Jump to content

Photo

Mozolji

• Please log in to reply
1813 replies to this topic

#1301 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 17 January 2012 - 02:59 PM

QUOTE(Frida @ 17. 1. 2012 - 14:34) View Post

Jaz nisem imela s tem težav.
Je pa čist možno, ker R vpliva na vso sluznico...

Ja sej ker v navodilih piše tudi hripavost,itd...če izsuši kožo in lase verjetno tudi ostale dele telesa. Mogoče bi mogla več piti vode, ker pijem zelo malo. Samo to se mi je kar naenkrat pojavilo prejšno sredo in zdej ne mine. Glih prej sem nekje brala, da R. je najbolje jemati zmeraj po obroku. Jaz ga jemljem zmeraj tam okoli 23h ko grem spat ker ob 20.00 pridem domov in dokler pojem...Pa še nekaj razen R. 20mg kolikšno dozo mi lahko dermatolog še predpiše?
  • 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1302 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 17 January 2012 - 03:09 PM

Mislim, da bo pitje večje količine vode pomagalo samo začasno. Dokler ne boš nehala jest R, boš mela pač stranske učinke. Možno je pa tudi, da določen stranski učinek preneha med jemanjem ali pa se pojavi drugi.
Dermatologi imajo pa različne načine odmerjanj. Kot prvo najprej oceni intenzivnost aken in potem določi dozo in trajanje zdravljenja. Jaz sem jemala 30mg 7 mesecev zjutraj po zajtrku. Moji prijateljici je odmerila 40mg (20 zjutraj, 20 zvečer) za eno leto, s poletnim premorom.
Roaccutane moraš ne glede na vse vedno pojest skupaj z nečim mastnim, npr. mlekom, sirom, salamo, ker se vitamin A topi v maščobi in je tako absorpcija večja, kot pa če bi zraven pojedla pomarančo. Jaz sem potem 7 mesecev vsako jutro spila 2-3 dl kakava skupaj z R.
  • 0

#1303 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 19 January 2012 - 11:40 AM

QUOTE(Frida @ 17. 1. 2012 - 15:09) View Post

Mislim, da bo pitje večje količine vode pomagalo samo začasno. Dokler ne boš nehala jest R, boš mela pač stranske učinke. Možno je pa tudi, da določen stranski učinek preneha med jemanjem ali pa se pojavi drugi.
Dermatologi imajo pa različne načine odmerjanj. Kot prvo najprej oceni intenzivnost aken in potem določi dozo in trajanje zdravljenja. Jaz sem jemala 30mg 7 mesecev zjutraj po zajtrku. Moji prijateljici je odmerila 40mg (20 zjutraj, 20 zvečer) za eno leto, s poletnim premorom.
Roaccutane moraš ne glede na vse vedno pojest skupaj z nečim mastnim, npr. mlekom, sirom, salamo, ker se vitamin A topi v maščobi in je tako absorpcija večja, kot pa če bi zraven pojedla pomarančo. Jaz sem potem 7 mesecev vsako jutro spila 2-3 dl kakava skupaj z R.

Frida najlepša hvala za odgovore oops.gif Jaz končam terapijo Junija oz. jemljem R. še cel junij. Nekje sem brala, da ni priporočljivo se sončit oz. hodit v solarij še 1 mesec po zdravljenju?!

• 0
♥ Face To Face...Like I Am Imagining...That You're The One I'M Waiting For...Will You Be...Unmistakable ♥

#1304 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 19 January 2012 - 11:43 AM

Ja, ne tega delat. Med jemanjem Roaccutana moraš uporabljat zaščitno kremo, tudi pozimi, ker je koža takrat "fotosenzibilna". Moja koža je bila tako občutljiva, da komaj verjamem. Ena navadna praska je povzročila rano, krvavenje... Če sem si stisnila mozolj, sem si nardila celo štalo z nohti, prav zasadil so se v kožo.
Jaz sem si takrat kupila Clinique superdefense spf 40 se mi zdi, al je pa spf30, ne spomnim se več.
  • 0

