Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#1301 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 11 December 2005 - 09:08 AM

[quote=Tanjci]ok še jst mal... skoz govorimo mastna ali suha, kot da nima noben normalno. wink.gif Jst bi za lubija kupla za Božička neki boljšega kot je ta njegova Solea rolleyes.gif biggrin.gif Res ima totalno neproblematično kožo (brez mozolov) težko rečem, da ima suho, pravi pa, da ga po umivanju obraza mal zateguje po čelu in nos se mu lupi. A bi za njega bla tud una Granier Total comfort? IPB Image
Če nima kakšnih problemov s kožo, potem so zanj najboljše vlažilne kreme. Solea je hudo mastna, prav tako Garnier TC. Če ga po umivanju malo zateguje, to lahko pomeni, da ima normalno do suho kožo. Probaj s kakšno vlažilno kremo (Garnier TF za normalno kožo ali Avon M24), če mu bo pa to premalo, pa Garnier TC.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1302 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 11 December 2005 - 09:09 AM

QUOTE(Xena)
QUOTE(sonchika)

To mleko je čisto povprečno. Je pa precej mastno in primerno za suho kožo. Je to Nivea?
Po njem uporabi še kvaliteten tonik.

Mercator cistilno mleko. Ker pa je kvalteten tonik kej? Sej lahk tud Mercator tonik, sam to je tud verjetno cisto povprecno.
Za kremo sm se odlocila za Total Garnier da bom probala.

Mercator tonika ne poznam. Mislim pa, da je ena dala sestavine gor in je zgolj vlažilen in brez AOK. Tonik si nabavi Garnier Essentials (zdaj se pa že tak čuje, kot da delam raklamo za Garnier). Jim moram reči za kakšne popuste. smile.gif
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#1303 Xena

Xena

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 126 posts

Posted 11 December 2005 - 10:09 AM

[quote=sonchika][quote=Xena][quote=sonchika]
To mleko je čisto povprečno. Je pa precej mastno in primerno za suho kožo. Je to Nivea?
Po njem uporabi še kvaliteten tonik.[/quote]

Mercator cistilno mleko. Ker pa je kvalteten tonik kej? Sej lahk tud Mercator tonik, sam to je tud verjetno cisto povprecno.
Za kremo sm se odlocila za Total Garnier da bom probala.[/quote]
Mercator tonika ne poznam. Mislim pa, da je ena dala sestavine gor in je zgolj vlažilen in brez AOK. Tonik si nabavi Garnier Essentials (zdaj se pa že tak čuje, kot da delam raklamo za Garnier). Jim moram reči za kakšne popuste.

Kako jz zdej to se uporabim, dam cistilno mleko na lice, in ga odstranim po kokem casu, uporabim pa tonik, a ne, nato pa kremo.
  • 0

#1304 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 11 December 2005 - 11:13 AM

Trestan zeliščni šampon

Sestavine: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Piroctane Olamine, Urtica dioica, Achillea millefolium, Rosmarinus officinalis, Salvia officinalis, Betula alba, Tilia cordata, Equisetum arvense, Parfum, Citric Acid, Lactic Acid, Alcohol denat., Propylene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Methyldibramo Glutaronitrile.

Kakšen je po sestavinah?
Hvala
  • 0

#1305 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 11 December 2005 - 02:39 PM

[quote=Xena][quote=sonchika][quote=Xena][quote=sonchika]
Po njem uporabi še kvaliteten tonik.[/quote]

Za kremo sm se odlocila za Total Garnier da bom probala.[/quote]
Mercator tonika ne poznam. Mislim pa, da je ena dala sestavine gor in je zgolj vlažilen in brez AOK. Tonik si nabavi Garnier Essentials (zdaj se pa že tak čuje, kot da delam raklamo za Garnier). Jim moram reči za kakšne popuste.

