Suso ima super dober sladoled, ampak je bila ful vrsta zdaj. Pa Tonolo je taka beneska institucija, ce ste za slascice. In Bacareto da Lele za poceni pijaco in sendvic, ampak je bila spet vrsta enih 100 ljudi, lol. Skratka, ko vstopite notri, cimprej pijte in jejte (tam so se mirni trgi), ker na Markovem trgu valda ne boste
Italija
Posted 05 November 2025 - 12:29 PM
Suso ima super dober sladoled, ampak je bila ful vrsta zdaj. Pa Tonolo je taka beneska institucija, ce ste za slascice. In Bacareto da Lele za poceni pijaco in sendvic, ampak je bila spet vrsta enih 100 ljudi, lol. Skratka, ko vstopite notri, cimprej pijte in jejte (tam so se mirni trgi), ker na Markovem trgu valda ne boste
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 05 November 2025 - 12:46 PM
After all this time?
Always.
Posted 05 November 2025 - 01:28 PM
Glede acqua alta, mi je kolegica, ki je študirala v Benetkah, rekla, da je ponavadi januarja, februarja.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 25 November 2025 - 02:49 PM
evo na hitro - 4 dnevni izlet v RIM
V četrtek okoli 15h smo se odpravile z avtom do Trsta, se tam malo sprehodile in ob 18.30 šle na vlak - spalnik. Tiste, ki še niste potovale - večina je jamrala, da so bila ležišča pretrda, prav tako povštri (kot bi spal na fasciklu) ... meni ni bilo ravno tako hudo, res pa ni bilo hotelsko udobje. Vakumsko zapakirano smo dobile rjuho v L za zgodaj in spodaj, prevleko za povšter in deko. Poleg še vlažilne robčke, masko za čez oči, vodo, sok in neke skadke prigrizke. Menda je punce spodaj zeblo in so se pokrivale še z bundami; meni zgodaj je bilo OK oz sem bila večino časa pokrita samo z rjuho. No, tudi večino časa v Rimu je bilo skoz eno jamranje o mrazu ... ne vem ali mene že tako hormoni sučejo, ali pa so samo občutljive "snežinke". So pa res vse skoz hodile s kapo okoli.
Sama vožnja je res malo rukajoča, na oviknih imaš malo občutek, da si vreča krompirja ... ampak pod črto veliko bolj udobno kot letalo ali bus - vsaj meni.
v petek ob 6.30 smo prispele v Rim, oddale kovčke na postaji in šle na zajtrk, Hopon-Hopoff bus, se sprehodile po centru, mimo Španskih stopnic, do Galerije Borghese, Piazza del Popolo se vrnile na postajo po kovčke in v apartma - cca 10min od postaje (popoldan je žal začel dež). Zvečer na malo dražjo, a odlično večerjo (50 eur po glavi s cocktailom).
v soboto so ene šle v Vatikanske muzeje, dve sva šli po svoje mimo vodnjaka Trevi, Pateona, Piazza Navona; ena je obležala z vročino. Smo se dobile pred Baziliko sv. Petra in šle skupaj na ogled (tam je bila nora gužva in sem bila čisto znervirana, čeprav smo imele online kupljene karte za oglede - italijasko neorganizirani in nesposobni pri podajanju infromacij
. Prišle smo ravno na mašo, kar je bilo tudi svojevrstno doživetje. Razgled iz kupole res - waw! Vmes smo se šle spočit v en lokal, zvrnile še dva lemonchela na prazen želodec in se prikupno nacejene odmajale do Angelskega gradu, kjer smo se itak samo krohotale vsaki stvari
. Večerja v eni pizzeriji, kjer je bilo spet en kup smeha in peš nazaj na Pompi tiramisu.
V nedeljo smo imele ogled Koloseja, Palatinski grič, šle mimo Vittorio Emanuela do Panteona, kjer smo imele preko slušalk voden ogled (imele smo jih še ene par v ceni, ampak ali smo jih pozabile vklopit ali se nam ni dalo posušat), šle na večerjo in peš nazaj.
V ponedeljek je pa res cel dan deževalo, tako da smo se v miru spakirane, ob 10h šle na postajo, oddale kovčke in se sprehodile po nakupovalnem centru, šle v Eatily nekaj pojest in ob 13.30 na vlak. Meni je želežnika postaja res ogromna. Mislim, da ima 23 peronov in vlaki prihajajo in odhajajo na 5 min. Naš vlak je imel 10 vagonov. Meni je to noro.
Nazaj smo šle z Frecciarossa, prestopale v Benetkah in bile ob 19.30 v Trstu. Vožnja zelo udobna, najhitreje je šel 243km/h, menda gre tudi do 300km/h.
Potem pa samo še z avtom nazaj in sem bila ob 21.30 doma.
Kot sem že rekla, meni je mesto res noro lepo, ljudje so lepo oblečeni (jaz sem bila spet kot en klošar, ker mi je udobnost nad eleganco), hrana odlična, trgovin in izbire ogromno.
Aja, pa meni se res zelo dobro obnese tista potovalka na kolesih, ki je lahko tudi nahrbtnik. Vse so vse zvirale s kolešči po pločnikih, se izogibale lužam ... jaz sem pa samo hodila. Edino drugič ne smem vzet ruzaka za po mestu, ampak eno malo večjo torbo za čez ramo, da imam stvari lažje dostopne in bolj pod kontrolo. Čeprav nismo imele nobenega incidenta.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted Yesterday, 05:09 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users