Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36405 replies to this topic

#13561 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 06 August 2009 - 03:12 PM

Silly me, ja. 5 bi mogla izspostavit, ne okrajšat. Kaka prvošolska napaka butl.gif
Minus pa se ni zgubil. Je ostal lepo pri enki, ki bi mogla biti v bistvu 5 whistling.gif laugh.gif

se pravi:
5(x2 - 2x + 4) / x+2 in pol vse itsto, kot je napisano na listu.

Aja, pa verjetno res ne moreš združit vse v x3 -8 imenovalec, lahko pa x3 -8 razstaviš na (x2+2x+4)(x-2), kar potem pride isto.
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#13562 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 August 2009 - 03:19 PM

IPB Image

No to je ziiiiher prav!

• 0

#13563 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 06 August 2009 - 03:25 PM

Hvala Ananasek. kiss.gif

Študentka farmacije in jezikoslovka peljeta scat sveže maturante closedeyes.gif
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#13564 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 August 2009 - 03:28 PM

Dej petkoooo!!! tongue.gif

Ej ful si dobra, res! Glede na to, kdaj si ti to mela, se super spomniš... Pa da si pogruntala za skupni imenovalec- res čestitam! Js kr skos obnavljam take račune, ker tud inštruiram kdaj pa kdaj
  • 0

#13565 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 06 August 2009 - 04:01 PM

V SŠ so mi številke ble hobi, ne obveza. Vadnice žal nisem vzela že od mature v roke, kar je velika škoda. sad.gif Na faksu jo prav pogrešam! Zdaj možgane razgibavam le še s kakšnim sudokom, kakurom, hanji ali križankami. Zakon mi je občutek, ki ga doživiš ob fazi iluminacije laugh.gif
Za skupni imenovalec mi je blo takoj jasno, ko onega v rdečem krogu nisem mogla zreducirat na kvadrat vsote. En čas sem le nucala, da sem poštudirala, h keri operaciji bi lahko spadal. Se ne spomnim več formul in jih moram zato vse izpeljat, kar je po svoje tudi zanimivo. Sploh, če ti rata.
Žal sem pa zmeraj bla precej površna in frfljasta, kar si tudi sama opazla, tak da sem jo na maturi pisala 3 (sicer 1 točka do 4 ali še zmeraj je tri!). Za vstrelit se :s (govorim glede na ljubezen do nje).
MATEMATIKA JE ZAKON! closedeyes.gif

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#13566 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 06 August 2009 - 04:10 PM

Jp se strinjam. Samo študirat je pa ne bi šla. Tist bi blo pa že čist preveč. Ta matematika k smo jo mel na faksu je bla fuuul zakon, prov izziv mi je bla... Res jo pogrešam. Sm prov vesela, če imamo dost izpeljav na predavanjih, k se js potem tega doma lotim in mi je ful zakon. Sam kot že rečeno- matematika kot študij, pa je muka, ker se sploh ne zavedamo, kaj je še vse matematika...
  • 0

#13567 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26387 posts

Posted 06 August 2009 - 04:11 PM

jst pa rešim celo zadevo in vsa vesela hočem it sem objavit rezultat pa vidim, da sta me obe prehiteli. Jupiii še vedno znam vse v piko biggrin.gif Nazadnje sem imela matematiko pred 6 leti biggrin.gif
  • 0

#13568 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 06 August 2009 - 04:35 PM

Ančka, IPB Image
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#13569 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 August 2009 - 04:39 PM

Oho hvala vsem ki ste se potrudile zame, res ful ful! wub.gif

Jaz sem tak antiii matematika, na faksu mi je ostala matematika in jo vlečem pa vlečem za sabo, zdaj sem se spravila jo delat, sam meni itak ne bo nikoli uspelo. sad.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#13570 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 06 August 2009 - 04:52 PM

Tu je samo vaja, vaja, vaja, vaja, vaja in na vsake toliko nekdo, da ti razloži, če se kje zatakne. Druge ni.
Seveda predelaj najprej teorijo posameznega področja. Nikakor se ne uči na pamet formul brez razumevanja. Ti bo dlje ostalo v glavi + če ti "odpove" spomin, se naslonš na logiko.
Ko boš predelala še in še nalog, boš skužila sisteme posameznih računov, tako da jih boš samo pogledala in že boš vedela, na kakšen način se ga lotit. Le pogumno in losaj se tistega "meni ne bo uspelo". IPB Image

Jaz bi jo pa ternutno 100000000000000000000x rajši delala, kot pa se učila latinske besede in slovnico na pamet bruh.gif

Ananas, vsem, da je študijska izredno težka :s Brat je "le" na strojništvu in je to sedaj še edini izpit, ki ga mora naredit za peti letnik. Kar zajebana stvar.

