Jump to content

Photo

LUSH

• Please log in to reply
2636 replies to this topic

#1281 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 22 April 2008 - 07:48 PM

Jaz sme mela namen pustit kake pol ure oops.gif
Berem, da tudi druge uporabnice takoj spirajo, a pomoje ti na taki način lase le omehča, nič pa jih ne nahrani.
Ga bom pustila kakih 20 min in sprala.

Mnenje uporabnice, ki s emi je zdelo koristno:

You have to apply it to soaking wet hair for best results, so no towel drying your hair after rinsing your shampoo off. It helps if you warm the bar itself ie under warm water, as this will melt the oils and butters in it so that it will slide onto your hair better. Once you've done this, smooth the bar along the length of your hair. You might not think you have much product on your hair but actually you don't need a huge amount. I like to use a wide-toothed comb to comb the conditioner through and if you do this you'll see there is actually a fair amount of product on your hair. You may find it a bit tricky at first, but you'll soon get the hang of it!

Vir: KLIK (drugi komentar)

Edit: Na hitro še za tiste, ki morda niste vsega razumele.

- Najboljši nanos je na mokre lase brez predhodnega frotiranja
- Pomaga, če ploščico zmočite v topli vodi, da se bo hiterje topila. Prav tako boste s tem primogli k topljenju olj in masel, da bodo lažje zdrsela po laseh.
- Pomažite po njih.
- Poteg z glavnikom z redkimi zobci pomaga k razdelitvi balzama. Na tak način bo tudi dobro videno, kako veliko produkta imate nanešenega.
- Spočetka zgleda nanos težaven, a ščasoma se ga boste naučili.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#1282 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 22 April 2008 - 08:12 PM

Krasen opis ja. Se ne bi mogla bolj strinjat z njim.
  • 0

#1283 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 22 April 2008 - 08:37 PM

Za uporabnice Wiccy, katerih le-ta nima intenzivnega vonja po mentolu:

Občutite tudi ve njen toplotni učinek na mišicah?

Danes sem prevohala v trgovini različne izmed njih in se vonj res razlikuje od ploščice do ploščice.
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#1284 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 22 April 2008 - 09:15 PM

Sem skos upala, da ne bo tko, ampak sem se očitno uštela. Zame je uporaba Jungle regeneratorja namreč veliko razočaranje, ker če daš regenerator na ful mokre lase, potem lasje ničesar ne morejo vsrkat, ker so preveč polni vode. Pri meni torej samostojna uporaba odpade oz. ga bom imela, če mi kdaj ne bo časovno zneslo uporabit običajnega regeneratorja, samo za instant razvozljavanje (nanesem, pomečkam, razčešem, sperem) in potem čez malo obilnejši nanos Phyto 9 leave-in kreme. Adriane, kakšni se tebi zdijo lasje po uporabi?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1285 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 April 2008 - 09:17 PM

Eh, jaz si ga zagotovo ne bom kupila.
Ne ljubi se mi s tem ukvarjat.
Tako da jasmin... woot.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#1286 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 22 April 2008 - 09:26 PM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 22. 4. 2008 - 22:17) View Post

Eh, jaz si ga zagotovo ne bom kupila.
Sem ti pa že taki ličen paketek za domov pripravila. IPB Image
Boš ga vsaj lahko probala, preden se dokončno odločiš.

Dilema, imam še mokre. Si jih grem zdaj sušit.

Sama ga nisem dala na premočene lase, pač pa dobro sfrotirane in sem kocko sproti namakala in jo nanašala, a ne ravno v topli vodi.
Zdaj ko vem, kako postopati, me zanima, kako bo z nanašanjem naslednjič. Prav tako sem od 130g kocke odrezala 20g. Ne bom uporabljala cele naenkrat.
Se mi zdi, da je notranjost mehkejša, kar bi znalo olajšat uporabo. Bomo videli naslednjič

Lasje strašno dišijo! love.gif
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#1287 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 22 April 2008 - 09:33 PM

QUOTE(Adriane @ 22. 4. 2008 - 22:26) View Post

Sem ti pa že taki ličen paketek za domov pripravila. IPB Image
Boš ga vsaj lahko probala, preden se dokončno odločiš.

Oh, bejb, to pa bom itak s posebno ljubeznijo porabila, sploh, ker je od tebe. IPB Image
Me je malo razjezila ta zamudna poraba... čeprav, če lasje ful dišijo... mah... ;-)
Pa najbrž je potebno kaj vežbanja...

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#1288 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 22 April 2008 - 09:51 PM

Zato ti ga pa "forsiram". Si le več izdelkov za nego las sprobala kot jaz in boš verjetno bolj objektivna ocenjevalka.

