Novice po SVETU
Posted 10 January 2022 - 05:22 PM
Posted 10 January 2022 - 05:35 PM
Crohnova bolezen je ne Chronova

Posted 10 January 2022 - 05:48 PM

Zanimivo, ora. Nobenega podatka ne najdem o tem. Sem pa nasla to: In his book Serve to Win, Djokovic described how in 2010 he met with a nutritionist who asked him to hold a piece of bread in his left hand while he pressed down on his right arm. Djokovic claims he was much weaker while holding the bread, and cited this as evidence of gluten intolerance.
Brezveze, da se se kaj pogovarjamo o tem tipu

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 10 January 2022 - 05:52 PM
Pa grozno mi je, da vas toliko meni, da zdrav človek ne sme igrat tenisa, ker ni cepljen.🤮
Jaz ne vem, a si za svoje otroke tudi želite, da ne bodo nikoli kritično razmišljali, ampak kar slepo sledili pravilom???
Posted 10 January 2022 - 06:09 PM
Dragica,o tem imava tako razlicne poglede da ti preprosto ne morem odgovorit. Sicer pa on ne more igrat tenisa ker je skusal izkrivit pravila?
Posted 10 January 2022 - 06:20 PM
Dragica, zakaj bi pa njemu mogli pogledati skozi prste, ostali morajo pa upoštevati pravila? In ja, prav bi bilo, da se pravila upošteva, da pijanci ne grejo za volan, da fotr ne zrihta hčerki službe v Bruslju, da so vsi na svetu siti... pravice ne bo nikoli. Zakaj lahko on vstopi v AU brez nič? Če bi pa ti hotela obiskat svojo familijo dol, bi pa kot necepljena ostala pred vrati in nimaš šans, da te spustijo?
Jaz nisem rekla, da zdrav necepljen ne sme igrat, nisem tega mnenja sploh, ampak enostavno ni fer napram drugim.
Posted 10 January 2022 - 06:25 PM
Posted 10 January 2022 - 06:46 PM
Posted 10 January 2022 - 06:47 PM
Ja, to se pa tudi meni zdi Dragica.
Posted 10 January 2022 - 06:52 PM
Posted 10 January 2022 - 06:56 PM
Če pa Dragica prec zateži no
Hec, hec! OK?
Posted 10 January 2022 - 07:01 PM
Posted 10 January 2022 - 07:02 PM
Posted 10 January 2022 - 08:46 PM
Saj sploh ni vprašanje cepljenja, je vprašanje politike, kar je že dolgo jasno. Jaz resnično ne vem, kje pobirate te informacije (pa ne samo tu, ampak sem na splošno zasledila vse živo), kolikor spremljam komentarje, je kot bi spremljal igro telefončka, nekdo reče 'banana', ven pa pride 'helikopter'.
Največja ironija je v tem, da avstralski politiki vpijejo pravila so pravila, za vse enaka, pravila je treba upoštevati! Mi se o Đokoviću sploh pogovarjali ne bi, če mu država Avstralija ne bi dovolila prihoda pod posebnimi okoliščinami. Predal je vso potrebno medicinsko dokumentacijo, dve neodvisni strokovni komisiji sta vse pregledali (prijave so, kolikor vem, bile anonimne, torej niso vedeli, koga obravnavajo), zvezna država Victoria mu je izdala vizum in dovoljenje za prihod v Avstralijo. Se pravi, da so mu sami izdali vizo, dovolili vstop v državo (in ne samo njemu, ampak tudi drugim 27 športnikom in športnim delavcem na AO, ki so stopili na avstralska tla), potem pa se je, ko se je razvedelo, da so papirji Đokovićevi, premier (medtem, ko je bil Đoković že v zraku), osebno zavzel za to, da se papirjev ne prizna in izjavil, da mu ne bo dovolil stopiti na avstralska tla, lol. Ob pristanku mu niso dovolili vstopa v državo, mu odvzeli dokumente, osebne stvari, telefon, zaprli v celico, nekaj ur izpraševali, ob 4h zjutraj zahtevali, da jim v 20 minutah priloži dodatno papirologijo, potem pa zaprli v azilni dom (in to je očitno zvezdniški tretma, kako šele zajebavajo navadne smrtnike). Pomembna informacija je tudi, da je Đoković javno izrazil podporo protestom proti Rio Tintu, šef kabineta avstralskega premierja pa je bil glavni svetovalec za Rio Tinto za odnose z vlado, do the math...
Kasneje so, da bi malo počistili za sabo, izgnali tudi Renato Voračovo, ki so ji z isto izjemo dodelili vizo, omogočili vstop v državo, udeležbo na turnirju, ženska je celo odigrala nekaj tekem, potem pa so jo izgnali iz države češ 'aha, vidite, da so pravila res enaka za vse, Đoković ni edini!' (in fer bi bilo, da ji omogočijo vrnitev in udeležbo na AO, čeprav je jasno, da se to ne bo zgodilo).
