Jump to content

Photo

Slovenija

• Please log in to reply
1512 replies to this topic

#1321 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 22 August 2022 - 09:20 AM

Aja Podgana, ti si mislila Olimije! Jaz pa pišem o Biotermah, ja.
  • 0

#1322 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 August 2022 - 10:27 AM

Samo tam je samo ta kompleks, okoli pa polja, nimaš kam it, niti ne vem, če je kakšna spreahjalna pot.

A v BioTermah?
Glede sprehajalnih poti ne vem, vem da so pa kolesarske poti. Gor na Gomili je en razgledni stolp z razgledi na okoliške gorice (vinograde), v okolici je enih par turisticnih kmetij, Gajševsko jezero je blizu, v v Križevcih je baje en park doživetij, v Bodkovcih so ribniki, kjer lahko gres na ribolov, v Sakušaku je Puchov muzej (majhen muzej posvečen izumitelju Janezu Puhu/Puchu, ki je izdeloval motorje in avtomobile), v Dornavj je Dornavski dvorec (ampak ga lahko pogledas samo od zunaj, noter ni nic), malce dlje sta Ptuj in Ormož.
  • 0

#1323 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 22 August 2022 - 10:33 AM

Jaz mislim tako, da parkiraš in greš peš. Kolesarili pa smo, ampak ni prav kolesarske poti, je cesta.
  • 0

#1324 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 August 2022 - 10:40 AM

Aja, tega menda ni. Škoda, sem mislila, da je posebej speljana kolesarska. Te ceste sicer niso nekaj prometne, ampak vseeno hitro nabases na kaksnega lokalca, ki njih vozi kot da je na raillyu. :)
Ta regija je res ful slabo turisticno razvita. Kar je po eni strani fajn, pondrugi strani pa je zoprno.

Btw, od Limbuša do Ruš je zdaj lustna kolesarska pot, stran od ceste.
  • 0

#1325 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16981 posts

Posted 22 August 2022 - 11:00 AM

Kalypso, a za rolat bi tudi bilo?

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#1326 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 22 August 2022 - 12:06 PM

Ne vem. Tisti del, na katerega smo peljali mulca, je imel kar mekaj kamenja gor (šlampava košnja).
  • 0

#1327 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 25 September 2022 - 02:29 PM

V Mozirskem gaju trenutno poteka razstava buč:
https://mozirskigaj.com/novice/
  • 0

#1328 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 28 September 2022 - 11:30 AM

Jaz sem poslala povpraševanje za hotel Rogla, je sicer 70€/noč ampak ajd, všeč mi je ker je res veliko za počet z otroki.

Moram do konca leta pokoristiti še vseh 8 dni dopusta kolikor mi jih je ostalo pa gledam da bi naredili vsaj en mini oddih.

Kakšni predlogi kje ste bile ve zadovoljne?
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#1329 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 28 September 2022 - 11:52 AM

Jaz bi prej kot v hotelu Rogla rezervirala nočitev v Termah Zreče, na Roglo pa se zapeljete z avtom na celodnevni izlet. Bo dovolj za vse oglede gori. Zdaj, ko je že toliko mrzlo ne vem če boste toliko na prostem (drugega pa na rogli niti ni za počet) in bi bilo fino, da imate na voljo terme in bazene za kopanje, če greste za več dni. Zreče so potem tudi fajn izhodišče še za ostale kraje v okolici: Slovenjske Konjice, Žička Kartuzija, nenazadnje tudi Celje ni daleč ipd.

• 0

#1330 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 28 September 2022 - 12:17 PM

Mi smo bili na Rogli septembra in smo bli v bundah. Res ni za pocet vec ko za en dan pa dobro se oblecite. Mi smo bli takrat dlje a je bilo mnogo bolj toplo tako da smo potem sli po neki poti, pa nalovrenska, pa sorehod me ddtevesi pa s sankami.....
Pomojem je od belinni predlog boljsi.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#1331 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 28 September 2022 - 12:22 PM

Pa ne vem kolikor sem gledala je to par notranjih bazenov in gremo lahko tja na izlet z avtobusom ki redno vozi in imamo 30% popusta na karte v sklopu paketa.

Meni je ravno to fajn da je veliko zunaj za počet, da gremo v gozd, na tiste sanke, na sprehod

Mogoče pa to raje prišparam za spomladi ko bo bolj toplo
  • 0
Dance...when everything is falling apart, and you have nowhere to go, just turn on the music and let you feelings flow

#1332 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 28 September 2022 - 12:23 PM

Mi smo bili točno pred enim letom, krasno je bilo, za kratke rokave, haha. Ful bi šli ponovno tja, s sestro razmišljava, da gremo drugo leto skupaj. Pot med krošnjami, Lovrenška jezera, sankaška proga, vožnja s sedežnico, raziskovanje neke vasice in prosto gibanje zunaj v naravi, meni je bilo res lepo. 

Pred dvema letoma smo bili v Kranjski tak čas, ampak ja, v glavnem zunaj, se sprehajali, malo pa tudi v bazenih. 

• 0

#1333 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 28 September 2022 - 12:23 PM

Se strinjam. Ne samo, da je mrzlo, tudi megla je lahko ful v tem času.

• 0

#1334 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 28 September 2022 - 12:25 PM

Ja z meglo pa zna biti res neprijetno :/
  • 0

#1335 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 28 September 2022 - 12:32 PM

Je pa ful odvisno,  kakšno je vreme... vem da so eni že avgusta rabili bunde.

Lani je bila res lepa jesen. Konec septembra in še konec oktobra na obali smo bili v kratkih in puloverju čez, če že. 

• 0

#1336 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 28 September 2022 - 12:56 PM

Odloči se kakor želiš, jaz vem, da bi raje imela bazene tam kjer spim. Si ne predstavljam otroke cele razgrete potem iz bazena vlačit na hladno, potem pa celo avtobus čakat in se gor cijazit. Sicer ti najbolj poznaš svojo družino, ampak mojidve bi bruhali kot vidri, če bi se z avtobusom po teh ovinkih gor vozili (no saj jima je tudi v avtu bilo slabo, ko smo se gor peljali) :D Če boste na Rogli prespali, je potem edino kriza, če bo slabo vreme (beri dež, veter- ki je zeloo pogost), ker potem si ne boste imeli kaj za počet.

• 0

#1337 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 28 September 2022 - 02:04 PM

Ste me prepričale :) sem dala zdaj povpraševanje za Histrion v Portorožu mi je všeč ker ima kompleks z morsko vodo, res bi šla nekam drugam kot v terme
  • 0

#1338 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 28 September 2022 - 02:34 PM

Jaz sem poslala povpraševanje za hotel Rogla, je sicer 70€/noč ampak ajd, všeč mi je ker je res veliko za počet z otroki.

A ni to ful poceni za hotel? Ali je na osebo toliko?

Mi bi tudi šli enkrat na Roglo, za dnevni izlet nam je predaleč.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#1339 _Mayckica_

_Mayckica_

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3358 posts

Posted 28 September 2022 - 07:54 PM

Na osebo seveda :)
  • 0

#1340 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 06 October 2022 - 11:50 AM

Gledam apartmaje za konec meseca za 2 nočitvi v Piranu. Kaj si nor, ful je takih, ki stanejo po 200+ eur na noč, pa niso nič posebnega. Pod 100 eur sploh redko kaj dobiš.

Če katera kaj pozna, se priporočam.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users