#1305 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 19 January 2012 - 11:50 AM

QUOTE(Frida @ 19. 1. 2012 - 11:43) View Post

Ja, ne tega delat. Med jemanjem Roaccutana moraš uporabljat zaščitno kremo, tudi pozimi, ker je koža takrat "fotosenzibilna". Moja koža je bila tako občutljiva, da komaj verjamem. Ena navadna praska je povzročila rano, krvavenje... Če sem si stisnila mozolj, sem si nardila celo štalo z nohti, prav zasadil so se v kožo.
Jaz sem si takrat kupila Clinique superdefense spf 40 se mi zdi, al je pa spf30, ne spomnim se več.

Jaz hodim že ene dve leti 1mesec predem grem na dopust na morje v solarij. Glih toliko da dobim podlago da me pol ne opeče. To pomeni da ne bom smela hodit? cry.gif Če pa bom šla na morje pa zščitni faktor 30
  • 0

#1306 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 19 January 2012 - 11:52 AM

Asja...po moje je sedaj bolj pomembno, da se ti koža uredi. To leto se boš pač izogibala soncu. Se da preživet. Pa predlagam, da si nabaviš SPF50+. Tega sem jaz uporabljala, ko sem šla na kemični piling.
  • 0

#1307 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 19 January 2012 - 11:52 AM

To poletje bi mogla pazit pa ne hodit na sonce pa tudi v solarij ne.
Jaz se ne bi igrala s tem, ni vredno.
Sicer je pa to samo moje mnenje, vprašaj zdravnico. Mene to sploh ni skrbelo, ker se nikdar ne sončim in ne maram poletnega sonca, sem vedno v senci in sovražim poletje...
  • 0

#1308 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 19 January 2012 - 12:05 PM

bom vprašala dermatologa, če lahko grem na sonce z močno zaščito. Sej drugače grem 1 teden v juliju in 1 teden v avgustu na morje, ker drugače delam vsak dan do 16h. Jaz za enkrat nimam neke občutljive kože, niti ustnice se mi ne lupijo. Jemljem 20mg R., mogoče ker je majhna doza?!Kožo imam vredu, uporabljam kremo afrodita-hranljiva, zvečer si vseeno namažem z skinorenom, za ustnice med dnevom uporabljam eucerin in zvečer bepanten. 1 krat na teden si naredim piling obraza samo čisto na rahlo masiram pol se namažem z mastno kremo in je super.
  • 0

#1309 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 19 January 2012 - 05:47 PM

QUOTE(Frida @ 19. 1. 2012 - 11:43) View Post

Moja koža je bila tako občutljiva, da komaj verjamem. Ena navadna praska je povzročila rano, krvavenje... Če sem si stisnila mozolj, sem si nardila celo štalo z nohti, prav zasadil so se v kožo.

Same here. Neizogibno je bilo, že če sem samo en ogrc želela stisnit, sem si kožo snela in nastala je krasta ki je trajala lep čas da se je zacelila in odpadla. Ne samo na obrazu, celo telo. Če sem se kje samo počohala, je takoj bila prisotna kri, dlani sem imela cele spokane in krvave.
  • 0
Memento mori.

#1310 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11847 posts

Posted 19 January 2012 - 09:34 PM

yes.gif

Takrat sem se velikokrat zamislila nad tem, kakšen strup dajem vase, ampak bi se zdele isto odločila.
  • 0

#1311 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 05 February 2012 - 08:35 PM

Ali ve katera če izvajajo fotobiomodulacijo še kje drugje kot v Dermatološkem centru Parmova (ta je v Lj in je predaleč, sploh glede na to, da se priporoča 1x tedensko)? In koliko je v slednjem sploh cena npr. 20-minutnega tretmaja?

(Ančka? hmm.gif )
  • 0
Memento mori.