• 0

Bruce Lee

d035.gif

#13571 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 August 2009 - 05:01 PM

Upajmo, zdej si rihtam inštrukcije sam je težko dobit koga ki obvlada matematiko + poslovno matematiko + statistiko. Bomo vidli no. Sam september bi hitro tukaj..
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#13572 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 06 August 2009 - 08:36 PM

Tok sem zmedena, da se n espomnm, kje sem par rc nazaj vidla neki o ree o aspirinski maski. Me lahko katera prosim razsvetli? Pa kje je najbol torrente zlovdat? Mislim a so kšne verzije gor dol in to ...
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#13573 Freya_

Freya_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6695 posts

Posted 06 August 2009 - 09:50 PM

*sveža maturantka se pogrezne v zemljo* biggrin.gif
  • 0

#13574 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 29736 posts

Posted 06 August 2009 - 11:31 PM

QUOTE(MLadoLetNa @ 6. 8. 2009 - 21:36) View Post

Tok sem zmedena, da se n espomnm, kje sem par rc nazaj vidla neki o ree o aspirinski maski. Me lahko katera prosim razsvetli?

A tole isces:

Dva dni nazaj sem brala, da homemade mešanica alkohola&aspirina pomaga pri rdečih pikah in vraščenih dlakah. Obstaja sicer tudi losjon (Tendskin), ampak je tole cenejše. Seveda izsušuje, ampak pač naneseš čez kaj hranilnega. Recept in zadovoljne uporabnice: Klik.

Od Podgane post je, v Depilaciji ---> klik

Se klanjam vsem matematicarkam, midve z matematiko nisva prijateljici, ceprav imam dolocena logicna razmisljanja rada, ampak tole, kar ste resevale, je prevec na suho zame (raje imam konkretne primere iz prakse, kjer so vhodni in izhodni podatki oprijemljivi in splosno druzbeno koristni laugh.gif). Je minilo ze prevec let od gimnazijske matematike, ceprav se spomnim, da so mi bile tovrstne naloge se kar blizu, so obstajale stvari, ob katerih se mi je bolj stemnilo pred ocmi. wacko.gif biggrin.gif
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#13575 Brokoli

Brokoli

Gaga's favorite monster

• Člani
  • PipPipPipPip
  • 4674 posts

Posted 07 August 2009 - 03:33 AM

Kok lahka prek študenca zaslužš, da ti ni treba plačat dohodnine? A je to to?
Katere olajšave lahko uveljavljam?

SPLOŠNA OLAJŠAVA

Dijaku oz. študentu se za leto 2008 prizna zmanjšanje letne davčne osnove v višini 2.959,60 €, za leto 2009 pa 3.051,35 €. Olajšava se prizna pod pogojem, da ga starši v svoji napovedi dohodnine ne uveljavljajo kot vzdrževanega člana. Če bodo starši študenta ali dijaka uveljavljali v svoji dohodninski napovedi kot vzdrževanega družinskega člana, bo študent oz. dijak izgubil splošno olajšavo v višini 2.959,60 € (za leto 2008) oz. 3051,35 € (za leto 2009).

POVIŠANA SPLOŠNA OLAJŠAVA

Študentu in dijaku se prizna tudi povišana splošna olajšava, ki znaša za leto 2008 2.000 € oziroma 1.000 €, če njegovi skupni obdavčljivi prihodki ne presežejo 8.300 € oziroma 9.600 €, za leto 2009 pa 2.062 € oziroma 1.031 €, če njegovi skupni obdavčljivi prihodki ne presežejo 8.557,30 € oziroma 9.897,60 €.

To pomeni, da lahko študent ali dijak uveljavlja povišano splošno olajšavo pod dvema pogojema:

* če drug rezident (starši) za študenta oz. dijaka ne uveljavlja splošne olajšave za vzdrževanega družinskega člana.

