My point exactly.Policaji so zdaj v slabi poziciji, ker so sami tudi proti Kanglerju, morajo pa ga varovati.
Blog, ki govori o tem: http://policaj.blog....i-in-policisti/
Nekako pa razumem, da ljudje takrat v nas vidijo državo in zato nad nas sproščajo vse frustracije, katere jim je povzročila država – od prekrškov, do lisic mestnega redarstva, preveč odmerjene dohodnine, do tega, da je na vladi opcija, katero niso volili, … v nas vidijo Janšo, Kanglerja, Jankoviča, cerkev,…. če bi imeli policisti priložnost se pogovorit s protestniki, bi ugotovili, da imajo vsi iste težave in se v večini stvari strinjamo. Ne glede na to, da smo premalo plačani, pa ne moremo, res ne moremo dovoliti, da bi določeni huligani, ki izkoristijo legitimne proteste in udeležence, in se skrijejo v množici njih, le-te izkoristili za svoje izživljanje. In ne moremo nastavit svojih teles in življenj, da bi huligani v nas metali kocke, topovske udare, znake in steklenice.
Jaz jih zagovarjam, ker sem videla kdo stoji v prvih vrstah na teh mariborskih protestih. Te ljudi poznam, so stari znanci policije, delajo samo sranje po domače rečeno in tudi policaji so samo ljudje. Ko pa prebiram da je nekdo "šel na sprehod" in so ga s solzivcem pa se samo malo nasmehnem. LOL res!

Čeprav kolikor sem včeraj slišala od samih policistov, ki jih poznam, tudi sami priznavajo, da je bilo ravnanje policije fail... upam, da se bodo iz te lekcije nekaj naučili... Je pa zaskrbljujoče dejstvo, da naj bi bili v Mariboru zbrani policisti iz vse Slovenije in jim je kljub temu ušlo mirenje protestnikov iz vajeti...
V glavnem, stvari niso črnobele, ampak veliko bolj kompleksne... ne policisti, ne protestniki se po mojem mnenju ne morajo prikazovati kot žrtve in po mojem mnenju oboji nosijo krivdo, da so se stvari razpletle kot so se... poleg mariborskega političnega vrha, medijev in seveda Dupleškega kavboja, ki bi lahko vse to preprečil, če bi že prej odstopil... upam, da se zaveda resnosti situacije. Enako tudi upam, da bo vlada končno dojela, da so ljudje nezadovoljni z režimom in političnim vodstvom in da ne bodo trmasto vztrajalo na oblasti...