Jump to content

Photo

Spovednica

• Please log in to reply
19531 replies to this topic

#13361 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28101 posts

Posted 02 November 2009 - 08:12 PM

Hevea, sej vem, kako je to, ampak po mojih izkusnjah mine oz. se sprijaznis, itak nimas druge. smile.gif OK, ce ti menjajo se toliko bolje..

Luci kaj se dogaja? Mislim, ni treba razlagati, ce noces.

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#13362 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 02 November 2009 - 08:30 PM

QUOTE(Sinnaia @ 2. 11. 2009 - 20:00) View Post

Kolonoskopijo misliš?
Jaz bom mogla it na to.

Ja, ker mi je zdravnica že pred leti svetovala ta pregled, pa sem ga odklonila (zaradi strahu). Sedaj pa vidim, da žal ne bo šlo drugače. Ker so se mi krvavitve očitno povečala in stanje se nikakor noče samo od sebe izboljšati. To je pri meni po vsej verjetnosti tudi razlog, da sem skoz slabokrvna, ker tako izgubljam železo.
  • 0

#13363 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 02 November 2009 - 10:16 PM

:/

jz ne vem čist točno kako kolonoskopija poteka, ampak vem, da gre cevka čez rit pač v črevesje...?
k sm bla stara 18, sm prstala v bolnci za 3 dni, in sm dobivala recimo za pol debelega lulčka v rit eno palco tko ene 10x na dan.... pred ene 4 zdravniki, en je not rinu ostali pa gledal ( pač več glav več ve al kaj lol ) in me je tok bolel da se nekak še zjokat nism mogla, čist sm bla preplašena, prou bala sm se vsakič k je sestra pršla in so me odpelal tja nekam in mi to not rinl, pa še vsak pregled je traju ene 5 minut tistga rinjenja gor dol levo desno not vn, muka, ampak sem preživela.
Lih od fanta mami je šla, je rekla da je dokaj neboleče, da edino pol si cel dan pač napihnjen valda k te tok prepumpajo-
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#13364 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 02 November 2009 - 10:25 PM

Jaz malo več vem o tem, posredno.

Stvar je v tem, da te morajo najprej pred samo preiskavo sčistit dreka. biggrin.gif Dobiš galono donata in jo piješ na silo, zato da se potem docela izprazniš na wcju, v vseh smereh, žal. To je zelo neprijeten del celega postopka. Nasvet - s sabo vzamite nek vazelin, da vas ne bo peklo spodaj.

Potem te pregledajo z endoskopom. Mislim da sicer uporabljajo nek lubrikant, a zna bit stvar precej neprijetna zaradi zakrčenih mišic in razdraženega črevesja. Torej - poskusite se čimbolj sprostit, dasiravno ni prijetno.
Zdej koliko in kako boli je odvisno od vsakega posameznika - je pa načeloma tako, da globje ko gredo bolj boli (še zlasti v črevesnih zavojih).

V tolažbo - načeloma tega postopka ni potrebno ponavljat, ker se že prvič navadno dobi dovokj info o tem kaj se dogaja v črevesju, je pa pregled včasih potreben še naknadno za spremljanje napredka.

Rea, pomoje so pri tebi samo preverjali danko, če imaš kake ranice, ali pa bulice, ker za "pravo" kolonoskopijo te morajo prej pripravit z donatom. Pa ni mi jasno zakaj so ti šarili večkrat.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#13365 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27543 posts

Posted 02 November 2009 - 10:32 PM

Pomoj je mela Rea samo črevesno cevko, to dajo zaradi vetrov, od tistih zdravnikov je blo pa verjetno večina študentov... Ampak to sam jaz mislim, ne predstavljam si kaj bi lahko blo druzga.
  • 0

#13366 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 02 November 2009 - 10:33 PM

QUOTE(Braunkopf @ 2. 11. 2009 - 22:25) View Post

Rea, pomoje so pri tebi samo preverjali danko, če imaš kake ranice, ali pa bulice, ker za "pravo" kolonoskopijo te morajo prej pripravit z donatom. Pa ni mi jasno zakaj so ti šarili večkrat.

ma ne, sj jz nism mela kolonoskpije, sma izrazla sm da vem da zna bolet ibr tm dol.

una palca je bla prkloplena na ultrazvok, preverjal so kok mam krvi razlite po trebušni votlini in če se pretaka v kake druge organe, ker se mi je pol litra krvi vsul v trebuh ker mi je žila počla, pa so mogl redno preverjat če se kri vpija nazaj v organe al me morjo operirat, neki tazga tko na grobo.

