Jump to content

Photo

Restavracije/lokali - dobre in slabe kritike

• Please log in to reply
2878 replies to this topic

#1281 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 28 March 2011 - 10:06 AM

Za kremšnito je bil meni priporočen Hotel Park.
  • 0

#1282 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 March 2011 - 10:09 AM

Tam sem jo jaz jedla v soboto. Super je. thumbup.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1283 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 28 March 2011 - 10:16 AM

Ja, ja, na kremšnite gremo vedno v Hotel Park thumbup.gif . Rada bi imela samo še neki alternativo za kosilo, če bi bila zelo lačna. Drugače bova šla najbrž jesti kar v Ljubljani. Hvala smile.gif
  • 0

#1284 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 April 2011 - 04:36 PM

Jaz sem bila danes prvič v Burger Kingu. In mi ni preveč všeč. Pomfri mi je slabši od McDonald'sa, Whopper mi je prov zanič, sem ga pri fantu probala. Je pa fuuul velik, Big Mac je prov mali napram temu.
Jaz sem jedla Long Chicken, dober, a nič posebnega, spet mi je boljši McChicken v Macu. Probala sem tud Classic chicken, zanič, tist piščanc čis brezvezen, plastičen, umeten, kar prosojen. confused.gif
Všeč mi je pa, da lahko namesto gazirane pijače dobiš Cappy sok (jabolčni in pomarančni, vendar samo 2, 5dcl-Coca Cole pa tega je pa 4 dcl) in pa VODO! Sicer Römerquelle, ki je meni najbolj zanič ustekleničena voda ever, ampak dobro.

• 0

#1285 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 11 April 2011 - 10:55 AM

Jaz bi pa na hitro "ocenila" špansko restavracijo Don Felipe v Ljubljani (pod Grajskim gričem).

+ velika izbira vin
+ super osebje; natakar, ki je stregel že parkrat je vedno prijazen, dobro svetuje glede vin
+ nekatere predjedi, oz. tapasi - posebej priporočam sladke melancane, staran manchego, popečene kruhke z oljčno omako, olive njam.gif

- konstantno ga zamočijo pri glavnih jedeh: prepečene jedi, premalo ali preveč soljene, zamrznjena morska hrana
- aroganten odnos kuharjev

Ne vem, če bom še šla, morda le na kak kozarec vina in tapase.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#1286 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 20 April 2011 - 11:01 PM

Tole se pa sliši obetavno. smile.gif

FRKS je nova prodajalna sveže zavitih dobrot v srcu Ljubljane.

Frksi so tudi okusni in sveže pripravljeni topli in hladni zavitki mehiških, mediteranskih, azijskih in klasičnih okusov za seboj. So hiter, zdrav in slasten postanek na poti v službo, med odmorom za malico ali kosilo, na popoldanskem sprehodu čez center Ljubljane ali ob polnočnih napadih lakote. Frks vsak dan preseneča s posebno ponudbo zavitkov in sezonskimi novostmi, za osvežitev pa poskrbi tudi s pijačo za seboj.

https://www.facebook...frks.si?sk=info

http://www.frks.si (še ne dela)
  • 0

#1287 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 07 May 2011 - 05:34 PM

Gostilna Trost (Rodik)

Končno sem dočakala ponoven obisk Trost-a. Kot otroke nas je oči že enkrat peljal, pa smo tako spljuvali kalamare, da nas po tistem ni nikoli več laugh.gif.

Kakorkoli; lokacija gostilne je meni osebno zelo simpatična, v sproščenem okolju. Seveda ima tudi svoje parkirišče.

Gneče ni bilo nikakršne, poleg nas je bila zasedena samo še ena miza. Postrežba prijazna in hitra, pa tudi precej domača (se z mojim očetom očitno že zelo dobro poznajo laugh.gif), a hkrati nevsiljiva, kar prijetna.

Bistvo: HRANA! Osredotočili smo se predvsem na morsko hrano.
Predjedi; bakalar (s pritičnim zelo dobrim kruhom), klasična hobotnica v solati (s česnom), hobotnica v solati s krompirjem in čebulo, gratinirana kapesanta, repki gamberov na postelji rukole. Vse po vrsti BOŽANSKO, poezija za brbončice. Prvih treh jedi boljših še nisem jedla, školjk do te kapesante sploh nisem marala, gamberov tudi ne. Pa sta mi bili tudi zadnji dve stvari več kot odlični. To pove dovolj.
Glavne jedi; file grdobine na žaru, ocvrti kalamari (samo v koruzni moki), kalamari na žaru. Predvsem so me navdušili ocvrti kalamari, takisto najboljši ever. Na žaru so mi bili prav tako zelo dobri, grdobina pa me ni spravila v ekstazo. Oči je imel file slednje tudi z rezanci in neko omako, a nisem poskusila. Naročili smo tudi škampe, sem enega malo poskusila,je bil za pojesti, ampak težko podam realno oceno, ker jih še kar ne maram. Ostalim so bili super.
Z bratom sva naročila tudi 2 mešani solati, sestavine zopet zelo okusne.
Aja, padla je še ena frtalja z divjimi šparglji; dobra, a malo preslana.
Sladica; pannacotta z jagodno omako. Božanska omaka in celotna sladica. Brat je jedel torto z belo čokolado, takisto super. Oči pa neko hruškino sladico, ki mi ni bila všeč, premočna (ampak jaz že tako ne maram alkohola v sladicah). Kasneje sem še kepico limoninega sladoleda z jagodno omako, oči pa limonin sorbet.
Vse jedi postrežene na lepih in apetitlih krožnikih (tudi to seveda ni zanemarljivo).

