Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1301 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 May 2011 - 01:09 PM

Hvala tudi tebi PJ, mogoče ga bom peljala kam drugam. V Gruzijsko, mogoče. smile.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1302 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 May 2011 - 09:11 PM

Gruzijska je moj naslednji projekt:).
  • 0

• Guests

Posted 10 May 2011 - 09:43 PM

QUOTE(Kinky @ 10. 5. 2011 - 11:02) View Post

JOJ DODOLE pa obožujem, sem jih pa prvič jedla pred pol leta v Moravcih. thumbup.gif
Mene pa zanima, če je OK ta restavracija: http://www.restavrac...i/?q=sl/node/18
Bi peljala fanta za RD tja jest.

Men je sicer kar dobro, ampak če si fan indijske hrane, ne pričakuj, da jo boš tam dobila. smile.gif Jaz dosti kuham indijske stvari, pa moram reči, da doma boljše skuham, kot tam. Taka... poslovenjena indijska hrana je. Ce to vzameš v zakup, je pa vredu, kar dobro. (cvetača+krompir sta kul, recimo)

Mater, ful me matrajo šumniki. Že vse napišem, pa moram potem brisati in jih vstavljati... cry.gif smile.gif

• 0

#1304 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 11 May 2011 - 06:09 AM

Meni tudi Namaste ni prepričala. Ni slabo, ampak glede na cene bi morala biti boljša.
Se ne spomnim kaj točno sem jedla, sem jim pa zamerila bled okus manga v mango lassiju. Malo jih imam na sumu, da za skoraj vsako stvar uporabijo isto začimbno mešanico(to so do vrhunca prignali v Vegedromu down.gif )

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1305 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 12 May 2011 - 06:50 PM

QUOTE(Sinnaia @ 10. 5. 2011 - 22:11) View Post

Gruzijska je moj naslednji projekt:).

Sem peljala danes fanta za RD. smile.gif Poročam:

Naslov: v Ljubljani, na Hacquetovi v Župančičevi jami, 50 m od Mobitelove stavbe na Vilharjevi

ZLATO RUNO, GRUZIJSKA RESTAVRACIJA

Torej, po priporočilu prijateljev sem se danes odpravila v to restavracijo.

Najprej en minus glede lokacije: malo težko je najti parkirni prostor. down.gif A vseeno naj vas to ne odvrne od odhoda tja.

Restavracija ima prostore spodaj in zgoraj, midva sva bila spodaj; mize nisva rezervirala, to se mi ni zdelo potrebno, ker je pač bilo sredi dneva, in med tednom. Sprejel naju je ZELO prijazen (a ne vsiljiv) možakar, ki naju je popeljal do mize.

Jaz sem si naročila 1 dcl polsuheha odličnega (a precej močnega) gruzijskega vina (3 evre), fant Union (2,20 evra).

Za predjed sva vzela neke vrste pito (podobno kot sirni burek ampak BOLJŠE), na vrhu je bil domač sir (skuta), in jajce. Cena je kar visoka, saj porcija ni ogromna (6 evrov).

Zraven sva jedla solato z orehovim prelivom - zopet - majhna porcija. Ampak po drugi strani dovolj - saj je vendar šlo za predjed.

Za glavno jed sva vzela: jaz piščanca na nabodalu (od novembra nisem jedla mesa, danes mi je pa takoooooo zadišalo, in se seveda nisem upirala) - dobro. Ko sem pojedla, me vpraša natakar, če mi je bilo slučajno preveč pikantno - jaz pa huh.gif - pikantno mi ni bilo niti malo, oz. minimalno.

Fant je pa jedel svijino s krompirjem - tudi zelo okusno.

Za konec pa še sladica, vsak je jedel svojo, jaz sem vzela nekaj z listnatim testom in vanilijevo kremo, fant pa listnato testo, med in čokolada (zelo poceni - en kos je en evro).

Na koncu je račun bil 31 evrov, najedla sva se dobro, nisva pa bila nažrta.

Priporočam. Na internetu sem tudi prebrala, da baje možakar nakupuje vse sestavine pri lokalnih kmetih, in da je vse sveže. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1306 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 May 2011 - 02:19 AM

a pri lokalnih slovenskih kmetih?

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1307 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 May 2011 - 08:38 AM

Ja, Gruzija je malo, daleč, se ti ne zdi.
  • 0

#1308 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 13 May 2011 - 08:47 AM

Hvala za poročilo, bom mojega čimprej zvlekla tja:).
  • 0

#1309 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 13 May 2011 - 09:50 AM

ne bit tako cinična, kinky, za indijsko restavracijo nabavljajo začimbe in določene sestavine oz. živila v INDIJI zato sem vprašala smile.gif

• 0

#1310 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 13 May 2011 - 09:52 AM

Aha, začimbe razumem. Tukaj sem mislila bolj na skuto pa jajca, pa to. smile.gif In zelenjavo. Kar je sveže.
  • 0

#1311 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 13 May 2011 - 09:55 AM

tud zelenjavo in določene druge izdelke uvozijo iz indije za indijsko restavracijo, zato pa sem sploh vprašala!
  • 0

• Guests

Posted 13 May 2011 - 09:58 AM

QUOTE(rea @ 13. 5. 2011 - 8:55) View Post

tud zelenjavo in določene druge izdelke uvozijo iz indije za indijsko restavracijo, zato pa sem sploh vprašala!