Uni zdravniki so bli stari oz. normalno stari, od 50+ dalje.

Ja, od M mami je dobila 6 vrečk, mogla je vstat ob 5 zjutri, kolonoskopijo je mela ob 12 in do tkrt je mogla spit 6 litrov vode kjer je vmešala to vrečko.
Vsak liter vode / ena vrečka / na eno uro!
  • 0

#13367 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 November 2009 - 10:33 PM

Ne boli kaj dosti, če poslušaš zdravnika, in te ni sram prdeti pred njimi.
Boli namreč če zadržuješ prdce in ne prdiš.
Itak je pa prdenje takrat samo še zrak in ni bojazni da bi kaj ušlo...
Sta bla letos ata in mama.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#13368 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 02 November 2009 - 10:36 PM

Ni vse samo v vetrovih.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#13369 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27543 posts

Posted 02 November 2009 - 10:44 PM

Auča Rea, vem kaj misliš. Bogica.

Ma boli kolonoskopija zato ker ob razgaljenju nezavedno stisneš tudi te mišice, pa tud zato ker ti je neprijetno. Podobno kot na primer ne moreš kakat kjerkoli, pa če te še tako tišči. Potem pa še refleksno stisneš ko s kolonoskopom ustvarijo pritisk na danko. To nezavedno tok povdarjam zato, ker tudi če si v anesteziji, se te mišice vseeno stikajo. Kolonoskop pa ponavadi namažejo le takoj ob vstavitvi v rektum, se pravi, da preostali del bolj kot ne na suho not tlačijo.
Sama na klonoskopiji nisem bla, sem bla pa velikrat zraven in bi verjetno prosila, da me omamijo, če bi že mogla it. Kakšne so možnosti, da to nardijo sicer ne vem, bi se pa pozanimala.

• 0

#13370 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 02 November 2009 - 11:02 PM

Ok, po vsem tem kr ste napisale, js na to ne grem.
  • 0

#13371 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 November 2009 - 11:36 PM

Jaz poznam ene par ljudi, ki so že šli na kolonoskopijo. Eden jo je prestal brez problema večkrat, eden pa je kar konkretno zašvical poleg. Stvar je v tem, da je že v štartu mučno se praznit - ker dobiš tablete ali pa prašek (lahko tudi klistir v rit) in še jesti nič ne smeš (razen kakšno juho), pa te že to pošteno zdela. Potem poseg je pa itak višek neprijetnosti, a če je treba dati to skos, je treba, ni druge, preprosto se moraš v to psihično prepričati. Koliko zadeva boli, pa je predvsem odvisno od tega, kako zelo imaš zasukano črevesje (pa tudi od tistega, ki ti to dela) - ker boli ob "ovinkih". Kar se pa prdenja tiče - ne prdiš toliko med posegom (ali pa sploh ne), ampak pač kasneje - pa to ne zdaj spet ono fuuul. -)
Kar se pa omamljanja za ta poseg tiče - močno dvomim, da bi koga omamili, ker se mi zdi, da je za ta poseg treba biti "živo" telo, ki se odziva na marsikaj...

