Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#1301 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 14 November 2012 - 06:49 PM

Tortelini so res odlicni, okusno polnilo. Najprej sem jih v slani vodi skuhala,
kasneje še popekla na maslu, dodala peteršilj.

Meni so tudi zelo dobri tiortelini. Sem mislila, da bodo slabši, so pa mi dosti boljši od vseh, kar sem jih do zdaj jedla. In kuhani so ekspresno hitro.
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#1302 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 November 2012 - 07:36 PM

Posted Image

Spar Veggie Gyros je res okusen. :)
  • 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#1303 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 November 2012 - 08:34 PM

Jaz sem si danes naredila Bio - golaž in mi je tak-tak. Ne vem zakaj ful stvari v tej liniji vleče malo na pikantno, malo na papriko, ali se samo meni zdi? No, ta golaž ni izjema. Ni slab, ga bom ziher še kdaj kupila za na hitro polit po testeninah.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1304 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 14 November 2012 - 09:32 PM

Meni je bil golaž ogaben - preveč pekoč in voden. Sem ga vrgla stran.
  • 0

#1305 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 November 2012 - 09:36 PM

Moj je imel kar solidno število "kosov" notri, nikakor ni bila samo voda :) Ampak je res pekoč ja, meni tudi to ne paše. Pa Gyros je tudi pekoč, jaz obožujem slano recimo, ampak ko ga še popečeš pa pride totalno preslan in premočnega okusa.

Naslednja na spisku sta lazanja in tortelini s polento.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1306 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 November 2012 - 09:47 PM

Pri lazanji naj nekaj omenim - ko sem jo do konca pekla v tem kartonu, je imela nekako čuden okus
po zažganem. Jaz jo nekje na 1/3 pečenja predenem v keramično posodo. Sicer malo izgubi obliko,
ampak mi je vseeno, nima nobenega priokusa. Torteline sem pa ponovno kupila, odlični mi so.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1307 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 November 2012 - 09:48 PM

Lazanja je zamrznjena a ne? Pravzaprav je še nikoli nisem zapazila.
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#1308 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 14 November 2012 - 09:49 PM

Ja, zamrznjena je.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1309 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 15 November 2012 - 06:33 AM

Gulaš! Zdaj ste me pa spomnile na Loving Hut golaž, njam! Dober je, ampak je tisti tudi malo pikanten.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1310 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 15 November 2012 - 08:21 AM

Kaj pa v Loving Planet? Tam imajo tudi sedaj na žlico stvari, ne? Joto, pašto/fižol. Probala katera?
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1311 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 15 November 2012 - 10:37 AM

Meni je Loving Hut veliko boljši od Loving Planet. Sem večkrat jedla pri obeh. LH ima bolj okusno hrano...
Nisem pa še jedla teh jedi na žlico.
  • 0

#1312 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 16 November 2012 - 08:38 AM

Še nekaj idej:

Fižolova juha (jo lahko naredite iz konzerve) :) Fajn je za mrzle dni.

Posted Image

Vege rižota (po principu vrži vse v lonec)

Posted Image

Polenta (Olivija TM) ;) + gobice v paradižnikovi omaki + mocarela = full pride sočno, priporočam (vegani pač brez mocarele, ali kakšen nadomestek)

Posted Image
  • 2
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1313 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18599 posts

Posted 16 November 2012 - 08:14 PM

Posted Image
  • 1

After all this time?

Always.

#1314 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 17 November 2012 - 09:20 AM

Zakon. :D
  • 0

#1315 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25876 posts

Posted 17 November 2012 - 10:03 AM

:w00t2:

Pa za vse navdusene tekacice:

Posted Image

http://www.ciceron.s..._in_teci-2.html
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1316 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25876 posts

Posted 17 November 2012 - 12:07 PM

Posted Image

:whistling:
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1317 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 17 November 2012 - 01:09 PM

Kako je z oksidiranjem sadja? Recimo zblendano sadje v smoothie - v plastični posodici, kako dolgo ga lahko hraniš, ne da bi izgubilo preveč vitaminov&co? Ali pa narezano, na krožniku.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#1318 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25876 posts

Posted 17 November 2012 - 01:50 PM

Sadje ze med samim blendanjem pride v bolj v stik z zrakom, zaradi spreminjajocega razmerja povrsina/volumen. V vsakem primeru je pametno zmiksano sadje cimprej pospravit 'na varno' ali dat zraven npr. limonin sok, ki sluzi kot AOK. Glede casovnih okvirov pa nimam pojma, se pa ne bi prevec obremenjevala s tem (poleg tega ima sadje veliko fajn snovi, ki jim oksidacija ne pride do zivega, tako da vseeno pride v postev 'bolj pozno kot nikoli' ;)).
  • 0

#1319 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 17 November 2012 - 07:15 PM

Ravnokar sem pripravila tale silno preprosti tofujevo-čokoladni puding:

Posted Image

Paket svilnatega tofuja + dve veliki žlici grenkega kakava v prahu + agavin sirup po okusu vržeš v multipraktik/blender, zmiksaš, predevaš v posodice, pustiš v hladilniku 1-2 uri (ali poješ takoj). Njam! Super okusno! :njam:
Po želji dodaš sadje.

Posted Image
  • 2

#1320 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85855 posts

Posted 17 November 2012 - 07:57 PM

:woot:
Meni je svilati tofu ful dober, ampak sem do zdaj samo slanega jedla.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users