Za zelenjavo pa to tezko verjamem, razen ce majo zmrznjeno.
  • 0

#1313 rea

rea

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts

Posted 13 May 2011 - 10:05 AM

ja, možno, ne vem
ej, lej, tko sem prebrala, zakaj bi drugače pisali kot je res pa ne vem
ampak pač tudi kuharja sta z indije, sestavine pripeljejo z avionom na vsake toliko
  • 0

#1314 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 May 2011 - 10:08 AM

sej tud banane oberejo še zelene, mi pa zrele kupujemo v trgovinah...vse je mogoče.
  • 0

• Guests

Posted 13 May 2011 - 10:16 AM

QUOTE(rea @ 13. 5. 2011 - 9:05) View Post

zakaj bi drugače pisali kot je res pa ne vem

Zato, da nardijo dober vtis in čimveč prodajo? smile.gif Ne vem, jaz sem skeptik, bolj malo takim stvarem verjamem. Vem, da tudi Kitajci uvažajo (kljub prepovedi) svoje meso in tako naprej, pa recimo ok za tajsko baziliko ali tajske mini jajčevce, in še kaj takega, česar pri nas res ne dobiš. Da bi pa uvažali običajne stravi - brokoli, cvetačo, paradajz itd., pa ne verjamem. Ne samo to; če je res, grem raje jest v lokalno slovensko restavracijo, kjer imajo zelenjavo, ki je bila obrana zrela in ni doživela večdnevnega transporta, zamrzovanja, itd.

Ampak zdaj že kompliciram. Ančka me bo spet kregala. biggrin.gif
  • 0

#1316 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 13 May 2011 - 10:21 AM

Tajsko baziliko se dobi, na mojem vrtu pa bo tudi okra biggrin.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1317 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18453 posts

Posted 22 May 2011 - 08:43 AM

Kraj: Trget (Raški zaliv, pod Labinom). Lokal: Buffet Nando. Za predjed smo imeli sire, klobasko s tartufi, istrski pršut, olive, sladke feferone, bel kruh. Nato smo naročili jagenjčka na žaru. To pomeni, da so se kosi jagnječjega mesa pekli na gradeli. Zraven smo imeli mlad krompir in zeleno solato. Spili smo spoštovanja vredno količino vina (merlot in malvazija). Za povrh so nam naredili torto iz gozdnih sadežev. Radenske in pakirane navadne vode ne štejem. Cena per capita 200 kun, tj. nekaj manj kot 30 eur. Hrana odlično pripravljena, personal prijazen. Priporočam.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#1318 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 23 May 2011 - 03:18 PM

Gostilna Rajh v MS. Dvomim, da bi kak gurman tukaj lahko bil razočaran, razen, če si ne bi naročil
nečesa, česar itak izrazito ne mara. Hrana je izjemno okusna, porcije so manjše (kot se za tovrstne
restavracije spodobi), vse je tudi izjemno privlačno za oko.
Postrežba na nivoju (seveda ni prostora za kakšno zdolgočaseno študentarijo, ki nima pojma o ničemer),
profesionalna, resna, znajo svetovati. Za vegetarijance je morda restavracija manj interestantna. Ali pa tudi
ne, hm.
Cene so višje - upravičeno.

Prilagam sliko sladice. eat.gif

IPB Image

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1319 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 23 May 2011 - 05:12 PM

danes sem zavila v Baziliko in si naročila solato z avokadom za domov. ambient mi je full všeč, kelnarca full prijazna, vse razloži, sproti me je spraševala, če mi npr. posoli, s čim naj mi solato začini itd..
torej, za solato in šnito kruha sem dala 7€ (10 centov sem pustila) pa mi solata ni bila vredna tega denarja. ni bila slaba, prej full brezvezna. meni je predrago za to, kar/kolikor ponujajo, ne bom šla več.
vzela sem solato z avokadom, ki vsebuje razno listnato solato, špinačo, avokado, češnjevce, črne olive, razna semena. velik minus mi je tut to, da mi je solato začinila z olivnim oljem iz Mercatorja, medtem, ko naj bi se ponašali z ne vem kakšnim kewl istrskim olivnim oljem, ki ga nudijo za kupit kot darilo. brezveze.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1320 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 23 May 2011 - 09:12 PM

Ljubljančanke.. need some help smile.gif

Tista japonska restavracija v Supernovi, ki ima tekoči trak in je na princip all you can eat for 10€, a je kakšen urnik, mislim je kaka omejitev kdaj to velja in kdaj ne?
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users