Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#1281 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 24 June 2012 - 07:44 PM

Ninchini zajčici je ime Fluffy
  • 0

#1282 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 24 June 2012 - 07:48 PM

Ja, Fluffy. :D

Jaz zdaj preučujem vse o zajcih in sem večkrat prebrala, da dve samički super funkcionirata skupaj, dva samčka bolj težko, par pa sploh ne (oz morata bit potem kastrirana/sterilizirana). Jaz bi na tvojem mestu vzela punčko. :)

Mam pa glede dveh zajčkov tut jst eno vprašanje, a morata potem bit iste vrste? Če mam jaz npr navadnega domačega zajca, a bi lahko potem mela zraven npr še levjegrivega, al je bolje, da sta potem oba ista? Al nima veze?
  • 0

After all this time?

Always.

#1283 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 24 June 2012 - 07:50 PM

Po moje nima veze. To je tako, kot če bi imela domačo mačko, potem pa še eno faraonko, eno perzijko in eno birmanko. They're all cats :D
  • 0

#1284 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 24 June 2012 - 07:53 PM

To je res, ampak v velikosti je potem lahko ful razlike, pa sem mislila, če ma to kaj vpliva, da se ne bi potem večji zmanjšal nad manjšim, al pa ker bi bil drugačen (rasist :P ).
  • 0

After all this time?

Always.

#1285 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 24 June 2012 - 08:23 PM

hm, kaj pa vem...kolikor berem, se razumejo tudi z mački in psi (večinoma so celo alfe :lol:). Ne vem, zakaj se ne bi med seboj razumeli.
  • 0

#1286 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 06 July 2012 - 12:11 PM

A obstaja kakšna tehnika, kako psa odvaditi pretiranega lajanja?
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#1287 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 07 July 2012 - 06:42 AM

Podobno vprašanje:
Dihurki sta bili, ko naju ni, do prejšnjega tedna pridni. Zdaj pa se iz protesta poserjeta pred vrati, ki vodijo iz njune sobe. Da ona skače po vratih in potem po dreku in, da vse skupaj zgleda katastrofalno mi ni treba pravit.

Sumim sicer, da gre le za Zofijo, ker je ona tista, ki sili za ven.
Kaj naj naredim?
Najprej ju zaprem(ker ne morem delat razlik, videla katera je nisem) v malo potovalno kletko. ZAdeva ni zalegla, zato danes dopoldne ne gresta nič ven, sta zaprti v svoji kletki.
Ne vem kaj naj bo naslednji korak :(
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#1288 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 08 July 2012 - 11:39 AM

Jaz bi za rešitev mojega problema najbrž morala poklicat Dog whispererja. :lol:
  • 0

#1289 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 08 July 2012 - 12:01 PM

Marmelada, v kakšnih situacijah pa laja? Zaradi veselja, iz dolgčasa, iz strahu ko je sam?

Frčica, nimam pojma kaj je v taki situaciji za naredit.

Mi imamo tud problem in sicer Biba je pričela lulat po stanovanju in sicer si je izbrala en kot v kuhinji, kamor vedno hodi. Porivanje smrčka v lužo ne pomaga. Ves čas kar jo imamo je bila pridna in je vedno hodila v svojo škatlo, sedaj po 10+ letih kar je pri nas, pa ne vem kaj jo je pičilo in ne vemo kako preprečit to lulanje. 90% sem, da fizično ni nič narobe z njo, ker ko jo pritisne pride iz drugega konca stanovanja v ta kot, čeprav bi lahko šla v škatlo. Če bi bilo kaj narobe, bi bile lužice na random mestih po stanovanju, tako pa so samo na tem mestu... Mami ne ve več kaj naredit. K veterinarju je ne bi rada vozila, ker smo mnenja, da težava ni fizične narave in ker ful slabo prenaša vožnjo in bi bil to samo še dodaten stres, ki bi ji ga radi prihranili, če je le mogoče.
  • 0

#1290 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 09 July 2012 - 06:41 AM

Frčica...ne vem, če je zakasnelo kaznovanje dobra rešitev, ker žival par ur kasneje itak ne ve, kaj je naredila narobe. Morajo biti kaznovane po principu "caught in the act". Nasveta ti pa žal ne znam dati :(

Kalypso: kaj pa če v tisti kot postavite mačje stranišče?
  • 0

#1291 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 09 July 2012 - 09:46 AM

Marmelada, v kakšnih situacijah pa laja? Zaradi veselja, iz dolgčasa, iz strahu ko je sam?

