Jump to content

Stroški

• Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1341 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 21 November 2024 - 01:48 PM

Pri nas je sicer bila 140, ampak se razdeli na 2 dela. Ma, vseeno ni veliko glede na to, da se kurimo z njo.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1342 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 21 November 2024 - 01:50 PM

Pri nas pa običajno okrog 50, zadnja položnica  je bila  pa 45.

• 0

#1343 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 21 November 2024 - 01:53 PM

Jaz se že pripravljam, da me bo kap ob položnici za plin, ker smo ravno na začetku novembra ob nenadni ohladitvi začeli ogrevat na polno. Že med letom plačujeva nenormalno veliko samo za ogrevanje vode. :S 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1344 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 25 November 2024 - 07:45 PM

Ne vem kam naj dam, ampak od mozeve tete moz celotno hiso in vodo ogreva z rudarjenjem bitcoinov. Vse je sam zvezal in sprogramiral, samo neke cevi je vodovodar naredil. Kar mindblowing. Prislo je pa 4000. Poleti seveda ni uporabno, ker bi bilo hlajenje rudnika predrago.
Imajo pa elektrarno na strehi in je to alternativa toplotni crpalki, ker so se sicer greli z nafto.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#1345 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 November 2024 - 07:46 PM

Koliko pa plača elektrike? To bi bilo zanimivo vedet, ker dvomim, da se mu splača.
  • 0

#1346 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 25 November 2024 - 07:47 PM

Jaz sploh ne razumem, kaj to pomeni. :wacko: a se ti da malo bolj razložit?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1347 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 25 November 2024 - 07:50 PM

Haha, enako, sploh si ne predstavljam..
  • 0

#1348 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 25 November 2024 - 07:51 PM

Sem dopisala, da imajo se elektrarno na strehi. To rudarjenje ful toplote proizvede in jo posilja direkt v radiatorje z nekimi varovali, ce bi bilo prevec. Za 5€ na dan, ki jih prirudari, proizvede mislim da 3x vec energije kot cela elektrarna na strehi.
Saj jaz tudi ne vem tocno pa to je bolj sam nastudiral :D
Kako se bitcoine rudari si pa preberite, jaz samo v grobem vem. Ogromni rudniki so vedno na severu sveta :D
  • 0

Tumblr

#1349 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 25 November 2024 - 07:53 PM

Toplota od kje...iz računalnikov?
  • 0

#1350 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 November 2024 - 07:56 PM

Resnično dvomim, da ima profit. Tukaj govorimo o ogromni količini elektrike, ki je potrebna za rudarjenje. Elektrarna na strehi pa mu je zadnji mesec ob vsej tej megli in nič soncu bolj malo koristilo.

Od L kolega je zaposlen v Hbit-u in nama je razlagal kako to zgleda, zato mi je jasno, da se to da, ampak je ze pred vec leti razlagal, da rudarjenje v Evropi zaradi cen elektrike ni profitabilno.

Drugače pa kapo dol za izvirnost.
  • 0

#1351 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 25 November 2024 - 08:00 PM

Saj ne rudari za profit, ampak se je pac poigral, da ne rabi kupovati toplotne (ki je drazja), ker so nastelali to elektrarno, pec je pa stara na nafto. V bistvu je najbrz nekje na nuli, ampak vsaj nima viska.
  • 0

Tumblr

#1352 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 25 November 2024 - 08:18 PM

Sam to mu mora konkretno ružit, ko je zagnano. Da proizvedeš cca 10kw energije, kolikor je približno rabiš za ogrevanje hiše rabiš kr nekaj te opreme.

Kako pa je zdaj sicer urejeno z obračunavanjem elektrike? A imamo to novo omrežnino, ali je vlada nekaj vmes zamrznila.
  • 0

#1353 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 25 November 2024 - 08:28 PM

Jaz se tudi to sprašujem, ampak nikjer ne najdem kaj uradno.
  • 0

#1354 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 25 November 2024 - 08:29 PM

Je, piše na računu.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1355 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 25 November 2024 - 08:59 PM

Ne, ni glasno. To je ena majhna skatla z graficnimi na vodno hlajenje. Tip ima elektro faks pa dela na Telekomu (ni cisto vsa oprema iz nule pomojem :D).

A ni to nekaj zamrznjeno? In to je edino vazno al kako pravi Holob...
  • 0

Tumblr

#1356 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 26 November 2024 - 10:21 AM

Računaj, da ponuca toliko elektrike za rudarjenje, da lahko s to energijo ogreva. Je pa to tako drago postalo, da ni šanse da se nekaj ful splača.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#1357 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16771 posts

Posted 13 December 2024 - 02:30 PM

2 leti nazaj smo sklenili narocnisko razmerje na A1 za Bjevo pametno uro. Takrat je bila cena 5.99 e. Fast forward, v tem casu so paket dvakrat podrazili, brez posebnega razloga, danes je poloznica 13,99 e.
Tako da sva prekinla, mu vzela hot in kupila mu bova dummy telefon na tipke. Tu mava 2 meseca zastonj, pol pa kolikor porabis (v njegovem primeru nic, par klicev na mesec).
Zadnjic za foro nekaj gledam Medilase, ugotovim, da sem 3 leta nazaj dala za odstranjevanje zil na obeh nogah 120 e, danes pa je cena iste storitve 300 e.
Pac bolanija :lol: in ne A1, ne oni nimajo nobenih stroskov. Nicesar. Isti laser majo, vse je isto.
Pac kozla se mi ob vseh teh podrazitvah oziroma, podrazitvenih nategih.
Sestra hodi v Orthodental, pa je zanc mogla na individualen poavet k NJIHOVEMU kirurgu, in ji nihce ni povedal da to ni zajeto v tistih 4 jurje kar je dala za aparate.
Notri je bila 2 minuti da je povedal da nima prostora za implantante in racunal so ji 120 e.
Pac ne vem zakaj je ona placala, ampak jaz sigurno, 100% ne bi.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1358 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32257 posts

Posted 13 December 2024 - 02:59 PM

Mi smo zdaj menjali operaterja in smo pri Telemachu. Eno leto bomo placevali tretjino cene paketa za internet, maxi programsko shemo in narocnino za vse 3 telefone, cca 35€. Potem 3 mesece cca 45€ in zadnjih 9 mesecev polno ceno, toliko kot zdaj damo za paket pri Telekomu. Upam, da se nismo zaj*** in bo kakšno sranje od signala ter motnje v programih.
  • 0

#1359 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26097 posts

Posted 13 December 2024 - 03:16 PM

Jaz imam za uro od punc predplačniški HoT Mobil.
  • 0

#1360 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4141 posts

Posted 13 December 2024 - 07:42 PM

Tudi jaz se moram spravit zamenjat internet in Tv ponudnika. Zdaj že Telekomu plačujem čez 70 eur, začela sem pa pri 55. Midva sva hčeri tudi preplačniški hot mobil naštimala.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users