#1312 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 05 February 2012 - 09:39 PM

žal ne vem sad.gif
  • 0

#1313 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 05 February 2012 - 10:23 PM

Cene tudi ne poznaš, nisi ti hodila na to?
  • 0
Memento mori.

#1314 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 05 February 2012 - 11:30 PM

Zlatolaska, ce ti kaj pomaga, za domaco uporabo:

http://www.bfstimulator.si/
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#1315 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 06 February 2012 - 08:21 AM

Ne, jaz sem bila 3x na kemičnem pilingu z 20% TCA kislino.

morda je Princeska pravi naslov? Ona je hodila na nek laser, če se prav spomnim hmm.gif
  • 0

#1316 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 06 February 2012 - 12:13 PM

Ona je hodila na laser k dermatologu, to pa itak ni laser, samo svetlobno obsevanje. Zato bi ravno najraje to sprobala, ker je najbolj varno. V primerjavi z laserjem, mikrodermoabrazijo in kemičnimi pilingi.. ne tanjša in ne lušči kože.

Si pa bila v tem centru Parmova, ne? Nasplošno si bila zadovoljna z njimi?
  • 0
Memento mori.

#1317 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26098 posts

Posted 06 February 2012 - 12:15 PM

Ja, moram rečt, da sem bila zadovoljna. So profesionalni.
  • 0

#1318 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 07 February 2012 - 11:03 PM

QUOTE(_Planet_ @ 5. 2. 2012 - 23:30) View Post

Zlatolaska, ce ti kaj pomaga, za domaco uporabo:

http://www.bfstimulator.si/

Hvala za link, ampak bom ob prvi priliki (najverjetneje junija, ko je v planu Kanada) nabavila Claro, ki je mašina, prav namenjena mozoljem. Deluje na identičen način kot tole svetlobno obsevanje v tem dermatološkem centru. Sem preverila - popolnoma enake luči in 'globina' svetlobe. Ker se za različne probleme uporablja različna svetloba, za akne je specifična kombinacija infrardeče in modre, za bolečine (čemur je v prvi vrsti namenjena naprava iz linka) pa je druga.

Aja drugač za primerjavo pa: (so mi odpisali na mail) za en 20-minutni tretma bom v dermatološkem centru plačala 40€, medtem ko Claro stane 195$, se pravi enih 150€. In to maš doma, ni potnih stroškov, nisi omejen v nobenem smislu...
če bi si ga lahko priskrbela že prej, o tistih tretmajih ne bi niti razmišljala.
  • 0
Memento mori.

#1319 Asja87

Asja87

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 342 posts

Posted 22 February 2012 - 08:06 AM

Sedaj jemljem R. skoraj 5 mesecev. Pred 3 tedni mi je dermatolog predpisal 30mg prej sem jemala 20mg. Stanje ni glih ok, pojavljajo se mi podkožni mozolji, ki ne izginejo še nevem koliko časa. Enega sem imela 2 tedna in še kar gnojnega ampak niti pod razno ga nisem taknila. Namesto, da bi se koža kaj izboljšala se slabša... :( Te fleke, ki jih imam sedaj od teh aken vidim, da mi ne bodo izginile še leta, ker so prav grozne. Imam občutek, da tudi R. mi ne bo dosti pomagal glede aken... :(
  • 0

#1320 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts

Posted 22 February 2012 - 11:46 AM

Asja, pri meni je do najbolj drastičnega izboljšanja prišlo komaj ko sem res zaključila zdravljenje oziroma ko je res že šlo h koncu (bila sem le še na 10mg na dan). Vmes sem tudi sama imela strašne probleme, mislim da zato ker je koža pod vplivom Roaccutane ekstremno občutljiva. Če bi ti lahko dala en nasvet katerega se sama nisem držala: ne stiskaj, ne krampaj, v glavnem pusti totalno na miru in maži le z vlažilno kremo, zdaj moraš vse ostale kreme "proti mozoljem" dati na stran, če ne bo preveč.
  • 0
Memento mori.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users