Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36405 replies to this topic

#13241 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26385 posts

Posted 03 July 2009 - 08:02 AM

Našla! laugh.gif

Ob pristopu k Svetu Evrope je Slovenija sprejela deklaracijo o spoštovanju temeljnih konvencij Sveta Evrope ( http://www.coe.si/sl...in_sodelovanje/ )
Zavedajoč se velikega pomena, ki ga ima Svet Evrope za krepitev sodelovanja in sožitja med evropskimi državami in upoštevaje dejstvo, da Svet Evrope daje poseben poudarek ohranjanju in nadaljnjemu uresničevanju človekovih pravic in temeljnih svoboščin, kot načinu, s katerim je mogoče doseči ta cilj;

Upoštevaje dejstvo, da je Svet Evrope sprejel vrsto konvencij o varstvu človekovih pravic, ki so danes sestavni del ureditve sodobne demokratične Evrope, predstavljajo splošno priznana načela evropske civilizacije in dopolnjujejo siceršnjo globalno ureditev na tem področju, kot je vsebovana v Splošni deklaraciji o človekovih pravicah ter obeh mednarodnih paktih z dodatnimi protokoli, sprejetih v okviru Organizacije združenih narodov in ki so že sestavni del veljavnih predpisov Republike Slovenije;

Zavedajoč se določil, da so konvencije Sveta Evrope o človekovih pravicah odprte za pristop le državam, ki dejansko zagotavljajo uresničevanje z njimi priznanih človekovih pravic;

Z ugotovitvijo, da je bil z uvedbo večstrankarske parlamentarne demokracije v Republiki Sloveniji napravljen bistven korak v smeri spoštovanja in uresničevanja temeljnih človekovih pravic in svoboščin, kot jih vsebujejo konvencije Sveta Evrope, Skupščina Republike Slovenije izraža prepričanje, da so v Republiki Sloveniji dejansko izpolnjeni pogoji, ki jih za države članice postavljajo konvencije Sveta Evrope, med katerimi poudarjamo zlasti Konvencijo o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin in pripadajoče protokole ter deklaracije.

Skupščina Republike Slovenije

izraža željo,

da Republika Slovenija postane enakopravna članica Sveta Evrope in obenem

izjavlja,

da bo v svoji notranji ureditvi dosledno spoštovala standarde, ki jih opredeljujejo konvencije Sveta Evrope.

* Objavljeno v Uradnem listu RS-stari, št. 45-2132/1990, stran 2058

(datum objave: 14.12.1990, veljavnost: od 14.12.1990)
  • 0

#13242 SiQsI

SiQsI

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 916 posts

Posted 03 July 2009 - 11:12 AM

Anček ti si carica! thumbup.gif hvaaaaalaaaaaaaa!!!
  • 0
Biti to kar smo, in postati to, kar smo zmožni postati, to je edini cilj življenja.

#13243 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30528 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 03 July 2009 - 08:46 PM

mene je danes ponoči tok krč prijel v nogo, da sem se solzna zbudila. sad.gif pol dneva sem nekaj napol šepala, pa še zdaj se mi čuti v nogi, da ni vse ok. pa me zanima, kaj je najbolje v takem primeru narest (da me krč prime, ne da se solzna zbudim smile.gif) - nekateri pravijo, da je treba mesto krča 'preboksat', dokler ne popusti, mami mi je pa danes rekla, da je treba raztegovat nogo pa na trdo podlago stopit.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#13244 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 03 July 2009 - 09:56 PM

Meni se je to tudi parkrat ponoči zgodilo in me je tako bolelo, da sem se histerično s pestjo mlatila po nogi in je pomagalo. laugh.gif
Enkrat me je tak fejst zagrabilo, da sem se začela ful jokat ko nora in sem še fanta zbudila in me je še on cel besen mlatil, LOL.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#13245 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 03 July 2009 - 09:56 PM

Vsakomur pomaga nekaj drugega, definitvno je pa najbolj stopalo raztegnit kar se da, pa potem še tekom dneva. Pomaga tudi če mesto krča iber pač pritisneš, zmasiraš, boksala pa še nisem, tako da težje svetujem.
Bojda pomagajo tudi magnezijeve teblete (šumeče), meni sicer niso.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#13246 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 03 July 2009 - 10:02 PM

Kam v nogo te je prijel? Stegno, meca, stopalo? Mene precejkrat prime zjutraj ko se raztegnem. Ponavadi najprej v eno nato med premetavanjem pa se v drugo. :/

