Jump to content

Photo

Kaj vam gre najbolj na živce?

• Please log in to reply
10323 replies to this topic

#1341 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12164 posts

Posted 01 July 2009 - 02:27 PM

Hvala enako. Sicer v malo manjši meri, me nič ne moti spuščanje dvojine itd v vsakdanjem govoru, ali pa neuporaba vejic na forumu recimo, ampak dobim kar pike, če vidim to kje na javnem mestu. Sploh od narobe postavljenih vejic umiram!!!
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1342 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 01 July 2009 - 02:28 PM

Ja, meni se zdi to nekaj tako osnovnega, da me čisto nič ne impresionira doktorat iz jedrske fizike, če pa ta isti človek ne zna vejic uporabljat. laugh.gif

Edit:

Na forumu je vse bolj sproščeno - sej tudi jaz tle zihr ne postavim vseh vejic na pravo mesto in lahko vseeno mirno spim. tongue.gif
Samo take stvari, kot so predlogi in podobno, pa se mi zdijo res osnovne in morajo prit pomoje same od sebe, avtomatsko.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1343 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46109 posts

Posted 01 July 2009 - 02:29 PM

Hehe, pol vas jaz res spravljam ob živce (dilemo), zate Fluffy pa sem zaostala. butl.gif Jaz na forumu sploh ne gledam na slovnične napake. Sploh, ko včasih kaj napišem, pol pa si premislim in popravim, pa ne popravim tud vseh napak. laugh.gif
  • 0

#1344 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 July 2009 - 02:32 PM

Kalypso, ne to zdej osebno jemat. wink.gif Jaz samo pravim, da me to ob živce spravlja, ne pomeni pa, da zato tiste osebe ne maram, ker potem takem bi morala fanta že zdavnaj v rit nabrcat. smile.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1345 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 July 2009 - 02:34 PM

QUOTE(Kalypso @ 1. 7. 2009 - 15:29) View Post
zate Fluffy pa sem zaostala. butl.gif

Tako. sleep.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1346 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 July 2009 - 02:37 PM

laugh.gif laugh.gif
  • 0

#1347 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 01 July 2009 - 02:42 PM

QUOTE(DiLeMa @ 1. 7. 2009 - 1:02) View Post

Planet, to me spomni na dva kolega, ki sta taka smešna buleka. laugh.gif Gremo zvečer ven, onadva pa potem sedita sama dva za mizo in spregovorita tiste najbolj uradne besede (brezvezen small-talk) in nadalje celo noč v tišini žulita pir in čist zavzeto gledata ''strašno napeto'' partijo šaha na malem televizorju v kotu gostilne. Če imata srečo, so glih na programu Myth Busters. Ostali se seveda mamo fajn, onadva pa tam umirata in sploh ne vem, zakaj točno to počneta oz. zakaj potem takem sploh hodita ven. Jaz se lahko sama doma vsaj 10x bolj zabavam, jao.

Mhm, poznam, te povabi na pijaco potem se pa gledamo in to uro, dve, tri. OOoo pa kaj vam je no?? Jaz bi tudi raje ostala doma. blink.gif

QUOTE(Kalypso @ 1. 7. 2009 - 15:12) View Post

butl.gif gdo pa te tak piše da je kozarec polen krogljic? butl.gif

Haha sem ravno hotela en tak stavek skupaj spraviti pa si me prehitela. biggrin.gif

QUOTE(DiLeMa @ 1. 7. 2009 - 15:23) View Post

Pa kaj si Slovenc al si neka budala, ki je včeri prilezla iz kanalizacije in se sporazumeva samo z gestikuliranjem in nekontroliranim kruljenjem?!?

My point exactly.

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 1. 7. 2009 - 15:25) View Post

Jaz človeka takoj, ko vidim, da ne zna normalno pisat (slovnica, itd.) jemljem za rahlo umsko zaostalega.
Ne morem pomagat.

Podpis. Tudi mene vse mine. Ne morem si pomagati.

Kalypso meni se ne zdi, da bi bili tvoji posti polni napak. Na splosno mi je ta forum med drugim vsec tudi zato, ker se drzimo uporabe zame sprejemljive lepe, pisane, domace besede. biggrin.gif Ne zatevam popolnosti, kot je ze Dilema napisala, forum je le prostocasna aktivnost in zato tudi ustrezno sproscen, ampak, da mi pa oci izpadejo in mozgani zatecejo preden preberem tri stavke nekega posta, ker se mi tudi slucajno ne sanja, o cem avtor blebeta pa tudi ni za nikamor. Na zalost v trenutku izgubim spostovanje do taksnega cloveka.

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1348 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46109 posts

Posted 01 July 2009 - 02:44 PM

Fluffy, kulči. tongue.gif

Dilema, saj ne jemljem osebno, don't worry. smile.gif Samo meni so pač slovnične napake zadnja stvar, ki me moti. Ok, zdaj v takih zadevščinah, kjer je potrebno pravilno uprabljat slovnico, tam že more bit vse prav, se strinjam. Ne more zdaj v kakem časopisu ali strokovni literaturi pisat kar po domače. Ampak če pa ni, pa da res ni kaka ubitačna napaka a la "gdo#, pa tud ne dobivam zelenih las.

Planetka, meni se ful rado zgodi, da ko kaj napišem in kasneje popravim, da pozabim še zraven zamenjat predlog s/z in na to se v 90% katera soforumašica obesi, zato sem rekla.