Včasih sploh ne vem, kaj sliši, ker laja kar nekaj v prazno. Gleda na dvorišču skozi ograjo in laja, potem se zapodi okrog hiše v vrt in tam laja dol na cesto. Včasih laja na ptiče na strehi. Vedno laja na ljudi, ki pridejo k nam. Na nekaj sorodnikov potem ne laja več, ker jih pozna, na ostale ljudi pa vedno, ko se kaj premaknejo. Samo če sedijo in so pri miru je tiho. Potem vedno laja na avte in motorje, ki se odpeljejo izpred naše hiše. Pa tudi vedno, ko se kdo kam odpravlja in ve, da bo šel tudi on zraven (kam na njivo, na sprehod), čisto ponori in laja, kot zmešan, kot da komaj čaka in ne more dočakati. Laja pa še pri mizi, ko vidi, da jemo. No ampak to predvsem na starša in to sta čisto onadva kriva, ker sta mu začela dajat jest pri mizi. Parkrat sem ga zaprla ven iz hiše, ker je lajal med kosilom, ampak je bilo še huje, še bolj je kričal in praskal po vratih. Res je pogosto nevzdržno, ker je zelo glasen, prav ušesa bolijo. Obiskovalci pa se itak pritožujejo, da je tečen.
  • 0

#1292 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 July 2012 - 09:51 AM

Lahko da vidi duhove. :D Psi in mačke se včasih tako obnašajo in se zdi, da lajajo v prazno.

Drugače si pa poglej kakšen del Dog Whispererja, Cezar Milan bi ga že ukrotil. Je že imel veliko takšnih primerov.

:)
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1293 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 10 July 2012 - 12:02 AM

Ja, sem ravno pred dnevi gledala Cezarja Milana in je na koncu oddaje pokazalo še, kako so se poboljšali psi iz prejšnjih epizod in je bil tudi en pes, ki je non stop lajal in sem se spomnila, da bi bilo koristno pogledati, kako je on to rešil. :)
  • 0

#1294 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 July 2012 - 07:09 AM

On ponavadi stopi poleg, moraš pa biti načelen, ne popuščati, tudi drža veliko pove, in naredi:ššššš.

Lahko ga tudi primeš za ovratnico. :) Vedeti mora, da si ti šefica.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#1295 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23297 posts

Posted 10 July 2012 - 10:52 AM

Sem si pogledala nekaj videov, tudi enega po Cezarju in je bilo rečeno nekaj takega ja. Da stopiš pred psa in ga moraš resno, grdo pogledat in mu zažugat, pa postaviš se pred njega, da ne vidi tiste ovire, oz. vzroka lajanja. Moraš ga baje tudi zamotiti, da pozabi lajat in sicer tako, da ga božaš, ga objameš itd. Pri nas pa itak začnemo vsi kričat nanj, kar pa itak ne pomaga. Še najbolj pomaga, če mu mama pokaže metlo ali kakšno šibo. :lol: Udarimo pa ga itak nikoli ne.
  • 0

#1296 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46035 posts

Posted 10 July 2012 - 08:44 PM

Kalypso: kaj pa če v tisti kot postavite mačje stranišče?

No, ta kot je sicer na zelo prometnem delu kuhinje, ampak poskusit ni greh... Thnx!
  • 0

#1297 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 23 August 2012 - 10:44 AM

joj, moj maček spet 'veselo' kozla, včeraj se je začelo. sploh ne vem več, kaj narest.
zdej ma eno super duper mega kewl dietno hrano, ki naj bi bla res top, ampak tut po tem kozla. vsake tok (na par mescev) pač začne po vsaki hrani kozlat in sploh ne vem, kaj nej nardim. :hmm:
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#1298 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 October 2012 - 09:15 AM

Poznavalke mačk - naša Freya zadnje čase okoli 5h zjutraj dobi neverjetno energijo in nama ne pusti spat, praska po omari in če kdo vstane, se hoče ful igrat. Nam se seveda ne da sredi noči mačke preganjat po stanovanju, niti je nočeva navadit to, ampak ne vem, kako naj jo potem ponoči umirim. Hočem spaaaat. Help.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#1299 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 10 October 2012 - 09:18 AM

Mačke so nočne živali. To je to. :lol:

Obstaja funkcija: ignore... ali pa če jo pač dasta do jutra v drug prostor.
  • 0

#1300 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 October 2012 - 09:18 AM

Zgoni jo zvečer, po možnosti ko že spi. Maščevanje je sladko :evilgrin:

:D ne vem
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users