Cena mi žal ostaja misterij, ker nisem bila zraven, ko je oči plačal račun.

Gostilno Trost vsem ljubiteljem morske hrane TOPLO priporočam, saj pripravo le-te resnično obvladajo. Božansko. Naj pa omenim, da gre večinoma za bolj "čisto" kulinariko, se pravi jedi, ki slonijo na svojih naravnih okusih in so tako pripravljene vrhunsko. Ni torej nekih norih kombinacij in novotarij, ampak čisti, a odlični okusi.
  • 0

#1288 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 07 May 2011 - 07:10 PM

Zanima me, če ima kdo izkušnje s tema dvema restavracijama:

Gostilna Rajh

Gostilna Pec

Obe sta smatrani kot za gostilni na višjem nivoju, po internetu berem skoraj same pohvale,
me bi pa zanimala še kakšna informacija tukaj iz prve roke, bom zelo hvaležna!

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1289 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 07 May 2011 - 07:43 PM

Samo update: Loving Hut v Ljubljani je zdaj menda na Viču (meni so rekli, da nekje za Sparom?), nimajo pa več na bone (ker so boni - kako tumasto - vezani na lokacijo, ki pa so jo morali spremeniti).
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#1290 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 07 May 2011 - 08:02 PM

Ooo, Sinnaia, ker rajc! ohmy.gif
  • 0

• Guests

Posted 08 May 2011 - 09:17 AM

Fak, ne vem ce ne bom prav dans sla do Kozine na kosilo smile.gif Samo drrrag je ta Trost. cry.gif
  • 0

#1292 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 May 2011 - 09:22 AM

Koliko pa stane sploh? Saj pravim, meni se sanja ne, koliko smo plačali. Ampak verjetno je res precej drag, ker niti jedilnega lista (s cenami) nismo dobili. biggrin.gif
  • 0

• Guests

Posted 08 May 2011 - 09:29 AM

Bla sem samo enkrat ze kar neka casa nazaj, tako da ti tezko povem konkretno ceno za konkretno stvar, ampak takrat sma s fantom placala okrog 40€/osebo, pa sma jedla vsak eno glavno jed, skupaj eno predjed in vsak kozarec vina. Glede na to, da bi to v nekem srednjem cenovnem razredu prislo maksimalno 20€/osebo, je tale gostilna kar visok cenovni razred. Samo obozujem ribe in... se mi zlusta kljub temu. Sploh, ker v Ljubljani niti pomotoma ne dobis nikjer spodobno pripravljenih.
  • 0

#1294 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 May 2011 - 09:37 AM

Za vsak dan res ni, ko pa si zaželiš vrhunske morske hrane za pocrkljat, pa je definitivno pravi naslov.

Je že bila katera v Gruzijski restavraciji Zlato Runo v LJ?
  • 0

#1295 Lo-Fi

Lo-Fi

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4884 posts

Posted 08 May 2011 - 09:39 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 7. 5. 2011 - 20:10) View Post

Zanima me, če ima kdo izkušnje s tema dvema restavracijama:

Gostilna Rajh

ja, jaz poznam, večkrat jem tam
kaj naj rečem, meni je full dobro, priporočam pa ti, da kot prilogo probaš njihove dödole (na katere sicer čakaš 20-30minut),
potem bograč je super, ga dobiš v kotličku,
zadnjič sem jedla telečja jetrca na čebuli, eat.gif pire krompir in radič biggrin.gif
za aperitiv dobiš ajdov kruh z gosjo pašteto, ter kruh z namazom iz domačega bučnega olja(dobiš tolko za vzorec)
skratka meni je full dobro, priporočam smile.gif
  • 0

#1296 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 08 May 2011 - 09:29 PM

O, hvala za tole! Bo treba potem res iti.
Morda še kaj posebej priporočaš oz. ti je bilo dobro?
Cene so pa menda nekoliko višje, ne?
Je gužva, bi bilo smiselno prej rezervirati (sobota, za 2 jedca)?

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1297 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 May 2011 - 12:02 PM

JOJ DODOLE pa obožujem, sem jih pa prvič jedla pred pol leta v Moravcih. thumbup.gif

Mene pa zanima, če je OK ta restavracija: http://www.restavrac...i/?q=sl/node/18

Bi peljala fanta za RD tja jest.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#1298 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 10 May 2011 - 12:11 PM

men je namaste super, res, malce subjektivna sem, pa vseeno.... hrana okej, mogoče za spoznanje cene višje kot bi lahko bile.
masala čaj in česnov naan sta obvezna, rada jem tam mešano zelenjavo, fant in oči ponavadi tam jesta meso in jima je vedno všeč, moja babi pa je npr bruhala, lahko, da se je zlagala
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#1299 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 May 2011 - 12:12 PM

Hvala. smile.gif
  • 0

#1300 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 10 May 2011 - 12:55 PM

Joj, men je pa Namaste za bruhat. ohmy.gif Bila sem samo 3x-prvič, zadnjič in nikoli več. Okarina je pa dobra.
Za tako hrano hvala lepa, da ne omenjam, da je ful drago-kar se ne bi pritoževala, če bi bilo dobro. Pa res ni bilo. Bi mogla kolega poslušat, ki je prepotoval celo Indijo in ma zelo rad indijsko hrano, naj nikar ne hodim. sleep.gif Jaz sem že od večih slišala, da ni kul. huh.gif
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users