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#13372 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 03 November 2009 - 02:36 AM

itak da NE omamjo, lol

juho oz bolj vodeno hrano lahko ješ do nekje 18 zvečer prejšnji dan, potem NIČ več do nekje 12 ko ponavadi naročijo, pred tem pa morš 6 ur pač na vsako uro spit liter tekočine se prav cca 6 L v nekje 5, 6 urah pred kolonskopijo
  • 0

#13373 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27543 posts

Posted 03 November 2009 - 06:05 AM

Ja, na posebno željo tudi to delajo baje. Sej pravim sama nisem bla, zato me to niti ni zanimalo. Otroke do enega 15tega leta pa itak sedirajo pri tem posegu. In ne, ne potrebuje "živega" telesa, ker gledajo sprememe slznice, kravvitve, morebitne polipe, lahko polipe tudi sprotno odstranijo, če jih pač pričakujejo, za to pa itak moraš bit sediran. Poleg tega ti pregledujejo debelo črevo, ki je dovolj široko, da lahko lepo vse pogledajo, seveda če ni dohtar šlampast in ne dela vsega preveč na silo. Sej pravim, sem bla doskrat zraven in sem vidla take in drugačne kolonoskopije (lih vsega itak, da ne).
  • 0

#13374 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 03 November 2009 - 07:02 AM

Ora, kaj točno pa si po poklicu biggrin.gif zdravnica? smile.gif

Jah, jaz ne vem če bi šla, samo če bi imela krvavitve pa to... Ma raje pomojem 100 kolonoskopij kot pa da umrem ker nisem šla na pregled...

• 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#13375 urš

urš

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2731 posts

Posted 03 November 2009 - 09:21 AM

Korenine bom pognala pred računalnikom ohmy.gif
V dveh dneh sem pogledala celo 1 in 2 sezono gossip girl ohmy.gif Čist me je notr potegnla ohmy.gif
  • 0
Od genija do norca nas loči samo en korak. V preteklosti sem pač preveč korakala.

#13376 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4324 posts

Posted 03 November 2009 - 10:18 AM

V tujini kolonoskopije več ne delajo brez anastezije. To sem videla v eni zdravstveni oddaji.
  • 0

#13377 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27543 posts

Posted 03 November 2009 - 02:10 PM

QUOTE(Sally @ 3. 11. 2009 - 7:02) View Post

Ora, kaj točno pa si po poklicu biggrin.gif zdravnica? smile.gif

Jah, jaz ne vem če bi šla, samo če bi imela krvavitve pa to... Ma raje pomojem 100 kolonoskopij kot pa da umrem ker nisem šla na pregled...

A me zezaš? Nisem in nebi želela bit smile.gif , sem medicinska sestra in to zelo radovedna wink.gif

Kolonoskopij bi moral več delat, če mene vprašate. Sicer po novem, mislim, da so obvezne za ljudi po 6o. letu, če se ne motim. Tako, da tiste, ki so vam svetoval, da greste, prosim pejte. Sama mam stalno neke krvavitve in iz tega se lahko skozi leta marsikaj izcimi, ampak je moje zdravnice že dve leti ni, drugi me pa nočejo dat na noben pregled, niti krvi. Tako, da sem sam srečna, da pride po novem letu moja dohtarca nazaj.

• 0

#13378 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 03 November 2009 - 02:22 PM

Mene ste tud kr precej presrale zdej s tem. Sam jz pač vem, da morm to čez dat, pa če ne bo nič bolel al pa ful. Bolš to, k da mi čez pol leta, leto ugotovijo da mam nevemkaj na črevesju, pa da bo potrebna kakšna operacija al whatever. Da ne omenjam, kako zelo neprijetna je ta moja zaprtost- hočem na pregled že zato, da bom vedela, če leži vzrok kje v črevesju. Da se lahko pol stvar popravi ane. Me je pa mal strah, ja. Ampak če je treba, je strah pač irelavanten.
  • 0

#13379 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18673 posts

Posted 03 November 2009 - 07:20 PM

Pojedla sem 6 palačink z nutello blush2.gif Če so ble pa tok rahle pa dobre da sem jih kar goltala whistling.gif njam.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#13380 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27610 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 November 2009 - 09:20 PM

Beat my record - 12. cool.gif Fak, ej, kako sem ogabna.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users