* če je znesek obdavčljivih prihodkov za leto 2008 nižji od 8.300 € oz. 9.600 €, za leto 2009 pa nižji od 8.557,80 € oz. 1.031,00 €

POSEBNA OSEBNA OLAJŠAVA

Ta olajšava v višini 2.959,60 € (za leto 2008) oz. 3.051,35 € (za leto 2009) se lahko uveljavi, če sta izpolnjena naslednja pogoja:

* veljaven status dijaka ali študenta,
* olajšava velja do dopolnjenega 26. leta starosti, prizna pa se tudi študentu, ki je starejši od 26 let, če se vpiše na študij najkasneje v letu, ko je dopolnil 26 let, in sicer za dodiplomski študij za dobo največ šest let od dneva vpisa in za podiplomski študij za največ štiri leta od dneva vpisa.

Posebna osebna olajšava ni priznana nerezidentom.

Ne a ne?
A pa se ta dohodnina gleda za vsako leto posebi (od januarja do decembra)? Itak. hmm.gif

EDIT:
Ali jo boš plačal/a ali ne, si lahko zelo preprosto izračunaš. Od zaslužka odšteješ 10% normiranih stroškov ter znesek pripadajočih olajšav (splošna/posebna osebna olajšava). Tako dobiš neto davčno osnovo, ki je osnova za dokončno obdavčitev. Če je osnova nižja od 6.800 €, boš obdavčen/a po 16% dohodninski lestvici.

Ne štekam?! Lahko kdo na primeru razloži?

EDIT2 biggrin.gif :
Torej recmo zaslužm 5000€, odštejem 10% (500€) =4500€ => ni mi treba plačat davka?

• 0
I wanna just dance, but he took me home instead, uh oh!There was a monster in my bed.

#13576 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 07 August 2009 - 09:57 AM

Planet, to je to, ja, hvala smile.gif

Sam pismo, to dajo eni celo škatlo aspirinov za eno masko.
  • 0

#13577 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18439 posts

Posted 07 August 2009 - 10:49 AM

Kako masko? To ni maska, ampak tekočina za po nogah špricat laugh.gif Za masko za na obraz pa uporabiš max. 3 mešane z vodo, zelenim čajem, aloe vera gelom, mlekom v prahu, limono, medom, jogurtom...poljubno.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#13578 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6841 posts

Posted 07 August 2009 - 01:01 PM

QUOTE(Sarah @ 6. 8. 2009 - 18:01) View Post

Upajmo, zdej si rihtam inštrukcije sam je težko dobit koga ki obvlada matematiko + poslovno matematiko + statistiko. Bomo vidli no. Sam september bi hitro tukaj..

sleep.gif

Bi bila potencialen kandidat, če se ne bi že vsega pozabla laugh.gif . Meni je tudi matematika vedno bila najtaljubši predmet, ampak na faksu wacko.gif Predvsem zaradi izjemnih predavalskih sposobnosti profesorjev ter njihove bujne domišlije pri sestavljanju izpitov.

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#13579 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 07 August 2009 - 01:04 PM

jedla sm na omv črpalki od marcheja najboljši vegi senvič predn sm šla na morje cry.gif cry.gif cry.gif
oops.gif
ful dobr polnozrnat kruh, nobene nepotrebne navlake ni blo noter, pa fuuul dobra kombinacija zelenjave.

torej- kje je najbližje mestu kaka omv črpalka??

hvala
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#13580 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 07 August 2009 - 01:05 PM

QUOTE(Podgana @ 7. 8. 2009 - 11:49) View Post

Kako masko? To ni maska, ampak tekočina za po nogah špricat laugh.gif Za masko za na obraz pa uporabiš max. 3 mešane z vodo, zelenim čajem, aloe vera gelom, mlekom v prahu, limono, medom, jogurtom...poljubno.

fucking šit, vse mi je izpuhtel iz glave. Pismo, kake blesave mam. 70% alkohol na obraz huh.gif wacko.gif . Včer sem dala dva šumeča pa vodo na faco in se mi je zdel ok. Mam aloe vera gel doma, bom s tem za obraz enkrat namešala.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users