Sodnik je danes odločil, da je bila ukinitev vizuma s strani avstralskih oblasti nepravilna (in še sam izjavil, da ne ve, kaj bi sploh Đoković še lahko priložil, ker je imel vso potrebno dokumentacijo) in da lahko vstopi v državo, a ima minister za priseljevanje v rokah to moč, da brez pojasnil vizum razveljavi in Đokoviću prepove vstop v državo v prihodnjih 3 letih. Dejstvo je, da je avstralska vlada pogrnila na celi črti in kršijo lastne zakone, ker se bližajo volitve, premierju pa je zaradi katastrofalnega vodenja države in obvladovanja covid situacije s totalno represijo podpora močno upadla. Jaz mislim, da bojo Avstralci šli do konca in bo na koncu minister preklical vizo, je pa res, da so se do sedaj že dovolj osmešili in je svetovni fokus na njih, tako da bi bilo verjetno bolj smiselno, da ne mešajo več dreka in ga pustijo, da igra. Če ga izženejo, bo to izključno zaradi zlorabe lastne moči (hm, sej ne, da je pri nas kaj drugače), kar bi lahko na ulice pognalo veliko ljudi. Javno mnenje se je zadnje dni, ko so prišle vse plati zgodbe na dan, začelo precej spreminjati tako pri navadnih ljudeh kot v medijih.
Also, če so pravila res tako zelo enaka za vse - zakaj je Nadal lahko prišel v Avstralijo hitreje po začetku karantene, kot je to dovoljeno navadnim avstralskim državljanom (ti morajo namreč ob okužbi v tuji državi ob prihodu v Avstralijo v 14-dnevno karanteno)? Po avstralskih pravilih sploh ne bi smel biti v državi, ker je 21.12. bil pozitiven, magično pa je bil 30.12. že v Avstraliji in 31.12. igral na turnirju v Melbournu.
Politiko na stran, fun fact, AO se je igral tudi lani, ko je ravno tako bil strog lockdown. Avstralija je danes 90% precepljena, število okuženih narašča, po vsem tem času so še vedno so v lockdownu. Verjetno je zato kriv Đoković kot dvakratni prebolevnik z negativnim PCR testom. Nekdo, ki je cepljen, a okužen, lahko igra, nekdo, ki je dokazano zdrav, a necepljen, ne sme. Zdrav športnik, ki ne predstavlja nevarnosti za javno zdravje, ne more na noben način dokazati, da je zdrav, samo zato, ker ni cepljen. Resno? Natalia Vikhlyantseva je v formi življenja in cepljena (če je to kao sinonim za višek odgovornosti, kar očitno dandanes je), ampak še vedno ne sme na avstralska tla, ker je cepljena z napačnim cepivom - zaradi AO se je šla cepiti še s Pfizerjem, ampak nima v sebi dveh doz Pfizerja in ji to nič ne koristi. Aja, nevermind, za zdravje gre. Če vam to ni problematično, potem res ne vem... (Bog ne daj, da bi bilo obratno - si predstavljate, da bi Rusi prepovedali Federerju vstop v državo, ker ni cepljen s Sputnikom? Tretja svetovna vojna na pomolu.
) Đoković se ne želi cepiti, ker želi ohraniti avtonomijo nad odločitvami, kaj gre v njegovo telo (ki je konec koncev njegov vir zaslužka) in je že zaradi tega 'nevaren', ker sporoča, da vseh ne morejo kontrolirati. Kar nekaj profesionalnih športnikov se je zaradi stranskih učinkov cepljenja bilo primorano upokojiti, meni se zdi čisto sprejemljivo, da je kdo zadržan, Chardy je po cepljenju samo še postavil lopar v kot.
Pa da se razumemo, jaz sem prva, ki je v primeru krivic nikoli ne ostane tiho (kar me v bistvu v življenju precej tepe, unlol) in me princip all animals are equal, but some are more equal than others osebno res boli, ker sem že marsikaj doživela, ampak tole absolutno nima veze z 'pravila so enaka za vse'.
I'm out.
Pablo Picasso
Posted 10 January 2022 - 08:55 PM
Mi je kar malo žal, da sem sploh odprla to temo, ker res ni moj namen zanetiti ognja, ker je ognja res povsod preveč v teh časih.
Posted 10 January 2022 - 08:57 PM
Posted 10 January 2022 - 09:11 PM
Posted 10 January 2022 - 09:22 PM
Coco hvala za razlago
Posted 10 January 2022 - 09:38 PM
Posted 10 January 2022 - 10:19 PM
Namenoma ne berem, ker (zal) je meni to novica tipa "srednjesolka si je zlomila noht v soli in starsi bodo tozili).
Od 7 miljard ljudi se pise o problemu enega (ali parih) ljudi ze toliko casa, s tako svetovno pokritostjo v medijih. Zato ker "ne more" v sluzbo za nekaj casa.
Koliko drugih ljudi ne more v marsikatero drzavo zaradi tega in onega razloga. Privat ali sluzbeno.
Jaz imam res problem kako medijsko je podprt ta (in podobni) primeri.
In menim, da od vseh nas je nase telo nas vir zasluzka. Vsi imamo pravico zavrnit in vecina se spopada s trenutno pripadajovimi posledicami.
Hvala za razlago, je verjetno zrtev spleta okoliscin. On ima pac veze in poznanstva, da o pompu pisejo.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
1 user(s) are reading this topic
1 members, 0 guests, 0 anonymous users
-
Eli