Ocena po prvi uporabi:

Nanos:
- na sfrotirane lase
- močenje kocke (130g) v bolj hladni kot topli vodi (ni se mi dalo čakat, da slednja priteče)
- nanos "od oka" oz. "od tipa". Ko se mi je zazdelo, da postajajo mehkejši, sem se prestavila drugam.
- Pustila delovati cca. 20 min.
- Pred tem sem uporabila lahek šampon, dokaj nevtralnega vonja (Lavera vrtnica)

Rezultat:
Imam suhe lase, kar se najbolj odraža v suhi povrhnjici frizure (frizzy hair - mislim, da je to, to)

- Lahko bi ga primerjala z učinkom OH, ki sme ga prvič uporabila prejšnji teden in ga pustila na laseh kako uro.
Niso taaako fejst nahranjeni, a vendarle so. (Upoštevaj čas uporabe in količino nanosa!) Lasje valovijo, nekaj suhih vrhnjih laskov je prisotnih, a ti bodo zmeraj.
- Dišeči lasje.

Splošen vtis:

Menim, da je izdelku treba dati priložnost in se naučiti pravilnega rokovanja z njim.
Sestavinsko je izredno kvaliteten, kar bi s pravilno uporabo moralo nuditi optimalne rezultate.

Po parih uporabah spišem tudi "uradno" oceno.
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#1289 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 22 April 2008 - 10:04 PM

Ful hvala za tale opis, si me pomirila. tongue.gif wink.gif Imam pa še eno (zadnje!!) vprašanje - kako bi opisala vonj?
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#1290 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 22 April 2008 - 10:16 PM

Ne maram tega vprašanja cry.gif Ne vem cry.gif V tem NIKOLI nisem bila dobra, razen, če je kaka nota res posebej izstopala cry.gif
Frida! Pinga! surrender.gif
Oprosti. :s
Nekje sem prebrala, da diši po patčuliju. Nimam pojma, kako bi to naj bilo.

Sem mislila, da ga ti že imaš, a ga še nisi uspela uporabit. Aja, čakaš paket!

Nila, pozabla sem ti povedat, da so ploščice veliko oblj mazljive in primerne za masažo kot npr. Alverde olje v te namene. Govorim lahko sicer le o Wiccy, ker sme jo edino tako uporabljala, a mislim, da ostale ne bi smele zaostajat za njo.
Ta kvaliteta se najbolj opazi pri masaži del telesa, poraščenega z dlakami (moške noge npr.), kjer se dlak niti malo ne vleče, pač pa prsti lepo brez problema drsijo po koži.
Alverde olja moraš nanesti res obilno, da prideš do enakega efekta, medtem ko pri ploščici zadostuje le minimalen nanos (napram olju)
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

• Guests

Posted 22 April 2008 - 10:24 PM

w00t2.gifAdriane, hvala! Super potem, jutri grem res v nabavo. wink.gif
Moram mojega lubija malo razvajati, ker je on mene tako lepo za vikend, da se mi še vedno zdi, kot da sem sanjala. oops.gif
  • 0

#1292 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 23 April 2008 - 07:03 AM

Pa sej taka znanost pa spet ni ta Jungle. Če ga mislite uporabljat na sfrotiranih laseh, boste pač Jungle pomakale v toplo vodo in ga sproti močile. Jaz imam balzam predvsem zato, da se lahko razčešem, ker brez balzama si ful las potrgam in me vse cuka...
Vonja jaz tud ne bi znala dobro opisat in izpostavit kakšnega avokada al pa kakšne druge sestavine. Na laseh diši nežno in sveže, tipično po Lushu (tko k v trgovini). Kot večina izdelkov iz Lusha, je vonj na laseh (koži) drugačen, kot pa če povohaš izdelek sam.
  • 0

#1293 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 23 April 2008 - 07:56 AM

Noč po pranju v ospredje hodi bolj zeliščen vonj. Meni še zmeraj prijeten.

Če ste v dilemi, si naj kupi pa cela vas eno kocko, si jo razdeli in sproba. Punce, s katerimi se "poznamo", me lahko komot kontaktirate in če bom mela čas, vam skočim po kakšen paket.
Komaj čakam drugo pranje in nov način nanosa biggrin.gif
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

#1294 goga

goga

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 102 posts

Posted 23 April 2008 - 08:20 AM

Tudi jaz sem zapravljala v Lushu. NP The olive branch (noro dober vonj) ter Nutts ploščico. Kako šele ta diši. Sem se včeraj zvečer namazala, pa se še vedno voham. Koža je mehka in gladka. Edini minus je ta, da se fuul topi, se komaj namažem, ampak ji je oproščeno. thumbup.gif Še jo bom kupila.
  • 0

#1295 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 23 April 2008 - 08:26 AM

Sej masažna ploščica se mora topit biggrin.gif
  • 0

#1296 goga

goga

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 102 posts

Posted 23 April 2008 - 09:51 AM

Saj imam še druge iz Lusha, ampak tole Nutts pa moram imeti v hladilniku, ker se mi je v kopalnici na polički že začela topit tongue.gif
  • 0

#1297 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 23 April 2008 - 10:05 AM

Nutts je res izjemno topljiva, samo v roko jo položiš in imaš v nekaj sekundah že oljnato lužico v dlani.

