Uff.. za igre svetujem trgovino Tojeto, tam boš ziher kej luštnega dobila, so prijazni in bodo svetovali.
Da bi bilo pa zdaj prav kaj slovenskega, hmm.. mesta imajo včasih tematske igre, mogoče ima Lj kaj narejenega in da se da kupiti..
Ali pa dvd (čeprav je to že oldschool, so še v uporabi sploh?
) ) kakega dobrega slovenskega mladisnkega filma/risanke..
Ali pa podarite bon za kako dogodivščino, adrenalinski park/obisk pravljične dežele, ali pa mu pripravite svoj načrt za izlet in gor na nekem zemljevidu obkrožite kam lahko gre kaj počet (sladoled v piranu, s kajakom po bohinjskem jezeru, s kolesi naokrog po prlekiji, pa si sam izbere ob naslenjem izletu v slo (a prihajajo sem kaj na obisk?)..
Edit, no, je Kami prilepila
Čeprav se mi zdi grafika teh iger kar pošastno grda
in bi raje sama kaj narisala 
IKA ali podobne trgovine z izdelki slovenskih ustvarjalcev imajo fino ponudbo sicer občasno, nekaj časa nazaj je bil aktualen Dragomir - zmaj kot simbol mesta Lj, in so tole izdelali:

Mislim, mene bi taka stvar razveselila, ne vem pa, kako je to za 6-letnika aktualno 
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.