SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 09 August 2014 - 10:00 AM
Posted 18 August 2014 - 07:46 AM
Še ena fantastična knjiga o Highlanderjih ... Tujka!!!
Toplo priporočam ljubiteljem zgodovine in romantike!
Zelo dobri opisi pokrajine, ljudi, običajev in na splošno njihovega življenja skozi oči sodobnejšega človeka.
Istočasno pa tudi prikaz krutosti in realnosti tega obdobja, ki me noče nehat preganjat.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 09 September 2014 - 01:28 PM
Je že kdo bral Breathless Trilogy od Maye Banks? ... ravno berem prvo knjigo (Strast) in je prijetno žgečkljiva.
Besedni zaklad je bolj na ravni Odtenkov, ampak mene to ni nikoli motilo pri prebiranju takih knjig.
Put A Kilt On It!
Posted 21 September 2014 - 09:28 PM
Sem še na začetku, tako da težko kaj rečem. Prvi vtisi so, da vsekakor ni plažno branje, in da bo treba kar pozorno brat zadevo.
[Napoleon]
Posted 17 December 2014 - 03:36 PM
Odlična ljubezenska zgodba, ki pa jo za moje pojme kazi oznaka "najbolj seksi roman leta", saj jaz knjige nikakor nisem doživela tako.
Je super road trip dveh mladostnikov, ki sta na začetku knjige "izgubljena", se slučajno srečata na poti in pomagata en drugemu se soočat z življenjem, preteklostjo in prihodnostjo.
Poglavja so zanimivo napisana, saj se izmenjuje njena in njegova pripoved njune skupne zgodbe.
Med branjem sem prav videla, kako dober film bi lahko nastal po tej zgodbi.
Put A Kilt On It!
Posted 18 January 2015 - 10:37 PM
Komaj sem začela, tako da zaenkrat težko povem kaj konkretnega. Namen knjige naj bi bil pogledati na dogodke z druge prspektive in se osredotoča na vprašanja zakaj je bil kot tarča napada izbran prav on. Ali je bilo morebiti krivo njegovo nagibanje k preureditvi monarhije, poroka z neplemkinjo, ipd.
[Napoleon]
Posted 18 January 2015 - 11:13 PM
Hvala.
Posted 21 January 2015 - 04:38 AM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 22 January 2015 - 12:44 PM
Tasika kako se ti zdi?
Jaz pa Diana Gabaldon:Tujka. Kar paše po dolgem času se spravit na en roman pa odklopit.
Po dveh poglavjih sem šla drugo knjigo brat, ker sem jo v roke trenutno vzela za razjasnitev nekaterih zadev za izpit. Zaenkrat mi ni preveč všeč. Potrebno je precej pozorno branje saj opisuje stanje na dvoru, odnos med Francom Jožefom in Ferdinandom, ustvarjanje t.i. belvederskega kroga, različne ideje o trializmu itn. Se mi zdi da je treba nekaj osnovnega poznavanja zadeve in koncentracije, saj se drugače hitro izgubiš v poplavi informacij.
monni kaj ti študiraš? Sem videla da brala nekaj o Egiptu?
[Napoleon]
Posted 22 January 2015 - 12:49 PM
Posted 22 January 2015 - 07:30 PM
Ene so res veličastne!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 22 January 2015 - 07:33 PM
V to sem se hodila učit v Parizu
Posted 22 January 2015 - 09:02 PM
Krasna! ^.^
Posted 26 January 2015 - 08:32 PM
Po dveh poglavjih sem šla drugo knjigo brat, ker sem jo v roke trenutno vzela za razjasnitev nekaterih zadev za izpit. Zaenkrat mi ni preveč všeč. Potrebno je precej pozorno branje saj opisuje stanje na dvoru, odnos med Francom Jožefom in Ferdinandom, ustvarjanje t.i. belvederskega kroga, različne ideje o trializmu itn. Se mi zdi da je treba nekaj osnovnega poznavanja zadeve in koncentracije, saj se drugače hitro izgubiš v poplavi informacij.
monni kaj ti študiraš? Sem videla da brala nekaj o Egiptu?
Aha hvala. Enkrat sem jo samo na hitro prelistala v knjigarni .Deluje obetavno, ni pa ravno lahkotna knjiga.Predvsem to me je zanimalo.Torej,da ne navaja samo nekih dejstev in spletk npr.kdo je bil čigav ljubimec in tako...čeprav je včasih tudi to zanimivo . Pri parih bolj novo izdanih knjigah z zgodovinsko tematiko sem dobila občutek, kot da bi že skoraj brala zgodovinsko tabloidno revijo.
Jaz sem pa na umetnostni zgodovini, me pa tudi zgodovina na splošno precej zanima.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 26 January 2015 - 08:52 PM
V to sem se hodila učit v Parizu
Wow!
Posted 26 January 2015 - 10:32 PM
Aha hvala. Enkrat sem jo samo na hitro prelistala v knjigarni .Deluje obetavno, ni pa ravno lahkotna knjiga.Predvsem to me je zanimalo.Torej,da ne navaja samo nekih dejstev in spletk npr.kdo je bil čigav ljubimec in tako...čeprav je včasih tudi to zanimivo .
Pri parih bolj novo izdanih knjigah z zgodovinsko tematiko sem dobila občutek, kot da bi že skoraj brala zgodovinsko tabloidno revijo.
Jaz sem pa na umetnostni zgodovini, me pa tudi zgodovina na splošno precej zanima.
Bi rekla da je tukaj vsega po malo, saj je eno poglavje namenjeno poroki Franca s Sofijo, ki dvoru ni bila po godu.
[Napoleon]
Posted 07 February 2015 - 04:42 PM
Je katera brala pozna kakšno dobro knjigo o verah in raznih verskih skupnosti/ločinah?
[Napoleon]
Posted 13 February 2015 - 06:58 PM
Jaz pa:
po dolgem času ena res dobra knjiga, pure pleasure.
^ Ooo, res je lepa, edino pri razpletu sem jaz cisto popi**ila, ker je Fusun dokoncno dokazala, da je otrocja sebicnica, bah.
Pablo Picasso
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users