Ponavadi je ponudba obupna, ja.

SPLOŠNA RAZPRAVA o KNJIGAH in priporočila
Posted 06 November 2013 - 09:23 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 04 December 2013 - 01:15 PM
Psi po znižani ceni: http://www.psi.si/ftppsi/december/
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 04 December 2013 - 06:30 PM
A je katera to knjigo brala(Psi)?Nisem se prav veliko poglabljala ampak ne morem se znebiti občutka,da gre za nekakšno marketinško potezo.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.
Posted 06 December 2013 - 08:00 PM
Jaz je nisem.
Pravkar berem knjigo A Street Cat Named Bob. Res super knjiga, jezik je sicer zelo preprost, gre pa za zgodbo o prijateljstvu med človekom in mačko.
James je bivši narkoman, ki živi iz dneva v dan, na ulici igra kitaro in se tako skuša preživljati. Nekega dne pa najde (ali ga najde) Bob.
In njuno življenje nikoli več ne bo isto. Zelo topla zgodba, ki je postala bestseller.
Posted 06 December 2013 - 08:10 PM
Jaaa, sem brala o tem, v Nemčiji je cel bum.
Pablo Picasso
Posted 06 December 2013 - 08:11 PM
A res? Hihi.
Knjiga je res preprosta, ampak takoooo topla. Bob je njega rešil, in on Boba.
Prav toplo mi je pri srcu ko berem.
Upam, da ju kdaj srečam v Covent Gardnu.
Posted 27 December 2013 - 11:27 PM
Uuuuuuu, tole bom pa tudi js prebrala in knjigo Psi:) ker je res neki posebnega, sem si jo že ogledala v knjigarni.
Posted 28 December 2013 - 02:18 PM
Sem prepričana, da je že katera brala Harlan Coben - Ne povej nikomur. Je ok knjiga?
[Napoleon]
Posted 28 December 2013 - 02:32 PM
Ja, vse njegove so meni bile zelo všeč.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 December 2013 - 04:06 PM
Se mi je zdelo, da si ga precej pohvalila. No dobila sem Ne povej nikomur, in me zanima kako mi bo všeč.
[Napoleon]
Posted 28 December 2013 - 05:07 PM
Knjiga je OK, obstaja tudi film, zanimivo - francoski.
Posted 03 January 2014 - 09:38 AM
Zanima me kako zahtevne so knjige Harry Potter v ANG.
Bi se jih končno lotila, ampak se (glede na obsežnost) bojim, da si bom nakopala prevelik zalogaj.
kaj predlagate? So prevodi dobri?
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 January 2014 - 09:46 AM
Prevodi so odlični. Tudi v angleščini niso preveč zahtevne knjige, razlika je v poimenovanju. Se loviš okoli tega kdo je kdo. Ampak prevodi so super, se mi zdi, da knjiga ne izgubi duha s prevodom.
Posted 03 January 2014 - 09:51 AM
Beri v angleščini, ni tako zelo zahteven jezik. Super napisano, v glavnem.
Posted 03 January 2014 - 10:07 AM
super, hvala! Bom poskusila v ANG, če bo šlo prepočasi, bom pa preklopila.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 January 2014 - 10:14 AM
Malo si na hitro preberi preview, da dobiš občutek: http://www.amazon.co...0439064864/${0}
Klikni na knjigo: Look Inside.
Posted 03 January 2014 - 10:43 AM
Meni jezik kot sam ni težek, je pa res, da je dost enih bolj specifičnih izrazov, ki so mi malo bolj delali probleme na začetku. Jaz sem pri 16ih šla brat 6. knjigo v ang (prej sem vse brala v slo), pa sem se kar lovila no, ene stvari so se mi šele s prevodom razjasnile.Ampak itak se zgodba stopnjuje, prve tri knjige so res še bolj otroške, potem pa pomojem itak že notri padeš. So pa prevodi res odlični, Kenda je opravil super delo.
After all this time?
Always.
Posted 03 January 2014 - 01:19 PM
Jezik ni tako zahteven, je sicer precej bogato besedišče, sploh pri opisovanju je včasih Rowlingova zelo deskriptivna, ampak ravno to daje čar knjigi. Kot že omenjeno se znaš loviti glede imen, urokov, krajev in podobnih zadev, ki so pač prevedene.
Pri slovenskih prevodih bi te opozorila le na 6. del, ki ga je prevedel Gradišnik, ostale je namreč prevedel Kenda. No Gradišnik, se ni držal prevodov imen, ki jih je uvedel Kenda, ampak jih je prevedel povsem po svoje, tako da se spet loviš, kdo je kdo. Če imaš možnost, si izposodi izdajo, ki jo je prevedel Kenda, če boš seveda brala v slovenščini.
[Napoleon]
Posted 08 March 2014 - 09:16 PM
Je katera že zasledila to, baje spet neko erotično sranje
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 08 March 2014 - 09:21 PM
Že naslovnica me odbija.
Drugače pa ne poznam.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users