Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36405 replies to this topic

#13441 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 22 July 2009 - 07:04 PM

Zanima me, npr. pri mačkah ali psih, ki imajo ponavadi več mladičev; kako so si ti med sabo gensko podobni?

Pa še nekaj. Mislim, da so kot kakšna veriga povezani, ampak a je samo pri "prvem" popkovina še naprej povezana, al isto pri "zadnjem" in so sklenjeni?

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#13442 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 22 July 2009 - 08:28 PM

Meni logika pravi, da morajo bit vsi povezani s popkovnico, saj skoznjo dobivajo hranila od matere.

Sem zdej šla atija vprašat in je tko, da če je več otrok ali mladičev, je pač več popkovnic in vsak dobi svojo.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#13443 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 22 July 2009 - 08:42 PM

Mater, more bit situacija znotrej kot ozadje kakega Hi-Fi sistema.
  • 0

#13444 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 22 July 2009 - 09:44 PM

V mislih sem imela ta dva primera: Pa dodala še tretjega. A je kšna od slik prava?

IPB Image

IPB Image

IPB Image
  • 0

#13445 Ewa

Ewa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1866 posts

Posted 22 July 2009 - 10:06 PM

zadnji pomojem

tudi Dilema je tako rekla mislim da: 'je pač več popkovnic in vsak dobi svojo'
  • 0

#13446 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 22 July 2009 - 10:22 PM

Definitivno zadnja.

Tistega vprašanja o genetiki pa ne razumem najbolje. Pač vsak mladič pol kromosomov podeduje po materi, pol pa po očetu, ampak vsaj pač malo drugače, niso kloni, to hočem povedat.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#13447 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 23 July 2009 - 06:42 AM

zadnja je pravilna. Vsak mladič ima svojo popkovino. Potem je pa še tako - če so enojajčni imajo eno posteljico, če niso enojajčni, ima vsak svojo posteljico. V vsakem primeru pa ima vsak svojo popkovino.
  • 0

#13448 sajk

sajk

Nebodigatreba :)

• Root Admin
  • PipPipPipPipPip
  • 5398 posts
  • Interests:Motorizem, fitness, tek, strelstvo, čedne forumašice :D itd.

Posted 23 July 2009 - 07:09 AM

QUOTE(Plain Jane @ 22. 7. 2009 - 16:01) View Post

Tlele računam predvsem na sajka pa se mi ga ne da kliknt na msnju. laugh.gif Al pa če kdo drug tud ve, bi bila zelo hvaležna. Namreč, na blackberryu imam aplikacijo Facebook in vedno ko dobim kej novega se mi tud na telefonu izpiše. Problem je v tem, da vse DVOJNO! verymad.gif Popizdila bom, pač na svojmu mejlu dobim normalno en mejl, na telefonu se mi pa izpišeta dva. Skratka, na blackberrya dobivam dvojne mejle (jaz se vedno tako zapletam k moram kej tehničnega opisat laugh.gif ) in me ful moti in ne vem kako se tega znebit. cry.gif

A je dejansko dvojno ali samo vidiš na dveh koncih? Z novo FB aplikacijo vidiš dogodek s FB tudi med maili, ampak če ga tam odpreš, ti zvezdica, ki označuje nove traparije, zgine na obeh koncih.
Če tega nimaš, pa predlagam, da FB aplikacijo nadgradiš, so jo precej posodobili.
  • 0

#13449 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 23 July 2009 - 07:23 AM

Če mam vklopljeno FB aplikacijo vidim samo na FB aplikaciji, ne v unmu pisemčku za mejle. In ko enega odprem mi še vedno kaže, da je drugi neodprt, čeprav zvezdice ni več. Nazadnje ko sem nadgradila BB (pač new software pa ta crap, sem dala avtomatsko vse agree, yes yes, na koncu sem mela tak telefon kot sem ga prvič prižgala. mad.gif )
  • 0

#13450 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 23 July 2009 - 09:46 AM

Hvala wink.gif
  • 0

#13451 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 23 July 2009 - 10:55 AM

Mene zanima kje se da evre v kune zamenat. A to samo v menjalnicah, a v bankah tud, a še kje drugje?
Tnx.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#13452 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14561 posts

Posted 23 July 2009 - 11:04 AM

pošta še
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#13453 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 23 July 2009 - 11:28 AM

Punce, popkovina in popkovnica sta dve različni stvari in omenjenje popkovine tle ni pravilno - tukaj smo govorile o popkovnici. Popkovina pa je neka zdrizasta snov, ki obdaja žile v popkovnici.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#13454 Melaina

Melaina

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 258 posts

Posted 23 July 2009 - 11:36 AM

kako v corel drawu spremenim črnobelo fotko v črnordečo?

edit: mi je že uspelo hooray.gif
  • 0

#13455 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 23 July 2009 - 02:03 PM

Dilema, to je sicer res, malo ljudi pa to zares ve. Zmotno večina ljudi popkovnici pravi popkovina, za pravi pomen besede "popkovina" pa sploh ne ve.
Menim pa, da smo Mladoletni razjasnile dilemo, ki se je porajala v njenem vprašanju wink.gif

• 0

#13456 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 23 July 2009 - 02:18 PM

Vbistvu ne oops.gif . Sej razumem, da mate prav, sam je P reku, da so bli zarodki pri miškah tko povezani, kot na prvi ali drugi sliki, ko jih je vidu hmm.gif .
  • 0

#13457 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 23 July 2009 - 06:44 PM

Ej veš kaj, pomoje so ble te popkovnice samo prepletene med sabo, jaz ne verjamemm da je to možno. Mogoče je pri kakih parazitskih nepopolno razvitih zarodkih.

Ker poglej - če gre popkovnica najprej čez en zarodek, pa nato še čez enega pa še čez enega, vsak nasledni dobi manj hranilnih snovi (ker jih nekaj izčrpa že tisti pred njim), pa več "dreka".
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#13458 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 23 July 2009 - 06:47 PM

Sem mu ravn to rekla. Eh, mogoče je pa narobe vidu, k so bli že zarodki mejčkeni čez pol širine ženskega palca.
  • 0

#13459 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20095 posts

Posted 23 July 2009 - 08:54 PM

Zna kera pravilno brusit nože z usnjem?

Se da moško brivsko peno tud na suho kožo komot, ane? Ne tko k pr ženski ponavad ... hmm.gif
  • 0

#13460 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 23 July 2009 - 09:29 PM

Mladoletna, če bi bilo tako, bi imeli vsi po 2 popka - enega na trebuhu in enega na hrbtu...pa temu ni tako smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users