Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike
Posted 10 May 2011 - 01:09 PM

---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 10 May 2011 - 09:11 PM
Posted 10 May 2011 - 09:43 PM
JOJ DODOLE pa obožujem, sem jih pa prvič jedla pred pol leta v Moravcih.

Mene pa zanima, če je OK ta restavracija: http://www.restavrac...i/?q=sl/node/18
Bi peljala fanta za RD tja jest.
Men je sicer kar dobro, ampak če si fan indijske hrane, ne pričakuj, da jo boš tam dobila.

Mater, ful me matrajo šumniki. Že vse napišem, pa moram potem brisati in jih vstavljati...

Posted 11 May 2011 - 06:09 AM
Se ne spomnim kaj točno sem jedla, sem jim pa zamerila bled okus manga v mango lassiju. Malo jih imam na sumu, da za skoraj vsako stvar uporabijo isto začimbno mešanico(to so do vrhunca prignali v Vegedromu

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 12 May 2011 - 06:50 PM
Gruzijska je moj naslednji projekt:).
Sem peljala danes fanta za RD.

Naslov: v Ljubljani, na Hacquetovi v Župančičevi jami, 50 m od Mobitelove stavbe na Vilharjevi
ZLATO RUNO, GRUZIJSKA RESTAVRACIJA
Torej, po priporočilu prijateljev sem se danes odpravila v to restavracijo.
Najprej en minus glede lokacije: malo težko je najti parkirni prostor.

Restavracija ima prostore spodaj in zgoraj, midva sva bila spodaj; mize nisva rezervirala, to se mi ni zdelo potrebno, ker je pač bilo sredi dneva, in med tednom. Sprejel naju je ZELO prijazen (a ne vsiljiv) možakar, ki naju je popeljal do mize.
Jaz sem si naročila 1 dcl polsuheha odličnega (a precej močnega) gruzijskega vina (3 evre), fant Union (2,20 evra).
Za predjed sva vzela neke vrste pito (podobno kot sirni burek ampak BOLJŠE), na vrhu je bil domač sir (skuta), in jajce. Cena je kar visoka, saj porcija ni ogromna (6 evrov).
Zraven sva jedla solato z orehovim prelivom - zopet - majhna porcija. Ampak po drugi strani dovolj - saj je vendar šlo za predjed.
Za glavno jed sva vzela: jaz piščanca na nabodalu (od novembra nisem jedla mesa, danes mi je pa takoooooo zadišalo, in se seveda nisem upirala) - dobro. Ko sem pojedla, me vpraša natakar, če mi je bilo slučajno preveč pikantno - jaz pa

Fant je pa jedel svijino s krompirjem - tudi zelo okusno.
Za konec pa še sladica, vsak je jedel svojo, jaz sem vzela nekaj z listnatim testom in vanilijevo kremo, fant pa listnato testo, med in čokolada (zelo poceni - en kos je en evro).
Na koncu je račun bil 31 evrov, najedla sva se dobro, nisva pa bila nažrta.
Priporočam. Na internetu sem tudi prebrala, da baje možakar nakupuje vse sestavine pri lokalnih kmetih, in da je vse sveže.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 13 May 2011 - 02:19 AM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 13 May 2011 - 08:38 AM
Posted 13 May 2011 - 08:47 AM
Posted 13 May 2011 - 09:50 AM

Posted 13 May 2011 - 09:52 AM

Posted 13 May 2011 - 09:55 AM
Posted 13 May 2011 - 10:05 AM
ej, lej, tko sem prebrala, zakaj bi drugače pisali kot je res pa ne vem
ampak pač tudi kuharja sta z indije, sestavine pripeljejo z avionom na vsake toliko
Posted 13 May 2011 - 10:08 AM
Posted 13 May 2011 - 10:16 AM
zakaj bi drugače pisali kot je res pa ne vem
Zato, da nardijo dober vtis in čimveč prodajo?

Ampak zdaj že kompliciram. Ančka me bo spet kregala.

Posted 13 May 2011 - 10:21 AM

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 22 May 2011 - 08:43 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 23 May 2011 - 03:18 PM
Gostilna Rajh v MS. Dvomim, da bi kak gurman tukaj lahko bil razočaran, razen, če si ne bi naročil
nečesa, česar itak izrazito ne mara. Hrana je izjemno okusna, porcije so manjše (kot se za tovrstne
restavracije spodobi), vse je tudi izjemno privlačno za oko.
Postrežba na nivoju (seveda ni prostora za kakšno zdolgočaseno študentarijo, ki nima pojma o ničemer),
profesionalna, resna, znajo svetovati. Za vegetarijance je morda restavracija manj interestantna. Ali pa tudi
ne, hm.
Cene so višje - upravičeno.
Prilagam sliko sladice.

<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
Posted 23 May 2011 - 05:12 PM
torej, za solato in šnito kruha sem dala 7€ (10 centov sem pustila) pa mi solata ni bila vredna tega denarja. ni bila slaba, prej full brezvezna. meni je predrago za to, kar/kolikor ponujajo, ne bom šla več.
vzela sem solato z avokadom, ki vsebuje razno listnato solato, špinačo, avokado, češnjevce, črne olive, razna semena. velik minus mi je tut to, da mi je solato začinila z olivnim oljem iz Mercatorja, medtem, ko naj bi se ponašali z ne vem kakšnim kewl istrskim olivnim oljem, ki ga nudijo za kupit kot darilo. brezveze.
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 23 May 2011 - 09:12 PM

Tista japonska restavracija v Supernovi, ki ima tekoči trak in je na princip all you can eat for 10€, a je kakšen urnik, mislim je kaka omejitev kdaj to velja in kdaj ne?
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users