Naj se považim, da sem že dobila pošiljko in se že pridno mazilim. Vse tri masažke so zadetek v polno, prav ne morem verjet, pa sem na blef izbirala. Mange Too je krasne oblike (bolj konkretna, debela, čudovito paše v roko) in ima res zakon vonj po vanilijevem pudingu z dodatkom bele čokolade - I'm hooked. Each Peach bo verjetno osvojila fanta, ker je izredno sveža, jaz voham pristen vonj limet s čisto mini kančkom pomaranče. Ne voham breskev, ki jih tudi v sestavinah ni, zato je meni osebno ime malo smešno. Bo pa tale osvežilna ploščica definitivno must have v vročih poletnih dneh, ker kar čutiš, kako te osveži. It's A Pleasure Treasure takisto ni slaba, vonja totalno ne morem definirat, gre pa za tako feelgood vonjavo, precej bogato, meni na momente malo rezko, a ne na moteč način. Veliko punc je govorilo, da vohajo predvsem olivno olje - no, moj nos ga sploh ne zaznava. Pri tej ploščici me, tako kot pri Soft Coeur, totalno motita velikost in oblika. Meni se zdita enostavno premajhni in zato malce nerodni za uporabo, iz tega vidika so mi neprimerljivo boljše Nutts, Each Peach, Mange Too in Fever, no pa verjetno še nekatere druge podobnih oblik, ampak tistih nism sprobala. Moram pa rečt, da me Lush masažke vedno bolj pozitivno presenečajo, res omamno dišijo in prečudovito nahranijo kožo. Ko prabim te tri, ki sem jih danes dobila, zagotovo sprobam še Amazonian in ta novo Play Your Cards Right.

Sympathy For The Skin je božanske konsistence in izgleda, kot bi mazala nase stračatelin jogurt/sladoled, v lončku namreč izgleda kompaktna, na koži pa se v momentu razpusti in kar ponikne v kožo. Na koži se res pozna malo črnih pikic, ampak so popolnoma nemoteče in res v roku 15 minut kar nekako odpadejo s kože oz. jih ni več videt. Jaz nikakor ne voham banan (niti pikico), ampak ima za moje pojme resnično vonj po stračatela sladoledu, torej kremasta vanilija z enim dodatkom, ki je čisto nedefiniran, mene malo, ampak res malo spominja na lepilo. Všeč mi je, vonj in konsistenca in hitro vpijanje in čudovito mehka in svilena koža po nanosu, ki ima lep lesk.

Regeneratorjev še nisem sprobala, bom pa vseeno napisala prve vtise. Coolaulin ima hecen vonj, ne morem se odločit, če mi je zanimivo/posrečen, ali neprijetno odbijajoč. Najprej res stopi v ospredje pristen, popolnoma nesintetičen kokos, ampak potem kar naenkrat zavohaš ... no, fasado. hmm.gif Voham sveže ometano hišo, tisti čudaški vonj po sveži malti, ki res ne spada k regeneratorju. Stvar je v tem, da čez čas vohaš samo še to, kokosa pa sploh ne več. Malo mi je hudo, ker sem pričakovala vonj Rafaello bombonov, torej sladkast in omamen kokos. American Cream je po pričakovanjih ultra omamno dišeč, itak imam že nekaj časa taisti trdi parfum in se rada zadevam z njim. Pač slaaaadka vanilija z aromatičnimi jagodami, a vse skupaj presenetljivo neosladno, nepretirano, čudovito. Vonj Jungle regeneratorja v kosu je pa res zelo težko opisljiv. Prvi vtis je bila mešanica kivija in limete z minimalnim dodatkom nečesa iglastega - cipresa? A ko dlje vohaš, opaziš, da je vonj precej bolj bogat, meni zelo všečen. Barve regeneratorja se prelivajo od svetlo do zelo temno zelene, je pa tudi precej mehek in mislim, da se bo pod toplo vodo zelo močno zmehčal in ne bo problemov z nanašanjem.
  • 0

#1298 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11861 posts

Posted 23 April 2008 - 10:14 AM

Dilema ZAKON!
Ti bi mogla reklame pisat.
  • 0

#1299 goga

goga

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 102 posts

Posted 23 April 2008 - 10:21 AM

Dilema, hvala za tako podrobne opise. worship.gif Že vidim, da bo moja denarnica bolj trpela twisted.gif
  • 0

#1300 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 23 April 2008 - 10:24 AM

IPB Image

Res dobro spisano in zelo prepričljivo mad.gif

Se da kupovat stvari, ki so manjše od 100g? Npr., da bi mi odrezala 30g nečesa? Teoretično bi se dalo, a vem, da npr. v Cha, ne moreš vzeti manj od 50g.
  • 0

Bruce Lee

d035.gif

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users