Preventiva naj bi bila dobra hidracija in magnezijeve tablete. Kurativa je pa izteg misice. Ampak za vsako misico imam jaz svojo vajo.
  • 0

#13247 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28059 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 July 2009 - 11:20 PM

Ko smo že pri krčih, mene vedno, ko zvečer pijem alkohol, med spanjem zgrabi pošasten krč v mečo (? a je to pravilno sklanjano?), zakaj?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#13248 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 03 July 2009 - 11:26 PM

Meča so množinski samostalnik, enako kot hlače, sani, škarje, drva, itd. Tako da vedno rečeš, da te je zgrabil krč v mečih, četudi te zagrabi krč samo v eno.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#13249 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28059 posts

Posted 03 July 2009 - 11:33 PM

Se mi je zdelo, da mečo malo čudno zveni. danke
  • 0
Pablo Picasso

#13250 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 04 July 2009 - 10:19 AM

Alkohol je diuretik. Verjetno si bila dehidrirana, vec vode pij.
  • 0

#13251 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 04 July 2009 - 10:20 AM

Ja Coco, men se tud to dogaja, pa fulim, ki jih poznam tud. Ampak res nevem zakaj.
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#13252 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 04 July 2009 - 10:26 AM

A katera ve koliko stane tale zadeva od artdeco, make up base (ne eyesahdow base), vsaj približno?

http://www.artdeco.d...ce/face-special
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#13253 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30528 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 04 July 2009 - 11:11 AM

thx za nasvete. wink.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#13254 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28059 posts

Posted 04 July 2009 - 01:27 PM

QUOTE(Piquet @ 4. 7. 2009 - 11:19) View Post

Alkohol je diuretik. Verjetno si bila dehidrirana, vec vode pij.

Ma ne, sej pol tik pred spanjem spijem vsaj pol litra vode. Al moram še več al kaj? blink.gif
  • 0
Pablo Picasso

#13255 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 04 July 2009 - 02:58 PM

Pomagajo magnezijeve šumeče tablete, tako kot je bilo že rečeno. Npr js glih mleka potem ne bi pila takoj po krču, ker je v mleku kalcij, ta pa je potreben za krčenje mišic.
Kalcij in magnezij ravno kontra delujeta.

Mene velikokrat prime v stopalu, pa si rategnem stopalo- prste potisnem k sebi, tako da jih raztegnem... Če te zagrabi v stegno, bi se js tudi raztegnila- počasi bi se prevalila na trebuh v postelji in počasi potisnila stopalo k rit, da raztegneš mišico itd.

Coco, če si ga pila, si ga pomoje kej žurala pa to in si se velik potila. Ker je alkohol diuretik si tako izgubila še več elektrolitov. Navadna voda ti ne bo pomagala toliko, ker moraš nadomestit elektrolite. Če pogosto opaziš krče po pitju alkohola je najbolje, da si pred spanjem raztopiš tableto z magnezijem.

Drugače pa se lahko krčem izogneš tudi tako, da ješ hrano kjer je veliko Mg- lešniki, orehi, sojina moka, polnozrnati kruh, piščanec itd itd...
  • 0

#13256 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 04 July 2009 - 03:30 PM

Meni pa raztegovanje nič ne pomaga, čisto nič. Samo še bolj se mi vse skupi zaskoči, pa tudi včasih me tako zelo boli, da na raztegovanje niti pomislit ne morem.

Jaz sem še vedno za mlatenje s pestmi, LOL. Se pa strinjam z Braunkopf, da očitno vsakomur pomaga nekaj drugega ...
  • 0

#13257 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6841 posts

Posted 04 July 2009 - 03:55 PM

Jaz imam tudi težave s krči (saj vem da je to značilno za nosečnice), pa ne smem MG-ja pit.
Tudi nevem kok bi mi to raztegovanje pomagalo, ponavadi me ponoči grabijo. če sem bila čez dan ful aktivna. Edino kar vem, da ne smem ponoči/proti jutru noge nategovat.
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#13258 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 04 July 2009 - 06:18 PM

Raztegovanje bi moralo sicer skoraj vedno pomagati. Sem ilutriral moji raztegovalni vaji, fear my leet paint skillz.

IPB Image Stegno

IPB Image Meca
  • 0

#13259 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 04 July 2009 - 07:12 PM

A se da kje po netu gledat Kanal A v živo?
  • 0

#13260 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18964 posts

Posted 04 July 2009 - 07:16 PM

Zihr hočš gledat ledeno dobo tongue.gif Drugač pa nevem, sori..
  • 0

After all this time?

Always.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users