• 0

#1349 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6799 posts

Posted 01 July 2009 - 03:57 PM

Jaz priznam, da sem obsedenena z rivanjem vejic kamorkoli je prostor za njih. Ne morem se tega odvadit, tak kot Monk, ko se mora dotaknit določenih stvari laugh.gif Saj če se potrudim, jih bom prav postavila, ampak ko pišem hitro, pa kr vejica, vejica, vejica.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#1350 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 July 2009 - 04:40 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 1. 7. 2009 - 15:25) View Post

Jaz človeka takoj, ko vidim, da ne zna normalno pisat (slovnica, itd.) jemljem za rahlo umsko zaostalega.
Ne morem pomagat.

S tem in kar je Dilema napisala se popolnomaaa strinjam, jaz tudi tako živčna ratam ko vidim kako slovnično napako, da je joj. Za moje pojme, kdor ne zna pisat pravilno svojega lastnega jezika, pravilno uporabljat predloge, skladnjat, s/z, in tako naprej, ne sme dobit niti spričevala osnovne šole. Saj se zgodi da kdaj kaj uide, samo sej se vidi komu samo kdaj uide, kdo pa res dejansko ne zna. Doooh.

Na zadnje me je ob živce spravil oglas od Piiiqi (sori oops.gif ), še dobro da je naslov nekdo popravil in niso več "Nokti"..
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1351 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 01 July 2009 - 04:41 PM

QUOTE(Sarah @ 1. 7. 2009 - 17:40) View Post

samo sej se vidi komu samo kdaj uide, kdo pa res dejansko ne zna. Doooh.

Točno to!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

• Guests

Posted 01 July 2009 - 04:44 PM

S tem in kar je Dilema napisala se popolnomaaa strinjam, jaz tudi tako živčna ratam ko vidim kako slovnično napako, da je joj. Za moje pojme, kdor ne zna pisat pravilno svojega lastnega jezika, pravilno uporabljat predloge, skladnjat, s/z, in tako naprej, ne sme dobit niti spričevala osnovne šole. Saj se zgodi da kdaj kaj uide, samo sej se vidi komu samo kdaj uide, kdo pa res dejansko ne zna. Doooh.

Predlogov! tongue.gif
Jap, jaz bi dodala še rodilnik! smile.gif
  • 0

#1353 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 01 July 2009 - 04:46 PM

Bingo! smile.gif Sem čakala a bo katera vidla laugh.gif laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1354 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 01 July 2009 - 05:06 PM

Jaz nisem nič jezna, če se me popravi. wink.gif Sej pravim, da se tudi jaz kdaj zmotim, ampak pri meni to (vzemite to kot samovšečnost, če želite) ni posledica neznanja, ampak hitrega pisanja in nepozornosti. Kot je že Sarah napisala, tistim ki res nimajo pojma, se na kilometre vidi in delajo non-stop identične napake. Aja, jaz sem popravila tisti oglas z noKti, res sem neozdravljiva. oops.gif laugh.gif
  • 0

#1355 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 01 July 2009 - 06:09 PM

QUOTE(Eli @ 1. 7. 2009 - 16:57) View Post

Jaz priznam, da sem obsedenena z rivanjem vejic kamorkoli je prostor za njih. Ne morem se tega odvadit, tak kot Monk, ko se mora dotaknit določenih stvari laugh.gif Saj če se potrudim, jih bom prav postavila, ampak ko pišem hitro, pa kr vejica, vejica, vejica.

laugh.gif

Na zadnje me je ob živce spravil oglas od Piiiqi (sori oops.gif ), še dobro da je naslov nekdo popravil in niso več "Nokti"..

Meni se je tudi meglilo poleg tistega oglasa, se opravicujem Piiiqiii. biggrin.gif Dilema tebi pa hvala za popravek. smile.gifsmile.gif

QUOTE(DiLeMa @ 1. 7. 2009 - 18:06) View Post

Kot je že Sarah napisala, tistim ki res nimajo pojma, se na kilometre vidi in delajo non-stop identične napake.

True!

• 0

#1356 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17091 posts

Posted 01 July 2009 - 06:59 PM

Jaz pa dobim kurjo kožo ko vidim da kdo napiše spljoh!!!!
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1357 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 01 July 2009 - 07:27 PM

Mene pa to spljoh ne moti biggrin.gif .

Eh saj vem, da je moteče se strinjam z vami. Finta je pač v tem, da jaz tut naprimer ne pišem ful lepo in dosti uporabljam sleng pa tut vejice včasih spuščam - kar pa ne pomeni, da ne znam pisat lepo slovensko. Tam kjer je treba (spisi, razne seminarske etc. ) sem zelo natančna in moji eseji niso nikoli rdeči.
Ok, saj to ste še ugovile, da nekateri dejansko znajo pa se jim ne da/spustijo, nekateri so so totalno nepismeni in nimajo pojma kaj uporabit, kje uporabi, kako pregibat besedo in podobno.
  • 0
Viens, reste ici!

#1358 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46109 posts

Posted 01 July 2009 - 07:29 PM

Ana se popolnoma strinjam s tabo. Pa ko je treba tud jaz pišem slovnično pravilno, z vsemi vejicami, pikami in vsem. Moji eseji v srednji šoli, če so imeli eno ali dve slovnični napaki je bilo veliko.
  • 0

#1359 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27997 posts

Posted 01 July 2009 - 07:46 PM

Ana mogoce ne pises ful lepo, ampak jaz pri tebi nisem nikoli dobila obcutka, da bi bila nepismena. U r a fine young lady. sleep.gif
Sej pravim, cuti se, ce nekdo pise sprosceno (mene sleng in dialekt v zdravih kolicinah ne motita) ali pa, ce nekdo pise kot bi bil rahlo zaostal (kot je ze Kinky enkrat omenjala razne izpade v stilu Kaiii delashhh, lupcka, mwaaa.... */me se onesvesti* ).

• 0

#1360 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 01 July 2009 - 07:48 PM

Mene tut pol cel kup folka kle prezira. Jaz in moj pohabljen pravopis. cry.gif
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users