vhodu, kot drugje. Probavala nisem, samo vzela st in sla.

Eli, jutri grem na pošto. 😋
  • 0

[Napoleon]

#1355 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17577 posts

Posted 06 May 2020 - 07:57 PM

To vlacenje se pa malo zanicevalno slisi. Saj v casu korone razumem, ampak drugace je pa point ravno v tem, da otroke vlacis na vsako pasjo procesijo, vsak urad, vsak opravek. Tako se namrec socializirajo :) Trgovina je del zivljenja.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1356 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27608 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 06 May 2020 - 07:58 PM

Ne vem no, razmišljam naglas, ampak če že lažejo, bi lahko vsaj zgodbe uskladili, tako pa so res ultra amaterski. No, saj s celo vrsto drugih dejanj tudi niso ravno zablesteli. :lol1:

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#1357 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86876 posts

Posted 06 May 2020 - 07:59 PM

Se strinjam. O. je ze bil v trgovini z mozem, za masko niso nic rekli, ker je verjetno premlad.

A niso za danes obljubljali rezultate raziskave?
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1358 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15807 posts

Posted 06 May 2020 - 08:03 PM

Tu se pa ne strinjam s tabo, zakaj bi pa otroci morali povsod zraven (da ne bom spet uporabila besede, ki te je zmotila). Jaz ju pač od nekdaj ne jemljem zraven v trgovine, če se le da. Pa se znata prav lep obnašat povsod. Pa na občino, ko jima grem npr. po osebno, tudi ne.

Zdej smo čisto OT.

Meni pa je za Jošta varnostnik v lokalni trgovini zatežil, da bi moral imeti masko.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#1359 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17577 posts

Posted 06 May 2020 - 08:10 PM

Saj ne gre samo za obnasanje, ampak vse. Ravnanje z denarjem, stvarmi, varcevanje, kako se znajti na uradih, kako komunicirati... Ma, polno je tega :) Pac dejanske situacije, ne teorija.

Mi smo doma vadili nosenje maske pa ne vem, ce bi slo :D
Saj so rezultati zunaj.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1360 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23509 posts

Posted 06 May 2020 - 08:44 PM

Podobno kot Coco. Vem, čemu so bili ukrepi namenjeni in vse. Zdaj ko je pa prekuženost nizka, je pa to kao slaba novica, ker bo spet prišlo do novega vala. Kot da je to zdaj slabo, ker smo se očitno kar dobro držali ukrepov. Če bi hoteli, da bi bilo vsaj 60 % ljudi prekuženih, potem že v štartu očitno ne bi smelo biti nobenih ukrepov, kar bi pa bil spet udarec.

Jaz sem bila danes na hitro v C&A, ker je ravno zraven DM-a, kamor sem najprej šla. Se mi zdi, da imajo omejeno, koliko ljudi je lahko naenkrat notri. Pri vhodu je bilo razkužilo, maske je itak imel že vsak s sabo, pri blagajni pa je bilo pleksi steklo. Zgornji štuk je bil zaprt, pa povsod so bili traki napeljani, pač nisi smel do vseh stojal. Nisem prepričana, ker nisem bila tako pozorna, ampak mislim, da tudi v kabine nisi smel. Jaz sem šla samo do zaboja z bodiji, izbrskala ven enih par in šla plačat. Varnostna razdalja je bila pa bolj tako tako, se je ena ženska ravno tako uštulila zraven mene. Aja, pa če je kdo rabil kakšno stvar, ki jih sicer prodajajo v zgornjem nadstropju, so šle prodajalke iskat in prinesle.
Ma jaz imam še vedno kar slabo vest, ko pridem iz trgovine. Pa res ne hodim skoraj nič, odkar je bila razglašena epidemija, sem bila prejšnji teden v dveh trgovinah in danes v dveh. Kaj mi je naredila ta korona, jao.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users