morettina, welcome to the real world ...

Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo
Posted 06 November 2013 - 01:30 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 06 November 2013 - 02:33 PM
Real world je crapy:(
Ne bi škodovalo malo več ljubezni in empatije:s
Žal mi je, da sem prej sploh kaj komentirala...
Posted 06 November 2013 - 03:46 PM
Jaz sem se pač sprijaznila, da nismo vsi na isti stopnji zavedanja in da nekateri nikoli ne bodo čutili usmiljenja do živali in nikoli ne bodo videli živali kot bitja, enaka nam. Da bodo pač nekateri do konca življenja sodelovali pri holokavstu, ki ga človek izvaja vsako minuto svojega obstoja.
Ampak svet se počasi spreminja in to nam lahko vsem daje upanje, da se bo nekoč tehtnica prevesila in da bo "normalno" prehranjevanje vegansko, na mesojedstvo pa se bo gledalo kot na bolj primitivno obliko prehranjevanja človeka.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 06 November 2013 - 09:33 PM
Žal mi je, da sem prej sploh kaj komentirala...
Zakaj? Zakaj naj bi bili mi tiho, ki se borimo za dobro stvar? Že tako smo v manjšini, in moramo biti mi glas živali.
Se strinjam tudi s tabo, Immortelle. Me pa pogreje, ko vidim neke izgovore, ki so popolnoma nestrokovni, sploh v zadnjem času je porast člankov raznoraznih diletantov in samooklicanih gurujev in nutricistov,
ki delajo več škode kot koristi!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 07 November 2013 - 12:20 AM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 07 November 2013 - 12:47 AM
Moram napisat, preden pozabim. Danes sem zimprovizirala (zelo na hitro, 20 min) bozanske rumove kroglice, ala tista klasika iz mletih piskotov, masla, kakava, ruma in kokosa.
Sestavine so bile od-oka:
skodelica mletih mandljev
3/4 skodelice mletih ovsenih kosmicev
skodelica kokosove moke
par zlic kakava v prahu
pest datljev
1 banana
agavin sirup
rum
voda
Suhe sestavine posebej zmesas, nato mokre in potem dodajas mokre sestavine k suhim, do zeljene konstence - za kroglice mora biti dosti mokra masa. Ful ful ful njami!
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 07 November 2013 - 09:24 PM
Posted 07 November 2013 - 10:23 PM
Posted 08 November 2013 - 09:50 AM
Odpovejte se mlečnim izdelkom, če želite biti zdravi!
Woody <3 Velik človek in odličen igralec. Imamo ga radi.
Bill Clinton je tudi vegan.
Ne kupujte živali, ampak jih posvojite!
Edited by Kinky, 08 November 2013 - 11:09 AM.
Posted 10 November 2013 - 10:30 AM
Še malo drugačen prispevek:
Pevka je veganka, ostali člani pa so vegetarijanci. Lepo, da se tudi v metal vodah sporočilo širi naprej.
<3
Posted 10 November 2013 - 11:17 AM
Predavanje Milana Hervola o presni prehrani, eko pridelavi, zdravju, boleznih in naravnih zakonih v Ljubljani bo v Knjižnici Bežigrad, 26.11. ob 18:00. Predavanju sledi presna pogostitev
http://www.mklj.si/c...ih-milan-hervol
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 11 November 2013 - 12:25 PM
Posted 11 November 2013 - 02:58 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 11 November 2013 - 03:54 PM
Zadnja.
Posted 13 November 2013 - 10:41 PM
After all this time?
Always.
Posted 16 November 2013 - 10:44 AM
Pred nekaj dnevi so razkrili, kaj se dogaja na neki ameriški farmi. Na posnetku so nekaj ur do nekaj dni stari telički.
To NI osamljen primer. Na VSEH farmah za mleko se telički rodijo zgolj zato, da imajo njihove matere polna vimena mleka. Potem se jih je potrebno znebiti, da čim več njihovega mleka ostane ljudem…
Ni lažjega kot kupiti (ali narediti!) sojino, ovseno, riževo, lešnikovo, mandljevo, konopljino ali kakšno drugo rastlinsko mleko - namesto živalskega.
Posted 16 November 2013 - 10:17 PM
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
Posted 16 November 2013 - 10:22 PM
Posted 17 November 2013 - 09:04 PM
"The first rule of being vegan on the internet is: you do not read the comments."
Posted 18 November 2013 - 12:03 PM
Najhuje je, ko ti rečejo, da itak ne moreš nič spremenit, ker tako pač je, naj ne razmišljam in žrem zaradi tega:S Sploh starejša generacija.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users