Kako jz zdej to se uporabim, dam cistilno mleko na lice, in ga odstranim po kokem casu, uporabim pa tonik, a ne, nato pa kremo.[/quote]
Najprej je čistilno mleko, ki ga naneseš na obraz in odstraniš z vatko. Lahko ga tudi naneseš z vato in razmažeš.
Potem je tonik, ki ga naneseš takoj za tem - spet z vatko navlažiš obraz.
Nazadnje pa namažeš obraz s kremo.
  • 0

#1306 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 11 December 2005 - 02:40 PM

QUOTE(miss*sixty)
Trestan zeliščni šampon

Sestavine: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Piroctane Olamine, Urtica dioica, Achillea millefolium, Rosmarinus officinalis, Salvia officinalis, Betula alba, Tilia cordata, Equisetum arvense, Parfum, Citric Acid, Lactic Acid, Alcohol denat., Propylene Glycol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Methyldibramo Glutaronitrile.

Kakšen je po sestavinah?
Hvala

Zelo pohvaljen šampon, ki sicer ni pretirano nežen, vsebuje pa kup naravnih sestavin in mi je všeč.
  • 0

#1307 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 11 December 2005 - 04:00 PM

QUOTE(sonchika)
Nivea soft je pa sploh katastrofa za kožo. Je navadna Nivea veliko boljša.
Verjetno imaš dehidrirano kožo. Omisli si kakšno vlažilno kremo, pa jo nekaj časa uporabljaj. Če ti jo b zategovalo, si omisli kakšno bolj mastno.
A se ti cel obraz masti ali samo T cona?

Koža po celem obrazu se mi masti. Zato ravno ne upam uporabljat kake vlažilne kreme, ker mam občutek, da bo pol samo še slabše. Katero kremo pa mi predlagaš?
  • 0

#1308 Padme

Padme

The Creator of my World

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5521 posts

Posted 11 December 2005 - 04:16 PM

Wella gloss serum za lesk

Sestavine: Dimethicone, Alcohol denat., Cyclomethicone, Panthenol, Parfum, Ethylhexyl Methoxycinnamate.
  • 0

#1309 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 11 December 2005 - 05:02 PM

QUOTE(Michelle)
QUOTE(sonchika)
Nivea soft je pa sploh katastrofa za kožo. Je navadna Nivea veliko boljša.
Verjetno imaš dehidrirano kožo. Omisli si kakšno vlažilno kremo, pa jo nekaj časa uporabljaj. Če ti jo b zategovalo, si omisli kakšno bolj mastno.
A se ti cel obraz masti ali samo T cona?

Koža po celem obrazu se mi masti. Zato ravno ne upam uporabljat kake vlažilne kreme, ker mam občutek, da bo pol samo še slabše. Katero kremo pa mi predlagaš?

Če imaš pa cel obraz masten, pa krem ne uporabljaj. POtem uporabi samo tonik in bo.
  • 0

#1310 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 11 December 2005 - 05:05 PM

QUOTE(miss*sixty)
Wella gloss serum za lesk

Sestavine: Dimethicone, Alcohol denat., Cyclomethicone, Panthenol, Parfum, Ethylhexyl Methoxycinnamate.

Silikon, alkohol, alkohol vitamina B, parfum. Prav nič posebnega, ker vsebuje alkohol, je bolje poseči po kakem drugem izdelku.
  • 0

#1311 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 11 December 2005 - 09:00 PM

QUOTE(Michelle)

da nisi ti tud mal zamešala... vlažilna je dobra za recimo mešano kožo (mastno). Za suho je pa hranilna.

Tko da je hranilna tista, ki jo mi z bolj mastno kožo ne smemo uporabljat. laugh.gif

• 0
Posted Image

#1312 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 11 December 2005 - 09:50 PM

[quote=Tanjci][quote=Michelle]Koža po celem obrazu se mi masti. Zato ravno ne upam uporabljat kake vlažilne kreme, ker mam občutek, da bo pol samo še slabše. Katero kremo pa mi predlagaš?[/quote]
da nisi ti tud mal zamešala... vlažilna je dobra za recimo mešano kožo (mastno). Za suho je pa hranilna.

Tko da je hranilna tista, ki jo mi z bolj mastno kožo ne smemo uporabljat. laugh.gif

sam to pa ni vedno res,no.a ne sonchika?al sm čist vse še jz zamešala.Seveda je potrebno tud za suho kožo,da dobi vlago,oz da se nevlaži z vlažilno krmeo,saj tud tako normaliziraš kožo,da postane ok
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1313 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 11 December 2005 - 10:19 PM

[quote=rea][quote=Tanjci]da nisi ti tud mal zamešala... vlažilna je dobra za recimo mešano kožo (mastno). Za suho je pa hranilna.

sam to pa ni vedno res,no.a ne sonchika?al sm čist vse še jz zamešala. Seveda je potrebno tud za suho kožo, da dobi vlago oz da se nevlaži z vlažilno krmeo, saj tud tako normaliziraš kožo,da postane ok[/quote]

sej imajo kreme za suho kožo tud vlažilne sestavinami notri, sam kuker jst razumem za mastno ni treba da ima tud hranilne zadeve (predvsem kakšna olja pa to... ker olivno olje recimo ravno "nahrani").

