Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila

• Please log in to reply
1525 replies to this topic

#1321 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 August 2014 - 10:00 AM

Ja, pac lahka je za prebrat, nima pa lahkotne teme.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#1322 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 18 August 2014 - 07:46 AM

Še ena fantastična knjiga o Highlanderjih ... Tujka!!!

Toplo priporočam ljubiteljem zgodovine in romantike!

Zelo dobri opisi  pokrajine, ljudi, običajev in na splošno njihovega življenja skozi oči sodobnejšega človeka.

Istočasno pa tudi prikaz krutosti in realnosti tega obdobja, ki me noče nehat preganjat.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#1323 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 09 September 2014 - 01:28 PM

Je že kdo bral Breathless Trilogy od Maye Banks? ... ravno berem prvo knjigo (Strast) in je prijetno žgečkljiva.

Besedni zaklad je bolj na ravni Odtenkov, ampak mene to ni nikoli motilo pri prebiranju takih knjig.

• 0

Put A Kilt On It!

#1324 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19146 posts

Posted 21 September 2014 - 08:34 PM

pnn-fatimi.jpg

Kakšna ti je? Meni je ful težka bla in kruta, sem jo nehala brat. Jo imamo doma, tako da se je mogoče kdaj spet lotim.

• 0

#1325 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 21 September 2014 - 09:28 PM

Sem še na začetku, tako da težko kaj rečem. Prvi vtisi so, da vsekakor ni plažno branje, in da bo treba kar pozorno brat zadevo. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1326 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 17 December 2014 - 03:36 PM

nikoli-tvoja-zepna-knjiga.jpg

Odlična ljubezenska zgodba, ki pa jo za moje pojme kazi oznaka "najbolj seksi roman leta", saj jaz knjige nikakor nisem doživela tako.

Je super road trip dveh mladostnikov, ki sta na začetku knjige "izgubljena", se slučajno srečata na poti in pomagata en drugemu se soočat z življenjem, preteklostjo in prihodnostjo. 

Poglavja so zanimivo napisana, saj se izmenjuje njena in njegova pripoved njune skupne zgodbe.

Med branjem sem prav videla, kako dober film bi lahko nastal po tej zgodbi.

• 0

Put A Kilt On It!

#1327 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 January 2015 - 06:51 PM

jye-978961.jpg

A je za kaj? 

• 0

#1328 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 18 January 2015 - 10:37 PM

Komaj sem začela, tako da zaenkrat težko povem kaj konkretnega. Namen knjige naj bi bil pogledati na dogodke z druge prspektive in se osredotoča na vprašanja zakaj je bil kot tarča napada izbran prav on. Ali je bilo morebiti krivo njegovo nagibanje k preureditvi monarhije, poroka z neplemkinjo, ipd.

• 0

[Napoleon]

#1329 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 18 January 2015 - 11:13 PM

Hvala. :)

• 0

#1330 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 January 2015 - 04:38 AM

25+ of the most majestic libraries in the world :)

• 1
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1331 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 22 January 2015 - 12:44 PM

Tasika kako se ti zdi?

Jaz pa Diana Gabaldon:Tujka. Kar paše po dolgem času se spravit na en roman pa odklopit.

Po dveh poglavjih sem šla drugo knjigo brat, ker sem jo v roke trenutno vzela za razjasnitev nekaterih zadev za izpit. Zaenkrat mi ni preveč všeč. Potrebno je precej pozorno branje saj opisuje stanje na dvoru, odnos med Francom Jožefom in Ferdinandom, ustvarjanje t.i. belvederskega kroga, različne ideje o trializmu itn. Se mi zdi da je treba nekaj osnovnega poznavanja zadeve in koncentracije, saj se drugače hitro izgubiš v poplavi informacij. 

monni kaj ti študiraš? Sem videla da brala nekaj o Egiptu? :)

• 0

[Napoleon]

#1332 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 January 2015 - 12:49 PM

Sem vedela da bo Coimbra na lestvici! :)

• 0
Viens, reste ici!

#1333 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 January 2015 - 07:30 PM

Ene so res veličastne!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1334 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 22 January 2015 - 07:33 PM

V to sem se hodila učit v Parizu :)

amazing-libraries-8__880.jpg

• 0
Viens, reste ici!

#1335 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 January 2015 - 09:02 PM

Krasna! ^.^

• 0

#1336 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 26 January 2015 - 08:32 PM

Po dveh poglavjih sem šla drugo knjigo brat, ker sem jo v roke trenutno vzela za razjasnitev nekaterih zadev za izpit. Zaenkrat mi ni preveč všeč. Potrebno je precej pozorno branje saj opisuje stanje na dvoru, odnos med Francom Jožefom in Ferdinandom, ustvarjanje t.i. belvederskega kroga, različne ideje o trializmu itn. Se mi zdi da je treba nekaj osnovnega poznavanja zadeve in koncentracije, saj se drugače hitro izgubiš v poplavi informacij. 

monni kaj ti študiraš? Sem videla da brala nekaj o Egiptu? :)

Aha hvala. Enkrat sem jo samo na hitro prelistala v knjigarni .Deluje obetavno, ni pa ravno lahkotna knjiga.Predvsem to me je zanimalo.Torej,da ne navaja samo nekih dejstev in spletk npr.kdo je bil čigav ljubimec in tako...čeprav je včasih tudi to zanimivo . ;) Pri parih bolj novo izdanih knjigah z zgodovinsko tematiko sem dobila občutek,  kot da bi že skoraj brala zgodovinsko tabloidno revijo.

Jaz sem pa na umetnostni zgodovini, me pa tudi zgodovina na splošno precej zanima.

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#1337 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25901 posts

Posted 26 January 2015 - 08:52 PM

V to sem se hodila učit v Parizu :)

amazing-libraries-8__880.jpg

Wow!

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1338 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 26 January 2015 - 10:32 PM

Aha hvala. Enkrat sem jo samo na hitro prelistala v knjigarni .Deluje obetavno, ni pa ravno lahkotna knjiga.Predvsem to me je zanimalo.Torej,da ne navaja samo nekih dejstev in spletk npr.kdo je bil čigav ljubimec in tako...čeprav je včasih tudi to zanimivo . ;) Pri parih bolj novo izdanih knjigah z zgodovinsko tematiko sem dobila občutek,  kot da bi že skoraj brala zgodovinsko tabloidno revijo.

Jaz sem pa na umetnostni zgodovini, me pa tudi zgodovina na splošno precej zanima.

Bi rekla da je tukaj vsega po malo, saj je eno poglavje namenjeno poroki Franca s Sofijo, ki dvoru ni bila po godu. ;)

• 0

[Napoleon]

#1339 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 07 February 2015 - 04:42 PM

Je katera brala pozna kakšno dobro knjigo o verah in raznih verskih skupnosti/ločinah? 

• 0

[Napoleon]

#1340 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 13 February 2015 - 06:58 PM

Jaz pa:  ^_^ po dolgem času ena res dobra knjiga, pure pleasure.

img_2616.jpg

^ Ooo, res je lepa, edino pri razpletu sem jaz cisto popi**ila, ker je Fusun dokoncno dokazala, da je otrocja sebicnica, bah.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users