Za mastno kožo more krema vlažit, pa imet AOK.

no najboljš pa da itak zdej sonchika pove, kako in kaj
laugh.gif biggrin.gif biggrin.gif
  • 0
Posted Image

#1314 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 12 December 2005 - 01:06 AM

ja,lej-sam.....ni beseda 'mešana koža' mišljena mastna koža,kot si napisala.Mešana kože je lahko tud med suho&normalno..recimo.
Sploh pa ostajam istga mnenja.ne vem,zmedena sm zdjle...ne vem tud zakaj mi je potem kozmetičarka tud tko razlagala stvari... rolleyes.gif laugh.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1315 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 December 2005 - 07:43 AM

Mastna koža potrebuje vlago, suha pa hranilne kreme. Hranilne kreme vsebujejo veliko mastnih substanc in tkao koži dajejo maščobo, ki je sama nima toliko. Mastne (pa tudi mešane kože) pa potrebujejo predvsem vlago.
  • 0

#1316 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5845 posts

Posted 12 December 2005 - 11:11 AM

YVES ROCHER PURE CALMILE HYDRA CARE (dnevna krema)

aqua, coco-caprylate/caprate, butylene glycol, dimethicone, urea, propylene glycol, glycerin, peg-100 stearate, vitis vinifera, staeryl alcohol, paraffinum liquidum, glyceryl stearate, cyclopentasiloxane, parfum, methylparaben, xanthan gum, dimethiconol, tocopheryl acetate, allantonin, retinyl palmitate, propylparaben, ethylparaben, butylparaben, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspoyimer, ethyl linoleate, linalool, hydoxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, tetrasodium edta, chamomilla recutita, limonene, citronellol, sodium hydroxide, ci 77891

HVALA!
  • 0

#1317 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 12 December 2005 - 11:44 AM

Krema je precej vlažilna, omogoča zadrževanje vlage v koži, ima 3 AOK, namenjena je normalni do suhi koži. Nima UV zaščite. Gre za srednje dobro kremo.
  • 0

#1318 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5845 posts

Posted 12 December 2005 - 11:46 AM

HVALA! bo za porabit. sem iskala tisto "zimsko" kremo, ki si mi jo enkrat ocenila, pa so jo (geniji) ukinili. potem sem pa tole vzela.
  • 0

#1319 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts

Posted 12 December 2005 - 12:01 PM

QUOTE(rea)
ja,lej-sam.....ni beseda 'mešana koža' mišljena mastna koža, kot si napisala. Mešana kože je lahko tud med suho&normalno..recimo.
Sploh pa ostajam istga mnenja.ne vem,zmedena sm zdjle...ne vem tud zakaj mi je potem kozmetičarka tud tko razlagala stvari... rolleyes.gif laugh.gif

Jst sem napisala \"mešano kožo (mastno)\"... T predel in mastna koža sta ista in potrebujeta enako nego. Se strinjam, da imajo eni pol na licih lahko suho al pa normalno (jst imam recimo normalno).

QUOTE(sonchika)
Mastna koža potrebuje vlago, suha pa hranilne kreme. Hranilne kreme vsebujejo veliko mastnih substanc in tkao koži dajejo maščobo, ki je sama nima toliko. Mastne (pa tudi mešane kože) pa potrebujejo predvsem vlago.

IPB Image jst sem mela prov

• 0
Posted Image

#1320 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 12 December 2005 - 12:11 PM

Nekje je nekdo omenjal nek "plonkic" za sestavine.

Ker se mi trenutno ne da iz cez vseh 90 strani, bi prosil ce mi ga lahko nekdo, ki ga ima poslje na s[ly]c[e]r@e][m][ail.si.

Pred posiljanjem odstranite vse oglate oklepaje.

Tnx.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users